با هدف توسعه و احیا مراتع؛
آغازاجرای طرحهای مرتعداری در استان
بیش از هشت هزار هکتار از مراتع کردستان قرق شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، رئیس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای انجام پروژههای بیولوژیک آبخیزداری و آبخوانداری و برنامه اصلاح و احیای مراتع و عملیات قرق و حفاظت از مراتع در سطح هشت هزار و ۱۸۸ هکتار مراتع استان، طرحهای مرتعداری با مشارکت مجریان به اجرا درآمده است.
بختیار مرادی افزود: این طرحها به منظور ایجاد شرایط لازم برای زادآوری و تکثیر گونههای گیاهان مرتعی و افزایش تولید علوفه مراتع با فعال سازی طرحهای مرتعداری به انجام رسیده است.
مرادی با بیان اینکه قرق مراتع یکی از روشهای مدیریتی مرتعداری است که به منظور اصلاح و توسعه مراتع اعمال میشود، تاکید کرد: افزایش تراکم پوشش گیاهی در پهنههای تحت قرق موجب افزایش سرعت نفوذ پذیری خاک جلوگیری از سیلاب، تثبیت و پایداری خاک به عنوان بستر استقرار گیاهان و در نتیجه کاهش هدر رفت خاک و تولید رسوب و در نهایت افزایش پوشش گیاهی میشود.
مرادی با اشاره به اینکه، مراتع یکی از مهمترین و با ارزشترین منابع ملی کشور محسوب میشوند، افزود: لازمه حفظ این منابع ارزشمند، آگاهیبخشی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به بهره برداران و جوامع محلی بویژه روستاییان و دامداران است که به عنوان بهرهبرداران مستقیم این منابع ارزشمند باید به آن توجه داشت.
وی گفت: شرایط مساعد آب و هوایی موجب شده که گیاهان خوش خوراک و گیاهان مرتعی در فصل بهار از رویش مناسبی برخوردار باشند و سبب افزایش پوشش گیاهی و بالا بودن توان تولیدی مراتع و بروز توانمندیهای مراتع در زمینه حفظ آب و خاک شوند.