کونته در مصاحبه با بی بی سی عنوان کرد
احتمال فروپاشی اتحادیه اروپا
نخست وزیرایتالیا با اشاره به بحران کرونا گفت اروپا با بزرگترین چالش بعد از جنگ جهانی دوم مواجه است و اگر با هماهنگی عمل نکند احتمال فروپاشی وجود دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا، در گفتگوی اختصاصی با شبکه بی بی سی گفت منحنی موارد ابتلا به این بیماری در حال کاهش و به ثبات رسیدن است. همچنین، شمار افرادی که از این بیماری بهبود یافته اند، در حال افزایش است. تعداد افراد جدیدی که به این ویروس آلوده میشوند نیز در حال کاهش است. ما اطمینان داریم که اگر به این روند ادامه دهیم، بزودی بدترین مرحلهِ این بحران را پشت سر خواهیم گذاشت.
کونته گفت ما در ایتالیا با این وضع فوق العاده ، با عزم راسخ و توجه ، برخورد کرده ایم.ما در این زمینه کاملاً شفاف سازی کرده و تدابیر محدود کننده را به تدریج به اجرا گذاشته ایم. تمام اقدامات ما متناسب با نیازهای جامعه (در رابطه با مقابله با این ویروس) بوده است. ما هم اکنون در حال مشاهدهِ آغاز برخی از روندهای مثبت هستیم.
وی افزود ما نمیتوانیم اهمال کاری و سهل انگاری کنیم، بلکه باید با همان عزم راسخ که تاکنون داشته ایم، روند مقابله با این بیماری را ادامه دهیم. در غیر این صورت، تمام تلاشهایی که تاکنون انجام داده ایم، به هدر خواهد رفت. این به ما اجازه میدهد که چشم انتظار آنچه من "مرحله دومِ" این بحران میخوانم، باشیم. ما در مرحله دوم، شرایط زندگی خودمان را در ایتالیا به نحوی سازگار میکنیم که بتوانیم از پسِ این ویروس برآییم. ما سطوح ارتباطات اجتماعی و اقتصادی خود را با این شرایط جدید (در مرحله دوم) وفق خواهیم داد. آنگاه میتوانیم با اعتماد و اطمینانِ فراوان، منتظر پایان این شرایط فوق العاده که در کشورمان پیش آمده است، باشیم.
کونته تاکید کرد در حال حاضر، قرنطینه عمومی همچنان برقرار است و تا روز دوشنبهِ عید پاک نیز همین روند ادامه خواهد یافت. ما اکنون در حال کار کردن روی یک سری رهنمودهای جدید برای دوران پس از عید پاک تا پایان ماه آوریل (۱۱ اردیبهشت) هستیم. احتمال زیاد میرود که دانشمندان ما نیز این اقدامات و رهنمودهای جدید را مورد تأیید قرار دهند که در این صورت، امکان دارد تا اواخر ماه آوریل (اواسط اردیبهشت)، برخی از محدودیتها را در کشورمان کاهش دهیم.
مرحله دوم مقابله با بحران کرونا
نخست وزیر ایتالیا گفت در "مرحله دوم" تمرکز اصلیِ راهبرد ما بر چک کردن افراد و انجام تستهای بیشتر است. ما هر دو نوع تست، با گوش پاک کن و آنتی بیوتیک ها، را انجام خواهیم داد. ما میخواهیم بدانیم چه افرادی پیشتر به این ویروس آلوده شده اند و از اینرو اکنون در برابر آن مصون هستند، که مسئلهای حائز کمال اهمیت است. علاوه بر این، ما از فناوریهای پیشرفته استفاده خواهیم کرد تا ببینیم که افراد آلوده به این ویروس با چه کسانی در تماس بوده اند تا بتوانیم از آن افراد نیز تست کرونا بگیریم. این به ما اجازه میدهد "مرحله دوم" را به اجرا گذاریم که همان روند همزیستی با این ویروس است. هرچه اطلاعات ما درباره کسانی که قبلاً به این ویروس آلوده شده بودند، بیشتر باشد، واکنش و پاسخِ ما نیز به همان نسبت، مؤثرتر خواهد بود.
وی افزود اگر ما به سلامت شهروندانمان اهمیت میدهیم و همچنین برای شرافت و ارزش جانهای انسان ها، اولویت قائل هستیم، آنگاه کاملاً روشن است که ما باید با عزم راسخ و شفافیتِ کامل وارد عمل شویم و تاجایی که میتوانیم، باید از افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند، اطلاعات کسب کنیم. مهمتر از همه این است که ما باید تمام اطلاعاتی را که به دست میآوریم در اختیار شهروندانمان بگذاریم تا آنها از آخرین شرایط موجود در کشور، آگاه باشند.
نیازمند هماهنگی در پاسخ به این بحران
کونته گفت در این لحظه، ارائه پیش بینیهای دقیقِ اقتصادی بسیار دشوار است. ما درباره شرایطی صحبت میکنیم که ابتدا به صورت یک وضع فوق العادهِ "بهداشتی" آغاز شد، اما به سرعت به یک شرایط فوق العادهِ "اقتصادی" و "اجتماعی" تبدیل شد. این بحران در حال محک زدنِ ) ساختار اقتصادی ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی و همچنین بقیه کشورها در سراسر جهان است. به همین دلیل است که ما به پاسخهای اقتصادی و اجتماعی در سطح اروپایی (نه صرفاً در سطح کشوری) نیاز داریم. این فقط یک مشکلِ به وجود آمده برای کشور ایتالیا نیست. این مشکل برای اسپانیا و سایر کشورهای اروپایی نیز ایجاد شده است. این بحران، به یک وضع فوق العاده در سراسر قاره اروپا و حتی فراتر از آن، تبدیل شده است. اگر ما بتوانیم واکنشهای خودمان را در همه کشورها با یکدیگر هماهنگ کنیم، قطعاً میتوانیم به طرزی مناسبتر و مؤثرتر، از این بحرانِ اقتصادی خارج شویم. مثلاً اگر کشورهای عضو گروه-۷ و همچنین گروه-۲۰، پاسخهایی قوی، به موقع، هماهنگ و مناسب به این بحران بدهند، قطعاً باعث تسریع روند برون رفت از این شرایط فوق العاده و بحرانی خواهد شد.
تشدید احساسات ضداروپایی
وی با اشاره به افزایش شدید احساساتِ ضد اتحادیه اروپایی در این کشور گفت این یک چالشِ بزرگ است، که طرزِ زندگی اروپایی و حتی تاریخ اروپا را به چالش کشیده است. ما تنها در حال نوشتنِ فصلهای جدید در کتابهای "اقتصادیِ" مدارس و دانشگاه هایمان نیستیم، بلکه ما در حال نگارش فصلهای جدید در کتابهای "تاریخیِ" مان نیز هستیم. این یک لحظهِ بسیار با اهمیت در تاریخ ماست و ما نباید اجازه دهیم که این لحظهِ مهم، (بدون درس آموزی) از سرِ ما بگذرد. بنده و سایر سران کشورهای اروپایی باید بپاخیزیم و از پسِ این چالشِ بزرگ، برآییم. هیچ شک و تردیدی وجود ندارد که اگر پاسخ ما قوی و متحدانه نباشد و اگر اروپا نتواند یک سیاست پولی و مالیِ مناسب برای بزرگترین چالشی که این قاره از زمان جنگ جهانی دوم با آن مواجه شده است، ارائه کند، آنگاه نه تنها شهروندان ایتالیایی، بلکه تمامی شهروندان اروپایی عمیقاً ناامید و سرخورده خواهند شد.
احتمال فروپاشی اتحادیه اروپا
نخست وزیر ایتالیا با پاسخ مثبت به سوال خبرنگار که پرسیده بود اگر اتحادیه اروپا نتواند از پسِ این چالش برآید، این بحران ممکن است منجر به فروپاشی این اتحادیه شود ، گفت بله، چنین خطری وجود دارد. با این که چنین خطری احساس میشود، باید خاطرنشان کنم که اروپا در تاریخ معاصرِ خود، دورانهای بسیار سخت و دشواری را به سلامت پشت سر گذاشته است، اما در آن زمانهای سخت، عزم و ارادهای وجود داشت تا زندگیِ تازهای در کالبد پروژه (اتحادیه) اروپا دمیده شود. اگر ما در شرایط کنونی از این فرصت برای دمیدن جانی (روحی) تازه به کالبد پروژه اروپا بهره برداری نکنیم، یک خطر واقعی برای اتحادیه اروپا به وجود خواهد آمد. به همین دلیل است که من اجازه نخواهم داد آن اتفاق رخ دهد. من میخواهم چنین روندی را متوقف کنم.