هجوم مردم به خیابانها بسیار نگران کننده است، چرا که کرونا تمام نشده است و خروج مردم از خانهها میتواند تمام زحمات کادر درمان و مسوولان را از بین ببرد.
دکتر جمالیان افزود: مردم اگر خسته شدهاند و میخواهند از خانههایشان خارج شوند، به فکر کادر درمان و بهداشت باشند که بیش از ۴۵ روز این شرایط سخت و طاقت فرسا را به خاطر شکست کووید۱۹ تحمل کردهاند.
وی اظهار داشت: بررسیهای میدانی سطح شهر حاکی از این است که برخی از مردم توصیههای موکد بهداشتی و هشدارها را جدی نگرفته و گزارشها نشان دهنده استمرار ترددها و رفتارهای اجتماعی مردمی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ باید مقررات قرنطینه خانگی را رعایت کرده و تا زمان بهبودی و تایید پزشکان از حضور در اجتماع خودداری کنند.
دکتر جمالیان افزود: افرادی که قرنطینه خانگی هستند باید عنوان یک وظیفه اجتماعی و اخلاقی آن را حفظ کنند و تا رفع کامل بیماری مراقب ارتباطات خود باشند.
وی اظهار داشت: گزارشهایی از افرادی که باید در منزل قرنطینه باشند دریافت میشود که مقررات لازم را رعایت نمیکنند و در اماکن عمومی حضور مییابند که این رویه باید اصلاح شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه آموزشهایی که هنگام ترخیص به بیماران داده میشود باید رعایت شده و بیماران تا پایان دوران نقاهت در منزل بمانند، افزود: تمهیدانی اندیشیده شده تا با کسانی که شرایط قرنطینه خانگی را رعایت نمیکنند، برخورد قضایی صورت گیرد.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه،تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است و تا روز پنجشنبه ۹۸۷ بیمار مبتلا به این بیماری در استان مرکزی شناسایی شدند.