آخرین اخبار از کرونا
۳۵۰۰ تن تلفات کرونا در نیویورک تا شنبه
در حالیکه ترامپ از ایالتها میخواهد دستگاههای تنفسی برای بیماران کرونایی را با هم مبادله کنندشمار تلفات کرونا در نیویورک روز شنبه از ۳۵۰۰ تن گذشت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین از شیوع ویروس کرونا، پیامدهای آن و تدابیر کشورهای مختلف در قبال آن به شرح زیر است:
سوریه
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه
وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد: سه نفر مبتلا به ویروس کووید - ۱۹ شناسایی شدند و بدین ترتیب تعداد بیماران مبتلا به این ویروس که از سوی این وزارت ثبت شده اند، به ۱۹ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما در دمشق، دو نفر از بیماران مبتلا به ویروس کووید ۱۹ بهبود یافتند و دو نفر دیگر هم فوت شدند.
آمریکا
قصد ترامپ برای استقرار نظامیان در کانون های شیوع ویروس
ترامپ از قصد خود برای استقرار نظامیان در کانونهای مهم شیوع کرونا خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، شمار بیشتری از کارکنان نظامی آمریکا به مراکز اصلی شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور اعزام خواهد شد.
پیتر بوست، خبرنگار بی بی سی در گزارشی از آمریکای شمالی گفت: ترامپ در نشست خبری خود در پیامی بدبینانه، از دوره بسیار مرگبار پیش رو و تلفات زیادی که به همراه خواهد داشت صحبت کرد.
او از جمله به شهر نیویورک اشاره کرد که هنوز کانون شیوع ویروس در آمریکاست
ویروس کرونا مردان را بیشتر از زنان می کشد
روزنامه واشنگتن پست: میزان مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در میان مردان آمریکایی بیشتر از زنان است. به گونهای که مردان ۵۵ درصد موارد ابتلا در شهر نیویورک را تشکیل میدهند، اما ۶۲ درصد از مرگ و میرها را به خود اختصاص میدهند
چین
چین ۸۰ میلیون ماسک به روسیه تحویل میدهد
آلکسی گروزدف معاون وزیر تجارت و صنایع روسیه اعلام کرد روسیه و چین درباره تحویل ۸۰ میلیون ماسک بیشتر و یک میلیون پوشش و البسه محافظتی در ماه آوریل یا اوایل ماه مه به توافق رسیده اند.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، دنیس مانتوروف وزیر تجارت و صنایع روسیه پنج شنبه اعلام کرد روسیه طی هفته گذشته ۳۷ میلیون ماسک از چین خریداری کرده بود و در نظر داشت تا ۵۵ میلیون ماسک بیشتر به منظور رفع کمبود در مناطق مختلف خریداری کند.
وی در ادامه اظهارات خود تاکید کرد که با خرید این ماسکها کمبود روزانه آن به پایان خواهد رسید و موجودی ماسکها در انبارها تامین خواهد شد.
نخستین محموله از ماسکهای محافظتی ۲۳ مارس – چهارم فروردین - از چین به روسیه تحویل داده شد. گروزدف معاون وزیر تجارت و صنایع روسیه همچنین گفت این وزارتخانه در حال بررسی پیشنهادها درباره خرید جدید تجهیزات محافظتی شخصی است.
تاکنون آلودگی چهار هزار و ۷۳۱ نفر به ویروس کرونا در روسیه تایید شده است و ۳۳۳ نفر نیز در این کشور بهبود یافته اند. جدیدترین آمارهای روسیه نشان میدهد ۴۳ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در روسیه جان باخته اند.
آمریکا
روز شنبه ثبت بالاترین آمار تلفات روزانه کرونا
به گزارش پایگاه اینترنتی سی ان ان، با مرگ ۱,۳۴۴ نفر بر اثر ویروس کرونا در آمریکا در روز شنبه، بالاترین تلفات روزانه ناشی از کووید-۱۹ در این کشور ثبت شد.
رژیم اشغالگر
رئیس فرماندهی مرکزی رژیم اشغالگر قرنطینه شد
به نوشته روزنامه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل، ارتش اسرائیل اعلام کرد ژنرال ناداو پادان، رئیس فرماندهی مرکزی ارتش، پس از تماس با یک فرد ناقل ویروس کرونا تحت قرنطینه قرار گرفته است.
آن فرد که یک غیرنظامی بود، پس از تماس با ژنرال ابتلای وی به کرونا مشخص شد.
افغانستان
جریمه نقدی و زندان برای ناقضان محدودیت رفت و آمد در کابل
دولت افغانستان برای متخلفان مقررات محدودیت رفت و آمد در کابل جریمه نقدی و مجازات زندان تعیین کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، محمد یعقوب حیدری استاندار کابل امروز در نشستی خبری گفت: محدودیت رفت و آمد در پایتخت افغانستان تشدید شده است و کسانی که مقررات محدودیت رفت و آمد را نقض کنند به هجده هزار افغانی (معادل دویست و چهل دلار) جریمه خواهند شد و حتی در صورت لزوم، متخلفان به مجازات زندان محکوم میشوند.
وی افزود شهروندان کابل بدون توجه به مقررات وضع شده به زندگی عادی خود ادامه میدهند.
حیدری هشدار داد: در صورتی که مردم به ویروس کرونا بی توجه باشند پیامدهای آن فاجعه بار خواهد بود.
وزارت بهداشت و درمان افغانستان شمار مبتلایان به کرونا در کابل را پنجاه و یک نفر اعلام کرده است که پس از هرات در جایگاه دوم قرار دارد.
شمار مبتلایان به کرونا در افغانستان تاکنون ۳۳۷ نفر و شمار درمان شدگان ۱۷ نفر اعلام شده است.
برای مقابله با ویروس کرونا در کابل و چند شهر دیگر افغانستان از ابتدای هفته گذشته محدودیت در رفت و آمد وضع شد.
آمریکا
مردم آمریکا دولت خود را عامل انتشار ویروس کرونا می دانند
روزنامه رای الیوم نوشت: مردم آمریکا ناکارآمدی دولت را عامل انتشار ویروس کرونا در این کشور میدانند.
دکتر وائل عواد مقاله نویس روزنامه رای الیوم در یادداشتی که در پایگاه اینترنتی این روزنامه منتشر شده است نوشت: اگر بخواهیم تئوری توطئه و جنگ بیولوژیک در زمینه ویروس کرونا را هم بعید در نظر بگیریم با هم اتفاق نظر داریم که جنگ بیولوژیک بین کشورها قبل از ویروس کرونا نیز در جریان بود.
فعالیتهای آزمایشگاهی برای تولید ویروسهای کشنده در آزمایشگاههای سری و مخفیانه برخی کشورها ادامه دارد و بسیاری از این آزمایشگاهها هم اکنون نیز دارای سلاحهای بیولوژیک بسیار کشنده هستند، از جمله بارزترین و مهمترین این کشورها آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و رژیم اسرائیل است؛ این کشورها از زرادخانههای بسیار بزرگی برخوردارند که ویروسهایی که میتواند همه ما را از بین ببرد در آن نگهداری میشود.
این کشورها میلیاردها دلار برای تولید سلاح بیولوژیک در آزمایشگاههای سری خود هزینه، همچنین میلیاردها دلار نیز برای جاسوسی این کشورها از یکدیگر صرف میکنند تا مدارک و اطلاعات سری یکدیگر را در زمینه سلاحهای بیولوژیک به سرقت ببرند.
به رغم اینکه دنیس کافمن رئیس وقت سازمان بیماریهای واگیردار آمریکا (در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷) سالها درباره خطرات ناشی از انتشار ویروس کرونا هشدار داده بود و حتی گزارشها حاکیست پنتاگون به کاخ سفید در سال ۲۰۱۷ هشدار داده بود. این هشدارها درباره خطر انتشار بیماری واگیرداری که دستگاه تنفسی انسانها را هدف قرار میدهد مطرح شده بود. این در حالی است که این کشور از کمبود شدید ماسک و دستگاه تنفس مصنوعی و تجهیزات طبی دیگر برای این بیماری رنج میبرد.
هنگامی که ویروس کرونا وارد کشور آمریکا شد دولت ترامپ خطر ناشی از این ویروس و انتشار آن را در این کشور نادیده گرفت تا اینکه فاجعه در این کشور رخ داد.
پس از آن رئیس جمهور آمریکا شتابزده گامهایی برای جلوگیری از انتشار آن برداشت. دونالد ترامپ از رئیس جمهور چین و روسیه کمک خواست تا انواع کمکها و تجهیزات طبی لازم به آمریکا ارسال شود تا فاجعهای که این کشور با آن دست و پنجه نرم میکند مهار شود. این در حالی است که ملت آمریکا از عملکرد دولت خود خشمگین هستند، زیرا مردم آمریکا دونالد ترامپ و دولت وی را مسئول اصلی شیوع بیماری کرونا در آمریکا میدانند و شکست رئیس جمهور و دولت خود را در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا مشاهده میکنند.
سوئیس
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوئیس از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از وین، تاکنون ۲۰ هزار و ۲۷۸ نفر مبتلا در این کشور به تایید رسیده است. فقط در ۲۴ ساعت گذشته ۹۷۵ نفر به این ویروس مبتلا شدند.
ایالتهای مختلف سوییس فقط در ۲۴ ساعت از مرگ ۶۴۷ نفر خبر داده اند.
"دانیل کخ" رییس بخش بیماریهای واگیر وزارت بهداشت سوییس دیروز اعلام کرد:هنوز سوئیس به نقطه اوج کرونا نرسیده است و برای همین محدودیتهای اعمال شده در این کشورهمچنان ادامه دارد.
این مقام وزارت بهداشت سوییس از مردم خواست که برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا در خانه بمانند و از حضور در تجمعها پرهیز کنند.
وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد:فوت شدگان در سوییس بین ۳۲ تا ۱۰۱ ساله هستند. شش درصد از این قربانیان زیر ۶۵ سال بوده است.
۹۷ درصد از جان باختگان در سوییس بیماری هایی، چون فشار خون؛ بیماریهای قلبی و دیابت داشتند.
اکنون سوئیس در اروپا، بالاترین آمار مبتلایان جدید به ویروس کرونا را به خود اختصاص داده است. از هر صد هزار نفر، ۲۳۶ نفر بیمار مبتلا در سوییس به تایید رسیده است.
ایالتهای تسین، ژنو، وات و باسل با بیشترین آمار این شیوع روبرو شده اند.
بحران ویروس کرونا در اقتصاد سوئیس نیز تاثیرات زیادی برجای گذاشته است و تاکنون یک ممیز سه میلیون نفر مجبور به کار نیمه وقت شده اند.
این آمار یک چهارم همه افراد شاغل در سوییس است.
ایتالیا
المنار به عنوان نخستین شبکه رسانه ای، پس از سه هفته قرنطینه وارد رم شد
شبکه تلویزیونی المنار نخستین شبکه رسانهای است که پس از سه هفته قرنطینه، وارد رم پایتخت ایتالیا میشود.
به گزارش طلال خریس خبرنگار المنار، اینجا رم است که به علت شیوع بیماری کرونا قرنطینه شده است.
خبرنگار المنار گفت: من در حال حاضر در میدان ناوونا در رم هستم، شبکه المنار نخستین شبکه تلویزیونی که موفق شده است وارد رم شود. از سه هفته پیش ورود به رم ممنوع شده است و این ممنوعیت تا پایان بیماری کرونا ادامه خواهد داشت.
یک زن ایتالیایی در مصاحبه با خبرنگار المنار گفت: گاهی مجبور میشویم برای تامین برخی نیازهای ضروری از خانه خارج شویم، دولت باید این اقدامات قاطعانه را پیش از اینکه دچار چنین وضعیتی شویم اتخاذ میکرد.
حدود سه میلیون نفر ساکن رم هستند و اکثرا در خانههای خود میمانند مگر اینکه کسی جایی برای ماندن نداشته باشد.
یک آواره ایتالیایی در مصاحبه با خبرنگار المنار گفت: خانهای ندارم که به آنجا بروم، همه وقتم را در خیابان میگذرانم، در خیابان میخورم مینوشم و میخوابم.
طلال خریش در ادامه گفت: پشت سر من تماشاخانه جهانی کولوسئوم است که بزرگترین تماشاخانه جهان است و گنجایش ۴۵ هزار نفر جمعیت را دارد. امروز کولوسئوم و رم خالی از جمعیت و شبیه شهر اشباح هستند.
سالانه پنجاه میلیون گردشگر به رم سفر میکنند، پنجاه میلیون نفر منتظر پیروزی رم بر کرونا و سفر به این شهر تاریخی هستند.
هشدار مسئولان بیمارستان های اروپا درباره کمبود داروهای حیاتی
انگلیس
خلافکاران انگلیسی از کرونا مدد میگیرند
افراد تبهکار در انگلیس با ارسال پیامکهایی به شهروندان این کشور اعلام میکنند به علت نقض قوانین محدودیت تردد، جریمه شده اند و سپس قربانیان خود را وادار میکنند تا اطلاعات بانکی خود را افشا کنند و با این شیوه از آنان کلاهبرداری میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، افراد خلافکار در انگلیس، با عنوان ماموران دولتی، پیامکهایی برای افراد ساده لوح ارسال میکنند و به آنان اطلاع میدهند مثلا به خاطر این که روز قبل، بیش از میزان مجاز از منزل خارج شده، یا بیشتر از مسافت مجاز از منزل دور شدند، جریمه شده اند و باید با مراجعه به نشانی داده شده در نامه، اطلاعات بانکی خود را بدهند تا مبلغ جریمه از حسابشان برداشته شود.
به نوشته دیلی میل، سپس افراد تبهکار با در دست داشتن اطلاعات لازم، حساب این افراد را خالی میکنند. در پیامکهای ارسالی، افراد خلافکار توصیههای دولت مبنی بر باقی ماندن در منزل و ضرورت کمک به نیروهای بهداشت و درمان را نیز میآورند تا این پیامک ها، عادی و از طرف دولت به نمایش در آید.
رسانهها در انگلیس به نقل از گزارش مرکز مبارزه با جرایم سایبری در انگلیس نوشتند: در ماه مارس امسال، به علت همه گیری ویروس کرونا، شمار جرایم سایبری مرتبط با ویروس کرونا، ۴۰۰ درصد افزایش یافت.
کاهش داوطلبانه دستمزد ساوت گیت
به گزارش ان بی سی اسپورتس به نقل از اسکای اسپورتس، گرت ساوت گیت سرمربی تیم ملی فوتبال انگلیس اعلام کرد در شرایط پاندمی کرونا با کاهش ۳۰ درصدی دستمزد خود موافقت کرده است. ساوت گیت این تصمیم را داوطلبانه و پس از آغاز مذاکرات اتحادیه انگلیس با باشگاهها برای کاهش دستمزد بازیکنان اعلام کرد.
آمریکا
استفاده ترامپ از پنتاگون برای لاپوشانی واکنش ناکارآمد به ویروس کرونا
روزنامه ایندیپندنت نوشت: "دونالد ترامپ"، رئیس جمهوری آمریکا که به علت واکنش نامناسب به بیماری کووید ۱۹ در آمریکا با انتقاد روبرواست، میکوشد با استفاده از فعالیتهای وزارت دفاع این کشور، افکار عمومی را به سمت دیگری منحرف کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه ایندیپندنت در انگلیس نوشت: در حالی که مردم آمریکا از دولت کشورشان انتقاد میکنند که چرا وسایل حفاظتی ضروری در اختیار پزشکان و پرستاران قرار نمیدهد تا در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹، جان نیروهای بهداشت و درمان حفظ شود، دولت آمریکا صدها میلیون دلار برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، در اختیار پنتاگون قرار میدهد.
به نوشته ایندیپندنت، ژنرال "مارک میلی" (Mark Milley)، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا این هفته اعلام کرد: هزاران نیروی نظامی این کشور، به همراه نیروهای ویژه، قایقهای نیروی دریایی و تفنگداران، هواپیماهای تجسسی و دیگر امکانات مورد نیاز برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، به سواحل ونزوئلا اعزام میشوند.
به نوشته این روزنامه، چندی پیش مقامات اطلاعاتی آمریکا گفتند در زمان همه گیری ویروس کرونا، قرار است باندهای قاچاق مواد مخدر، این مواد را وارد آمریکا کنند.
به نوشته ایندیپندنت، نباید فریب اقدامات ترامپ را خورد، زیرا وی نگران قاچاق مواد مخدر به آمریکا نیست، همان گونه که نگران کودکان مهاجر در قفسهای این کشور نیست.
این روزنامه افزود: "دونالد ترامپ" فقط به فکر پیروزی در حوزه انتخابیه فلوریداست و برای رسیدن به این هدف، در پی آرای ونزوئلاییها و کوباییهای این ایالت است و میخواهد "نیکولاس مادورو"، رئیس جمهور ونزوئلا را برکنار کند.
روزنامه ایندیپندنت نوشت: تهدید واقعی موجود ضد آمریکا، اکنون کشتی حاوی کوکائین نیست. رئیس جمهور آمریکا به فکر پیروزی در انتخابات بعدی است و میخواهد جبهه جدید باز کند تا افکار عمومی را از سوء مدیریت در زمان همه گیری ویروس کرونا، منحرف کند.
به نوشته این روزنامه، اکنون زمان کودتای آمریکا در آمریکای جنوبی فرا رسیده است، اما سیاستمداران و نظامیان آمریکایی نمیخواهند دیگران از علت این اقدام آگاه شوند.
ایندیپندنت نوشت: همگان میدانند که "جنگ با مواد"، سیاست شکست خورده چهار دهه اخیر آمریکاست که فقط سالانه میلیاردها دلار از پول مردم آمریکا را به جای هزینه کردن در بهداشت و درمان، تلف میکند.
مغرب
عفو بیش از پنج هزار زندانی در مغرب همزمان با شیوع کرونا
وزارت دادگستری مغرب اعلام کرد پادشاه این کشور بیش از پنج هزار زندانی را مورد عفو قرار داده و خواستار اتخاذ تدابیری برای حفظ سلامت زندانیان همزمان با شیوع ویروس کرونا شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رباط، وزارت دادگستری مغرب اعلام کرد پنج هزار و ۶۵۴ زندانی توسط محمد ششم پادشاه این کشور عفو شده اند و انتخاب زندانیان بر اساس سن، وضعیت جسمانی، مدتی که حبس سپری کرده اند و عملکرد مطلوب آنها انجام شده است.
شمار مبتلایان به کرونا که تاکنون در این کشور آفریقایی به تایید رسیده ۹۱۹ نفر است که از این تعداد ۵۹ نفر جان خود را از دست داده اند.
پزشک روسی: کرونا بیشتر از طریق انتشار قطرات عطسه منتقل میشود
دکتر آنا پوپووا رئیس نهاد ناظر بر حقوق مصرف کنندگان در روسیه گفت: ۹۶ درصد از موارد انتقال ویروس کرونا به افراد، از طریق انتشار قطرات عطسه صورت میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تاس از مسکو، پوپووا گفت: فقط چهار تا شش درصد از تحقیقات مختلف نشان میدهند که انتشار ویروس کرونا از طریق هوا انجام میشود. ویروس کرونا، سنگین است و از طریق قطرات عطسه انتشار مییابد. ما میدانیم که تعداد باز تولید این بیماری به این صورت است که یک فرد دارای نشانههای پیشرفته کرونا میتواند سه نفر دیگر را آلوده کند. اگر نشانهای وجود نداشته باشد، یک فرد میتواند فرد دیگری را مبتلا کند. مدلها و محاسبات ریاضی بر این اساس قرار دارند.
وی افزود: ویروس کرونا میتواند تا ۷۲ ساعت بر روی سطوح زنده بماند.
آمریکا
روند هشدار برانگیز همه گیری کرونا در کالیفرنیا
به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز، روز شنبه در شهر لس آنجلس ایالت کالیفرنیا در آمریکا ۲۸ مورد به تعداد تلفات ناشی از ویروس کرونا اضافه شد که بالاترین افزایش تلفات کووید-۱۹ ظرف یک روز بوده است.
همچنین ۷۱۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در این شهر اعلام شد که بدین ترتیب تعداد کل مبتلایان به کرونا در لس آنجلس از ۵,۳۰۰ تن فراتر رفت و حداقل ۱۱۹ نفر بر اثر این بیماری جان دادند.
تا روز شنبه تعداد کشتههای مرتبط با ویروس کرونا در ایالت کالیفرنیا به ۳۱۵ تن رسید و تعداد موارد تایید شده ابتلا به کرونا در این ایالت از ۱۳,۰۰۰ مورد فراتر رفته است.
اکوادور
با پر شدن سردخانه ها، مردم اجساد را در خیابان رها میکنند
با توجه به پر شدن سردخانهها و قبرستانها در پرجمعیتترین شهر اکوادور که کانون شیوع ویروس کرونا در این کشور است، مردم اجساد را که بر اثر کرونا جان سپردند، در خیابانها رها کرده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، خیابانهای شهر گوایاکیل، واقع در غرب اکوادور خالی است و تنها تعداد اندکی از ساکنان و اجسادی را میبینید که در خیابان رها شده اند.
شیوع بیماریهای همه گیر کوید ۱۹ به قدری ارائه خدمات دولتی در شهر گوایاکیل، واقع در غرب کشور را تحت فشار قرار داده که موجب فروپاشی آن شده است.
بیمارستانها دیگر تختی برای پذیرش بیماران کرونایی ندارند، و سردخانه ها، قبرستان ها، و مراکز انجام تدفین تحت فشارند. بعضی از ساکنان میگویند، چون جایی باقی نمانده است، چارهای جز این ندارند که اجساد را بیرون (از خانه) بگذارند.
معلوم نیست چه تعداد از مبتلایان به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند. بسیاری از خانوادهها میگویند عزیزانشان عوارض بیماری را داشتند؛ و برخی دیگر گفتند که با توجه به پر شدن ظرفیت بیمارستانهای شهر، امکان درمان عزیزانشان در بیمارستان وجود نداشت.
به گفته تعدادی از مردم: دیگر نمیتوان بوی جسد را تحمل کرد. ما همسایههایی داریم که سالمند هستند و مشکلات تنفسی دارند.
بر اساس صفحه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در فیس بوک، آمار ملی نشان میدهد مسئولان مربوط اکوادور بیش از ۳۰۰ جسد را از خانههای شهر دو میلیون و ۹۹۰ هزار نفری گوایاکیل جمع آوری کردند. این شهر در کرانه رودخانه گوایاس واقع است و بندر مهم اکوادور محسوب میشود. پایگاه اینترنتی بریتانیکا گوایاکیل را مهمترین شهر اقتصادی اکوادور توصیف کرده است.
اداره مدیریت حوادث غیرمترقبه اکوادور جمعه اعلام کرد تاکنون سه هزار و ۳۶۳ مورد ابتلا به کوید ۱۹ در کشور تایید شده و ۱۴۵ نفر در سراسر کشور جان خود را از دست داده اند، که از این تعداد, ۱۰۲ مورد مرگ در استان گوایاس-که شهر گوایاکیل در آن واقع است- ثبت شده است.
ممنوعیت خروج شهروند از منازل در جمهوری آذربایجان
سازمان جهانی بهداشت از آزمایش بالینی دو واکسن کرونا خبر داد
سازمان جهانی بهداشت تایید کرده است دو واکسن نامزد برای کووید ۱۹ وارد فاز اول آزمایش کلینیکی انسانی شده است و ۶۰ واکسن دیگر نیز در مطالعات قبل از آزمایش بالینی قرار دارند.
به گزارش بیزینس تودی، این واکسن محصول مشترک شرکت بیولوژی کان سینو و موسسه بیوتکنولوژی پکن است که از ناقل ویروسی تکرار نشدنی به عنوان پایهای برای تولید واکسنی با نوع ۵ آدنوویروس (ویروس مرتبط با عفونت دستگاه تنفسی) استفاده میکند.
منابع میگویند آدنوویروس، ویروسهای مشترکی هستند که باعث ذات الریه شده و میتواند پادتنی را برای تحریک تولید آنتی بادی در بدن آزاد کند که دربرابر این بیماری موثر است.
شرکت سان سینو بیولوژی به همراه آکادمی موسسه بیومهندسی علوم پزشکی چین در سال ۲۰۱۷ واکسن ابولا را تولید کردند.
واکسن دیگری که وارد فاز اول ازمایش بالینی شده، محصول مشترک از شرکت بیوتکنولوژی مدرنا در آمریکا و موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی این کشور است.
سرزمین های اشغالی
خسارتهای هنگفت اقتصادی صهیونیستها به سبب شیوع کرونا
رأی الیوم در گزارشی، زیانهای اقتصادی رژیم صهیونیستی را به سبب شیوع کرونا در حوزههای مختلف بررسی کرد.
پایگاه اینترنتی رأی الیوم در مقالهای به قلم رمزی عطیه مزهر نوشت: اقصاد اسرائیل با چالشهای گستردهای مواجه است؛ به طوری که راههای درآمد اقتصادی آن از جمله موسسات آموزشی و حوزه گردشگری به طور کامل تعطیل، به بخش صنعت و کشاورزی آن آسیب وارد شد و هزینههای دولتی برای بخش بهداشت و درمان افزایش یافت.
درصد بیکاری افزایش و ارزش شکِل در برابر دلار کاهش یافت و به فرسایش خزانه حکومت منجر شد. از این رو، قطعا اسرائیل با خسارتهای هنگفت اقتصادی مواجه میشود. میراف ارلوزوروف کارشناس اقتصادی روزنامه مارکر از اختلافات گسترده بین تصمیم گیرندگان اسرائیلی درباره مقابله با ویروس کرونا سخن گفت.
مرکز پژوهشهای اسرائیل در فلسطین (مدار) اعلام کرد آسیب سختی به حوزه گردشگری اسرائیل وارد شده است، زیرا بیش از ۲۰۰ هتل در ماه گذشته تعطیل و حدود ۸۰ درصد از رزروهای هتلها لغو شد و هتلها هزاران نیروی خود را وادار به مرخصیهای بدون حقوق کردند.
امیر حایک رئیس اتحادیه هتلداران اسرائیل ارزیابی کرد خسارتهای هتلها و مسافرخانهها در سطوح مختلف و گردشگری به طور کل طی ماه مارس به بیش از ۵ میلیارد دلار رسید.
از سوی دیگر، شرکت هواپیمایی «العال» رژیم اشغالگر تصمیم به توقف همه پروازهای خود از رژیم فلسطین اشغالی به دیگر جاهای جهان و بالعکس گرفت. آن هم در حالی که ماه کنونی (آوریل) یکی از مهمترین ماههای گردشگری محسوب میشود.
حوزه صنعتی: روزنامه کالکالیست اسرائیل نوشت زیان مستقیم که به صادرات اسرائیل وارد شد، در حوزه تکنولوژی برتر و فروش الماس بود.
حوزه کشاورزی: آی ۲۴ نیوز (i۲۴NEWS) اعلام کرد بحران کرونا خسارتهای زیادی به کشاورزان و فروشندگان گلهای اسرائیل وارد کرد. تولیدات به فروش نرفت و حدود ۷۰ درصد مصرف تولیدات کاهش یافت.
بیکاری: بر اساس اطلاعات منتشر شده در سی ام مارس، شمار کسانی که به سبب شیوع کرونا زیان دیدند و از کار برکنار شدند، به ۹۴۴ هزار و ۸۳۲ تن میرسد که از این میان، ۹۰ درصد آنها مرخصی بدون حقوق دارند.
اسپانیا
کمک یک میلیون یورویی ژاوی به یک بیمارستان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، ژاوی ستاره سابق تیمهای بارسلونا و ملی اسپانیا که در حال حاضر هدایت تیم السد قطر را بر عهده دارد، یک میلیون یورو به کلینیک بیمارستانی بارسلونا برای کمک به مبارزه با بیماری کرونا اهدا کرد.
تا کنون ۱۱۷۴۴ نفر در اسپانیا به علت بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند و ۱۲۴۷۳۶ تن مبتلا هستند.
* به گزارش خبرگزاری فرانسه از دوشنبه، در حالی که ۹۹ درصد لیگهای فوتبال جهان به علت شیوع بیماری کرونا تعطیل شده است، دیدار سوپرجام فوتبال تاجیکستان دیشب برگزار شد و تیم استقلال با برتری ۲ - ۱ بر تیم خجند به مقام قهرمانی رسید.
این دیدار بدون حضور تماشاگران برگزار شد و روی سکوها بنرهایی با شعار «تاجیکستان و روسیه را از ویروس کرونا نجات دهید.» نوشته شده بود. جشن و مراسم پایانی بازی نیز بدون هیچ گونه رعایت فاصله اجتماعی و قرنطینه برگزار شد و بازیکنان حتی با یکدیگر دست دادند!
این مسابقه شروع فصل جدید لیگ تاجیکستان به شمار میرود و مسابقات از امروز بدون حضور تماشاگر برگزار خواهد شد.
در حال حاضر علاوه بر این کشور، لیگهای بلاروس، بروندی و نیکاراگوئه در جریان است که به شدت مورد توجه باندهای قمار و شرط بندی قرار دارند و البته نظر علاقمندان به فوتبال در جهان را هم جلب کرده است. تاجیکستان هنوز خود را از ویروس کرونا پاک میداند و موردی از ابتلا به آن گزارش نشده است.
* به گزارش پایگاه اسپورت استف، اتحادیه بازیکنان حرفهای فوتبال انگلیس هشدار داد، کاهش ۳۰ درصدی دستمزد بازیکنان به علت بحران مالی ناشی از شیوع کرونا، در مجموع ۲۰۰ میلیون پوند از درآمدهای مالیاتی دولت انگلیس خواهد کاست. در حال حاضر اتحادیه لیگ فوتبال انگلیس برای کم کردن هزینه باشگاهها در حال مذاکره با اتحادیههای بازیکنان و مربیان برای نهایی کردن میزان کاهش دستمزدهاست.
رقم ۳۰ درصدی کاهش دستمزدها ۵۰۰ میلیون پوند از هزینههای باشگاهها کم میکند.
نیجریه
نگرانی از شیوع کرونا در اردوگاههای آوارگان
شیوع ویروس کرونا در اردوگاههای آوارگان در شمال نیجریه میتواند فاجعه به بار آورد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، ویروس کرونا در حال گسترش در قاره آفریقاست. اردوگاه آوارگان در نیجریه میزبان خانوادههایی است که از خشونتهای بوکوحرام گریخته اند. در این اردوگاهها پایبندی به توصیههای بهداشتی همانند عملیات غیر ممکن است.
در این اردوگاهها آب آشامیدنی بسیار نایاب است. از همین رو شستشوی دست برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بسیار پیچیده است. حدود دومیلیون نفر که از خشونتهای گروه تروریستی بوکوحرام گریخته اند ساکن این اردوگاهها در شمال این کشور هستند.
از دیدگاه مسئولان کمکهای بشردوستانه در این اردوگاهها جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در اولویت قرار دارد.
محمد بونو بوکار عضو ماموریت مراقبت پزشکی میگوید مردم به خوبی به توصیهها عمل میکنند. برای هر فردی که به اینجا میرسد شستن دستها با آب و صابون ضروریست. به این ترتیب حتی اگر این افراد با افراد مظنون به بیماری ارتباط داشته باشند بیماری را به افراد دیگر در اردوگاه منتقل نمیکنند.
زنی میگوید ما دعا میکنیم. این تمام کاریست که میتوانیم انجام دهیم. این یک امتحان الهی است. ما باید آن را بپذیریم و ایمان داشته باشیم.
کارکنان امور بشردوستانه در آفریقا همواره با اپیدمیهایی مانند وبا یا مننژیت رو به رو هستند که ناشی از سوء تغذیه و دسترسی ناچیز به بهداشت و درمان است. آنها نگرانند که ویروس کرونا در میان آوارگان فاجعه به بار آورد.
تونس
چند هفته آینده در کنترل کرونا بسیار مهم خواهد بود
وزیر بهداشت تونس گفت چند هفته آینده در مهار ویروس کرونا بسیار مهم خواهد بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، عبداللطیف المکی وزیر بهداشت تونس گفت: این کشور تلاش میکند از رسیدن شیوع کرونا به اوج خود جلوگیری کند. وی تاکید کرد دو و سه هفته آینده در کنترل کرونا و پیشگیری از ابتلا به این ویروس بسیار مهم خواهد بود. به همین علت به تلاش بیشتری نیاز داریم و شورای امنیت ملی از سه روز پیش قرنطینه سراسری را در کشور تمدید کرده است و تنها اصناف مشخصی به کار خود ادامه خواهند داد تا ادامه امور حیاتی در کشور تضمین شود.
تایوان
تایوان در مهار کرونا موفق عمل کرده است
سی ان ان گزارش داد تایوان یکی از بهترین عملکردها را در تلاش برای مهار ویروس کرونا داشته است.
در ۲۵ ژانویه زمانیکه جهان از خطر بالقوه شیوع سریع کرونا در چین مطلع شد، دو دولت چهار مورد ابتلا را در کشور خود اعلام کردند. استرالیا و تایوان دو جزیره با جمعیتی حدود ۲۴ میلیون نفر و رابطه قوی تجاری و حمل و نقل با چین، کنترلهای شدیدی را در طول مرزهای خود اعمال کردند.
اگر چه ۱۰ هفته پس از این تاریخ، استرالیا تقریبا ۵۰۰۰ مورد مبتلا را گزارش کرد درحالی که تایوان اعلام کرد کمتر از ۴۰۰ نفر در این جزیره به کرونا مبتلا شده اند.
دانشگاه جان هاپکینز تعداد تلفات مبتلایان به کرونا را در تایوان ۵ نفر اعلام کرده است.
به محض انتشار خبر شیوع کرونا، مقامات این کشور به سرعت واکنش نشان داده و فهرستی از ۱۲۴ اقدام را ظرف ۵ هفته برای حفاظت از سلامت عمومی دردستور کار قرار دادند.
آنها مجازات سختگیرانه را برای نقض دستورات قرنطینه اعمال کرد. اقدام بعدی تایوان تولید انبوه ماسک صورت برای تضمین بازار داخلی، انجام گسترده آزمایش کرونا و اعمال مجازات برای کسانی بود که اطلاعات گمراه کننده درباره ویروس منتشر میکردند.
دولت تایوان با استفاده از تجربیاتش در زمان همه گیری سارس در سال ۲۰۰۳ یک مکانیسم واکنش سلامت عمومی ایجاد کرد که قادر است برای بحران بعدی خیلی سریع وارد عمل شود.
سرزمینهای اشغالی
شمار مبتلایان به کرونا از ۸۰۰۰ نفر فراتر رفت
به نوشته روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، دو بیمار دیگر مبتلا به کرونا در فلسطین اشغالی فوت کردند که با احتساب آنها تا به امروز ۴۶ تن بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ در فلسطین اشغالی جان داده اند.
همچنین تعداد افراد آلوده به این ویروس همچنان رو به افزایش است. وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد تا کنون ۸,۰۱۸ نفر به کرونا مبتلا شده اند که حال ۱۲۷ تن آنها وخیم است.
عراق
بازداشت بیش از ۱۲ هزار نفر از متخلفان منع مقرارت رفت و آمد در بغداد
فرماندهی عملیات بغداد از بازداشت بیش از ۱۲ هزار نفر از متخلفان اجرای منع مقررات منع رفت و آمد در پایتخت خبر داد.
به گزارش وبگاه خبری سومریه نیوز از بغداد، ستاد فرماندهی عملیات بغداد در بیانیهای اعلام کرد از زمان اجرای مقررات منع رفت و آمد در بغداد با هدف جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا بیش از ۱۲ هزار نفر که از اجرای این دستور امتناع کردند، دستگیر شدند.
نیروهای امنیتی ما در حال اجرای مقررات پیشگیرانه منع تردد در داخل بغداد از تاریخ ۱۷ مارس تا به امروز (شنبه ۴ آوریل) هستند و در این مدت ۱۲۰۷۳ نفر از ناقضان این مقررات پیشگیرانه را دستگیر کردند.
بر اساس بیانیه ستاد فرماندهی عملیات بغداد، نیروهای امنیتی در این مدت ۷۸۹ دوچرخه و موتور سیکلت شهروندان عراقی را توقیف کردند و تعداد جریمههای متخلفان هم به ۲۵۵۶۸ مورد رسیده است.
این ستاد در ادامه بیانیه خود از همه شهروندان عراقی ساکن پایتخت خواست به دستورات و توصیههای نهادهای مسئول در مورد اجرای مقررات منع رفت و آمد عمل کنند و در خارج نشدن از خانهها مگر در مواقع اضطراری همکاری کامل داشته باشند.
آمریکا
بدترین روز در نیویورک: گسترش اپیدمی در آمریکا
اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک آمریکا شامگاه شنبه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۶۳۰ مورد مرگ ناشی از ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» در ایالت نیویورک ثبت شد و تیرهترین روز از آغاز شیوع این ویروس در این ایالت که بیش از سایر ایالتهای آمریکا تحت تاثیر این اپیدمی قرار گرفته است، رقم خورد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک، فرماندار ایالت نیویورک در کنفرانسی مطبوعاتی گفت شیوع «کووید-۱۹» تا کنون جان سه هزار و ۵۶۵ نفر را در ایالت نیویورک گرفته است و شرایط در «لانگ آیلند» در شرق شهر نیویورک که در آنجا موارد ابتلا «به سرعت یک آتش سوزی» در حال افزایش است، بحرانی است.
کارشناسان انتظار دارند که اوج این بیماری دست کم یک هفته دیگر خواهد بود.
وی افزود: «نخستین مورد ابتلا به کووید-۱۹ تنها سی روز پیش شناسایی شد و به نظر میرسد که یک عمر است.»
اندرو کومو گفت دولت چین یک هزار دستگاه تنفسی اهدا کرده است که تا ساعاتی دیگر وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک خواهد شد.
شرایط در دیگر نقاط آمریکا چندان بهتر نیست. در آمریکا که بیشترین موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است، تست کرونای بیش از ۳۰۰ هزار نفر مثبت اعلام شده است و بیش از هشت هزار و ۱۰۰ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
کارشناسان علمی کاخ سفید انتظار دارند که حتی با رعایت دستورات قرنطینه ای، این بیماری جان بین ۱۰۰ هزار تا ۲۴۰ هزار نفر را بگیرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه با اعلام اعزام هزاران نیروی نظامی دیگر به ایالتهایی که بیشتر در معرض شیوع «کووید-۱۹» قرار گرفته اند، از جمله اعزام هزار نظامی به ایالت نیویورک، افزود: «تلفات زیادی وجود خواهد داشت. دو هفته آینده بدترین روزها را خواهیم داشت.»
بسیاری از ایالتها همچنان از وضع اقدامات فاصله گذاری اجتماعی خودداری میکنند و برخی کلیساها نیز همچنان پیروان خود را گرد هم میآورند تا برای ریشه کنی این بیماری دعا کنند.
به رغم ممنوعیت تجمعات در ایالت لوئیزیانا، تونی اسپل، یک کشیش این ایالت در نظر دارد روز یکشنبه سه مراسم مذهبی در کلیسای خود در باتون روژ با ظرفیت هزار نفر برگزار کند.
ایالت لوئیزیانا روز شنبه از افزایش قابل توجه شمار تلفات ناشی از ویروس کرونا، با ۴۰۹ مورد مرگ، خبر داد.
پُر شدن ظرفیت سردخانههای نیواورلئان درپی افزایش تلفات
شهردار نیواورلئان اعلام کرد ظرفیت کافی برای نگهداری اجساد قربانیان کرونا نداریم.
به گزارش سی ان ان، لاتویا کانترل اعلام کرد ظرفیت مرکز پزشکی قانونی و سردخانههای نیواورلئان هم اکنون پُر شده است.
شهردار نیواورلئان گفت من مجبور شده ام از دولت فدرال یخچالهای اضافی برای نگهداری اجساد درخواست کنم. حدود ۷۰۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در نیوراورلئان شناسایی شده است.
حدود ۲۰ درصد از نیروی پلیس نیویورک به کرونا مبتلا شدند
گزارش روزانه پلیس نیویورک در ارتباط با ویروس کرونا نشان میدهد ۶۶۹۸ تن از نیروهای پلیس نیویورک – ۱۸.۵ درصد از نیروی پلیس نیویورک – به کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش سی ان ان، تنها ۵۰ نفر از مبتلایان بعد از بهبودی به سر کار خود بازگشته اند.
پلیس نیویورک اعلام کرده اگر همین منوال ادامه پیدا کند مجبور به کاهش ساعت شیفتهای کاری نیروهایش خواهد بود.
کیسینجر: ویروس کرونا برای همیشه نظم جهانی را تغییر می دهد
وزیر امور خارجه سابق آمریکا و مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت های نیکسون و فورد در مقاله ای در وال استریت ژورنال با اشاره به شیوع جهانی ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی و سیاسی آن نوشت این بیماری همه گیر برای همیشه نظم جهان را تغییر می دهد.
به گزارش وال استریت ژورنال، کیسینجر در مقاله خود آورده است:" جو عجیب و غریب همه گیری کووید 19 احساسی را که من در زمان جوانی در یگان پیاده نظام هشتاد و چهار در خلال نبرد آردنن داشتم یادآوری می کند.
ملت ها با این باور که نهادها می توانند این فاجعه و مصیبت را پیش بینی و تاثیر آن را متوقف کنند، باهم هم صدا شده و رشد می کنند. اما وقتی همه گیری کووید-19 به پایان برسد، بسیاری از نهادها به عنوان نهادهایی شکست خورده تلقی می شوند.
شاید حمله ویروس کرونا به سلامت انسان موقتی باشد اما پیامدهای اقتصادی و سیاسی ناشی از آن احتمالا برای نسل های بعدی ادامه می یابد.
قطر
شمار مبتلایان به ۱۳۲۵ نفر رسید
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قطر با شناسایی ۲۵۰ نفر دیگر به ۱۳۲۵ نفر رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، وزارت بهداشت قطر اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا به ثبت رسید بدین ترتیب شمار مبتلایان به این بیماری در این کشور به هزار و ۳۲۵ نفر افزایش یافت. وزارت بهداشت قطر اعلام کرد با بهبود یافتن ۱۶ نفر دیگر از مبتلایان به کرونا شمار بهبود یافتگان به ۱۰۹ نفر رسید.
چین
شمار مبتلایان با ۳۰ مورد جدید به ۸۲ هزار مورد نزدیک شد
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در چین با ثبت ۳۰ مورد جدید به حدود ۸۲ هزار نفر و شمار جان باختگان به حدود سه هزار و ۴۰۰ نفر رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، چین اعلام کرد ۳۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به ثبت رسید بدین ترتیب شمار مبتلایان به ۸۱ هزار و ۶۶۹ نفر رسید.
کمیسیون بهداشتی چین با انتشار بیانیهای اعلام کرد ۲۵ نفر از مبتلایان جدید از خارج وارد چین شده اند.
شمار جان باختگان براثر کرونا نیز در چین به حدود سه هزار و ۴۰۰ نفر رسید.
رابطه کرونا با افزایش فروش اسلحه در آمریکا
کرونا اقتصاد بحران زده اوکراین را تهدید می کند
روسیه
ابتلای ۲۳۵ کودک به کرونا در روسیه
ابتلای ۲۳۵ کودک به کرونا در روسیه تایید شد، اما حال هیچکدام از آنها وخیم گزارش نشده است.
به گزارش خبرگزاری تاس از مسکو، آنا پوپووا، از مقامات درمانی روسیه گفت، از این تعداد ۱۷ نفر از سینه پهلو رنج میبرند. خوشبختانه حال هیچ کدام از آنها وخیم نیست، اما ۴۱ خردسال ثبت شده اند که نشانههای خفیف یا متوسط این بیماری حاد تنفسی را دارند.
وی تاکید کرد همه اقداماتی که در زمینه ایجاد فاصله اجتماعی و تعلیق فعالیت مدارس و مهدکودکها در نظر گرفته شده با هدف حفاظت از کودکان و میانسالان بوده است.
تا زمان انتشار این خبر چهار هزار و ۷۳۱ مورد ابتلا به کرونا در روسیه تایید شده است که از این تعداد ۳۳۳ بیمار بهبود یافته اند. براساس آخرین آمار تا این زمان ۴۳ نفر نیز در روسیه از کرونا جان باخته اند.
آمریکا
صفهای طولانی برای گرفتن غذا از سازمانهای خیریه
در پی شیوع بحران کرونا و تعطیلی مشاغل در آمریکا، هزاران تن هفتههای اخیر برای دریافت کمکهای غذایی در مقابل سازمانهای خیریه صف کشیدند.
شبکه ان بی سی نیوز با به تصویر کشیدن صف طولانی خودروها در آمریکا گزارش داد: این تصویر میتواند به وضوح به ما نشان دهد که این بحران بهداشتی چطور به بحرانی اقتصادی در این کشور تبدیل شده است.
پیتزبورگ گازت دیروز این تصویر ویدئویی را از صدها خودرو که در مقابل بانک غذای پیتزبورگ قبل از باز شدن آن صف کشیده بودند، ضبط کرد. بعضی از آنها پنج ساعت در صف منتظر ماندند. نیروهای داوطلب بانک غذای پیتزبورگ اقلام ضرورری را در میان هزار و ۵۰۰ خانواده توزیع کردند و دیگر چیزی برای توزیع نداشتند.
واقعیت جدیدی که نیازمندان با آن رو به رو هستند، برای ریک پاولسون، هماهنگ کننده داوطلب نهاد خیریه توزیع مواد غذایی «دست به دست هم» ناامیدکننده است.
وی گفت ۱۵ سال است که در این نهاد خیریه فعالیت میکنند,، اما هرگز شاهد چنین وضعیتی نبوده است.
در این روز هفت هزار و ۲۰۰ پوند مواد غذایی از انبار مواد غذایی شیکاگو توزیع و به سرعت تمام شد.
مجری ان بی سی نیوز گفت: «همین چند لحظه پیش وزارت کار، آمار حیرت انگیزی را منتشر کرد. هفته گذشته سه میلیون و ۲۸۳ هزار تقاضای (دریافت مزایای) بیکاری ثبت شد. این آمار از همه هفتهها که تاکنون ثبت شده، بالاتر است»
مقام سابق وزارت خزانه داری آمریکا گفت: «ما با رکودی بزرگی رو به رو هستم که تاثیر بزرگی بر زنان و مردان شاغلی دارد که شغل خود را از دست داده اند یا خواهند داد. بالاترین آماری افرادی که در زمان رکود بزرگ از کار بیکار شدند, ۶۶۵ هزار نفر بود. شاید آنچه شاهد هستیم تازه شروع این وضعیت باشد.»
ترامپ کاملاً اشتباه میکند
فرماندار سابق ایالت اوهایو خودداری ترامپ از صدور دستور سراسری برای در خانه ماندن مردم یا دست کم توصیه به مردم برای این کار را «کاملاً اشتباه» دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، جان کیسیک، فرماندار سابق گفت: الان وقت بحث ایالتی نیست. فکر میکنم این یک وضعیت اضطراری ملی و بین المللی است و همه مردم باید برای غلبه بر این بحران همکاری کنند.
اوضاع خوب پیش نمیرود. ما با کمبود تجهیزات لازم رو به رو هستیم که خود پزشکان را در شرایط بسیار خطرناکی قرار میدهد.
اقتصاد آمریکا با شدیدترین رکود از زمان دوم جهانی روبرو میشود
وزارت کار آمریکا در تازهترین گزارش خود پیش بینی کرد تاثیر اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا شدیدترین تاثیری خواهد بود که تاکنون در این کشور احساس شده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، درحالی که کسب و کارهای غیر ضروری به منظور کاهش سرعت انتشار ویروس کرونا به صورت موقت تعطیل شده اند، ۷۰۱ هزار شغل ماه مارس از بین رفت و نرخ بیکاری به چهار و چهار دهم درصد کاهش یافته است.
گزارش مربوط به مشاغل در آمریکا در حالی منتشر شده که این کشور از سپتامبر سال ۲۰۱۰ رشد اقتصادی منسجمی داشته است. گفته میشود این گزارش فقط به دامنه سقوط اقتصادی که در آینده اتفاق خواهد افتاد میپردازد.
ریک ریدر از مسوولان بخش سرمایه گذاری در موسسه بلک راک گفت:"از بین رفتن ۷۰۱ هزار فرصت شغلی در بخش غیر کشاورزی که در تضاد شدید با ارقام رضایت بخش مربوط به اشتغال در ماههای ژانویه و فوریه قرار دارد، در ماههای آینده بدتر خواهد شد، زیرا ارقام ارائه شده از طرف وزارت کار آمریکا با واقعیت تعطیلیهای مهم اقتصادی در بیشتر ایالتها مطابقت دارد. "
در پی انتشار گزارش روز جمعه، الن زنتنر اقتصاددان ارشد در موسسه مورگان استنلی، پیش بینیهای خود را در خصوص میزان تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم امسال به ۳۸ درصد کاهش داد.
وی پیش بینی کرد آمریکا ممکن است تا ۲۱ میلیون فرصت شغلی را از دست بدهد. در اینصورت میزان بیکاری به پانزده و هفت دهم درصد افزایش مییابد.
این میزان پیش بینی شده در مورد از بین رفتن مشاغل، از زمان رکود اقتصادی بزرگ آمریکا در این کشور سابقه نداشته است.
زنتنر گفت:"ما پیش بینی میکنیم بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا نسبت به آنچه قبلا پیش بینی کرده ایم طولانیتر شود. "
زنتنر پیش بینی کرد میزان تولید ناخالص ملی برای یکسال کامل به میزان پنج و نیم درصد کاهش یابد. این میزان کاهش تولید ناخالص ملی بیشترین میزان کاهش سالانه از سال ۱۹۴۶ بشمار میرود. در آن زمان میزان تولید زمان جنگ پس از تسلیم شدن دولتهای محور در پایان جنگ دوم جهانی، سقوط کرد.
ساویتا سوبرامانیان استراتژیست بازار سهام در بانک آمریکا گفت بهبود درآمدهای از دست رفته شرکتی ممکن است به چند سال زمان نیاز داشته باشد.
وی گفت:"در زمان بحران اقتصادی، چهار سال طول کشید تا میزان درآمدها به اوج خود برسند. این مدت در زمان رکود اقتصادی بزرگ، یک دهه بود. "
همه گیری ویروس کرونا زندگی یک میلیون و صد هزار نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است و بیش از ۶۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
الجزایر
شمار جان باختگان به ۱۳۰ نفر رسید
با مرگ ۲۵ نفر دیگر براثر ابتلا به ویروس کرونا در الجزایر شمار جان باختگان به ۱۳۰ نفر افزایش یافت.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، الجزایر تصمیم گرفت قرنطینه جزئی را گسترش دهد تا شامل همه استانهای این کشور شود.
رادیو الجزایر اعلام کرد با ثبت ۸۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شمار مبتلایان در این کشور به هزار و ۲۵۱ نفر رسید.
سرزمینهای اشغالی
پایگاه اینترنتی روزنامه ًصهیونیستی تایمز آو اسرائیل در گزارشی نوشت: طبق گزارشها وزارت بهداشت اسرائیل روز شنبه به بیمارستانهای اسرائیل دستور داد تا به دلیل کاهش وسایل مورد استفاده پرسنل پزشکی در حین معالجه بیماران ویروس کرونا، از وسایل محافظتی استفاده دوباره بکنند.
براساس گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، در نامه ارسال شده به بیمارستان ها، معاون مدیر کل وزارت بهداشت اسرائیل هشدار داد که تقاضای روز افزون در سراسر جهان برای تجهیزات محافظتی ممکن است باعث شود اسرائیل به تجهیزات جدید دسترسی نداشته باشد.
آمریکا
سرعت گرفتن روند همه گیری ویروس کرونا در پایتخت آمریکا
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، مقامات بهداشتی آمریکا روز شنبه اعلام کردند ۲۱ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ در واشنگتن دی سی، میریلند و ویرجینیا فوت کردند که بالاترین افزایش تلفات ناشی از این بیماری در این منطقه از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا بوده است.
همانند بقیه نقاط آمریکا، موارد گزارش شده در این سه منطقه احتملا پایینتر از تعداد واقعی مبتلایان به کروناست، چون تعداد محدودی تست کرونا در آمریکا انجام میشود.
این تعداد بی سابقه تلفات یک روز پس از آن اعلام شد که موریل بوزر شهردار دموکرات واشنگتن دی سی در یک پیش بینی جدی از روند همه گیری کرونا در پایتخت آمریکا هشدار داد ۹۳,۰۰۰ نفر - بالغ بر یک نفر از هر هفت سکنه واشنگتن دی سی- ممکن است به کرونا مبتلا شوند.
یک هفته است که به همه ساکنان واشنگتن دی سی، مریلند و ویرجینیا دستور داده شده است در خانه بمانند و بجز در موارد ضروری بیرون نروند.
قزاقستان
بیش از ۵۰۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا در قزاقستان
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جمهوری قزاقستان به ۵۳۱ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی، وزارت حفاظت سلامت قزاقستان در آخرین آمار در روز چهارم آوریل، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را ۵۳۱ نفر اعلام کرد.
همچنین این وزارت اعلام کرد: ۳۶ نفر بهبود یافته اند و پنج نفر تا کنون جان باخته اند.
در این آمار شهرهای نورسلطان پایتخت قزاقستان، آلماتی و چیمکنت به ترتیب بیشترین شهرهای افراد مبتلا به ویروس کرونا معرفی شده است.
هم اکنون در جمهوری قزاقستان وضعیت اضطراری و در برخی شهرها مقررات قرنطینه اجرا میشود.
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز یکشنبه ۵ آوریل ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۵۸۴ نفر رسید.
از این تعداد ۶۴ هزار و ۷۳۲ نفر جان باخته و ۲۴۶ هزار و ۶۳۸ نفر بهبود پیدا کرده اند.
از میان ۸۹۱ هزار و ۲۱۴ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۵ درصد آنها یعنی ۴۲ هزار و ۳۷۶ نفر وخیم گزارش شده است.
ابتلای ۱۰۲ نفر دیگر به کرونا در تایلند
وزارت بهداشت تایلند از ابتلای ۱۰۲ نفر دیگر به بیماری کرونا در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بانکوک، وزارت بهداشت تایلند اعلام کرد با آلوده شدن ۱۰۲ تن دیگر به ویروس کرونا شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به دو هزار و ۱۶۹ نفر رسید.
با مرگ سه تن دیگر بر اثر ابتلا به کرونا شمار قربانیان این بیماری در تایلند به ۲۳ نفر افزایش یافته است.
احتکار لوازم بهداشتی در استکهلم
نهصد و شصت و یک نفر مبتلا به ویروس کرونا در استونی
آمریکا
شمار تلفات کرونا در نیویورک از ۳۵۰۰ تن فراتر رفت
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، در حالیکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از ایالتها میخواهد دستگاههای تنفسی برای بیماران کرونایی را با هم مبادله کنند، شمار تلفات ویروس کرونا در ایالت نیویورک روز شنبه از ۳۵۰۰ تن گذشت.
در این ایالت که گرفتار بدترین بحران ناشی از همه گیری کرونا در آمریکاست، در ۲۴ ساعت ۶۳۰ مورد مرگ بر اثر کرونا به ثبت رسید که از شمار تلفات در روز قبل از آن بیشتر بود.
تعداد موارد تایید شده ابتلا به کرونا در نیویورک به ۱۱۳,۷۰۴ نفر افزایش یافت و بدین ترتیب تعداد کل موارد تایید شده آلودگی به این ویروس در آمریکا به ۳۰۶,۸۶۶ و تعداد کل تلفات به ۸,۳۲۶ رسیده است.
ترکیه
اظهارات وزیر بهداشت ترکیه درباره افزایش شمار مبتلایان
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه به ۲۳ هزار و ۹۳۴ نفر رسیده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه صباح چاپ ترکیه، فخرالدین کوجا گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۳ هزار و ۱۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در ترکیه ثبت شده است.
وزیر بهداشت ترکیه گفت: ۷۶ نفر دیگر از مبتلایان به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این بیماری در ترکیه به ۵۰۱ نفر رسید.
وی گفت: تاکنون ۱۶۱ هزار و ۳۸۰ نفر در ترکیه تحت آزمایش کرونا قرار گرفته اند.
فخرالدین کوجا گفت: شمار بیمارانی که بهبود یافته اند نیز به ۷۸۶ نفر رسیده است.
سوئد
اقدام فرانسه به ضبط ۴ میلیون ماسک، سوئد را به خشم آورد
مجله لکسپرس فرانسه از ضبط میلیونها ماسک متعلق به یک شرکت سوئدی به مقصد ایتالیا و اسپانیا در شهر لیون فرانسه در ماه گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما از استکلهم، شرکت سوئدی مولنلیکه مالک ماسکها، از ضبط این محموله که به مقصد ایتالیا و اسپانیا فرستاده بود، خشمگین شده است.
این محموله شامل ۴ میلیون ماسک بود که شرکت سوئدی از چین سفارش داده بود. ماسکهای سفارش داده شده یک ماه پیش از راه دریا به جنوب فرانسه رسید.
قرار بود بخشی از این بار پس از انتقال به انبار مولنیلکه در شهر لیون، از راه زمینی به ایتالیا و بخش دیگری از آن به اسپانیا حمل شود، اما مقامهای فرانسوی بار را در لیون توقیف کردند.
فرانسه در پی انتشار بخشنامهای دستور ضبط همهی تجهیزات بهداشتی و پزشکی موجود در کشور را در زمان بحران کرونا صادر کرد.
دو هفته طول کشید تا پیگیری سوئدیها به نتیجهای برسد. نهایتا دبیرخانه دفاع و امنیت ملی فرانسه با لحاظ کردن «استثنا» موافقت کرد که نیمی از ماسکها به ایتالیا و اسپانیا فرستاده شود.
کرونا در سوئد هزاران قربانی خواهد داشت
نخست وزیر سوئد در مصاحبهای با خبرگزاری DN پیش بینی کرد معضلات اقتصادی پیش آمده و روند شیوع ویروس کرونا تا ماهها ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از استکهلم، "استفان لووفن" از مردم و مسئولان خواست خودشان را برای بیش از هزار جان باخته آماده و در بالاترین حد ممکن از دستورالعملهای صادر شده، پیروی کنند.
وزارت خارجه سوئد، هشدار خروج از کشور را تمدید کرد
وزارت خارجه سوئد هشدار خروج از کشور را برای سفرهای غیرضروری که پیشتر به مدت یک ماه اعلام شده بود، تا ۱۵ ژوئن تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از استکهلم، در حال حاضر صدها شهروند سوئدی در کشورهای دیگر در مسافرت اجباری به سر می برند که به علت بسته شدن خطوط هوایی و وضعیت فوق العاده در نیمی از کشورهای جهان، امکان بازگشت به خانه را ندارند.
سیر تحولات ویروس کرونا در جهان
آمریکاییها که به شدت تحت تاثیر همه گیری ویروس کرونا قرار گرفته اند و تاکنون جان بیش از ۶۳ هزار نفر را در جهان گرفته است برای بدترینها آماده میشوند. الیزابت دوم ملکه انگلیس هم قرار است روز یکشنبه در اقدامی بسیار نادر از سوی تاج و تخت انگلیس برای مردم این کشور سخنرانی کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، در آمریکا که اپیدمی به سرعت گسترش مییابد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به مردم این کشور در مورد ورود به یک دوره وحشتناک هشدار داد.
تاکنون دست کم ۶۳ هزار و ۴۳۷ مورد مرگ بر اثر کووید ۱۹ در جهان گزارش شده که بیش از ۴۶ هزار مورد آن مربوط به اروپاست. یکی از آخرین قربانیان این بیماری در انگلیس یک پسر بچه ۵ ساله است که نشان میدهد این بیماری تنها افراد مسن و ضعیف را نمیکشد.
ملکه انگلیس قرار است یکشنبه شب با مردم این کشور در مورد بحران بهداشتی گفتگو کند. طبق خلاصه سخنرانی ملکه الیزابت دوم که از سوی دفتر کاخ وی منتشر شد ملکه قرار است ابراز امیدواری کند که در سالهای آینده همه بتوانند به شیوهای که این چالش پشت سر گذاشته شد افتخار کنند.
این سخنرانی تلویزیونی ملکه چهارمین سخنرانی وی با موضوعات خاص مانند بحران یا عزاداری از زمان آغاز سلطنت ۶۸ ساله وی است.
ایتالیا با ۱۵ هزار و ۳۶۲ مورد مرگ در حال حاضر بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا را دارد. اسپانیا با ۱۱ هزار و ۷۴۴ مورد، آمریکا با ۸ هزار و ۹۸ مورد، فرانسه با ۷ هزارو ۵۶۰ مورد و انگلیس با ۴ هزار و ۳۱۳ مورد در ردههای بعدی قرار میگیرند.
روز شنبه امیدهایی در ایتالیا شکل گرفت، زیرا شمار بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه برای نخستین بار از زمان شیوع ویروس از بیش از یک ماه پیش کاهش یافت. آنجلو بورلی رئیس حفاظت مدنی ایتالیا گفت این خبر بسیار مهم است، زیرا به بیمارستانهای ما اجازه تنفس میدهد. این نخستین بار از زمان مدیریت این بحران است که آمار کاهش یافته است.
از زمان اغاز همه گیری کووید ۱۹ بیش از یک میلیون نفر به طور رسمی در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده اند که بیش از نیمی از آن مربوط به اروپاست. طی یک روز ۷۰۸ مورد جدید آلودگی در انگلیس ثبت شده است که رکورد جدیدی است که تسریع روند شیوع را تایید میکند.
اسپانیا طی ۲۴ ساعت ۸۹ مورد مرگ جدید را ثبت کرده است. طبق آمار رسمی روز شنبه این آمار برای دومین روز متوالی کاهش یافده است. مادرید از تمدید دو هفتهای قرنطینه تا ۲۵ آوریل خبر داده است.
این کاهشهای نسبی شمار مرگ و میر یا آلوده شدن در مورد کند شدن روند شیوع ویروس پس از هفتهها قرنطینه تقریبا سراسری امیدهایی را ایجاد کرده است.
آمریکا در حال تبدیل شدن به خط مقدم این همه گیری است. تنها در شهر نیویورک هزار و ۹۰۵ نفر جان خود را از دست دادند.
آمریکاییها برای بدترینها آماده میشوند، از لس آنجلس تا میامی بیمارستانهای صحرایی با هزاران تخت مراقبتهای ویژه اضافی میسازند و یک ناو بیمارستان بزرگ نیز در نیویورک مستقر شده است.
شمار موارد تایید شده آلوده به ویروس کرونا در آمریکا از ۳۰۰ هزار نفر فراتر رفته و دونالد ترامپ پیش بینی کرده است که آمریکا وارد دورهای میشود که واقعا با آمار بسیار بد وحشتناک خواهد بود.
ترامپ گفت این احتمالا سختترین هفته خواهد بود و ما شاهد مرگهای بسیاری خواهیم بود.
بنابر اعلام آنتونی فائوچی مشاور دونالد ترامپ و عضو اتاق بحران کاخ سفید معتقد است ویروس کرونا تنها از راه سرفه یا عطسه منتقل نمیشود و حتی در زمانی که افراد با یکدیگر گفتگو هم میکنند منتقل میشود. از همین رو دونالد ترامپ روز جمعه از مردم این کشور خواست در خارج از خانه صورتهای خود را بپوشانند.
در آفریقای غربی لیبریا روز شنبه از نخستین مورد مرگ ناشی از کووید ۱۹ خبر داد که مردی ۷۲ ساله بود. این کشور که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ به شدت تحت تاثیر تب ابولا قرار گرفت.
این خبر بر میزان نگرانیها برای قاره آفریقا افزود که در حال حاضر با مجموع ۷ هزار و ۶۰۰ مورد آلوده و ۳۰۰ مورد مرگ کمتر از سایر نقاط جهان تحت تاثیر ویروس قرار گرفته است.
در آفریقای جنوبی با هزارو ۵۸۵ مورد آلوده و ۹ مورد مرگ، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور کارزار غربالگری گسترده با مشارکت ۱۰ هزار پزشک، پرستار و داوطلب راه اندازی کرده است.
سوئد
سرایت ویروس کرونا به بیش از یک سوم خانههای سالمندان در سوئد
شیوع ویروس کرونا درمیان کارکنان خدمات در خانه سالمندان، موجب افزایش نگرانیها شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از استکهلم، گذشته از مراکز نگهداری از سالمندان که خبرهایی از ابتلا به ویروس کرونا در آنها منتشر شده بود، هم اکنون در یک بررسی حداقل ۹۰ کمون از مورد مبتلا یا مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در مراکز نگهداری از سالمندان خبر داده بودند.
گزارشهای جدید از مبتلا شدن کارکنان خدمات خانگی به سالمندان نیز خبر میدهند.
میزان این ابتلا به گفتهی " اریک سلوتنر" مسئول امور مالی نگهداری از سالمندان در استکهلم بر پایهی گزارشیهایی که از چند مرکز مختلف نگهداری از سالمندان به آنها داده شده است، میتواند بین ۵ تا ۱۰ مورد باشد.
دانستن چگونگی انتقال ویروس کرونا به مراکز نگهداری از سالمندان به گفتهی "اریک سلوتنر" آسان نیست.
وی با اشاره به این که شماری از سالمندان در خانههای شخصی خود زندگی میکنند، گفت: این ویروس میتواند از کارکنان خدمات خانگی و یا بستگان سالمندان به محل سکونت آنها و یا به مراکز نگهداری از آنها منتقل شده باشد.
یکی از مشکلاتی که برای ردیابی و یافتن عامل انتقال ویروس به مراکز و خانههای سالمندان وجود دارد، به گفتهی "اولف بِیَرِگارد"، نمایندهی اتحادیه کمونها در ادارهی امور سالمندان استکهلم، وجود کارکنان روزکارمزدی است.
به گفتهی او این کارکنان مدام درحال تغییر هستند و به دلیل ورود کارکنان جدید آموزشندیده به این کار، امکان آموزش کافی به آنها به ویژه در زمینهی رعایت اصول بهداشتی وجود ندارد و این امر باعث نگرانی زیادی شده است.
ابتلای رئیس مرکز اسلامی امام علی در استکهلم
حجت الاسلام و المسلمین "محسن حکیم الهی" رییس مرکز اسلامی امام علی (ع) و فرزندشان و تعدادی از کارکنان مرکز اسلامی به کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مسئولان اورژانس و بیمارستانی در استکهلم از پذیرش این افراد سرباز زده و حتی حاضر نشده اند در منزل از این افراد تست کرونا بگیرند.
عراق
ثبت پنج مورد جدید در استان دیاله
اداره بهداشت استان دیاله عراق از ثبت پنج مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این استان خبر داد.
به گزارش وبگاه خبری سومریه نیوز، اداره بهداشت استان دیاله عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرد پنج مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این استان ثبت شده است.
در این بیانیه آمده است مبتلایان به ویروس کرونا در قرنطینه هستند.
اسپانیا
حالت فوق العاده تمدید شد
مقامات اسپانیا حالت فوق العاده را در این کشور به علت شیوع ویروس کرونا تمدید کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، مقامات اسپانیا بعد از ثبت ۸۰۹ مرگ جدید براثر ابتلا به ویروس کرونا از تمدید حالت فوق العاده تا ۲۵ ماه جاری میلادی (۶ اردیبهشت) خبر دادند.
با مرگ ۸۰۹ نفر دیگر براثر ابتلا به کرونا در اسپانیا شمار جان باختگان به ۱۱ هزار و ۷۴۴ نفر افزایش یافت. مقامات بهداشتی اسپانیا همچنین حدود ۷ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا را به ثبت رساندند بدین ترتیب شمار مبتلایان از مرز ۱۲۴ هزار نفر گذشت.
هند
شناسایی ۳۰۰ مبتلای جدید به کرونا در هند
تعداد مبتلایان به کرونا در هند از عصر دیروز تا کنون بیش از ۳۰۰ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزارت بهداشت هند اعلام کرد: تعداد مبتلایان ویروس کرونا در هند به ۳۳۷۴ نفر رسیده است.
از بین این افراد ۲۶۷ نفر از بیمارستان مرخص شدند ۷۷ نفر نیز جان باختند.
ترکیه
مرگ ۱۵۶ تن از شهروندان ترکیه در خارج از این کشور
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ۱۵۶ تن از شهروندان ترکیه بر اثر ابتلا به کرونا درخارج از این کشور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، مولود چاووش اوغلو افزود: تلاشهای ما برای بازگرداندن شماری از شهروندان ترکیه که در کشورهای دیگر در اوضاع دشواری بسر میبرند، ادامه دارد.
وی گفت: تا روز شنبه نزدیک به ۲۵ هزار نفر از شهروندانمان را از کشورهای دیگر به ترکیه بازگرداندیم.
افغانستان
شناسایی ۳۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در افغانستان
وزارت بهداشت و درمان افغانستان از شناسایی ۳۸ فرد جدید آلوده به ویروس کرونا خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد: آزمایش ۳۸ فرد مشکوک به بیماری کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته مثبت بود که در مجموع شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان به ۳۳۷ نفر افزایش یافت.
شمار جان باختگان این بیماری در افغانستان به ۷ نفر رسیده و تعداد بهبود یافتگان ۱۲ نفر اعلام شده است.
مسئولان دولت افغانستان در نظر دارند محدودیتهای رفت و آمد برای مقابله با این بیماری را تشدید کنند.
تعداد مبتلایان به کرونا در جهان از 1.2 میلیون نفر عبور کرد
براساس آمار دانشگاه جان هاپکینز، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۲۳۶ نفر رسید.
به گزارش پایگاه اینترنتی مرکز امارگیری دانشگاه جان هاپکینز، براساس این آمار ۶۴ هزار و ۷۵۳ نفر در جهان بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند و ایتالیا با ۱۵ هزار و ۳۶۲ قربانی درصدر کشورها به لحاظ تعداد تلفات ناشی از ابتلا به کرونا قرار دارد.
پس از ایتالیا، اسپانیا با ۱۲۶ هزار و ۱۶۸ مورد مبتلا و ۱۱ هزار و ۹۴۷ مورد تلفات بیشترین فوتی در جهان را داشته است.
اما از نظر رتبه بندی تعداد مبتلایان به کرونا، آمریکا با ۳۱۱ هزار و ۵۴۴ نفر مبتلا در صدر کشورهای جهان است.
تاکنون ۸۴۸۸ نفر در آمریکا جان باخته اند. پس از آمریکا اسپانیا و پس از این کشور ایتالیا با ۱۲۴ هزار و ۶۳۲ مبتلا قرار گرفته اند.
آلمان با ۹۶ هزار و ۹۲ مبتلا در رده چهارم (۱۴۴۴ مورد تلفات)، فرانسه با ۹۰ هزار و ۸۴۸ مورد مبتلا در جایگاه پنجم (۷۵۷۴ مورد تلفات)، چین با ۸۲ هزار و ۵۵۸ مورد مبتلا در جایگاه ششم (۳۳۳۰ مورد تلفات)، ایران با ۵۵ هزار و ۷۴۳ مورد مبتلا در جایگاه هفتم (۳۴۵۲ مورد تلفات)، انگلیس با ۴۲ هزار و ۴۷۹ نفر مبتلا در رده هشتم (۴۳۲۰ مورد تلفات)، ترکیه با ۲۳ هزار و ۹۳۴ مورد مبتلا در رده نهم (۵۰۱ مورد تلفات) و سوئیس با ۲۰ هزار و ۵۰۵ مورد مبتلا در جایگاه دهم (۶۶۶ مورد تلفات) قرار دارد.
کانادا
نخست وزیر کانادا از امریکا به خاطر توقف صادرات ماسک انتقاد کرد
نخست وزیر کانادا از اقدام امریکا در توقف صادرات ماسک به این کشور انتقاد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونیای پی تی ان، جاستین ترودو گفت: ما میدانیم کشورهای ما عمیقا و گاهی اوقات به شکل پیچیدهای با یکدیگر مرتبط هستند. ورود و خروج اقلام ضروری از مرزهای ما، هر دو کشور ما را ایمن نگه میدارد و به هر دو طرف مرز کمک میکند. ما به گفتگوهای سازنده با سطوح مختلف در دولت ادامه میدهیم تا نشان دهیم آمریکا خودش را نیز به اندازه کانادا در صورت توقف ورود و خروج کالاها و خدمات ضروری آسیب خواهد زد.
ما به شیوههای مختلف نشان داده ایم سرازیر شدن کالاها و منابع مختلف در هر دو طرف مرز موجب موفقیت اقتصادهای ما و موفقیت در حفظ ایمنی شهروندان ما است. ما بدنبال اقدامات تلافی جویانه یا تنبیهی نیستیم. ما میدانیم به نفع هر دو کشور است تا به همکاری برای حفظ ایمنی مردم خود ادامه دهیم و این موضوع صحبتهای ماست.
وی گفت: کانادا بیش از بسیاری از کشورها از جمله آمریکا آزمایش ویروس کرونا انجام داده است و ما شاهد بوده ایم آزمایشات زودهنگام و قوی در جاهایی مانند البرتا بسیار در مدیریت و کنترل گسترش کووید تاثیر گذار بوده است.
نخست وزیر کانادا گفت: من در گفتگوهای خود با ترامپ در روزهای آینده یادآور خواهم شد ما هر دو کشور به یکدیگر مرتبط هستیم و توقف زنجیره اقلام به توانایی هر دو کشور برای محافظت شهروندان ضربه وارد خواهد کرد.
آمریکا
ابتلای بیش از ۳۱۱ هزار نفر به کرونا، ۱۲۲۴ مورد تلفات در ۲۴ ساعت
براساس آمار دانشگاه جان هاپکینز، تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا به ۳۱۱ هزار و ۵۴۴ نفر افزایش یافت. ۸۴۸۸ نفر در آمریکا تاکنون جانشان را بخاطر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند.
به گزارش سی ان ان ۱۲۲۴ آمریکا در ۲۴ ساعت آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
دانشگاه جان هاپکینز اعلام کرد ۲۶۲۴ نفر از قربانیان کرونا در آمریکا در ایالت نیویورک ثبت شده است.
ادامه دارد......