معاون اقتصادی رئیس جمهوردر مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: در بسته تدبیر اقتصادی مقابله با کرونا حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده است و پرداختهای بلاعوض و تسهیلات در سه حوزه تقسیم بندی میشود.
آقای محمد نهاوندیان افزود: برخی بنگاهها که در شرایط فعلی کسب و کارشان دچار مشکل است و بازاری ندارد و باید تعطیل باشد برای اینکه این بنگاههای سرپا بمانند و شاغلان را بیکار نکنند، تسهیلات میگیرند و در بخش دوم بعد از گذر از کرونا تحریک تقاضایی انجام میشود تا تقاضای خرید در جامعه وجود داشته باشد.
وی گفت: در بخش سوم نیز اگر به هر علتی تدبیر اول ما پاسخگو نبود و کسانی بیکار شدند، حتما به کمک آنها میشتابیم و از ساز و کار صندوق بیمه بیکاری استفاده میکنیم که ۵ هزار میلیارد تومان برای این کار درنظر گرفته شده است.
آقای نهاوندیان با اشاره به اینکه اولویت اول ما رونق کسب و کار و سرپا ماندن آنهاست، افزود: مشاغلی مثل رستورانها یا مراکز گردشگری و ... الان درآمدی ندارند، ولی نباید بگذاریم کارکنان آنها پخش شوند و به همین دلیل از تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان به کسب و کارها داده میشود.
وی گفت:، اما ملاک، شاغل بودن است مثلا فلان رستوران با لیست تعداد شاغلان خود به بانک مراجعه و تعداد آنها را اعلام میکند و براساس رسته خود ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان وام میگیرد، اما ۵۰ تا ۷۰ درصد باید به تناسب رسته دستمزد بپردازد و ۳۰ تا ۵۰ درصد در اختیار مالک میماند تا مشکلات اداره بنگاه خود را رفع کند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: برای بعد از کرونا نیز قرار است تزریق قدرت خرید به همه خانوارهای یارانه بگیر انجام شود که یک میلیون تومان قدرت خرید به آنها داده میشود.
آقای نهاوندیان گفت: امیدواریم با این ۳ برنامه هم بنگاهها سرپا بمانند و بعد از آغاز به کار بنگاهها نیز تقاضای خرید داشته باشند.
وی افزود: باید خودمان را برای جهش تولید آماده کنیم تا هم با تحریم و هم با تبعات اقتصادی کرونا مبارزه کنیم.
آقای نهاوندیان گفت: اگر همبستگی فعلی وجود داشته باشد میتوانیم کارنامه پرافتخاری داشته باشیم و در صورتی که شرایط ما متفاوت شود برای نیمه دوم سال طراحی بهتری خواهیم داشت.
وی افزود: شرایط بین المللی میتواند متفاوت پیش بینی شود و الان در فضای اقتصادی جهان تحریم کنندگان تحت فشار افکارعمومی جدی قرار گرفته اند به همین دلیل امیدواریم این فشار افکارعمومی دسترسی کشور را به منابع بیشتر کند در آن صورت تحقق جهش تولید امیدوارکنندهتر خواهد بود.