رئیس اتاق اصناف: فهرست مشاغل مجاز به فعالیت از ابتدای هفته آینده، سه شنبه 19 فروردين برای تصمیم گیری نهایی به ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید ممبینی در نشست کارگروه تدوین پروتکلهای بهداشتی بازگشایی واحدهای صنفی و تعیین اولویت بازگشایی رستههای صنفی که صبح دوشنبه با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور و اماکن نیروی انتظامی در اتاق اصناف ایران برگزار شد با اشاره به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص پیشنهاد اسامی اصناف مجاز به فعالیت از ابتدای هفته آینده از سوی اتاق اصناف و با همکاری دستگاههای مسئول به این ستاد افزود: این فهرست حداکثر تا فردا به ستاد اعلام میشود.
ممبینی افزود: قرار است وزارت بهداشت ارزیابیهای تخصصی انجام دهد تا بر اساس آن، فهرست شروع فعالیت مشاغل مختلف را اعلام کنیم.
وی افزود: در جلسه دوشنبه با تمرکز بر حفظ اشتغال در واحدهای صنفی مقرر شد وزارت بهداشت ارزیابیهای تخصصی را انجام دهد تا فهرست مشاغل مجاز به بازگشایی و شروع اشتغال مشاغل را اعلام کنیم.
به گفته رئیس اتاق اصناف ایران، مشاغلی که پیشتر فعالیت آنها ممنوع اعلام شده بود، همچنان ممنوع هستند تا تصمیمگیریهای لازم در این خصوص انجام گیرد.
ممبینی افزود: ستاد ملی مبارزه با کرونا مأموریت تعیین گروههای صنفی که بتوانند به تدریج و با توجه به شرایط پیش آمده، فعالیت خود را آغاز کنند، به کمیتهای متشکل از اتاق اصناف واگذار کرده و مقرر است این مشاغل در استانها از ۲۳ فروردین و در شهر تهران از ۳۰ فروردین فعالیت خود را با تصمیم و اعلام نهایی ستاد ملی مبارزه با کرونا آغاز کنند.
وی تصریح کرد: این کارگروه فعالیت خود را از ۱۵ فروردین آغاز کرده و مشاغل را با توجه به حساسیتهای بهداشتی و با توجه به جنبههای فعالیت گروههای صنفی مختلف و از جمله میزان اشتغال زایی بررسی کردهایم و با یک مدل کاملا علمی، بررسیهای لازم صورت گرفته است.
ممبینی افزود: تصمیم گرفته شد که از ۲۳ فروردین برخی مشاغل فعالیت خود را در استانها آغاز کنند، اما بنا داریم تا اعلام نظر نهایی وزارت بهداشت، مشاغل ممنوع شده فعلا بازگشایی نشوند و بر این اساس مشاغلی که اجازه فعالیت نداشتند همچنان فعالیت آنها ممنوع است.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا فهرستی را مشخص کرده است و بر اساس آن مشاغلی که تامین نیازهای روزمره مردم را بر عهده دارند از جمله میوه فروشیها و فروشندگان خوار و بار باز هستند و مشاغلی که با نظر کارشناسان وزارت بهداشت، بیشتر زمینه ساز انتشار ویروس هستند نیز باید همچنان تا رفع فراگیری این ویروس بسته بمانند.