وقتی ترامپ از سؤال کرونایی خبرنگار سیان ان برآشفت
رئیس جمهور آمریکا به خبرنگار CNN وقتی پرسید آیا تست کافی برای مبتلایان کرونا موجود است؟ گفت: شما نباید از این نوع سؤالات بپرسید؛ برای بسیاری از افراد بزرگ، بسیار اهانت آمیز است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به خبرنگار CNN وقتی پرسید آیا تست کافی برای مبتلایان کرونا موجود است؟ گفت: شما نباید از این نوع سؤالات بپرسید؛ برای بسیاری از افراد بزرگ، بسیار اهانت آمیز است.
هشدار بازرسان مالی درباره کلاهبرداری و اختلاس از طرح ۲.۲ تریلیون دلاری در آمریکا کارشناسان بازرسی و دیده بانهای مسئول کهنه سربازان آمریکایی که درباره سوء استفاده از طرح نجات مالی دولت در بیش از یک دهه پیش تحقیق کرده بودند بهای بی سی نیوز گفتند طرح کمک مالی ۲.۲ تریلیون دلاری تاریخی دولت که مورد تایید کنگره قرار گرفته است به شدت درمعرض کلاهبرداری و سوء استفاده است. این بسته مالی بی سابقه – به لحاظ هزینه و تعداد افراد مشمول دریافت کمک مالی – راستی آزمایی اطلاعات متقاضیان و نحوه صرف این مبالغ را توسط آنها دشوار میسازد. ارل دیوانی که به عنوان دیده بان ارشد اداره شفافیت و پاسخگویی خدمت کرده و بستههای نجات مالی آمریکا را در دوره رکود اقتصادی اواخر سال ۲۰۰۰ ره گیری کرده است گفت احتمال وقوع کلاهبرداری بسیار بالاست. کارشناسان اعلام کردند اگر چه در این طرح نهادهای نظارتی متعددی مسئولیت بازرسی دارند، اما حتی اگر درصد کمی از این بودجه مورد سوء استفاده قرار گیرد، اگر نگوییم میلیاردها دلار احتمال میلیونها دلار کلاهبرداری رخ میدهد. این کارشناسان اعلام کردند ۳۵۰ میلیارد دلار از این طرح به صورت وامهای بخشودنی برای کسب و کارهای کوچک درنظرگرفته شده است که باتوجه به ویژیگیهای درنظرگرفته برای آن، شرایط سوء استفاده و کلاهبرداری را دارد. میلیونها نفر از مالکان کسب و کارهای کوچک در آمریکا درخواست وام داده اند اگر چه بسیاری از کاربران و وام دهندگان برای ثبت درخواستهای وام با مشکل مواجه بودند. بازرسان دیگر ابراز نگرانی کرده اند باتوجه به شرایط بحرانی کنونی و نبود زمان کافی، مقامات امکان جلوگیری از کلاهبرداریهای بالقوه را ندارند.
فرار سلبریتیها به مناطق روستایی نگران کننده شده است ان بی سی نیوز نوشت: سلبریتیهای آمریکایی از مناطق شهری که نقاط مرکزی شیوع ویروس کرونا محسوب میشوند، به مناطق روستایی میگریزند، اقدامی که کارشناسان آن را برای سلامت ساکنان این مناطق خطرناک توصیف میکنند. این شبکه خبری در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم گوون اویلس افزود: کارشناسان معتقدند هجوم سلبریتیها به مناطق روستایی به نگرانیها درباره امکانات درمانی بسیار محدود این مناطق میافزاید. آلن مورگان، مدیر اجرایی انجمن ملی سلامت روستایی، در گفتگو با ان بی سی نیوز ضمن ابراز نگرانی شدید درباره این اقدام، گفت: این ایده بدی است که افراد پردرآمد مناطق شهری به مناطق روستایی هجوم برند و بر فشارها بر نظام بهداشتی که برای مراقبتهای اولیه و جراحیهای عمومی برنامه ریزی شده است و نه برای واکنش نشان دادن به شیوع یک همه گیری، بیفزایند. مورگان گفت تا جمعه بعد ازظهر، بیش از ۱۶ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در مناطق روستایی آمریکا گزارش شد. وی افزود، بیمارستانهای این مناطق به طور متوسط یک یا دو دستگاه تنفس مصنوعی دارند و بیش از نیمی از مناطق روستایی در آمریکا اصلا بخش مراقبتهای ویژه ندارند. شهرستان گالانتین، یکی از ۱۰ منطقه روستایی است که بیشترین موارد ابتلا به کووید-۱۹ را داشته است. اکنون باوجود افزایش موارد ابتلا به کرونا، این شهرستان هشت تخت در بخش مراقبتهای ویژه دارد، یعنی یک تخت در ازای هر دو هزار و ۱۴۱ نفر ساکن بالای ۶۰ سال. مورگان تصریح کرد: در اوتا، در کلرادو، در سراسر کشور ما داستانهای مشابهی میشنویم. مردم به این مناطق که با کمبود نیرو و بودجه روبرو هستند میروند، مناطقی که به منزله جعبه باروتی برای شیوع این همه گیری محسوب میشوند. بررسیها نشان میدهد که تا پنجم آوریل، در حدود ۲۰۰ منطقه روستایی که ۲۵ درصد خانههای آنها برای اقامتهای فصلی استفاده میشوند، شیوع ویروس کرونا تا دو برابر بیشتر از سایر مناطق روستایی و ۱۵ درصد بیشتر از مناطق شهری بوده است. برخی مقامات آمریکایی برای مهار سفر به مناطق روستایی، تمهیداتی اندیشیده اند. به عنوان مثال پیستهای اسکی تعطیل شده یا در برخی مناطق اجازه ورود افراد غیر ساکن به برخی بانکها داده نمیشود.
گزارش ام اس ان بی سی درباره برکنار شدن بازرس وزارت دفاع آمریکا شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی نیوز در گزارشی اعلام کرد بازرس کل مسئول نظارت بر هزینهها در وزارت دفاع آمریکا از سمت خود برکنار شده است. بر اساس این گزارش، رئیس جمهور آمریکا رهبر کمیته مرتبط با بازرس کل را برکنار کرد که مسئولیتش در ارتباط با نظارت بر دو تریلیون دلاری بود که برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص داده شد. گلن فاین سرپرست بازرس کل وزارت دفاع بود که بر کنار شد. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد فاین به این سبب مشهور بود که فردی مستقل محسوب میشد. این روزنامه نوشت: "این جدیدترین اقدام در راستای رفتارهای ناگهانی کاخ سفید در ارتباط با بازرسان نیمه مستقل در سراسر دولت محسوب میشود. " مجری برنامه سپس با نیل باروفسکی بازرس سابق دولت در این باره با گفتگو کرد و گفت نظر شما در ارتباط با این هزینهها چیست و این که چگونه میتوان اطمینان حاصل کرد که این پولها در اختیار افراد درستی قرار میگیرد؟ باروفسکی در پاسخ به این سوال گفت: " فکر میکنم یک قانون کلی در این باره وجود دارد. زمانی که برنامهای با این ابعاد آغاز میشود و این حجم از پول اختصاص داده میشود، خطرات مرتبط با انحراف از این برنامه هم افزایش مییابد، زیرا دشوار است حتی در بهترین شرایط هم بتوان بر همه ابعاد این برنامه با دقت نظارت کرد. این در حالی است که ما اکنون در بهترین شرایط ممکن قرار نداریم. "
رئیس زندانهای آمریکا: برای مواجهه با کرونا آماده نبودیم رئیس زندانهای فدرال آمریکا گفت: بنظر من هیچ کس برای مواجهه با ویروس کرونا آماده نبود. پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان در گزارشی به قلم دیوید شورتل و کارا اسکانل نوشت: ویروس کرونا در طول سه هفته گذشته در زندانهای فدرال آمریکا شیوع پیدا کرده و تاکنون ابتلای بیش از ۳۰۰ نفر از زندانیان زندانهای مختلف آمریکا تایید شده است. همچنین تاکنون مرگ ۹ نفر از زندانیان زندانهای مختلف آمریکا به علت ابتلا به ویروس کرونا تایید شده است. این مسائل نگرانیها درباره رویکرد دولت آمریکا را در قبال بحران کرونا در زندانهای این کشور تشدید کرده است. شماری از زندانیان در آمریکا گفته اند در زندانهایی به شدت شلوغ و بدون امکاناتی مانند ماسک و مواد شوینده کافی قرنطینه شده اند. نگهبانان زندانهای آمریکا هم گفته اند آنها نگران هستند که از زندان ویروس کرونا را به خانوادههای شان منتقل بکنند. در زندانی در شمال کارولینای شمالی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به شکل بی سابقهای حدود ۴۰۰ درصد افزایش یافته است. در اوکلند و لوئیزیانا هم شش زندانی در روزهای اخیر جان باخته اند. نیروهای ضد شورش هم با تجهیزات کامل برای مقابله با شورشهای احتمالی در بسیاری از زندانهای آمریکا مستقر شده اند. افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ۱۲۲ زندان آمریکا، به شدت خانوادههای زندانیان و افکار عمومی این کشور را نگران کرده است. ”مایکل کارواژال“، رئیس زندانهای فدرال آمریکا، در اولین مصاحبه خود از زمان شیوع ویروس کرونا در زندانهای این کشور، در گفتگویی با خبرنگاران از اقدامات دولت در زندانها در شرایط پرچالش کنونی دفاع کرد. وی در عین حال گفت: من فکر میکنم هیچ کس برای مواجهه با ویروس کرونا آماده نبود؛ بنابراین واکنش ما در برابر این ویروس مشابه واکنش دیگران است. اداره زندانهای آمریکا همزمان با شیوع ویروس کرونا همه برنامههای ملاقات زندانیان را لغو کرده است و همه کسانی که در این مدت برای اولین بار زندانی شده و وارد زندانها شده اند قرنطینه کرده است. از اوائل هفته گذشته هم حدود ۱۵۰ هزار زندانی را در حالت نیمه انفرادی قرار داده است. ”ویلیام بار“، دادستان کل آمریکا ۲۵ فوریه ”مایکل کارواژال“ را به عنوان رئیس زندانهای فدرال آمریکا انتخاب کرد، وی پیش از این ۲۸ سال در این سیستم در بخشهای مختلف کار کرده است. کارواژال برای اولین بار به عنوان نگهبان زندان وارد زندان تگزاس شد. رئیس زندانهای فدرال آمریکا گفت بعد از روز ۱۳ مارس و بعد از آن که سازمان جهانی بهداشت، ویروس کرونا را یک بیماری همه گیر جهانی اعلام و دونالد ترامپ هم در این کشور وضعیت فوق العاده ملی اعلام کرد، اداره زندانهای فدرال آمریکا هم همه ملاقاتها با زندانیان و حتی ملاقات وکلا با زندانیان را لغو کرد. وی گفت این سختگیرانهترین مقررات در زندانهای آمریکا و بعد از شورشهای عمومی در زندانهای این کشور است که در سال ۱۹۹۵ اعمال شد.
تصاویری از صفهای طویل در آمریکا برای دریافت کمک غذایی
افزایش میزان خودکشی در پی همه گیری ویروس کرونا در آمریکا شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی نیوز گزارش داد ارقام منتشر شده نشان میدهد میزان خودکشی افراد در دوران شیوع ویروس کرونا در آمریکا با افزایش مواجه شده است.
مجری برنامه سپس با خبرنگار این شبکه در ارتباط با این موضوع گفتگو کرد. این خبرنگار گفت: "این یک واقعیت تلخ برای افراد فعال در بخش جلوگیری از خودکشی محسوب میشود و آنها شاهد افزایش تعداد خودکشیها هستند. این بخشها با تماسهای زیادی در ارتباط با کووید ۱۹ و سپس خودکشی هستند. این افراد با موارد زیادی از این دست مواجه هستند که این موضوع نشان دهنده شیوه واکنش جامعه به این بحران ناشی از ویروس کرونا است. آنها بیش از همه تماسهایی در ارتباط امنیت و مسائل مرتبط با آن دریافت میکنند. این افراد در ارتباط با شغل و پرداخت اجاره نگرانند. شمار زیادی از افراد شغل خود را از دست داده اند. پزشکان و پرستاران در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند. آنها همچنان باید به فعالیتهای خود ادامه دهند. این افراد با افراد مختلفی تعامل دارند که یا بیمار هستند یا این که با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
مرگ صدها سالمند در آمریکا در شمار تلفات کرونا لحاظ نشده است
به گزارش ان بی سی نیوز مرگ دو هزار و ۲۰۰ نفر در خانههای سالمندان در آمریکا در شمار تلفات کرونا لحاظ نشده است.
کووید ۱۹ شکاف نژادپرستانه در نظام سلامتی آمریکا را برملا کرد نشریه اکونومیست نوشت کووید ۱۹ شکاف نژادپرستانه در نظام سلامتی آمریکا را برملا کرد.
صفهای طویل در آمریکا برای دریافت کمک غذایی گزارشای بی سی نیوز از صفهای طویل در آمریکا برای دریافت کمک غذایی حکایت دارد.
ابتلای بیش از ۲۰ سرباز آمریکایی در پایگاه عین الاسد کارشناس عراقی از شیوع کرونا در پایگاه عین الاسد و ابتلای بیش از بیست سرباز آمریکایی به این ویروس خبر داد. به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، نجاح محمد علی در توئیتی از ورود کرونا به پایگاه عین الاسد خبر داد و نوشت بین ۲۲ تا ۲۵ سرباز آمریکایی مستقر در پایگاه عین الاسد به ویروس کرونا مبتلا و به اربیل منتقل شده اند.
تحقیق درباره احتمال شیوع ویروس کرونا در ایالت کالیفرنیا پیش از چین شمار موارد پایین ابتلا به ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» در ایالت کالیفرنیا سوال برانگیز شده و حالا پژوهشگران این فرضیه را که احتمالا این ویروس سال گذشته و پیش از چین، در این ایالت شیوع یافته است، بررسی میکنند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، شبکه خبری «ABC NEWS» روز جمعه در گزارشی اعلام کرد دانشمندان دانشگاه استنفورد در پی یافتن پاسخ این سوال هستند که چرا ویروس کرونای جدید در ایالت کالیفرنیا در مقایسه با سایر ایالتهای آمریکا شیوع کمتری داشته است و فرضیه ایمنی جمعی (گله ای) را مورد بررسی قرار داده اند. به گفته برخی پژوهشگران، این احتمال وجود دارد که این ایالت سال گذشته تحت تاثیر نوعی از ویروس کرونا بوده که در آن هنگام به عنوان یک آنفلوانزای ساده شناسایی شده است و قرار گرفتن شهروندان این ایالت در معرض این ویروس، بی آنکه خود آنها بدانند، نوعی ایمنی در بدنشان ایجاد کرده است. ویکتور دیویس هانسون، پژوهشگر موسسه هوور در دانشگاه استنفورد میگوید: «هنگامی که به دیگر ایالتهای آمریکا نگاه میکنید، نمیتوانید توضیح دهید که چرا کالیفرنیا اینقدر خوش شانس است، در حالی که میبایست بدشانستر هم میبود. اینجا چیزی اتفاق افتاده است که هنوز نتوانسته ایم پیدا کنیم.» بنا بر اعلام این شبکه خبری آمریکایی، برای بررسی این فرضیه، در حال حاضر آزمایشهایی درخصوص تشخیص وجود آنتی بادی در بدن شهروندان این ایالت در حال انجام است که نشان میدهد آیا آنها قبلا به این ویروس مبتلا شده اند یا خیر. در منطقه سانفرانسیسکو حدود ۳۲۰۰ داوطلب در این آزمایشها که تحت نظارت پژوهشگران دانشگاه استنفورد انجام میشود، شرکت دارند. بخش سلامت عمومی شهر لس آنجلس نیز آزمایشهایی در این خصوص آغاز کرده است که روی یک هزار فرد بزرگسال صورت میگیرد. بنا بر اعلام «ABC NEWS»، در ایالت نیویورک که جمعیت آن حدود نصف ایالت کالیفرنیا است، شمار موارد مرگ ناشی از «کووید-۱۹» ۱۴ برابر بیشتر از این ایالت است. براساس آخرین دادههای منتشر شده از سوی دانشگاه جان هاپکینز، «کووید-۱۹» تا کنون جان بیش از ۱۸ هزار نفر را در آمریکا گرفته است.
شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۱۸ هزار و ۷۶۰ تن رسید آمریکا در ثبت تلفات کرونا رکورد زد: ۲۱۰۸ مورد فوتی در یک شبانه روز براساس آمار دانشگاه جان هاپکینز، تعداد تلفات مبتلایان به کرونا در آمریکا طی ۲۴ ساعت گذشته با افزایش ۲۱۰۸ نفری به ۱۸ هزار و ۶۰۰ نفر رسید و به نظر نمیرسد این نمودار، روند کاهشی به خود گرفته باشد. امریکا تنها کشوری در جهان است که در یک روز بیش از ۲۰۰۰ تلفات ناشی از کرونا را گزارش کرده است. روند افزایش تلفات مبتلایان به کرونا درحالی ادامه دارد که محدودیتهای اجتماعی در این کشور تا پایان آوریل اعلام شده و رئیس جمهور آمریکا درحال بررسی تمدید یا عدم تمدید آن است. ترامپ علاقهمند به لغو این محدودیتها و آغاز فعالیتهای اقتصادی است. حدود ۸۰۰ نفر تنها در نیویورک در جمعه جان باختند که آمار تلفات این ایالت را به ۷۸۰۰ نفر رسانده است.