رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: همچنان میزان مراجعان و بستریهای ناشی از بیماری کرونا بیشتر از ترخیصی هاست.
آقای دکتر علیرضا زالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: با توجه به اینکه همچنان میزان مراجعان و بستریهای ناشی از بیماری کرونا بیشتر از ترخیص شده هاست، باید محدودیتها و مداخلات اجتماعی برقرار باشد.
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شرایط استان تهران در خصوص بیماری کرونا باید به چه وضعی برسد تا شاهد بازگشایی مدارس، دانشگاهها و فعالیت کامل ادارات باشیم؟ افزود: وقتی میتوانیم اعلام کنیم که در تهران وضع به ثبات رسیده است که میزان مراجعه به بیمارستان به حداقل برسد و نه تنها رشد جدیدی نباید داشته باشیم بلکه باید شاهد رشد منفی باشیم یعنی از میزان مراجعه به بیمارستانها کم شود.
وی گفت: باید میزان افراد ترخیص شده و بهبود یافته هم به تراز مثبت در مقایسه با ورودی بیمارستانها باشد و ما اکنون در این تراز نیستیم و میزان مراجعان و بستریها در بخشهای بیمارستانی از تعداد ترخیصیها بیشتر است.
آقای دکتر زالی افزود: تا وقتی میزان بهبودیافتگان کمتر از تعداد بستری شدگان باشد نمیتوانیم بگوییم که از پیک عبور کرده ایم و در غیر این صورت اعلام هرگونه موارد جدید به افزایش بارمراجعه در بخشهای بستری، ویژه و عادی نشان دهنده استمرار بیماری در جامعه است.
رییس ستاد مقابله با کرونای استان تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه حضور گسترده مردم استان تهران در دو سه روز اخیر در خیابانها چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟ گفت: اگر امروز مردم در جامعه حضور پیدا کنند این حضور غیر ضروری و افزایش ترددها خطرهایی به دنبال دارد که بازتاب آن در شرایط بستری در بیمارستان ۵ تا ۱۴ روز بعد است و در مورد مرگ و میر هم از ۱۸ تا ۳۰ روز بعد تغییرات را حس میکنیم و قطعا اگر امروز مردم تردد غیر ضروری در خیابانها داشته باشند بازتاب تکانهای آن در روزهای آینده مشخص میشود و ما به طور قطع مجدد شاهد افزایش مبتلایان خواهیم بود.
وی گفت: افرادی که روزهای آخر اسفند پارسال در جامعه ترددهای غیر ضرور داشتند و یا به سفر رفتند بار آن در اواخر هفته اول فروردین به بیمارستانها منتقل شد بنابراین با هر حضور جمعی در شهرها شاهد استمرار زنجیره ویروس و حالت فزاینده بستری در بیمارستانها خواهیم بود.
آقای دکتر زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر اینکه سه هزار قرص فاوی پیراویر برای درمان مدیران مبتلا به کرونا وارد شده است صحت دارد؟ افزود: این دارو از داروهای ضدویروسی است که مانند بقیه پروتکلهای درمانی باید مورد استفاده قرار گیرد.
رییس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: درمان اصلی بیماران کرونا قبل از اینکه دارویی باشد بحث ایجاد مراقبت جامع سلامت و استفاده از همه ظرفیتهای درمانی بویژه درباره بیماران بد حال در محیطهای بالینی و بیمارستانی است و هم اکنون درمانی لازم است که همه ابعاد در آن دیده شود، زیرا این بیماران به طور معمول عوارض متعددی در خصوص ریه، کلیه و قلب دارند و باید درمان اینها جامع الاطراف باشد که همه جنبهها را در بر گیرد.
وی افزود: یک بخشی از درمان هم داروست که تاکنون داروهایی که برای بیماران کووید ۱۹ در عرصه جهانی استفاده میشود درمان قطعی و مستقیم این بیماری نیست و یکی از این داروها داروی هیدروکسی کلروکین است که برای بیماری مالاریا استفاده میشد داروی دیگری هم که برای درمان ابولا تجویز میشد در بیماری کرونا تجویز میشود.
آقای دکتر زالی گفت: داروی فاوی پیراویر برای درمان آنفولانزا طراحی شده است، اما این دارو هم اکنون جزو پروتکل درمانی است و اکنون تعدادی از بیمارستانهای تهران و سایر استانها در یک تریال بالینی مشترک قرار گرفتند و مقرر شد این بیمارستانها همزمان این دارو را روی بیماران آزمایش کنند و نتایج اصلی بالینی که حاصل شد در کمیتههای علمی بررسی و نتیجه نهایی اعلام میشود.
رییس ستاد مقابله با کرونای استان تهران افزود: بنابراین هر دارویی که بخواهد در پروتکل عمومی قرار گیرد باید شواهد بالینی آن در مراکزی که تحقیقات بالینی روی آن انجام میشود صورت گیرد.
وی ادامه داد: در تهران هم اکنون ۲۵ تریال بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی به خوبی جلو میرود که به شکلهای متفاوت و به صورت توأمان، منفرد و انواع ترکیبهای دارویی است.
آقای دکتر زالی گفت: همه محققان در بیمارستانهای مختلف بر اساس تجارب کسب شده عمل میکنند و مهم همگرایی در رسیدن به تحقیقات مشترک است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا خبر منتشر شده مبنی بر الزامی شدن غربالگری در تهران را تأیید میکنید؟ گفت: این خبر باید اصلاح شود چرا که ما امکان نداریم همه مردم تهران را مورد غربالگری قرار دهیم و شرایط به گونهای است که فقط در بخشهای بیمارستانی تست را انجام میدهیم و مواردی که افراد بر اساس تشخیص مراقبان سلامت ما، مظنون هستند تست میشوند.
رییس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: البته مراقبان سلامت در طرح بسیج ملی غربالگری از طریق تلفن ۴۰۳۰ با افراد تماس میگیرند و بر اساس استنتاج مراقبان سلامت، افرادی را برای درمان به مراکز جامع سلامت فرا میخوانند که اگر آنجا لازم شد تست انجام میشود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا انتقال این ویروس میان گربهها اثبات شده است؟ افزود: نمونههایی از انتقال ویروس در سگ و گربه مشاهده شده، اما چون اینها هنوز بعنوان انتقال عمودی قطعی مورد تأیید واقع نشده است نمیتوان به آن استناد کرد.
آقای دکتر زالی گفت: در بحث انتقال از انسان به حیوان و بالعکس باید انتقال عمودی صورت گیرد بنابراین گزارشها، جسته و گریخته است و نمیتوان درباره آن به اجماع رسید.
وی افزود: طبیعی است که میزبان اصلی این ویروس خفاشها هستند و ممکن است از طریق میزبان واسط به صورت تصادفی یا غیر تصادفی به انسان منتقل شده باشد و هنوز درباره میزبان واسط بحثهای مناقشه برانگیزی در جهان وجود دارد.