دکتر محمد حسن طریقت منفرد به عنوان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از مجلس رای اعتماد گرفت.
به گزارش واحد مرکزی خبر ،در جلسه علنی امروز مجلس پس از سخنان رئیس جمهور و نمایندگان موافق و مخالف رای گیری به عمل آمد که از مجموع 224 رای نمایندگان حاضر 113رای موافق ، 99 رای مخالف و 12 رای ممتنع بود.
دفاع رئیس جمهور از وزیر پیشنهادی بهداشت در مجلس
رئیس جمهور در جلسه علنی امروز مجلس هنگام دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای رسیدن به یک نظام بهداشت و درمان مطلوب هنوز باید کارهای بزرگی انجام دهیم.
آقای احمدی نژاد با تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب، افزود: پیشاپیش آغاز سال جدید عید نوروز و فرا رسیدن بهار را به همه ملت ایران و همه بشریت و همه دوستان تبریک می گویم و از خدای متعال سالی سرشار از خیر و برکت و سلامتی و عزت و پیروزی مسئلت داریم.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان از وزارتخانه های بسیار مهمی است که سلامت جامعه و نشاط جامعه بستگی تام و تمام به نوع کارکرد و برنامه های آن دارد.
رئیس جمهور افزود: جامعه ای اسلامی باید جامعه ای سالم و با نشاط و سرزنده و امیدوار باشد.
احمدی نژاد گفت: در طول دهه های گذشته به ویژه بعد از انقلاب کارهای بسیار بزرگی در حوزه سلامت و در حوزه بهداشت و درمان کشور انجام شده است.
وی افزود: امروز به لحاظ تربیت نیروی انسانی و تولید داروها و استفاده از شیوه های جدید و پیشرفته درمان، گسترش امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی در سراسر کشور، کارهای بسیار ارزشمندی انجام شده و در خدمت ملت ایران قرار گرفته است و اما برای رسیدن به یک نظام بهداشت و درمان مطلوب هنوز باید کارهای بزرگی انجام دهیم.
رئیس جمهور گفت: یکی از مهمترین کارها سازماندهی ، گسترش و تثبیت نظام پزشک خانواده است.
دکتر محمود احمدی نژاد در ادامه سخنانش در مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود اینکه پزشکان عمومی به لحاظ تعداد و مسئولیت باید بار سنگین تری از سلامت و بهداشت را بر دوش بگیرند متاسفانه امروز کمترین نقش به آنها داده شده است و در نتیجه هزینه های سلامت و بهداشت روز افزون بر دوش مردم سنگینی می کند.
رئیس جمهور گفت: طرح پزشک خانواده معکوس کردن هرم توزیع مسئولیت های بهداشت و درمان بر دوش نیروی انسانی فعال این بخش است یعنی باید بار اصلی به عهده پزشکان عمومی باشد و یک آیش مستمر از سلامتی مردم و روند بهداشت و درمان مردم اتفاق بیفتد و ثبت و مستند شود.
احمدی نژاد گفت: طرح پزشک خانواده در دستور کار دولت است و در قانون برنامه پنجم توسعه نیز به آن اشاره شده است و وزارت بهداشت باید به سرعت این طرح را اجرایی و سازماندهی کند.
رئیس جمهور افزود: اجرای این طرح هم به کاهش هزینه های مردمی خواهد انجامید و هم کاهش هزینه های ملی و دولت را در پی دارد.
احمدی نژاد گفت: علاوه بر این تکمیل چرخه تولید دارو در داخل کشور و قطع وابستگی به واردات دارو و تجهیزات پزشکی است که باید وزارت بهداشت پشتیبانی کند تا این کار به سرعت انجام شود.
رئیس جمهور افزود: نظارت بر تعرفه ها و کنترل ، شیوه های بهداشت و درمان، رسیدگی به برخی مسائلی که در این حوزه وجود دارد همه اینها نیز بر عهده وزارت بهداشت و درمان است.
احمدی نژاد گفت: آقای دکتر محمد حسن طریقت منفرد از پزشکان مومن و متعهد و با تجربه و صاحب برنامه و طرح است و امروز معرفی شد و برنامه کاری و سوابق تحصیلی وی نیز در اختیار شماست، ان شا الله با بررسی که انجام می دهید با رای بالا آقای طریقت بتواند طرح ها را در حوزه بهداشت و درمان دنبال کند.
در پی تکمیل زنجیره خدمات درمانی می روم
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه بررسی رای اعتماد در مجلس گفت: بخش سلامت پیشرفت های معجزه آسایی در حوزه تربیت نیروی انسانی داشته است.
دکتر محمد حسن طریقت منفرد افزود: خرسندم که در سالروز ولادت حضرت زینب (س) فرصتی فراهم شد که در خانه ملت از خدمات قشر خدمتگزار به مردم تقدیر و تشکر کنم.
وی گفت: همچنین از اظهارات آقای رئیس جمهور به خاطر حسن اعتمادشان به بنده که بعنوان وزیر بهداشت به مجلس معرفی شده ام تقدیر و تشکر دارم.
طریقت منفرد افزود: امروز در خانه ملت افکار، باورها و تجارب چهل ساله خود را در حوزه سلامت و حوزه بهداشت و درمان کشور به نمایندگان مجلس اعلام می کنم، هرچند که سخت است انسان درباره خود و عملکردش صحبت کند اما باتوجه به رویه معمول در اخذ رای اعتماد از نمایندگان مجلس مطالبی را درباره سوابق تحصیلی و شغلی خود را ارائه می کنم.
وی گفت: در سال 1344 بعد از اخذ دیپلم متوسطه برای ادامه تحصیلات به خارج کشور رفتم و به علت وضع سیاسی کشور امکان بازگشت به کشور وجود نداشت.
وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: امروزه مدیریت بهداشت و درمان در دنیا تجربیات و یافته های مهم و قابل توجهی دارد که اگر این تجارب جهانی با آموزه های انسانی و اسلامی تطبیق شود می تواند کرامت واقعی انسان را محقق کند و وسیله تحقق هدف عالیه خلقت شود.
طریقت منفرد گفت: اینجانب درخصوص این تجارب جهانی نیز مطالعه داشته و از نزدیک ، قوت و ضعف آن را مشاهده کرده ام و به آنچه می گویم ایمان دارم.
وی افزود: از سال 1358 که به کشور مراجعت کردم درکنار ادای وظیفه پزشکی حدود 10 سال مسئول آموزشی بخش چشم دانشگاه شهید بهشتی و سه بار در مقاطع مختلف رئیس بزرگترین بیمارستان دانشگاه بودم.
طریقت منفرد گفت: در دوران دفاع مقدس مسئول بهداری های وزارت نفت بودم و در عین حال که عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی بودم در اجرای قانون الزام بیمه درمان کارکنان تامین اجتماعی نقش و پایه گذاری آن را نیز برعهده داشتم.
وی افزود: تلاش جدی برای تسهیل قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور از توفیقات بنده بود و از طریق راه اندازی بیمه درمان کمیته امداد امام و توفیق اجرای خط اول پزشک خانواده به کمک مدیران آن نهاد نخستین بار در کشور از افتخارات دیگر بنده است.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: با حضور در معاونت سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت وقت رفاه نیز فرصت یافتم با مشکلات نظام بیمه ای کشور بویژه در بخش درمان آشنا شوم و همچنین در دوره همکاری با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بعنوان مدیر دفتر اجتماعی در خدمت نظام قانون گذاری کشور بودم.
طریقت منفرد افزود: علاوه بر این در تدوین قوانین برنامه سوم ، چهارم و پنجم توسعه بعنوان کارشناس مشارکت جدی داشتم و همواره در دوران تصدی مشاغل اجرایی در تمامی مراحل آسیب شناسی نظام بهداشت کشور حضور داشتم.
وی گفت: به باور بنده تقدیر از کارهای انجام شده و تکرار آن شکر نعمت است.
طریقت منفرد افزود: اینجانب در بحث سلامت و ارائه خدمات بهداشتی درمانی اعتقاد دارم که باید به نیمه خالی وظایف خودمان توجه داشته باشیم و دنبال خلاء ها و کارهای ناتمام و تکمیل زنجیره خدمات درمانی هموطنان باشیم.
وی گفت: این دیدگاه به معنی نفی کارهای برجسته و صورت گرفته در نظام سلامت کشور نیست و در اینجا جا دارد از خدمات ارزنده دکتر وحید دستجردی که شاهد خدمات دلسوزانه وی در دوران تصدی شان بودم تشکر کنم.
طریقت منفرد افزود: بخش سلامت پیشرفت های معجزه آسایی در حوزه تربیت نیروی انسانی داشته است ، اگر به یاد داشته باشید در اوایل انقلاب اغلب پزشکان شهرهای مختلف کشور هندی ، پاکستانی و بنگالی بودند اما به برکت خون شهدا و همت مردم و هدایت و حمایت حاکمیت و زحمات بی وقفه دلسوزان، مسئولان این بخش هم اکنون حدود 300 هزار نیروی انسانی در بخش های مختلف پزشکی و پیراپزشکی تربیت شده است.
طریقت منفرد گفت: نزدیک به 10 هزار مراکز خدمات درمانی از جمله بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی در کشور فعال هستند که حاصل آن پیشرفت معجزه آسای علم و فناوری در کشور است که بعنوان یک ایرانی خدا را برای این نعمات شکر می کنم.
وی افزود: این دستاوردها قسمت پر لیوان است اما قسمتی خالی لیوان را که مسئولان بخش ، وظیفه پرکردن آن را دارند این است که همه آحاد مردم هنوز شهد این نعمت ها را نچشیده اند.
طریقت منفرد گفت: در سال گذشته حدود 40 هزار میلیارد تومان در بخش بهداشت و درمان هزینه شده است که از این مقدار حدود 15 هزار میلیارد تومان آن توسط بودجه عمومی و اعتبارات بیمه ای درمان تامین شده است و مردم نیز حدود 25 هزار میلیارد تومان نیز مستقیم از جیب خود پرداخت کرده اند.
وی افزود: توجه داشته باشید که پرداخت هزینه در سایر بخش ها غالبا اختیاری است و مردم امکان مدیریت آن را در محدودیت ها دارند اما در بخش سلامت ، مردم نه تنها قدرت انتخاب ندارند بلکه قادر به تامین این پرداخت ها نیز نیستند و کاملا تسلیم دستورات و تجهیز پزشکند به همین دلیل بازتاب رضایت یا نارضایتی مردم در این بخش از سایر بخش ها حساس تر و شکننده تر بوده و آسیب های سیاسی و اجتماعی حاصل از آن در دسترسی نداشتن به موقع به نیازهای آنان غیرقابل تحمل است.
تغییر سبک تغذیه و بهداشت، در اولویت
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سرلوحه برنامه ما در اجرای قانون، حداکثر کوشش در تغییر سبک زندگی مردم از نظر تغذیه و بهداشت است.
محمد حسن طریقت منفرد افزود: برغم تحمل این بار سنگین مالی که حدود 25 میلیارد در سال گذشته بود، هنوز مردم از خدماتی که دریافت کرده اند راضی نیستند.
وی گفت: مگر بزرگان ما بر این تاکید نکرده اند که مردم در هنگام بیماری دغدغه نداشته باشند.
وزیر پیشنهادی بهداشت با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران 8 درصد تولید ناخالص درمانی به بهداشت اختصاص دارد، افزود: نظام با کمک مردم امکانات مناسبی فراهم کرده است اما در بهره برداری باید بیشتر اهتمام بورزیم.
وی گفت: مردم سالانه 700 میلیون بار به بخش بهداشت و درمان مراجعه دارند.
وزیر پیشنهادی بهداشت خطاب به نمایندگان با بیان اینکه شما برای رفع مشکلات مردم غصه می خورید و شدت غصه شما تعیین کننده جدیت ماست، گفت: اجرای قوانین جاری و قوانین 5 ساله درحد توان در اولویت کاری ماست.
طریقت منفرد افزود: سرلوحه برنامه ما در اجرای قانون حداکثر کوشش در تغییر سبک زندگی مردم از نظر تغذیه و بهداشت است.
وی گفت: افزایش کیفیت مراکز بهداشتی عمومی که 70 درصد امکانات کشور را در اختیار دارد می تواند پاسخگوی مردم باشد.
طریقت منفرد افزود: باید به گونه ای عمل کنیم که مردم خود را ولی نعمت بدانند و در دریافت خدمات بهداشت و درمان صدمه ای نبینند.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: امروز ساماندهی بخش بهداشت و درمان به دلیل وجود امکانات و پیشرفت معجزه آسا از سایر بخش ها آسانتر است.
وی با بیان اینکه باید بهداشت و درمان را متحول کنیم، گفت: از موافقان و مخالفان امروز جلسه تشکر می کنم.
وزیر پیشنهادی بهداشت درباره اظهارات قاضی پور نماینده ارومیه ،گفت: گفتند که سه بار رئیس بیمارستان امام حسین (ع) بودم و عزل شدم، باید بگویم که اولین بار ماموریت پیدا کردم که برای اجرای قانون الزام به سازمان تامین اجتماعی بروم و توانستم امکانات بهداشت و درمان را به کارگران برگردانم و تا امروز این عزیزان از منافع خودشان منتفع شده اند.
وی گفت: بار دوم که به دانشگاه برگشتم، رئیس دانشگاه عوض شده بود و مجددا بنده را به سمت ریاست بیمارستان امام حسین (ع) منصوب کردند.
طریقت منفرد افزود: بار سوم هم، رئیس دانشگاه بعدی این محبت را داشت و بنده را به این سمت منصوب کرد که بعد از مدتی به وزارت رفاه رفتم و در معاونت وزارت در سه دوره مختصر بودم.
وی گفت: من مقصر در عزل نبودم، بلکه افتخار خدمت بیشتر داشتم.
طریقت منفرد افزود: درباره بیمارستان صدر از دکتر محجوب سوال شود، چون وی در جریان تحقیق و تفحص بود.
وی گفت: این بیمارستان متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و سهامداران آنجا این بیمارستان را فقط اجاره کردند و هیچ ارتباطی به خصوصی سازی ندارد.