به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای منصور غلامی در نشست مجازی با روسای پارکهای علم و فناوری که ظهر امروز در سالن همایشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد با تاکید بر اینکه پارکهای علم و فناوری در کشور وظیفه حمایت و پوشش دادن محصولات دانش بنیان را که بر مبنای ایده و فناوری شکل گرفته اند، دارند افزود: هم اکنون هزار و ۷۵۰ شرکت دانش بنیان فعال در پارکهای علم و فناوری فعالیت دارند و تعداد شرکتهای دانش بنیان بیش از ۵ هزار شرکت است.
وی گفت: شرکت دانش بنیان برای اینکه عنوان دانش بنیانی را کسب کند باید از مراحل تشکیل و توسعه فعالیتها عبور و مجوز را دریافت کند.
وزیر علوم با اشاره به بحث ویروس کرونا در کشور افزود: پس از شیوع ویروس کرونا در کشور شرکتهای متعددی در دل پارکهای علم و فناوری با چابکی نیروهای جوان و انعطاف بالا به سمت جبران کمبودهای پیش آمده در کشور حرکت کردند که در این راستا میتوان به برخی از فعالیتهای آنها در تولید محصولات ضدعفونی کننده و تولید دستگاههای پیشرفت فناورانه اشاره کرد.
وی افزود: شرکتهای دانش بنیان در سال ۹۸ بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان فروش داشتند و امروز با تغییر فعالیت خود در جهت سلامت مردم تلاش میکنند.
غلامی گفت: شرکتهای دانش بنیان با بکارگیری استادان دانشگاهی حرکتهای جدی را شروع کردند و من از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم که به طور مستمر از شرکتهای مستقر، پارکهای علم و فناوری حمایت کرده است و در فرصتهای مختلف به دستاوردهای این شرکتها اشاره کرد تشکر میکنم.
وی افزود: از صندوق شکوفایی و نوآوری هم که موجب تشکیل شرکتهای پژوهش و نوآوری شد و به این شرکتها کمک کرده است تشکر میکنم، هم اکنون تعداد زیادی صندوق نوآوری جدید شکل گرفته است که امیدواریم با حمایتهای مالی بتوانیم در آیندهای نزدیک به این صندوقها کمک کنیم.
وزیر علوم گفت: امیدواریم در سال جهش تولید و بنا بر توصیه مقام معظم رهبری شاهد فعالیت شرکتهای دانش بنیان و گسترش حرکتهای جهادی صنایع باشیم.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در آخرین جملات خود در روز نیمه شعبان تاکید خاصی بر مراکز علمی، تحقیقاتی داشتند افزود: این همت و اراده در دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری وجود دارد و امروز با توجه به اینکه دانشگاهها از آموزش حضوری محروم هستند، اما همه در دو صحنه، تامین دروس در فضای مجازی که حجم بالایی را فراهم کرده است و محتوای درسی تلاش میکنند.
پارکهای علم و فناوری، تهدید را به فرصت تبدیل کرده اند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هم اکنون و در شرایط کنونی، تهدیدی که برای سلامتی مردم ایجاد شده است توسط پارکهای علم و فناوری به فرصت تبدیل شد.
منصور غلامی در نشست مجازی با روسای پارکهای علم و فناوری با بیان این که دستاوردهای پارکهای علم و فناوری کشور بسیار بیشتر از آن است که در این فرصت محدود ارایه شده است افزود: تعداد زیادی از این دستاوردهای ارزشمند مستقر در پارکهای علم و فناوری، امروز نمود پیدا کرده و بخش قابل توجهی هم توسط مسئولان مدیریت شده است تا برای بیماری کرونا، اثرگذار باشد.
وی گفت: آن چه مسلم است این است که ما در شرایط فعلی، تهدیدی را که برای سلامتی مردم ایجاد شده است در زمینههای مختلف تخصصی توسط پارکهای علم و فناوری به فرصت تبدیل کردیم و این کار باید ادامه داشته باشد.
وزیر علوم افزود: در اولین روزهای شیوع ویروس کرونا، شرکتهای دانش بنیان به سمت تامین نیازهای فوری جامعه حرکت کردند که در همین راستا در بحث تجهیزات پیشرفته و فناورانه فعالیت این شرکتها گسترش یافت و برای نمونه ارائه محصولات ضدعفونی کننده و ساخت دستگاه سی تی اسکن از جمله دستاوردهای این شرکتها بود.
وی گفت: شرکتهای دانش بنیان ضمن تامین نیازها برای رفع نیازهای ضروری مردم در این شرایط فعالیت چشمگیری داشتند که باید این دستاوردها به رسانهها، منتقل شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: دستور اولیه درخصوص اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز توسط رییس جمهور داده شده است و در کارگروه اقتصادی محقق میشود.
وی تاکید کرد: خوشبختانه رییس جمهور دستور داد تا نشست دیگری برای بررسی دستاوردهای پارکهای علم و فناوری برگزار شود و گزارشهای این نشست نیز به طور کامل تقدیم مقام معظم رهبری میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: آن چه در کلان کشور باید مورد توجه قرار گیرد کمک به جهش تولید در سال جاری و ساماندهی آن است و ما ان شاء الله از این بیماری عبور میکنیم و دستاوردهای پارکهای علم و فناوری هم باید توسعه پیدا کند.
وی با بیان این که بسیاری از دستاوردهای پارکهای علم و فناوری این امکان را دارد که در عرصههای بین المللی برای کمک به مردم دیگر کشورها ارایه شود گفت: با تقویت دستاوردهای پارکهای علم و فناوری و کمک به کشور، میتوانیم در صحنههای بین المللی نیز محصولات را ارایه کنیم.