رئیس جمهور از همه کسبهای که تاکنون موفق نشده اند در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کنند خواست تا پایان هفته اقدام به ثبت نام کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی امروز در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا در سخنانی با اشاره به موضوعات مطرح در این جلسه گفت: ما امروز بحث و بررسی انجام دادیم نسبت به تصمیم دو جلسه قبل که برای فاصله گذاری هوشمند اتخاذ شده بود که یکی از برنامههای آن آغاز به کار کسب و کارهای کم خطر برای استانها به جز تهران بود که این کار از دیروز آغاز شده است. رئیس جمهور افزود: در این راستا وزارت بهداشت هماهنگیهایی با اصناف انجام داد و قرار شدکسب و کارهایی که میخواهند فعالیت خود را شروع کنند وارد سامانه شوند و با ثبت نام کد فعالیت خود را دریافت کنند. وی اضافه کرد: اکثریت افراد این کد را دریافت کرده اند و در ارتباط بودند در عین حال ممکن است افرادی از ثبت نام جا مانده یا نتوانسته باشند با این سامانه ارتباط برقرار کنند که از همه کسبه و فعالان اقتصادی که کار را شروع کرده اند، ولی موفق به ثبت نام در سامانه نشده اند میخواهیم حداکثر تا پایان هفته به این سامانه متصل شوند. این کاری است که برای آینده کشور و خود کسبه مفید است
.
آقای روحانی افزود: قرار شد در پایان این دوره افراد و بنگاههایی که در این زمینه خوب فعالیت کرده اند دارای امتیاز باشند و امتیاز آنها به صورت خاصی مشخص و تابلویی به آنها ارائه شود که مردم بدانند کدام یک از مغازه ها، بنگاهها و کسب و کارها بیشتر برای سلامت مردم در جامعه تلاش کرده اند و انشا الله این مسیر ادامه پیدا کند.استفاده از وسایل نقلیه شخصی در شهرهای بزرگ رئیس جمهور توصیه کرد: مردم در شهرهای بزرگ مثل تهران از وسایل نقلیه شخصی خودشان استفاده کنند. آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه امروز ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا با اشاره به جلسه روز گذشته روسای کمیتههای این ستاد گفت: در این جلسه بحث شد که برای کسب و کارهای پرریسک هم فکری شود و با وزارتخانههای بهداشت و درمان، صنعت و کشور برنامه ریزی کنند و هر زمان که این طرح آماده شد در آینده کسب و کارهای پرریسک هم با دستورالعملهایی که تصمیم گیری میشود اجرا و عملیاتی شوند. رئیس جمهور با اشاره به اینکه در تهران از شنبه سی ام فروردین فعالیت کسب و کارهای کم ریسک در چارچوب دستورالعملهای بهداشتی و اتصال به سامانه و دریافت کد آغاز میشود، افزود: برای کسب و کارهای پرریسک هم مطالعه و فکر میشود و در اطلاعیههای بعدی به اطلاع مردم میرسد.
آقای روحانی گفت: درباره حمل و نقل هم جلساتی در وزارت کشور برگزار و در کمیته امنیتی اجتماعی و در نهایت با وزارت بهداشت، توافق شده است که هر وسیله نقلیه عمومی مانند اتوبوس یا مترو که میخواهد فعالیت کند باید از آغاز تا پایان کار ضدعفونی شود و رانندگان آنها باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و این وسایل نقلیه حق دارند به تعداد صندلی مسافران را سوار کنند نه بیشتر. رئیس جمهور افزود: این مصوبه اینجا در ستاد ملی مقابله با کرونا هم تایید میشود و بر این مبنا انجام خواهد شد. آقای روحانی گفت: برای تهران و شهرهای بزرگ مقداری وسایل نقلیه کم داریم به همین علت توصیه ما این است که مردم از وسایل نقلیه شخصی خودشان یا از تاکسی و وسایل نقلیه اینترنتی استفاده کنند. رئیس جمهور با اشاره به کمبود اتوبوس در شهرهای بزرگ، افزود: در مرحله اول وزارت راه از اتوبوسهایی که بین شهری است برای حمل و نقل درون شهری استفاده کند تا این مشکل در تهران و کلانشهرها حل شود.
آقای روحانی با بیان اینکه در تهران ۵۰۰ اتوبوس و در سایر کلانشهرها ۱۵۰۰ اتوبوس مورد نیاز است، گفت: در مواردی که مورد نیاز است اتوبوسها باید خریداری شود. وی افزود: اگر اتوبوسهای داخلی و خارجی را تا پایان اردیبهشت به خدمت بگیرند ما هم حاضریم در این زمینه کمک کنیم به ویژه در پرداخت قسط اول دولت آماده است تا شهرداریها را یاری کند. آقای روحانی گفت: در این زمینه قرار شد وزارت کشور پس از بررسیها نتیجه را به دولت اعلام کند. احتمال لغو اجتماعات مردمی در ماه مبارک رمضان رئیس جمهور گفت: در صورت ادامه شرایط کنونی در ماه مبارک رمضان اجتماعات مردمی برگزار نمیشود. آقای روحانی امروز در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا در ادامه سخنان خود افزود: نکته دیگری که امروز در جلسه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، اما نتیجه گیری نهایی آن به جلسه دیگر موکول میشود بحث درباره اجتماعات ماه مبارک رمضان است مردم معمولا در حسینیه ها، مساجد و ... به شکل جمعی مراسم تبلیغ عبادی داشتند، اما اگر شرایط ما به شکل کنونی پیش برود اجتماع حضوری نخواهیم داشت و زحمت برگزاری این مراسم به صدا و سیما و شبکههای مجازی واگذار میشود، اما اگر تحولی رخ دهد در جلسه آینده مطرح میکنیم.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اصولی دارد و این اصول برایش مهم است بر مبنای همین اصول میگوید فلان کسب و کار راه بیفتد یا مثلا فلان قوانین در مترو رعایت شود برای بررسی این اصول هم مسائلی، چون نیروی انسانی، پزشک، پرستار، وسایل تنفس مصنوعی و در کل امکانات خود را در نظر میگیرد. مبنای کار ما هم تواناییهای وزارت بهداشت است. آقای روحانی گفت: وزارت بهداشت در عین اینکه عملکرد بسیار خوبی داشته امکانات محدودی دارد همچنین این وزارتخانه باید قدرت انجام تستهای مورد نیاز را هم داشته باشد مثلا اگر فرد مشکوکی مراجعه کرد بتواند از او تست بگیرد.
وی اضافه کرد: مسئله دیگر این است که اطرافیان و نزدیکان فرد مبتلا شناسایی شوند و با آنها ارتباط مستمر برقرار شود در نمونهای که امروز در زنجان بررسی کردیم ابتدا ۱۸ درصد مبتلا بودند وقتی افراد در ارتباط با آنها بررسی شدند مشخص شد ۲۱ درصد از افرادی که در تماس بودند مبتلا هستند. رئیس جمهور ادامه داد: وزارت بهداشت باید به آمار و ارقام نزولی برسد اگر صعودی باشد نگران کننده است اگر ما مسایلی را در حوزه کسب و کار مطرح میکنیم به خاطر این است که درست حرکت کنیم ابتدا به نقطه قابل تامل سپس به نقطه قابل قبول و بعد به نقطه مطلوب برسیم البته این تقسیم بندی من است و تقسیم بندی وزارت بهداشت به نوع دیگری است.
مردم بدون سختگیری رفتار درست را انجام میدهند رییس جمهور گفت: طبق آماری که امروز وزارت راه ارائه کرد در زمانی که ما سختگیری نداشتیم نسبت به شرایط سختگیری و بگیر و ببند، فاصله چندانی در رفتار مردم دیده نمیشود که این نشان از فرهنگ بالای مردم ما دارد.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا افزود: آمار وزارت راه مربوط به دو برهه زمانی است اول از اواخر اسفند تا هشتم فروردین و آمار دوم از نهم فروردین به بعد بود که روی نمودار قرار گرفته بود، در این نمودار دو خط بسیار به هم نزدیک بودند که معنی آن این است آن زمان که ما هیچ فشار و سختگیری نداشتیم با آن زمانی که سختگیریها اعمال شد در عمل مردم فاصله چندانی مشاهده نمیشود یعنی مردم ما وقتی با زبان ساده حقایق برایشان بیان میشود رفتار درست دارند و نیازی به سختگیری و بگیر و ببند نیست و این نشان از فرهنگ بلند مردم ما دارد.
وی گفت: از همه مردم تقاضا دارم در این مرحله که کسب و کارها به غیر از تهران آغاز شده به اصول بهداشتی توجه کنند و رفت و آمدشان در حد ضرورت باشد همچنین کاسبان و تجار محترم هم مراقب باشند و همه اصول بهداشتی را مدنظر قرار دهند چرا که ما با همراهی هم میتوانیم به موفقیت برسیم. رییس جمهور افزود: ما میدانیم که در خانه ماندن و تعطیلی کسب و کارها سخت است، اینکه بچهها نمیتوانند به مدرسه بروند سخت است، اما چارهای نداریم جز این که با کمک هم از این ویروس عبور کنیم.
وی گفت: همانطور که تمام کادر درمانی ما شبانه روز مراقب مردم بودند و فداکاری کردند دیگران هم در حد خود فداکاری کردند آنچه مورد نیاز مردم از لحاظ مواد غذایی بود توسط رانندگان عزیز ما از بنادر به مقصد رسانده شد، آمار نشان میدهد امسال نسبت به سال گذشته در همین زمان از لحاظ تناژ ۱۶ درصد بار بیشتری جابجا شده و از لحاظ تردد کامیونها ۹ درصد نسبت به پارسال اضافه شده یعنی علیرغم همه سختیها حمل و نقل انجام شده و همچنین سایر خدمات نیز در بخشهایی نظیر بانکها، بیمه، نفت و گاز ادامه داشته است.
رییس جمهور افزود: در این روزها که برخی کشورها برای فروش مواد غذایی خست نشان میدهند الحمدلله ما شرایطمان به گونهای است که ذخایرمان از همیشه بهتر است و کشاورزان عزیز ما هم کار بزرگی انجام میدهند و انشاءالله تولید گندم امسال هم بیشتر از سال قبل است. رشد بیش از ۶ درصدی بخش صنعت در زمستان ۹۸ رئیس جمهور گفت: بر اساس گزارش روز گذشته بانک مرکزی به اینجانب در سه ماهه آخر سال ۹۸ بخش صنعت بیش از شش درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و این نشانه کار و تلاش و فعالیت در کشور است.آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه امروز ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا با اشاره به رشد بخش صنعت در کشور افزود: انشاءالله از این مشکل سخت نیز عبور خواهیم کرد و امیدواریم تابستان خوبی داشته و از این ویروس فاصله گرفته باشیم.
وی تصریح کرد: از بس که این ویروس چموش و ناشناخته است کسی جرات نمیکند درباره آینده آن به راحتی حرف بزند و همه با دغدغه و با لکنت زبان حرف میزنند که آینده چه خواهد شد. آقای روحانی ابراز امیدواری کرد شرایط بهتری در ماههای بعد داشته باشیم تا انشاءالله جبران شود. رئیس جمهور همچنین با تقدیر از نیکوکاران برای کمک به افراد نیازمند در شرایط فعلی گفت: انصافاً کار بزرگی در کشور در حال انجام است و امروز آقای اعرافی گزارشی از اقدامات حوزه علمیه قم و طلاب و فضلا دادند که براساس این گزارش شش هزار تن از طلاب و اساتید مشغول کمک و فعالیت در مقابله با کرونا هستند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه نیکوکاران در این روزها در همه جای کشور فعالند و کار آنها بسیار ارزشمند است، گزارش دیروز وزیر رفاه در خصوص مراکز رسیدگی به سالمندان را نمونهای از اقدامات انجام شده خوب ذکر کرد و گفت: ما ۸۷۵ مرکز نگهداری سالمندان و معلولین داریم که از این تعداد فقط در ۲۳ مرکز کرونا مشاهد شده و مابقی پاک باقی مانده اند. رئیس جمهور با اشاره به خدمات داوطلبان در برخی از این مراکز تصریح کرد: از کل معلولین و سالمندان کشور تعداد ۳۵ نفر به دلیل ویروس کرونا از دنیا رفته اند که سن اکثر آنها بالای ۸۰ سال است. وی گفت: آمار کل فوتیها در بخش سالمندان و معلولین در اسفند سال ۹۸ با مدت مشابه سال قبل هیچ تفاوتی ندارد و یکی بوده و چیزی اضافه نشده است. آقای روحانی ادامه داد: در فروردین ماه امسال از این جمعیت ۴۹ هزار نفری ۵۲ نفر فوتی داشتیم که شامل فوتیهای کرونا و غیر کرونا بوده و این در حالیست که آمار فوتیهای مدت مشابه سال قبل ۱۶۵ نفر بود و این فاصله به معنای مراقبتهای مداوم از این مراکز است.
وضع ما از نظر کرونا نسبت به برخی کشورها بهتر است رئیس جمهور گفت: در مقابله با ویروس کرونا وضع نسبتا خوبی داریم و در مقایسه با برخی کشورها وضع ما بهتر است. آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در مقایسه با کشورهای اروپایی از نظر مقابله با ویروس کرونا فاصله زیادی بین وضع ایران و اروپا وجود دارد، تعداد افراد فوتی ما کم بود و به ۷ درصد رسید درحالی که در برخی کشورها تعداد فوتیها به ۲۲ درصد و یا حتی بیشتر از آن رسیده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه وقتی ما مطرح میکنیم وضع ما در مقابله با ویروس کرونا نسبت به برخی کشورها بهتر بوده بسیاری از افراد خوششان نمیآید گفت: دلیل وضع خوب ما مجاهدتهای کادر پزشکی، مردم، نیروهای مسلح، صدا و سیما و هنرمندان است که در کنار هم دست به دست هم داده ایم تا با این ویروس مقابله کنیم. وی با بیان اینکه ما دو ویروس در کشور داشتیم، افزود: ویروس کرونا و ویروس تحریم دو ویروسی بود که در کشور وجود داشت درحالی که بسیاری از کشورها تنها یک ویروس داشتند و ما با دو ویروس مقابله کردیم و مردم ما به خوبی مقاومت کردند. آقای روحانی در ادامه تاکید کرد: در مقابله با ویروس کرونا وضع نسبتا خوبی داریم و در مقایسه با برخی از کشورها وضعیت ما بهتر است و این مسئله را بسیاری از افراد و کشورها هم میدانند، آنها میتوانند تماس بگیرند تا ببینند شرایط مقابله با ویروس کرونا در کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر تا چه حد متفاوت است. یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ما از دست امریکاییها آزاد شد رییس جمهور از آزادسازی یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از پول ایران که به دست آمریکا توقیف شده بود خبر داد. آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: با وجود همه این سختیها حقوقدانان، بانک مرکزی و وزارت خارجه ما در مبارزهای حقوقی موفقیتی به دست آوردند و ضمن ماهها تلاش و کوشش چند روز پیش موفق شدند یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از پول ما در لوکزامبورگ را که به دست امریکاییها توقیف شده بود آزاد کنند.
وی با اشاره به کارشکنی امریکاییها در دریافت وام ایران گفت: آنها دروغهایی میبافند و کارشکنیهایی انجام میدهند و با اینکه خودشان هم گرفتار این ویروس هستند و میدانند مردم ایران در این شرایط چه مشکلاتی دارند هر روز بر فشارهای خود میافزایند و این کار غیرانسانی و ضد بشری در تاریخ آنها برای همیشه ثبت خواهد شد. اقای روحانی افزود: در این شرایط سخت ملت ما، این کار حقوقدانهای ما برای آزاد کردن پولی که حق ملت ایران و برای ملت و بانک مرکزی است کار بزرگی است. رفع ممنوعیت تردد بین شهرستانها در استانها رییس جمهور با اشاره به رفت و آمدهای بین شهرستانها در استانها گفت: اگر در استانی استاندار و یا شورای تامین تصمیم گرفته تردد در برخی از شهرستانها ممنوع باشد از امروز همه ممنوعیتها در تردد بین شهرستانها در استانها برداشته میشود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: هیچ استانداری حق ندارد در استان خودش برای تردد بین شهرها مانع ایجاد کند و پلیس محترم به این مصوبه توجه خواهد داشت همچنین نیروهای بسیج به این مصوبه توجه دارند و از امروز تردد بین شهرستانها در استانها به طورکامل آزاد است. وی درباره تردد بین استانها گفت: تردد بین استانی نیز که فعلا ممنوع است از روز اول اردیبهشت آزاد خواهد شد.