به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز کرمانشاه، یادش بخیر انگار همین دیروز بود که با نو شدن سال ، قلک عیدی دانش آموزان هم پر پول میشد و خیلیها با شکستن آن به آرزوی داشتن اسباب بازی مورد علاقه شان می رسیدند.
آنهایی که زرنگ بودند در همان روزهای اول شروع تعطیلات دفترچه نوروزی شان را حل می کردند و به این ترتیب خیالشان که از بابت نوشتن تکالیف درسی راحت میشد ادامه تعطیلات را به سرگرمیهای دلخواهشان می پرداختند.
بعضیها هم که بازیگوشی را به درس و مشق ترجیح می دادند مثل همیشه دقیقه نود و روزهای آخر تعطیلات نوروزی را به دفترچه نوروزی اختصاص میدادند و با هول و ولا و کمک گرفتن از دیگران آن را پرمی کردند.
هر چه بود روزهای لذت بخشی بود و هیاهو وشادی تعطیلات نوروز با اشتیاقِ رفتنِ دوباره به مدرسه میگذشت، بعد از تعطیلات نوروز هم که به مدرسه میرفتند ودوستانشان را که پس از چند هفته می دیدند لباسهای تازه و عیدیهای خود را به همدیکر نشان می دادند.
این زنگ تفریحها و بازیها در حیاط وشور ونشاط دانش آموزان هنوز هم پس از گذشت سالها دست نخورده به نسل امروز رسیده است.
تقریبا از همان اوایل اسفند ماه سال ۹۸ ویروسی به نام کرونا شیوع پیدا کرد وهیچکس فکرش را هم نمی کرد این ویروس بتواند چنان جا خوش کند که مسئولان آموزش و پرورش را هم مجبور کند مدرسهها را به واسطه پیشگیری از این بیماری تعطیل کنند.
حالا مدتی است که از حیاط بزرگ مدرسه ، هیاهوی دانش آموزان دیگر به گوش نمی رسد.
اقای احمدی معلمی که این روزها از ارائه اموزش حضوری به دانش آموزان بی بهره است در گفتگویی تلفنی قصه دلتنگی اش را با گفتن این شعر سعدی چنین شرح می دهد که....
قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید..
این معلم پایه چهارم میگوید: هر چند آموزش مجازی مزیتهای آموزش حضوری را ندارد، اما در این شرایط که بیماری کرونا شیوع یافته است و سلامتی دانش اموزان در اولویت است می تواند تا حدودی برای دور نشدن دانش اموزآن از فضای آموزشی سازنده باشد.
آموزش از راه دور جایگزین آموزش حضوری:اگرچه درب مدارس به روی دانش آموزان بسته شد و میز و نیمکتها هم حدود دو ماه است که خاک میخورند، اما تدریس به دانش اموزان تعطیل نشد.
آموزش و پرورش استان کرمانشاه همزمان با سراسر کشور در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا و تصمیم به تعطیلی مدارس جلسات برنامه ریزی را برپاکرد و زیر و بم آموزشهایی که قراربود از راه دور و به شکل مجازی اجرا شود را به معلمان ارائه کرد.
اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با صداوسیمای مرکز زاگرس قراردادی ۶۰۰ دقیقهای برای ضبط و پخش تدریس معلمان بست و در کنار آن برای اولین بار درکشور ۴ استودیو را در مدارس کرمانشاه راه اندازی کرد تا از طریق این استودیوها کار ضبط تدریس معلمان به بهترین شکل ممکن انجام شود.
علاوه بر این معلمان به صورت آنلاین با دانش آموزان خود ارتباط برقرار کرده و آموزشهای لازم را درفضازی مجازی واز طریق پیام رسانهای مجازی به دانش آموزان ارایه می دهند.
این آموزشها نه تنها در شهرهای استان ارائه میشود بلکه در دور دستترین روستاها هم دانش آموزان از طریق فضای مجازی و در صورت نبود اینترنت از طریق راهبران آموزشی به طور مستمر آموزش دروس مختلف را میبینند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: در اسفندماه سال ۹۸ با ۳۲۰ هزار دانش آموز تماس تلفنی برقرارشده تا از نحوه آموزش معلمان با آنها اطمینان حاصل شود
یزدان پناه افزود: در پانزدهمین روز از فروردین ماه سال ۹۹ اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، نرم افزاری باعنوان "شاد" در اختیار دانش آموزان قرار داد تا آنها بتوانند با نصب این نرم افزار به صورت رایگان، تدریس معلمان در مقاطع مختلف تحصیلی را ببینند و یا حتی آنرا دانلود کنند تا دیگر جای ابهامی در آموزش و یادگیری آنها باقی نماند.
علاوه بر تمام این اقدامات، آموزش و پرورش استان کرمانشاه در زمان تعطیلی مدارس، فضای مناسبی برای ایجاد خلاقیت و نیز کمک رسانی دانش آموزان برای حفظ سلامت همشهریان خود فراهم کرد و با در اختیار قرار دادن وسایل خیاطی به دانش آموزان دختر در رشتههای طراحی دوخت توانست روزانه ۱۰۰۰ عدد ماسک را تولید کنند.
در کنار این اقدام ارزشمند تعدادی از دانش آموزان در شهرستان ثلاث باباجانی دستکش تولید کردند و معلمی از شهرستان پاوه نیز اقدام به ساخت شیلد برای کادر درمان این شهرستان کرد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه میگوید: آموزشهای مجازی تا زمان تعطیلی مدارس و بازگشت دانش آموزان به مدرسه ادامه خواهد داشت.
یزدان پناه گفت:امیدواریم هرچه زودتر این ویروس از استان و کشور عزیزمان ایران اسلامی رخت بربندد تا باردیگر صدای هیاهوی دانش آموزان را در مدرسهها بشنویم.