وزیر نیرو گفت: امسال در ادامه پویش هر هفته الف- ب- ایران ۲۵۰ طرح آب و برق و فاضلاب با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان به بهره برداری میرسد.
وی گفت: ۹ تصفیه خانه آب و ۱۱ تصفیه خانه فاضلاب و آبرسانی پایدار به ۱۴۰۰ روستای کشور با جمعیتی بیش از ۷۰۰ هزار نفر از دیگر برنامههای پویش امسال خواهد بود.
وزیر نیرو افزود: در بخش برق نیز ۱۲ نیروگاه حرارتی با ظرفیت بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ مگاوات به مدار خواهد آمد و چند صد نیروگاه خورشیدی، بادی و مقیاس کوچک به بهره برداری میرسد.
آقای اردکانیان همچنین گفت: بیش از هزار و ۹۰۰ کیلومتر خط انتقال برق که متعلق به فصل ساخت و سازهای طرح پویش هر هفته الف- ب- ایران خواهیم داشت.
وی افزود: کار مهمتر اصلاح در ساز و کارهاست که موجب میشود مصرف منابع محدود بهتر شود بنابر این ساز و کارها و فرآیندها و رویه کاری اصلاح میشود به نحوی که در آبرسانی و برق رسانی تلفات کمتری داشته باشیم و راندمان نیروگاههای حرارتی افزایش یابد و در جهت کوچک سازی و چابک سازی دولت قدم برداریم.
وزیر نیرو گفت: موضوع خاموشی تابستان امسال مانند سال گذشته خواهیم داشت که شامل مدیریت مصرف در بخشهای مختلف برق میشود.
آقای اردکانیان افزود: برای آبهای مرزی کشور نظام پشتیبانی با عنوان مرکز ملی آبهای مرزی امسال راه اندازی میشود.
وی افزود: تبادل برق با کشورهای همسایه و فعال شدن کمیسیونهای مشترک اقتصادی با فدراسیون روسیه، افغانستان، ارمنستان، تاجیکستان و قطر از دیگر برنامههای امسال این وزارتخانه است.
وزیر نیرو گفت: تلاش میکنیم امسال در بخش مصرف منابع آب و برق و منابع انسانی؛ عادات و آداب مناسب تری در بین همکاران و از طرفی با همکاری مردم در بخش مصرف در برنامه داشته باشیم.
آقای اردکانیان افزود: پویش امسال هر هفته الف- ب- ایران از هفته آخر فروردین آغاز میشود و شروع آن از استان تهران خواهد بود که براساس این ۴ طرح مهم در برنامه افتتاح داریم.
وی گفت: افتتاح واحد بخار نیروگاه پرند سه تصفیه خانه مهم فاضلاب در اسلامشهر، ملارد و تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر در صفادشت به بهره برداری میرسد برای این طرحها ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.
وزیر نیرو افزود: پارسال ۲۲۷ طرح به ارزش حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان در سطح کشور اجرا و افتتاح شد که شامل ۱۰ سد مخزنی، ۳ شبکه آبیاری و زهکشی در هفت استان به ارزش سرمایه گذاری هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان، ۲۴ طرح آبرسانی روستایی به ۸۵۹ روستا با جمعیت ۵۰۴ هزار نفر در ۱۶ استان به ارزش ۴۴۳ میلیارد تومان، ۱۷ طرح خطوط آبرسانی شهری در هفت استان به ارزش ۵۳۶ میلیارد تومان، ۱۳ طرح تصفیه خانه فاضلاب برای جمعیت ۶۹۱ هزار نفر در ۹ استان بوده است.
آقای اردکانیان گفت: در پویش پارسال ۶ طرح تأسیسات بازچرخانی فاضلاب در شش استان به ارزش سرمایه گذاری هزار و ۱۵۱ میلیارد تومان، ۱۰ تصفیه خانه آب برای جمعیت ۳ میلیون و ۵۲۸ هزار نفر در هشت استان به ارزش سرمایه گذاری هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان افتتاح شد.
وی افزود: همچنین ۱۸ طرح نیروگاه حرارتی، ۱۷ نیروگاه خورشیدی و بادی، ۶ نیروگاه مقیاس کوچک، ۱۰۳ طرح شبکه انتقال فوق توزیع و توزیع از دیگر طرحهای افتتاح شده در سال گذشته است.
اتکا کم وزارت نیرو به بودجه عمومی دولت
وزیر نیرو در ادامه افزود: امسال میزان اتکا به بودجه عمومی دولت برای بهره برداری از طرحها ۳۰ درصد است و ۷۰ درصد دیگر از طریق تسهیلات بانکی، صندوق توسعه ملی و فروش محصول تولیدی آب و برق تأمین میشود.
رضا اردکانیان گفت: هر چه در مصرف آب و برق دقیقتر عمل کنیم عملاً هزینههای تولید کاهش مییابد.
وی گفت: پارسال همراهی مردم را داشتیم و امسال نیز انتظار داریم در شرایط فعلی جامعه؛ که میزان مصرف آب بیشتر شده، چون شبکه آب شرب و بهداشتی یکی است بنابراین پروتکلهای بهداشتی را با مصرف آب کمتری رعایت کنیم و به عبارت دیگر آب شرب را برای تابستان تأمین کنیم.
وزیر نیرو به بارشهای خوب امسال اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال آبی (اول مهر تاکنون) ۳۰ درصد بیشتر از متوسط بلندمدت بارش داشتیم، ولی باید به ظرفیت تصفیه خانهها هم توجه کنیم، چون در زمان سیلاب آب کدورت دارد و قابل انتقال به تصفیه خانه نیست و حتی ممکن است تصفیه خانهها برای مدت زمان کوتاهی از مدار خارج شود.
آقای اردکانیان گفت: تعطیلات ناشی از شیوع کرونا موجب شد مصرف کاهش یابد، اما ممکن است در فصل تابستان که اغلب کارخانجات تعطیل بودند و مصرف کاهش داشت امسال تصمیمات دیگری گرفته شود و بعد از کرونا نیاز بیشتری در تولید به برق داشته باشیم بنابراین عادتهای خوب پارسال را در مصرف از دست ندهیم.
وی افزود: امسال بیشتر طرحهایی که در قالب پویش قرار گرفته است طرحهای در دست اجراست که از سالهای پیش شروع شده و قرار است به بهره برداری برسد و، چون امسال سال پایانی دولت دوازدهم است علاوه بر بهره برداری باید طرحهای جدیدی را آغاز کنیم تا در سالهای بعد به نتیجه برسد بر این اساس اغلب طرحهای نیمه تمام در قالب پویش الف- ب- ایران گنجانده شده است.
وزیر نیرو همچنین درباره آب شرب سیستان و بلوچستان نیز گفت: این استان امسال از نظر تأمین آب شیرین در وضع خوبی قرار دارد و سیلابهای ماههای آخر ۹۸ را با آمادگی قبلی روانه مخازن موجود کرده ایم.
آقای اردکانیان افزود: سیلابهای افغانستان که در ابتدای سال نیز روانه ایران شد در چاه نیمههای ۱، ۲، ۳، و ۴ که سدهای نیمه طبیعی موجود هستند ذخیره شدند و بخش قابل توجهی از آن نیز وارد تالابهای منطقه شده اند بنابراین، این استان از نظر تأمین منابع آب شیرین به صورت بالقوه مشکلی ندارد در صورتی که طرحهای عمرانی به نتیجه برسد.
وی گفت: طرحهای خوبی در بخش آبرسانی روستایی در استان سیستان و بلوچستان داریم که اغلب آبرسانی امسال به هزار و ۴۰۰ روستا در این استان است.
وزیر نیرو همچنین درباره تبادل انرژی و صادرات برق نیز افزود: همان گونه که پارسال خاموشی صفر داشتیم و در تابستان عرضه انرژی بیشتری به مصرف کنندگان داخلی داشتیم و صادرات افزایش یافت برنامه امسال ما نیز همین است.