معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: 5هزار نیروی پرستاری داوطلب و خارج از روال اداری برای مقابله با بیماری کرونا مدیریت شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بر روی نقش پرستاران و نقش تخصصی آنان توجه ویژهای شده است.
وی گفت: با جهانی شدن بیماری کووید ۱۹ اکنون بیش از هر زمان دیگری نقش پرستاران برای مردم آشکار شده است و پرستاران هم در کنار سایر تیم نظام سلامت در خط مقدم با این بیماری مبارزه میکنند و قدردانی صمیمانه رهبر معظم انقلاب و مقامات کشوری و مردم داشتند میتواند پشتوانه و حمایت بسیار خوب برای پرستاران باشد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص اقدامات مؤثری که در خصوص بیماری کووید ۱۹ انجام شده است افزود: پیش از این اپیدمی بازدیدهای زیادی از بیمارستانها برای ارزیابی وضعیت مراکز درمانی در استانهای درگیر داشتیم و از نزدیک در جریان روند انجام مراقبت از بیماران قرار گرفتیم.
خانم دکتر حضرتی با اشاره به اینکه یکی از معضلات ما کمبود نیرو است گفت: مشکلات زیادی از نظر تأمین نیرو انسانی داشتیم که اقدامات مؤثری از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صورت گرفت که همه معاینههای غیر اروژانس و اختیاری متوقف شد و تعداد زیادی از نیروهای پرستاری خود را به طرف مراکز مرجع خوانده شدند ما از همه ظرفیتهای پرستاری و تواناییهای پرستاری استفاده شده از نیروهای بازنشسته و اخیرا کسانی که بازنشسته شده بودند و دانشجویان سال آخر کارشناسی که در مراکز مرجع آمدند و شجاعانه کمک کردند و حتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و استادان دانشکدههای پرستاری برای خدمت به این مراکز مراجعه کردند.
وی با تشکر از همه پرستاران افزود: به دلیل نقش پرستاران در توسعه سلامت و نقش آنها در کاهش هزینههای سرسام آور درمان و نقش مؤثر آنها در کنترل بیماریهای غیر واگیر و واگیر، سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۲۰ را سال پرستاران و ماماها با شعار حمایت از پرستار و ماما معرفی کرد و روی پرستاران و ماماها سرمایه گذاری کنند، زیرا پرستاران در شیفتهای مختلف و در سطوح سلامت از پیشگیری تا درمان و مراقبت اقدامات مؤثری دارند.
خانم دکتر حضرتی در خصوص تأمین وسایل حفاظتی نیز گفت: خوشبختانه همه مردم و خیران و مسؤولان پای کار آمدند و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با نظارت و مدیران بیمارستانی، بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی تأمین وسایل حفاظتی مدیریت شد و هر گونه کمبود به سرعت اعلام میشود تا جبران شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: خوشبختانه هم اکنون وضعیت خوبی از لحاظ تجهیزات حفاظت شخصی داریم و از این لحاظ هیچ مشکلی نداریم.
وی گفت: یکی از ظرفیتهای پرستاری مراکز مراقبت در منزل است که از شروع بیماری کووید ۱۹ این مراکز وارد عمل شدند و بر همین اساس یک دستوالعمل مراقبت از بیماران مشکوک تدوین شد و تعرفه گذاری آن انجام گرفت و ما امیدواریم که به زودی در ستاد مقابله با کرونا تصویب شود و مردم بتوانند از پوشش بیمهای برای بیمار کووید ۱۹ در مراقبت از منزل کمک بگیرند و همه سازمانهای مردم نهاد و سازمان نظام پزشکی کشور که فعالانه خدمات بسیار مؤثری به پرستاران و مردم ارائه میدهد و قرار شد انجمنهای علمی در سازماندهی نیروهای پرستاری داوطلب و تدوین دستورالعملها کمک کنند.
خانم دکتر حضرتی گفت: متأسفانه تعدادی از پزشکان و پرستاران جان خود را مظلومانه بر اثر این بیماری از دست دادند و آنها شهدای راه خدمت هستند.