ممنوعیت کارگران غیربومی برای کشاورزی مازندران
استفاده از کارگران غیر بومی در فصل کشاورزی مازندران به غلت شیوع ویروس کرونا ممنوع شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،احمد حسین زادگان استاندار مازندران گفت: به دلیل غیر مکانیزه بودن بخش قابل توجهی از فعالیتهای کشت، به خصوص شالیکاری رعایت دستورالعملهای بهداشتی و سلامت باید اولویت کشاورزان قرار گیرد.
حسین زادگان بر لزوم جلوگیری از حضور افراد غیر بومی در فرایند کشت تاکید کرد و افزود: بکارگیری کارگران فصلی غیربومی ممنوع بوده و مسوولان شهرستانی بهویژه دهیاران باید این موضوع را به طور جد پیگیری کنند.
او با تاکید بر حرکت کشاورزان به سمت کشت مکانیزه، گفت: بانک کشاورزی مکلف به پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی و تشویق کشاورزان در کوچ به سمت کشت مکانیزه است.
توزیع ۳۵۰ دستگاه ماشین نشاکار جدید بین کشاورزان مازندران
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز ، گفت: بر اساس هدف گذاری جهاد کشاورزی، امسال نیمی از کشت برنج استان به صورت کاملا مکانیزه خواهد بود که نیاز به کارگر را به حداقل میرساند.
عزیزالله شهیدی فر افزود: قرار است حدود ۱۰۰ هزار هکتار از ۲۱۳ هزار هکتار شالیزارهای مازندران به روش کاملا مکانیزه کشت میشود.
او گفت: کشت مکانیزه شالی یا برنج نه تنها باروری و بازدهی شالیزارها را افزایش خواهد داد، بلکه هزینه کشت را به صورت میانگین تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
شهیدی فر افزود: ۳۵۰ دستگاه ماشین نشاکار جدید امسال میان کشاورزان مازندران توزیع شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران حداکثر استفاده از کارگران غیربومی در شالیکاری مازندران را جابجایی بین شهری کارگران مازندران اعلام کرد و گفت: معمولا کارگران شالیزاری در داخل استان و بین شهرستانها جابه جا میشوند و کارگران غیر مازندرانی به صورت محسوس وجود ندارد.
او بر استفاده از کارگران محلی در شالیکاری تاکید کرد و گفت: کشاورزان باید نکات ایمنی و سلامت را ملاک خود قرار دهند که تاکنون کاملا کشاورزان مازندران با توصیههای بهداشتی جهاد همسو بودند.
به گفته شهید فر در نیمی از شالیزارهای استان که به روش غیر مکانیزه کشت میشود هر ساله حدود ۱۵۰ هزار نفر روز کارگر فصلی مشغول هستند.