از ابتدای فروردین تا کنون ۳ میلیارد مترمکعب به مخازن سدهای خوزستان وارد شده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوستان ،داریوش بهارلویی سخنگو و مدیربرنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان گفت : با عبور از نیمه فروردین و تثبیت جربان آب در رودخانه های استان خوزستان ، ضمن مهار تمامی جریانات سیلابی، سیاست های بهره برداری مخازن سدهای استان آبگیری و کاهش کسری منابع آب را هدف خود قرار داده است.
وی گفت: بررسیها و تحلیل شرایط منابع آبی نشان میدهد که احتمال وقوع سیل بسیار کاهش یافته و در صورت وقوع سیلاب های متعارف نیز ، تمهیدات در نظر گرفته شده و حجم خالی سدها امکان مهار آنها را میسرمی سازد.
بهارلویی با اشاره به تغییر رویکردها در مدیریت منابع آبی، عنوان کرد: برای رسیدن به این نقطه و آرامش منابع آبی در کنار تجارب و درس آموخته های سیلاب بهار 98 ، اقدامات فراوانی انجام گرفته است؛ یکی ازمهمترین درسها از مدیریت سیلاب سال های اخیر، تغییر رویکرد سیاستگذاری و تصمیم گیری در مواجهه با شرایط اضطراری و بحرانی میباشد.
سخنگوی سازمان آبوبرق خوزستان گفت: در سال آبی جاری و طی یک ماه گذشته 10 سیلاب در حوضه های آبریز استان بدون هیچگونه اثر محسوس در پایین دست به وقوع پیوسته که مدیریت و کنترل این جریانات سیلابی باتوجه به سناریوهای متعدد و متنوع طراحی شده، نمونه موفق این رویکرد جدید است.
بهارلویی با اشاره به اینکه در سال آبی جاری در هر حوضه بسته به شرایط خاص آن و محدودیتهای موجود سیاست های مختلفی به اجرا گذاشته شد، اظهار کرد: در حوضه کارون با توجه به امکانات نسبی ذخیره در سدها، با پذیرش ریسک سیلاب از اوایل بهمن، آبگیری سدهای آن حوضه شروع شد که خوشبختانه در حال حاضر با کاهش 1 میلیارد مترمکعبی کسری منابع آبی این حوضه و تداوم این سیاست ، برآورد های سازمان و پذیرش ریسک آبگیری نه تنها موفق بوده که به تامین انرژی در تابستان گرم پیش رو و کاهش قطعی برق و کشاورزی بدون دغدغه کمک قابل توجهی نموده و موجب رفاه حال مردم خواهد شد.
وی درخصوص مدیریت سد دز، عنوان کرد: در حوضه دز سیاست بهره برداری سازمان بر تخلیه حداکثری منطبق با دبی ایمن پایین دست و پذیرش ریسک مربوط به احتمال عدم تأمین آب فصل های کشت استوار بود که آمار و اطلاعات ثبت شده باز این سیاست را موفق نشان میدهد چرا که ضمن مهار 3 سیلاب این حوضه در اواخر اسفند و فروردین ، میزان آب مناسب برای تامین نیازهای کشاورزی ذخیره و هم اکنون در دسترس است.
سخنگوی سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه در حوضه کرخه با در نظر داشتن تاب آوری اندک رودخانه در پایین دست سد ، واقعا شرایط سختتر و پیچیده تر بود، گفت: استراتژی و سیاست تدوین شده برای این حوضه حرکت در میانه دو سیاست کنترل سیلاب و تامین نیازهای کشاورزی و زیست محیطی پایین دست بود که با در نظر داشتن همه جوانب، انتخاب و اجرایی شد.
وی افزود: این سیاست از اول اسفند تا کنون توانست 4 سیلاب را مهار نموده و حدود ۱۰۱۸ میلیون مترمکعب آب وارد تالاب هور العظیم نماید؛ به عبارتی با انتقال آب کنترل شده به مخازن تالاب هورالعظیم شرایط برای مهار سیلاب ها مهیا و تالاب نیز به لحاظ حقابه در حالتی مطلوب قرار گرفت.
وی ادامه داد: در حال حاضر حجم قابل برنامه ریزی سدهای استان خوزستان 8.4 میلیارد مترمکعب است که معادل 61 درصد حجم فعال سدهای استان است