آرامگاه او، زیارتگاه انبوه زائرانی خواهد شد که از اقصی نقاط کشور و بیرون از مرزها، به نهاوند خواهند آمد تا آن کسی که گفت آب هرگز نمیمیرد را بشناسند.
شهادت مظلومانه میرزا محمد سلگی، فرمانده غیرتمند و سرافراز گردان ۱۵۲ تیپ حضرت ابوالفضل (ع) همدان را تبریک و تسلیت عرض میکنم. البته ایشان در اواخر جنگ و بعد از جنگ، به ریاست ستاد لشگر انصار الحسین (ع) هم منصوب شدند. منتها در روزهای نبرد، فرمانده گردان بودند و در زمانهایی هم مسئول محور شدند. محور یعنی یک فرمانده یک یا چند گردان را اداره میکرد.
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: شهید سلگی از ابتدای جنگ تا روزهای پایانی دفاع در میدان بودند. من این شهادت مظلومانه را تبریک و تسلیت میگویم. هر کدام از فرماندهان شهید ما با یک شکلی از یادآوری حماسه حضرت ابوالفضل (ع) از میان ما رفتند. برادر عزیزمان قاسم سلیمانی دستش را تقدیم ملت ایران کرد و آقا میرزا محمد هم مظلومیت در دفن و تشییع جنازه اش یادآور قمر بنی هاشم بود که به تنهایی در کربلا شهید شد و نه تشییع جنازهای باشکوهی داشت و نه مراسم دفن با حضور همگان. ایشان هم با همه عشق و ارادتش، مانند حضرت ابوالفضل (ع) شهید شد و به ملکوت اعلی پیوست.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت: میرزا محمد سلگی از اولین افرادی بود که در جبهههای جنگ حضور پیدا کرد و به دلیل شایستگیها و شجاعتش از یک رزمنده عادی تبدیل به یک سردار بزرگ شد و در بسیاری از عملیاتها حضور داشتند.
سرلشکر رضایی با اشاره به خاطرات فراوانی که از این شهید خطه نهاوند در ذهن دارند گفت: چند خاطره از ایشان در ذهن من هست، در سالهای آخر جنگ، عدم الفتحها زیاد شده بود. رمضان، والفجر مقدماتی و عملیاتهای دیگر به دستاورد لازم نمیرسید و گاهی ده بیست درصد موفقیت بیشتر نداشتیم. آمدیم و یک عملیات خطیر و بزرگ و با ریسکی بالا را با نام والفجر هشت که عملیات در فاو بود را طراحی کردیم. شصت هزار نفر باید از یک رودخانه عظیم میگذشتند و تا دو ماه بعد هم پلی پشت سر آنها نبود. چندین شبانه روز میجنگیدیم. دشمن از برخی مناطق ناامید شده بود و تمام نیروهایش در منتهی الیه خلیج فارس متمرکز کرده بود.
وی با تجلیل از هشت هزار شهید والامقام در استان همدان و با یادآوری مقاومت جانانه رزمندگان در عملیات فاو گفت: در آنجا لشکر ۲۷ حضرت رسول (ص) بود که با تیپ انصار الحسین (ع) تعویض کردیم و گردان ۱۵۲ حضرت ابوالفضل (ع) جاده ام القصر را سنگر بندی کرد. شانزده روز رژیم بعث عراق از صبح تا شب و از شب تا صبح حمله میکرد و ایشان با تمام قدرت دفاع کرد. پیروزی ما در فاو، نقش بسیار مهمی در پیروزی ایران در کل جنگ تحمیلی ایفا کرد. سلگی در جبهه جنوبی، عملیات چنگوله و مهران حضور فعال داشت.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت: در عملیات ماهوت که هر دو پاشان را از دست دادند و بعد آمدند با تیپ همدان در چارزبر مستقر شدند. تماس گرفتیم که خودتان را برسانید به خرمشهر، چون عراق آمده بود و جاده اهواز خرمشهر را قطع کرده بود و ما نیاز داشتیم نیروهایی را به منطقه اعزام کنیم. اما عراق و منافقین در سر پل ذهاب و اسلام آباد هم دست به عملیات زد و دشمن به سی کیلومتری کرمانشاه رسید. شهید سلگی در تنگه چارزبر با دو گردان در مقابل دشمن مقاومت میکرد تا برادر عزیزمان شهید همدانی و مظاهری و سالکی به ایشان پیوستند و جلوی نفوذ منافقین به کرمانشاه و نقشه خطرناک آنها را گرفتند.
آقای رضایی با گرامیداشت یاد و خاطر راوی کتاب «آب هرگز نمیمیرد» گفت:این کتاب یکی از آینههایی است که کل جنگ را خود نمایش میدهد. هم از بسیاری از عملیاتها صحبت شده و هم فداکاری ایشان در این کتاب متجلی است. سلگی خیلی مخلص بود. حدود سه هفته پیش با ایشان تلفنی حرف میزدم و سراغ گرفتم که چرا در یک جلسهای حاضر نبوده.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگیهای شهید میرزا محمد سلگی گفت: او انسانی مخلص، عارف و مجاهد بود. او مجاهدی عارف بود. بسیار متشرع بود. روحیه روستایی و عشایری داشت. از ابتدا با احکام شرعی آشنا شده بود. من روحیه عشایری او را با همه وجود احساس میکردم که عاشق حضرت ابوالفضل (ع) است.
آقای رضایی با اشاره به برگزار نشدن مراسم وداع باشکوه برای شهید سلگی گفت: در این غربتی که در کشور است، توفیق پیدا نکردیم در مراسم این شهید بزرگوار شرکت کنیم، اما به مردم نهاوند قول میدهم که آرامگاه او، زیارتگاه انبوه زائرانی خواهد شد که از اقصی نقاط کشور و بیرون از مرزها، به نهاوند خواهند آمد تا آن کسی که گفت آب هرگز نمیمیرد را بشناسند.