سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیماِ؛ به نقل از روسیا الیوم گزارش داد: انتقادها در انگلیس به سبب کمبود معاینات پزشکی به شدت افزایش یافته است؛ زیرا آمار معاینات پزشکی در این کشور در مقایسه با برخی دیگر از کشورهای اروپایی بسیار پایین است.
وزارت بهداشت انگلیس از درگذشت ۶۸۴ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد. افزون بر آن بیش از چهار هزار و ۴۰۰ نفر نیز در این کشور به این ویروس مبتلا شده اند. این در حالی است که یک بیمارستان چهار هزار تخت خوابی صحرایی هم در لندن افتتاح شده است تا پذیرای مبتلایان به کرونا باشد.
خبرنگار این شبکه از لندن گفت: معاینات متوالی پزشکی در انگلیس ادامه دارد تا روزانه تعداد زیادی از مردم مورد معاینه قرار بگیرند. انتقادهای شدیدی درباره کمبود معاینههای پزشکی در انگلیس وجود دارد؛ زیرا در مقایسه با برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان که در هفته ۵۰۰ هزار نفر را مورد معاینه قرار میدهد، در انگلیس تنها دهها هزار نفر روزانه به این بیماری مبتلا میشوند. مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس گفت: «یک ماه پیش تنها دو هزار نفر را معاینه کردیم؛ اما اکنون همان طور که وعده داده بودیم ده هزار نفر مورد معاینه قرار میگیرند. من شخصا اصرار داشتم، تعداد معاینههای پزشکی برای مقابله با این ویروس افزایش یابد. برنامهای پنج مرحلهای تهیه کردم که مراجع ذیربط در آن مشارکت داشتند تا به هدف مورد نظر دست یابیم.» خبرنگار افزود: بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس برای نخستین بار از زمان ابتلا به کرونا در "داونینگ استریت" مقر نخست وزیر انگلیس ظاهر شد و از آنجا به کارکنان بخش بهداشتی- درمانی و دیگر بخشها که با وجود خطر کرونا برای حفظ زندگی مردم در جامعه تلاش میکنند، سلام کرد. او با ارسال پیامی بر توان انگلیس برای رویارویی با این بیماری و شکست آن تاکید کرد. همزمان با آن یگانهایی از ارتش بیمارستانی چهار هزار تخت خوابی در لندن افتتاح کردند، این بیمارستان پیش از آن مکانی برای برگزاری جشنوارهها و فعالیتهای ورزشی بود.
اوکراین// ۱۵۴ مورد جدید آلودگی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته
وزارت بهداشت اوکراین روز شنبه اعلام کرد: بیش از ۱۵۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور تأیید شده است. به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از کی یف، وزارت بهداشت اوکراین با انتشار بیانیهای اعلام کرد: تا امروز در مجموع، یک هزار و ۹۶ مورد آلودگی به ویروس کرونا در اوکراین تأیید و ۱۵۴ مورد جدید نیز در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است. مقامات اوکراین با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا، اقدام به تعطیلی سراسری و تا ۲۴ آوریل (۵ اردیبهشت) حالت فوق العاده اعلام کردند.
چین//وضعیت ویروس کرونا
ترکیه// کمک کنسولگری ایران در استانبول به رانندگان ایرانی در آن سوی مرز ترکیه
انگلیس// دعوت جانسون از رهبران احزاب مخالف بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از رهبران احزاب مخالف این کشور دعوت کرده است تا در بحبوحه "وضع فوق العاده ملی" شیوع کرونا در کشور با وی همکاری کنند. نخست وزیر انگلیس اعلام کرد از همه رهبران احزاب مخالف کشور دعوت میکند تا در نشستی با حضور برخی مقامات بلند پایه پزشکی کشور شرکت کنند و مایل است از دیدگاهها و نقطه نظرات آنها در جریان شیوع ویروس کرونا در کشور مطلع شود. به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، بوریس جانسون همچنین گفت: «ما به عنوان سران احزاب، وظیفه داریم تا در بحبوحه این وضع فوق العاده ملی در کشور با یکدیگر همکاری کنیم.» نخست وزیر انگلیس در ادامه گفت: «مایلم از نظرات این مقامات مطلع شوم و آنها را نیز از اقداماتی که تاکنون در خصوص مقابله با شیوع کرونا اتخاذ شده است نظیر افزایش آزمایشهای تشخیص سریع کرونا و ارائه حمایتهای اقتصادی از مشاغل و افراد در سراسر کشور مطلع کنم.»
پایگاه اینترنتی ورلد سوسیالیست وبسایت نوشت با بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در انگلیس به افراد پیر توجهی نخواهد شد و آنها را رها می کنند تا بمیرند.
انگلیس//کمبود شدید تجهیزات پزشکی در انگلیس و تهدید نظام درمان این کشور
ناکامی در حفاظت از کارکنان بخش بهداشت و درمان، توانمندی انگلیس را درمبارزه با کووید ۱۹ تهدید کرده و نظام بهداشت و درمان این کشور را تضعیف میکند. بلومبرگ در مقالهای به قلم ترز رافائل نوشت در هفته گذشته، چهار پزشک انگلیسی بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باختند، که جوانترین آنها ۵۵ ساله بود. اگر دولت انگلیس به سرعت برای رفع کمبود تجهیزات خودمراقبتی در بیمارستانها و مراکز درمانی کاری نکند، تعداد تلفات کادر پزشکی این کشور افزایش مییابد. وقتی انجمن پزشکی انگلیس این هفته اعلام کرد کارکنان بخش درمان این کشور در خط مقدم مبارزه با کرونا، با کمبود تجهیزات خود مراقبتی مواجه اند و از وزیر خزانه دار خواست این کارکنان را مشمول پوشش بیمهای مرگ در حین خدمت قرار دهد، اصلا اغراق نکرد. ناکامی در حفاظت از کارکنان بخش پزشکی نه تنها توانمندی انگلیس را برای کمک به آسیب پذیرترین افراد مبتلا به کووید ۱۹ تهدید میکند بلکه اعتماد به بخش درمانی این کشور را نیز تضعیف میکند. برغم تضمینهای دولتی مبنی بر اینکه کمبودها به دلیل تاخیر موقت در توزیع است و میلیونها تجهیزات ارسال شده است، اما پزشکان در سراسر این کشور همچنان از کمبود تجهیزات خودمراقبتی خبر میدهند. هشتگ " به من تجهیزات خودمراقبتی بدهید" در انگلیس ترند شده است. پزشکان حق دارند برای حفاظت بهتر از خود تبلیغ کنند. سازمان جهانی بهداشت در بررسی شیوع ابولا در غرب آفریقا در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ متوجه شد کارکنان بخش درمان ۳۲ برابر بیشتر از مردم درمعرض ابتلا به بیماری بوده اند. کاملا مشخص است که کارکنان بخش درمان دربالاترین میزان خطر دربرابر کووید ۱۹ هستند و کمبود تجهیزات خود مراقبتی یک مشکل بزرگ است.
نشریه مترو نوشت به کادر پیراپزشکی در انگلیس ماسکهایی داده شده که تاریخ انقضای آن سال ۲۰۱۲ بوده است.
انگلیس//پیش بینی آخر هفتهای چالش برانگیز برای پلیس پیش بینی میشود با توجه به گرم شدن هوا، پلیس انگلیس برای جلوگیری از خروج مردم از خانهها، آخر هفته پرچالشی را پیش رو داشته باشد. به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی؛ همزمان با گرم شدن هوا در اروپا، پلیس کشورهای اروپایی به شدت تلاش میکنند خود را آماده کنند، جلوی خروج مردم از خانه هایشان را بگیرند و به جلوگیری از گسترش بیماری کرونا کمک کنند. در انگلیس پلیس و کمیسرهای جنایی هشدار دادند که ماموران پلیس در آخر این هفته با چالش بسیار بزرگی روبرو خواهند شد. همچنین پیش بینی میشود در روزهای آینده حضور ماموران پلیس در خیابانهای سوئد بیشتر شود. فرانسه نیز در آغاز تعطیلات بهاری مدارس، ایستهای کنترل و بازرسی ایجاد کرده است تا جلوی مردم را بگیرد و نگذارد که مردم از خانههای خود بیرون بروند.
بیش از هشت هزار مامور پلیس فرانسه در پاریس مستقر شدند تا مردم نگذارند مردم از استانهای محل سکونت شان خارج شوند. دولت انگلیس وعده داده است که تا پایان ماه جاری میلادی روزانه یکصد هزار مورد آزمایش تشخیص کرونا انجام دهد درحالیکه کارشناسان و دانشمندان عضو خدمات درمانی ملی انگلیس و کارکنان آزمایشگاههای انگلیس این ادعا را زیر سئوال بردند و گفتند برای انجام دادن این اقدامات مواد اولیه کلیدی را در اختیار ندارند. رئیس صندوق بین المللی پول هم هشدار داد تاثیر بیماری همه گیر کرونا در سراسر جهان بسیار بدتر از بحران مالی است که پیشتر دنیا را گرفتار خود کرده بود.
ترامپ برخلاف نظر مقامات بهداشتی ماسک نمی زند
در آمریکا نیز دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته است ماسک به صورتش نخواهد زد هرچند مقامات بهداشتی آمریکا به مردم توصیه میکنند برای توقف گسترش ویروس کرونا ماسک بزنند. رئیس جمهور آمریکا گفت توصیه شد که مردم داوطلبانه ماسک بزنند و او نیز نمیتواند خود را با چهرهای ماسک زده در کاخ سفید ببیند! بی بی سی پس از این مقدمه چینی کوتاه، گزارشی درباره گرم شدن هوا در انگلیس و تلاش پلیس برای جلوگیری از خروج مردم از خانه هایشان را پخش کرد. در آغاز گزارش سایمون جونز (Simon Jones) خبرنگار بی بی سی، تصاویری از ترافیک خودروها در پارک ملی اسنودونیا (Snowdonia) در انگلیس پخش شد که مربوط به دو هفته قبل بود. خبرنگار گفت: دو هفته پیش بسیاری از مردم انگلیس توصیههای دولت را نادیده گرفتند و به پارک ملی اسنودونیا رفتند. اکنون با توجه به مقررات سخت گیرانه تری که برای تردد مردم در نظر گرفته شده، وزیر بهداشت انگلیس میگوید در خانه ماندن مردم به معنی درخواست نیست بلکه یک توصیه است.
آمریکا// احتمال تعویق برگزاری رزمایش بین المللی در هاوایی
دیوید ایگی فرماندار هاوایی روز جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد با ارسال نامهای به فیلیپ دیویدسون فرمانده مرکز فرماندهی اقیانوس هند- آرام آمریکا، تعویق برگزاری این رزمایش بزرگ دریایی را تا زمان فرونشستن موج شیوع ویروس کرونا در جزایر هاوایی خواستار خواهد شد. این رزمایش بزرگ قرار است در تابستان در هاوایی برگزار شود. موارد آلودگی به ویروس کرونا در آمریکا بیش از هر کشور دیگری است. کره جنوبی، ژاپن و دیگر شرکت کنندگان بزرگ در این رزمایش نیز جزء کشورهایی هستند که به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفتند. رزمایش دریایی چند ملیتی ریم پک RIMPAC هر دو سال در هاوایی برگزار میشود. تاکنون ۳۱۹ مورد آلودگی به ویروس کرونا در هاوایی تایید شده است و در ۲۴ ساعت گذشته نیز شمار مبتلایان به کرونا در هاوایی ۳۴ نفر افزایش یافت. سه نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا در هاوایی جان باخته اند و این در حالی است که ۱۸ نفر نیز در بیمارستان بستری و تحت مراقبتهای درمانی هستند. بر اساس آمارهای دانشگاه جان هاپکینز، در آمریکا دست کم ۲۷۷ هزار و ۸۲۸ مورد آلودگی به ویروس کرونا تایید شده است.
*رادیو ملی آمریکا موسوم به ان پی آر اعلام کرد این کشور ممکن است بتواند دستگاه تنفس بیشتری تهیه کند، اما احتمالا با کمبود دارو برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مواجه میشود.
آمریکا// بیشترین تعداد تلفات کرونا در یک روز در آمریکا ثبت شد شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد: آمریکا روز جمعه بیشترین تعداد تلفات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را در یک روز ثبت کرد. این در حالی است که بیمارستانها در ایالت نیویورک با کمبود تجهیزات حفاظتی مواجهند. بر اساس این گزارش، در روز جمعه، بیش از ۱۱۰۰ تن در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ هم به شدت افزایش یافت و به ۲۸۰ هزار نفر رسید. این بیشترین رقم ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای جهان است. مقامات ایالت نیویورک اعلام کردند: دستگاههای تنفس مصنوعی و همچنین دیگر تجهیزات حفاظتی در بیمارستانها در این ایالت به سرعت رو به اتمام است، زیرا بیماران کرونایی به بیمارستانها سرازیر شده اند. فرماندار نیویورک از گارد ملی خواسته است تا جای ممکن، تجهیزات حفاظتی را جمع آوری کند و در اختیار بیمارستانها در این ایالت قرار دهد. در حالی که تا کنون در آمریکا بیش از ۲۸۰ هزار تن به ویروس کرونا مبتلا شده اند، از این تعداد، بیش از صد هزار تن مربوط به ایالت نیویورک است.
آمریکا// استفاده از کامیونهای یخچالدار برای نگهداری اجساد در نیویورک به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز؛ شمار مبتلایان به کرونا در برخی شهرها و ایالتهای آمریکا بسیار سریع رشد میکند. در نیویورک شمار فوتیها در مقایسه با روزهای گذشته بیشترین رشد را نشان داده است. شمار فوتیهای ناشی از کرونا افزایش مییابد. سرعت افزایش موارد ابتلا و فوتیهای ناشی از کرونا بیشتر و بیشتر میشود. در این باره دیوید لی میر خبرنگار فاکس نیوز گزارش داد: شهر نیویورک شاهد بیشترین مورد ابتلا به کرونا در طی یک روز بوده است. اکنون در ایالت نیویورک آمریکا نتیجه آزمایش حدود ۱۰۰ هزار نفر مثبت اعلام شده است. در خط مقدم نبرد با کرونا کارکنان بیمارستان «ماونت ساینای» نیویورک قرار دارند. اوایل صبح امروز کارکنان این بیمارستان و دیگر افراد و ساکنان شهر نیویورک تجمع اعتراضی برگزار کردند تا توجهات را به سمت وضعیت وخیم بیماران و کادر درمانی بیمارستان جلب کنند. معترضان میگویند چند ساعت قبل از شروع تظاهرات، بیمارستان با برخی از مطالبات دیرینه این افراد موافقت کرد، اما معترضان میگویند هم دیر به خواسته هایشان پاسخ داده شد و هم میزان پاسخ ناچیز است. در میان مطالباتی که بیمارستان نیویورک به تامین آنها متعهد شده است تامین تجهیزات حفاظت فردی (PPE) از جمله ماسک دیده میشود. یکی از شرکت کنندگان در تظاهرات گفت: آنها اکنون اعلام کردند که ماسکهای ان -۹۵ میدهند. ما درخواست کردیم که کارکنان بیمارستان که نشانههای بیماری دارند مورد آزمایش کرونا قرار گیرند که این کار هرگز انجام نشده است. خواسته ما این است که پزشکان و پرستارانِ فاقد علامت هم مورد آزمایش قرار گیرند. به ما گفته شد که همه این افراد مورد آزمایش قرار خواهند گرفت، اما هنوز این وعده محقق نشده است. در ادامه گزارش، صدای یک دستگاه آمبولانس شنیده شد که خبرنگار گفت: صدای آمبولانسها در نیویورک صدای آشنایی است. تعداد زیادی از افراد با آمبولانس به بیمارستانها منتقل میشوند. ظرفیت بیمارستانها تکمیل شده و یا درحال تکمیل شدن است. همین مسئله را هم میتوان در مورد سردخانه نیویورک بیان کرد. اکنون از کامیونها یخچالدار برای نگهداری اجساد استفاده میشود. بیل دبلاسیو شهردار نیویورک از شهروندان نیویورک خواست تا با بستن پارچه، شال و ماسکهای خانگی روی صورت جلوی گسترش ویروس را بگیرند. وی از مردم خواست از ماسکهای جراحی استفاده نکنند تا کارکنان بخش درمان از آن استفاده کنند. آندریو کومو فرماندار نیویورک با صدور فرمان اجرایی خواستار آن شد که فرمانداری این ایالت مالکیت کلیه دستگاههای تنفس مصنوعی موجود را در اختیار خود بگیرد. قرار است گارد ملی دستگاههای تنفس مصنوعی را تحویل بگیرد و توزیع کند. فرماندار نیویورک میگوید مالکان دستگاههای تنفس مصنوعی مجددا دستگاههای خود را دریافت خواهند کرد، اما زمانی که بحران خاتمه یابد این دستگاهها را دریافت خواهند کرد یا اینکه ایالت هزینه کامل دستگاهها به آنها داده خواهد شد.
آمریکا// تایید نخستین مورد آلودگی به ویروس کرونا در جزایر فالکند (مالویناس) مقامات جزایر فالکند؛ جزایر دورافتاده تحت کنترل انگلیس در اقیانوس اطلس جنوبی اعلام کردند این فرد مبتلا روز سه شنبه در بیمارستان بستری شد. دکتر ربکا ادوارد از مقامات پزشکی جزایر فالکند در این خصوص گفت مقامات در حال همکاری با ارتش انگلیس برای یافتن افرادی هستند که احتمالا با این فرد بیمار در تماس بودند. به گزارش آسوشیتدپرس از لندن، انگلیس که حضور نظامی دائمی در جزایر فالکند (مالویناس) دارد با هدف کمک به مقابله با شیوع ویروس کرونا، نیروهای پزشکی نظامی بیشتر به جزایر فالکند اعزام کرده است. جزایر فالکند حدود سه هزار نفر جمعیت دارد.
آمریکا// کمبود ماسک
پایگاه اینترنتی ووکس نوشت کمبود ماسک در آمریکا موجب میشود تا کارکنان بخش بهداشت و درمان درباره اصول اولیه مربوط به محافظت در مقابل ویروس کرونا بی توجه باشند.
پایگاه اینترنتی بیزنس اینسایدر نوشت به گفته یک کارشناس، ترامپ باید ۴ یا ۵ هفته پیش برای تولید ماسک و دستگاه تنفسی اقدام میکرد.
همچنین شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد با افزایش کرونا در آمریکا در برخی از بیمارستانها بیماران را جهت درمان و استفاده از تجهیزات دسته بندی میکنند.
اما این در حالی است که شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد مقامات بهداشتی آمریکا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در این کشور، از همه افراد خواسته اند ماسک بزنند.
بر اساس این گزارش، از آنجایی که این کشور با کمبود ماسک صورت مواجه است، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از مردم خواسته است با پارچه صورت خود را بپوشانند یا از ماسکهای پارچهای استفاده کنند.
روسیه // بیش از ۴۰۰۰ مبتلا و ۴۳ قربانی
دیده بان مصرف کننده سراسری در روسیه شنبه در بیانیهای اعلام کرد بیش از ۲۰۵ هزار و ۶۰۰ نفر در روسیه به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا تحت نظر خدمات پزشکی هستند. به گزارش ایتارتاس، در این بیانیه آمده است:" در مجموع ۳۸۹ هزار و و ۲۳۵ نفر از آغاز سال ۲۰۲۰ تحت معاینات پزشکی قرار گرفته اند و تا سوم آوریل ۲۰۵ هزار و ۶۱۲ نفر همچنان تحت نظرند. " بیش از ۶۳۹ هزار مورد آزمایش کرونا در سراسر روسیه انجام شده است. تاکنون ۴۳۷۱ مورد مبتلا به کرونا در روسیه تایید شده است و ۳۳۳ نفر نیز بهبود یافته اند. تاکنون خبر مرگ ۴۳ نفر در سراسر روسیه تایید شده است. پیشتر دولت روسیه یک خط مستقیم اینترنت برای مطلع نگاه داشتن مردم از جدیدترین اخبار درباره ویروس کرونا در این کشور دایر کرده است.
توکیو - وضعیت کرونا در ژاپن
جمهوری آذربایجان//افزایش مبتلایان به کرونا به ۵۲۱ نفر
با ابتلای ۷۸ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۵۲۱ نفر رسید. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان امروز ابتلای ۷۸ نفر دیگر به کرونا در این کشور تایید شد که حال ۱۷ نفر از آنها وخیم، ۲۶ نفر نسبتا وخیم و وضعیت عمومی بقیه پایدار است. از مجموع ۵۲۱ فرد آلوده به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان، ۳۲ نفر بهبود یافته، ۵ نفر جان باخته و ۴۸۴ نفر دیگر در حال حاضر در بیمارستانهای ویژه این کشور بستری و تحت درمان هستند.
آلمان//افزایش تلفات مبتلایان به کرونا موسسه رابرت کُخ به نقل از آژانس کنترل و پیشگیری از بیماریها در آلمان اعلام کرد آمار تلفات ناشی از ویروس کرونا در آلمان به ۱۱۵۸ نفر رسیده است. به گزارش سی ان ان، این مرکز اعلام کرد تعداد تلفات ویروس کرونا در آلمان طی شبانه روز گذشته ۱۴۱ نفر افزایش یافته است. تاکنون ابتلای ۸۵ هزار و ۷۷۸ نفر به ویروس کرونا در آلمان تایید شده است و آمار نهایی مبتلایان به کرونا در این کشور از جمعه تا شنبه افزایش ۷ درصدی نشان میدهد. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز جمعه اعلام کرد باتوجه به اینکه آمار نشان میدهد شیوع ویروس کرونا در آلمان کُندتر از چند روز پیش است، اندکی امیدواری در آلمان وجود دارد. مرکل از همه آلمانیها خواست از تردد در سراسر کشور در دوره عید پاک اجتناب کنند.
فیلیپین// ۷۶ مورد جدید ابتلا به کرونا
وزارت بهداشت فیلیپین روز شنبه از آلودگی ۷۶ نفر دیگر به ویروس کرونا و جان باختن هشت نفر دیگر بر اثر ابتلا به این ویروس خبر داد. به گزارش خبرگزاری رویترز از مانیل، وزارت بهداشت فیلیپین اعلام کرد مجموعا ۱۴۴ نفر تاکنون بر اثر ابتلا به کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد سه هزار و ۹۴ نفر هم در فیلیپین به ویروس کرونا آلوده شده اند که آلودگی اکثر این افراد به این ویروس در چهار هفته گذشته گزارش شده است.
هلند// تعداد فوت شدگان افزایش یافت به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات درمانی هلند اعلام کردند تعداد افرادی که در این کشور بر اثر آلودگی به ویروس کرونا فوت کرده اند, ۱۶۴ نفر افزایش یافته و شمار مبتلایان به ۱۶۵۱ نفر رسیده است.
هند// ابتلای ۶۰۱ تن به ویروس کرونا در هند طی ۲۴ ساعت گذشته
وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند از ابتلای ۶۰۱ نفر به ویروس کرونا در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد که بیشترین میزان در یک روز است. به گزارش سی ان ان، براساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز، هند ۳۰۸۲ مورد ابتلا به ویروس کرونا دارد که تاکنون ۸۶ مورد مرگ را گزارش داده است. یکی از مقامات ارشد وزارت بهداشت هند گفت: افزایش این موارد به یک گردهمایی دینی در مسجدی در دهلی نو در ماه مارس مربوط است. مردم از سراسر هند و خارج از این کشور برای این اجتماع گردهم آمده بودند. لاو اگاروال یکی از مقامات بلندپایه وزارت بهداشت و رفاه خانواده، گفت: تاکنون ۶۴۷ مورد ابتلا که مستقیماً با این مراسم مرتبط بوده، شناسایی شده است. این افراد در ۱۴ استان و منطقه قرنطینه شده اند. دولت هند اوائل هفته اعلام کرد: اقداماتی سختگیرانه علیه عاملان سازماندهی آن گردهمایی صورت خواهد داد.
عراق//درخواست نمایندگان نینوا برای قرنطینه کردن نظامیان در پادگانها
نمایندگان استان نینوا از مرخصی دادن به کارکنان وزارت دفاع و نیروهای پلیس مرکزی عراق و تردد آنها بین استانها ابراز تعجب کردند و خواستار قرنطینه شدن آنها در اردوگاهها و پادگانها شدند. پایگاه اینترنتی سومریه نیوز نوشت در بیانیه نمایندگان استان نینوا آمده است نمایندگان استان نینوا از تدابیری که وزارت دفاع و پلیس مرکزی برای دادن مرخصی به کارکنان این وزارتخانه و نیروهای پلیس مرکزی اتخاذ کرده است تعجب میکنند. وزارت دفاع و پلیس مرکزی بدون توجه به احتمال شیوع ویروس کرونا میان کارکنان این وزارتخانه و نیروهای پلیس و همچنین میان غیرنظامیان، به کارکنان خود مرخصی و اجازه داده اند بین شهرها تردد کنند. این در حالی است که همه میدانند همه کشورهای جهان ارتشهای خود را برای مقابله با این بیماری همه گیر و خطرناک که به سرعت از طریق انسان بین کشورها و شهرها و مناطق مختلف منتقل میشود بسیج کرده اند. در این بیانیه آمده است به علت ورود و خروج بیش از دو هزار نفر از نیروهای دستگاههای امنیتی به استان نینواٰ از وزارت دفاع و بهداشت و دفتر فرمانده کل میخواهیم کارکنان و نیروها را در اردوگاهها و پادگانهای خود قرنطینه کنند و اجازه ندهند این کارکنان و نیروها در میان غیرنظامیان حاضر شوند. همچنین درخواست میکنیم دستگاههای معاینه سریع برای معاینه این کارکنان و نیروها و قرنطینه کردن افراد مشکوک به ابتلا به کرونا در بیمارستانهای بغداد فراهم شود، زیرا مکانهای قرنطینه در این شهر وجود ندارد. نمایندگان استان نینوا در ادامه این بیانیه گفتند فرمانده کل نیروهای مسلح را مسئول شیوع کرونا در این استان میدانیم. مسئولان و مردم استان نینوا به طور کامل به تصمیمات ستاد بحران دولت پایبند هستند. ما از فرمانده کل نیروهای مسلح عراق میخواهیم اقدامات لازم را برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان نینوا و دیگر استانها اتخاذ کند.
عراق//کنترل کرونا عضو ستاد بحران کرونا در عراق گفت: «عراق در فهرست کشورهایی قرار میگیرد که توانستهاند کرونا را کنترل کنند، امروز سازمان بهداشت جهانی گزارشی در این باره ارائه خواهد کرد و اوضاع کرونا را در تمامی کشورهای جهان ارزیابی خواهد کرد». پایگاه اینترنتی الصباح عراق نوشت جاسم الفلاحی ضمن اعلام این مطلب تاکید کرد: «تمدید ممنوعیت آمد و شد منوط به شاخصهای عمومی کشور است و به این مربوط میشود که ما موارد جدیدی از ابتلا به کرونا داشته باشیم یا نه». الفلاحی ضمن درخواست همکاری از شهروندان عراقی برای مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: «هرکس ممنوعیت آمد و شد را نقض کند فردی بیمسئولیت است که به زندگی خود و دیگران اهمیت نمیدهد». وی تأکید کرد: کنترل آمار مبتلایان به کرونا در عراق، نتیجه تلاشهای خستگی ناپذیر مراکز بهداشتی عراق است.
اندونزی// ۱۰۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، اندونزی از ۱۰۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به این ویروس در اندونزی به دو هزار و ۹۲ نفر رسید.
اندونزی از ده مورد مرگ جدید بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار جان باختگان بر اثر این ویروس در اندونزی به ۱۹۱ نفر رسید.
سوریه//وزارت بهداشت تعداد مبتلایان به کرونا را ۱۶ نفر اعلام کرد
وزارت بهداشت سوریه در بیانیهای تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه تاکنون ۱۶ نفر اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق، در بیانیه این وزارتخانه آمده است: دو نفر از این مبتلایان فوت کردند و دو نفر دیگر هم از این ویروس بهبود یافتند.
بلژیک// افزایش شمار جان باختگان به ۱۲۸۳ تن
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: با جان باختن ۱۴۰ تن دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، شمار جان باختگان به ۱۲۸۳ تن رسید. همچنین وزارت بهداشت بلژیک اعلام کرد با شناسایی هزار و ۴۶۱ مورد جدید مبتلا به کرونا، شمار مبتلایان به ۱۸ هزار و ۴۳۱ تن رسید.
مالزی// ۱۵۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا به گزارش خبرگزاری رویترز، مالزی از ۱۵۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به این ویروس در مالزی به سه هزار و ۴۸۳ نفر رسید. مالزی همچنین از جان باختن چهار نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا خبر داد.
ورزشی// چند خبر از شیوع بیماری کرونا در دنیای فوتبال منتشر شد. به گزارش گل، جام جهانی فوتبال زیر ۱۷ سال دختران ۲۰۲۱ در هند به دلیل بیماری کرونا به تعویق افتاد. این دوره قرار بود ماه نوامبر با حضور ۱۶ تیم در ۵ شهر برگزار شود. همچنین مسابقات جام جهانی دختران کمتر از ۲۰ سال که برای ماه اوت در پاناما و کاستاریکا پیش بینی شده بود به تعویق افتاد. تاریخ جدید هر دو رقابت اعلام نشده است. *به گزارش ان بی سی اسپورتس، به دنبال تعویق یک ساله بازیهای المپیک ۲۰۲۰ در توکیو ژاپن مسئولان فیفا به درخواست برخی کشورهای صعود کننده درباره افزایش محدودیت سنی تیمهای شرکت کننده پاسخ مثبت داد. بر طبق قانون جدید بازیکنانی میتوانند در المپیک توکیو شرکت کنند که پس از اول ژانویه ۱۹۹۷ متولد شده باشند. بدین ترتیب تیمهای امید استثنائا در این دوره تیمهای کمتر از ۲۴ سال خواهند بود. * به گزارش ان بی سی اسپورتس به نقل از فوتبال ایتالیا، اتحادیه لیگ سری آ ایتالیا اعلام کرد بازیکنان خارجی شاغل در لیگ سری آ باید تا نیمه ماه آوریل به این کشور بازگردد و ۱۴ روز قرنطینه در مورد آنها اجرا شود. این اتحادیه اعلام کرد تیمهای لیگ این کشور از ۲ مه میتوانند تمرینات خود را از سر بگیرند. همچنین از بازیکنان برای اطمینان از مبتلا نشدن به بیماری کرونا تست آزمایشگاهی کووید ۱۹ گرفته خواهد شد. *این طرح ممکن است با مقامت برخی تیمها روبرو شود. ماسیمو چلینو مالک باشگاه برشا اعلام کرده است حاضر نیست در این شرایط تیم خود را به میدان بفرستد و حاضر است تیمش به سری ب سقوط کند.
چند خبر از شیوع بیماری کرونا در دنیای فوتبال منتشر شد. به گزارش ان بی سی اسپورتس، باشگاه آتلتیکومادرید اسپانیا اعلام کرد به علت مشکلات مالی به وجود آمده به علت شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مسابقات تا ۷۰ درصد از دستمزد بازیکنان و کادرفنی تیم خود را به صورت موقت خواهد کاست. این کار بر اساس قوانین کار در اسپانیا و به صورت موقت انجام میشود. باشگاه بارسلونا اخیرا اعلام کرده بود با بازیکنان خود به توافق رسیده است. هر دو باشگاه اعلام کردند، این هزینهها برای ایجاد ثبات مالی در باشگاهها ضروری است. * به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریودوژانیرو، شبکه تلویزیونی اسی بی تی اعلام کرد نیمار مهاجم ملی پوش برزیلی تیم پاری سن ژرمن در اقدامی قابل توجه برای کمک به مبارزه با بیماری کرونا یک میلیون دلار اهدا کرد. او این مبلغ را به صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد - یونیسف - و نیز بنیاد خیریهای در شهر ریوی برزیل پرداخت کرده است. گزارشگر شبکه برزیلی گفت نیمار ۲۸ ساله خود در مصاحبه اش چنین چیزی را تکذیب کرده است و نمیخواهد نام او در این مورد مطرح شود. *کیلیان امباپه ستاره ملی پوش فرانسوی نیز ماه گذشته رقم قابل توجهی را که دقیقا اعلام نشد به یک سازمان خیریه فرانسوی اهدا کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، استادیوم زیگنال ایدونا پارک - ورزشگاه خانگی باشگاه بوروسیا دورتموند برای کمک به مبارزه با بیماری کرونا در اختیار مقامات بهداشت آلمان قرار گرفت و به عنوان مرکز پزشکی موقت مورد استفاده قرار میگیرد. هانس یواخیم واتزکه رئیس باشگاه دورتموند گفت: این مرکز برای بستری شدن بیماران بالقوه به ابتلا به کرونا با علائم مشخص و آغازین مورد استفاده قرار میگیرد. این راهی برای قطع زنجیره بیماری است تا بیمار با سایر بیماران، پزشکان و کادر درمانی تماس نداشته باشد.
لبنان// افزایش شمار مبتلایان به ۵۲۰ تن
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را در این کشور ۵۲۰ نفر اعلام کرد.
وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد: آزمایش کرونا ۱۲ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۵۲۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. در این اطلاعیه آمده است: ۵۰ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۱۷ نفر هم جان باخته اند.
ترکیه//قرنطینه شدن بیش از ۱۵ هزار نفر حدود ۱۶ هزار نفر در ترکیه قرنطینه شدند. وزارت بهداشت ترکیه در اطلاعیهای اعلام کرد: پانزده هزار و ۷۵۶ تن در ۷۸ خوابگاه دانشجویی ترکیه قرنطینه شدند.
اسپانیا// تلفات کرونا به ۸۰۹ نفر در یک روز رسید
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اسپانیا اعلام کرد آمار تلفات کرونا در این کشور برای دومین روز متوالی کاهش پیدا کرده و به ۸۰۹ نفر در یک روز رسیده است.
کامرون//انتقاد از رئیس جمهور کامرون در مدیریت بحران
در کامرون که ویروس کرونا با سرعت پیشروی میکند پل بیا رئیس جمهور این کشور یک ماه پس از اعلام نخستین مورد آلودگی در این کشور هنوز برای مردم این کشور سخنرانی نکرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیبروویل، بنابر اعلام مقامات کامرون ۵۰۹ نفر در این کشور به ویروس آلوده شده اند که ۸ مورد آن به مرگ منجر شده است. به این ترتیب کامرون روز شنبه به دومین کشور آلوده به ویروس کرونا در آفریقای سیاه پس از آفریقای جنوبی تبدیل شده است. حالا برای این کشور آفریقای مرکزی که پیش از این دو جنگ شدید را تجربه کرده بود جبهه دیگری باز شده است. این نبرد این بار علیه تروریستهای بوکوحرام در شمال این کشور یا شورشیان جدایی طلب انگلیسی زبان در غرب نیست. این جنگی است که پزشکان با کمبود ماسک و دستگاههای تنفسی با آن رو به رو هستند. پل بیا که از ۳۷ سال پیش قدرت را در دست دارد و در ماه فوریه ۸۷ سالگی خود را جشن گرفت بحرانهای بسیاری را پشت سر گذاشت، اما سکوت رسانهای وی در برابر ویروس کرونا که همه جهان را فراگرفته است جنجال برانگیز شده است. استفان آکوآ پژوهشگر بنیاد پل آنگو الا بر خلاف اکثر روسای جمهور در سراسر جهان، پل بیا از زمان آغاز بحران هیچ نطق تلویزیونی نداشت. به غیر از دیدار با سفیر آمریکا در ۱۱ مارس و انتشار یک پیام مکتوب در فیسبوک شش روز پیش که در آن از مردم کامرون خواست به تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با اپیدمی احترام بگذارند هیچ پیام دیگری از وی منتشر نشد.
فرانسه// هشدار شرکت سانوفی درباره فصلی شدن کووید-۱۹ و ضرورت ساخت واکسن آن
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، شرکت سانوفی اعلام کرد اگر همه گیری بیماری کووید-۱۹ که از چند ماه پیش جهان را به شدت تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از کشورها را فلج کرده است فصلی شود، ضرورت ساخت واکسن این بیماری بسیار حیاتی میشود. اولیویه بوژییو رئیس شعبه شرکت سانوفی در فرانسه روز شنبه در گفتگو با «فرانس انتر» اعلام کرد:" ساخت واکسن کووید-۱۹ همین حالا نیز بسیار ضروری است، اما اگر این بیماری فصلی شود، این ضرورت کاملا حیاتی خواهد شد. احتمال فصلی شدن کووید-۱۹ نیز منتفی نیست و بسیاری از کارشناسان میگویند ممکن است این پدیده طی چندین موج متوالی شکل بگیرد و در چنین وضعیتی دسترسی به واکسن این بیماری به منظور حفاظت از جان مردم بسیار حیاتی خواهد شد. " این مسئول شرکت سانوفی ادامه داد:" ما از چندی پیش تحقیقات خود را برای تهیه چنین واکسنی آغاز کرده ایم تا بتوانیم هر چه زودتر به این هدف دست پیدا کنیم. ما تلاش خواهیم کرد تا این کار را طی دو تا سه سال انجام دهیم. " شرکت سانوفی از طریق شعبه تجاری خود در فرانسه موسوم به «سانوفی پاستور» با شرکت داروسازی آمریکایی ترانسلیت بیو Translate Bio همکای میکند تا واکسن بیماری کووید-۱۹ را بسازد. سانوفی در این زمینه با شرکت داروسازی BARDA نیز همکاری میکند.
فرانسه// فلورانس پارلی وزیر دفاع: ۶۰۰ نفر از اعضای ارتش فرانسه به کرونا مبتلا شده اند. به گزارش سی ان ان، وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد:" اوضاع درحال تغییر است و ما از نزدیک اوضاع را پیگیری میکنیم. " با این حال وی تاکید کرد این مسئله بر ظرفیت عملیاتی ما تاثیری نداشته است. وزارت دفاع فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرده بود آزمایش کرونای چهار نظامی این کشور در عملیات ضد جهادگران در منطقه غرب و شمال غربی آفریقا تا سنگال و سودان مثبت شده است.
آفریقا// واکنش به پیشنهاد فرانسه برای آزمایش واکسن کرونا روی آفریقاییها
پیشنهاد برخی پزشکان فرانسوی برای آزمایش واکسن ویروس کرونا در کشورهای آفریقائی با واکنشهای گسترده در شبکههای اجتماعی مواجه شد. روزنامه القدس العربی چاپ لندن در شماره امروز خود در اینترنت گزارش داد پیشنهاد پزشکان فرانسوی برای مطالعه و آزمایش واکسن ویروس کرونا در برخی کشورهای آفریقائی با موج محکومیت گسترده در شبکههای اجتماعی به ویژه در کشورهای شمال آفریقا مواجه شد. برخی فعالان شبکههای اجتماعی میگویند شاهد تجربیات مشابهی در برخی کشورهای منطقه نظیر تونس و الجزایر بوده اند. وکلای مغربی گفته اند از پزشکان فرانسوی به اتهام نژادپرستی شکایت خواهند کرد. پل میرا پزشک فرانسوی و رئیس بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان کوشن پاریس چنین پیشنهادی را مطرح کرده است. وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی «LCI» فرانسه گفته است: امیدوارم این سخن تحریک آمیز نباشد، اما آیا نباید این تحقیق در آفریقا صورت گیرد که ماسک و درمان و بهبودی در آن وجود ندارد! وی افزود: «این اقدام تا حدی شبیه به مطالعات درباره ایدز است که در مراکز فساد صورت گرفت، زیرا تن فروشانی که در این مراکز هستند به شدت در معرض خطر قرار دارند و از خود مراقبت نمیکنند». کامیل لوکت مدیرکل موسسه ملی مطالعات سلامتی و پزشکی نیز از این فرضیه حمایت کرد و گفت: «سخن شما صحیح است ما در صدد مطالعه در آفریقا هستیم همان شیوهای که درخصوص واکسن سل (ب ث ژ) صورت گرفت».
دروگبا: "آفریقا آزمایشگاه نیست"
دیدیه دروگبا فوتبالیست سابق در واکنش به این اظهارات پزشکان فرانسوی گفته است: «آفریقا آزمایشگاه نیست. وی از کشورهای آفریقائی خواسته است تدابیر لازم را برای حفاظت از شهروندان در برابر ویروس کرونا اتخاذ کنند». ناجی الجمل نماینده مجلس تونس در پیامی ویدئوئی گفته است، نژادپرستی این پزشک فرانسوی را ببینید: «آفریقائیها چیزی برای از دست دادن ندارند. آنها موشهای خوبی برای آزمایش داروهای کرونا هستند».
اتریش//هشدار وزارت خارجه به اتباعش درباره سفر به برخی از کشورها وزارت خارجه اتریش امروز به دلیل اپیدمی کرونا در خصوص سفر به آمریکا؛ هند؛ پاکستان؛ افریقای جنوبی و سنگال هشدار داد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت خارجه اتریش از اتباع خود در این کشورها که انها را در بالاترین سطح هشدار (درجه شش) قرار داده، خواست هرچه سریعتر به اتریش بازگردند. وزارت خارجه اتریش این هشدار را درخصوص هفده کشور اعلام کرده است.
کویت// ثبت نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت کویت از ثبت نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کویت با ۶۲ نفر افزایش به ۴۷۹ نفر رسید.
امارات// شمار مبتلایان از ۱۵۰۰ نفر گذشت شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت امارت از ثبت ۲۴۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد مجموع مبتلایان به ۱۵۰۵ نفر افزایش یافت.
سوئیس// مسئولان بهداشت: مردم در خانه بمانند
مسوولان وزارت بهداشت سوییس تاکید کردند هنوز به پیک بیماری کووید -۱۹ نرسیده اند و مردم در خانه بمانند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ دانیل کخ رییس بخش بیماریهای واگیر وزارت بهداشت سوییس نشستی مطبوعاتی گفت:هم اکنون چهارصدو سی و پنج بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بخشهای ویژه بیمارستانها با کمک دستگاهها تنفس میکنند و امار مبتلایان در سوییس همچنان رو به افزایش است و به دلیل افزایش مبتلایان و فوتیها؛ اقدامات و تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت شامل محدودیت ها؛ تعطیلی کسب و کار و ... همچنان ادامه خواهد داشت. وی گفت:سن متوسط فوت شوندگان هشتاد و سه سال بوده و نودو هفت درصد انان مبتلا به بیماریهای دیگر هم بوده اند. هدف ما ان است که از این گروه سنی حفاظت بیشتری کنیم. این گروه سنی به دلیل ویروس کرونا باید بیشتر برای حفظ جان خود هراس داشته باشند؛ بنابراین مردم در خانه بمانند. اگه میخواهند به بیرون از خانه بروند تنها بروند و از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند. ماری گابریل اینایشن دبیرکل اتاق اقتصاد سوییس در این نشست مطبوعاتی گفت: یک ممیز سه میلیون شاغل در سوییس به دلیل اپیدمی ویروس کرونا اکنون بصورت نمیه وقت کار میکنند و این آمار یک چهارم افراد شاغل در کشور است. کریستف فلوری قایم مقام وزارت دفاع سوییس نیز در این نشست مطبوعاتی گفت: حدود پنج هزار تن از نیروهای ارتش با تمرکز بر حفاظت از مراکز بهداشتی و خانههای سالمندان بویژه در ایالتهای تسین و غرب سوییس فعالیت دارند.
فلسطین// عملکرد رژیم صهیونیستی جان زندانیان فلسطینی را به خطر انداخته است
مرکز مطالعات اسیران فلسطینی اعلام کرد اداره زندانهای رژیم اشغالگر صهیونیستی کاملاً بر اوضاع اسیران فلسطینی در بند چهارده زندان عوفر سرپوش گذاشته است. پایگاه اینترنتی الرساله با اشاره به این مطلب درباره اوضاع اسرای فلسطینی محبوس در زندانهای رژیم صهیونیستی و خطر ابتلای آنها به بیماری کرونا، نوشت: این زندانیان با «نور صرصور» اسیر آزاد شده فلسطینی که تست کرونای وی مثبت اعلام شده است نشست و برخاست داشتهاند. ریاض اشقر سخنگوی مرکز مطالعات اسیران فلسطینی گفت: اداره زندانهای اسرائیل اعلام کرده است ۹ نفر از اسرا که از نزدیک با نور صرصور ارتباط داشتهاند را قرنطینه کرده است با این حال رژیم اشغالگر اسرائیل حاضر نیست از زندانیان فلسطینی تست کرونا بگیرد. اشقر افزود: اداره زندان عوفر واقعیت اوضاع بهداشتی اسیران قرنطینه شده را بیان نمیکند و میکوشد از اهمیت این رویداد بکاهد و ادعا میکند هیچ یک از اسیران فلسطینی مبتلا به کرونا نیستند با این حال ابتلای نور صروصور اسیر آزادشده فلسطینی به کرونا دروغ بودن این ادعای اشغالگران را ثابت میکند. ریاض اشقر گفت: با وجود خطرناک بودن این ویروس و سرعت انتشار آن، اشغالگران هیچ توجهی به این مسأله ندارند و جان اسیران فلسطینی را به بازی گرفته اند و تدابیر بهداشتی و پیشگیرانه مطلوب را برای جلوگیری از رسیدن کرونا به زندانها به عمل نمیآورند. آنها تا کنون حتی زندانها و تأسیسات آنجا را ضدعفونی هم نکردهاند و از تمامی کارکنان زندان معاینه به عمل نیاوردهاند. اشقر افزود: با توجه به اینکه اسرائیلیها به کرونا مبتلا شدهاند و این بیماری وقتکشی را بر نمیتابد از مقامات اسرائیلی میخواهیم همه زندانها را یکباره ضدعفونی کنند. ریاض اشقر درباره خطر فوقالعادهای که بیماری کرونا برای جان صدها اسیر بیمار فلسطینی دارد هشدار داد و گفت: ایمنی بدنی اسرای بیمار پایین و بدنهای آنها به علت بیماری و وضعیت سخت زندان ضعیف شده است همچنین زندانیان کودک، زن و سالخوردگان نیز چنین وضعیتی دارند از این رو از مقامات اسرائیلی میخواهیم این زندانیان را بدون هرگونه قید و شرط و هرچه سریعتر آزاد کنند. ریاض اشقر از طرح پیشنهادی یحیی السنوار رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس برای مبادله اسیران اسرائیلی با اسیران بیمار و سالخورده فلسطین تقدیر کرد و گفت: در این شرائط خاص این بهترین فرصت برای بستن پرونده این گروه از اسیران است. اشقر از سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای حقوقی خواست، فوراً در این باره مداخله کنند و بر دولت رژیم اشغالگر اسرائیل فشار بیاورند تا تدابیر لازم و صحیح برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در زندانها اتخاذ کند و اجازه ندهد کار از کار بگذرد و زندانیان فلسطینی جان خود را از دست بدهند.
سودان// ضرب و شتم پزشکان سودانی توسط پلیس برخی از پزشکان سودان پس از آنکه حین تلاش برای انجام وظیفه خود، مکررا از سوی افسران پلیس مورد حمله قرار گرفتند، دست به اعتصاب زدند. به گزارش میدل ایست آی از خارطوم، درست در زمانی که سودان بیش از هر برهه دیگری به پزشکان خود نیاز دارد، پزشکانی که در سراسر این کشور در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند، هدف حمله نیروهای پلیس قرار گرفته اند، دست به اعتصاب زده اند. در حالی که تهدید به خشونت اوضاع بیمارستانهایی را که پس از سالها کمبود سرمایه گذاری، زیر بار فشار مضاعف کمر خم کرده اند را آشفتهتر کرده است، صدها پزشک دیگر نیز تهدید کرده اند به این اعتصاب خواهند پیوست. اگرچه تا کنون تنها ۱۰ مورد (ابتلا به این بیماری) در سراسر سودان گزارش شده است، با انتقال این ویروس در میان جمعیت، مقامات نگران وخیمتر شدن اوضاع هستند. کادر درمانی از این موضوع شکایت دارند که نیروهای پلیس با یونیفرمهای یک شکل، بارها به پزشکانی که مشغول انجام وظیفه بودند، حمله کرده اند. با این وجود، وزارت بهداشت این موضوع را کم اهمیت جلوه داده و وعده داده است برای محافظت از کارکنان خود، قوانینی را وضع خواهد کرد. پلیس نیز به این مشکل اذعان کرده است، اما این تجاوزگری را به شخص افسران نسبت داده و تاکید کرده است نیروهای آن منضبط و متعهد به برخورد مناسب با غیرنظامیان از جمله پزشکان هستند. با این همه حملات همچنان ادامه دارند.
ایتالیا// وزیر اشتغال هشدار داد: ۳ میلیون ایتالیایی، نیاز فوری به کمک مالی دارند ویروس کرونا در ایتالیا علاوه بر قربانی گرفتن از شهروندان، زیانهای قابل توجهی نیز بر اقتصاد این کشور وارد کرده است؛ به طوری که وزیر اشتغال و سیاستهای اجتماعی ایتالیا هشدار داد ۳ میلیون شهروند ایتالیایی، نیاز فوری به کمکهای مالی دارند. به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " نوتیتسیه ویرجیلیو"، به دنبال گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا و تعطیلی بخشهای قابل توجهی از واحدهای تولیدی این کشور، (خانم) نونتسیا کاتالفو وزیر اشتغال و سیاستهای اجتماعی ایتالیا با اشاره به شرایط اضطرارِ به وجود آمده ناشی از این ویروس در سخنانی گفت: در حال حاضر، بخشی از شهروندان ایتالیایی هیچگونه پشتیبان و حامی (مالی) ندارند. تعداد این افراد میتواند به حدود ۳ میلیون نفر برسد. ما در حال ارزیابی شرایط و تاثیرات ناشی از این ویروس هستیم؛ بنابراین برای این تعداد از شهروندانی که هیچگونه پشتیبان مالی ندارند، درآمدِ به اصطلاح "اضطراری" در نظر گرفته خواهد شد تا در شرایط کنونی بحران اقتصادی، این درآمد به منزله کمکی برای آنها باشد. کاتالفو در خصوص این کمکها افزود: بودجه در نظر گرفته شده به منظور کمک به ۳ میلیون شهروند ایتالیاییِ نیازمند به دریافت کمکهای نقدی، حدود ۳ میلیارد یورو است که در لایحه آوریل امسال دولت، به منظور مقابله با ویروس کووید-۱۹ به آن پرداخته خواهد شد. در این لایحه، بودجهای حدود ۱۵ میلیارد یورویی به بخش تامین اجتماعی اختصاص خواهد یافت. "بسته اقدامات حمایتی از مشاغل" نیز چندین میلیارد یورو خواهد بود. رقم بودجهای که به بخش حمایت از مشاغل اختصاص خواهد یافت میتواند در مقایسه با رقمی که پیش از این در نظر گرفته شده بود، دو برابر شود. چرا که تعطیلی مراکز و فعالیتهای تجاری افزایش یافته است. به منظور حمایت از همه کارگران و همه شرکتها در حال اندیشیدن تدابیری با هدف افزایش حمایتهای خود از شهروندان هستیم. وزیر اشتغال و سیاستهای اجتماعی ایتالیا در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: با توجه به آنکه در یک شرایط فوق العاده اضطراری که به طور تقریبی مانند شرایط پس از جنگ است، قرار گرفته ایم، آنچه لازم است انجام گیرد، تهیه بستهای مشترک است تا بتوان از طریق آن به همه کشورهای اروپایی در مقابله با این شرایط اضطرار که تنها بهداشتی نیست بلکه تاثیر قابل توجهی هم بر اقتصاد و بازار اشتغال دارد، کمک کرد. پایگاه اینترنتی "ترند آنلاین" نیز نوشت: آمار رکود اقتصادی در ایتالیا نگران کننده است. شدت نگرانیها به اندازهای است که این آمارها میتواند به یک ترس واقعی تبدیل شود. براساس اعلام گزارش سازمان حمایت از مصرف کنندگان ایتالیا، این کشور تا به امروز به علت مواجه شدن با ویروس کرونا، ۳۰ میلیارد یورو در بخش مصرف (خانوارها) و ۵۵ میلیارد یورو از تولید ناخالص داخلی خود را از دست داده است. این اعداد و ارقام در واقع پولهایی هستند که به علت شرایط اضطرار ناشی از گسترش ویروس کووید-۱۹ از دست رفته اند. اگر توقف فعالیتهای اقتصادی استمرار یابد، این مبالغ، حتی بیشتر از این نیز میتواند افزایش یابد. بدون مداخله گسترده (دولت)، ایتالیا با خطر از دست دادن ۸۳ میلیارد یورو در بخش مصرف خانوارها و کاهش ۹ درصدی تولید ناخالص داخلی مواجه خواهد شد. با تداوم تعطیلی واحدها و فعالیتها در بخش تولید و نیز برخی مشاغل نظیر تجارت، حمل و نقل، گردشگری، خدمات رسانی و مشاغل فنی-تخصصی و با این چشم انداز که شرایط کنونی ادامه دار باشد، شرایط اقتصادی و کاهش مصرف در ایتالیا وخیمتر نیز خواهد شد.
ایتالیا// تولیدات صنعتی در ایتالیا به طور بی سابقهای کاهش یافته است ویروس کرونا در ایتالیا علاوه بر تلفات جانی، موجب وارد آمدن خسارتهای قابل توجهی به اقتصاد این کشور، به ویژه در بخش صنعت شده است. به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " نوتیتسیه ویرجیلیو"، با توجه به گسترش ویروس کرونا در ایتالیا و تعطیلی بخشهای قابل توجهی از کارخانجات این کشور، "مرکز مطالعات کنفدراسیون صنعت" ایتالیا در تازهترین گزارش خود در خصوص شرایط بخش صنعت این کشوراعلام کرد: شاهد تاثیر "مخرب" ویروس کرونا در بخش صنعت هستیم. شرایط اضطرار ناشی از گسترس ویروس کووید-۱۹ موجب به اصطلاحِ "غرق شدن" تولیدات صنعتی و کاهش ۱۶ ممیز ۶ دهم درصدی تولیدات ماه مارس و ۵ ممیز ۴ دهم درصدی سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ میلادی شده است. چشم اندازها به منظور بهبود شرایط نیز بسیار منفی است. "مرکز مطالعات کنفدراسیون صنعت" ایتالیا در گزارش خود افزود: کاهش تولیدات صنعتی ۳ ماهه اول امسال، بیشترین میزان کاهش "از ۱۱ سال پیش" تاکنون بوده است. کاهش ۱۶ ممیز ۶ دهم درصدی تولیدات صنعتی مارس امسال نیز بیشترین میزان کاهش ماهانه از زمان انتشار آمار میزان تولیدات صنعتی ایتالیا یعنی از سال ۱۹۶۰ میلادی تاکنون است؛ بنابراین میزان تولیدات صنعتی ایتالیا در مارس پیش به میزان تولیدات صنعتی این کشور در ماه مارس سال ۱۹۷۸ میلادی بازگشته است. دولت ایتالیا با اعمال برخی اقدامات سختگیرانه به منظور مقابله با این بیماری ویروسی، از تاریخ ۲۳ ماه مارس امسال تصمیم به تعطیلی ۵۷ درصد از فعالیتهای صنعتی گرفت. این تصمیم ۴۸ درصد از میزان تولیدات این کشور را بر عهده دارد. ۴۳ درصد باقیمانده از فعالیتهای صنعتی نیز با کمترین میزان بهره وری؛ به استثناء بخش تولید مواد غذایی و دارویی به کار خود ادامه میدهد. تعطیلی فعالیتهای تولیدی در ایتالیا تا تاریخ ۱۳ آوریل جاری ادامه خواهد داشت و بازگشایی واحدهای تولیدی نیز تدریجی خواهد بود. این در حالی است که در برخی از بخشهای تولیدی، میزان تقاضا خیلی پایین خواهد بود. "مرکز مطالعات کنفدراسیون صنعت" ایتالیا خاطر نشان کرد: باید از تأخیر در اجرای اقدامات حمایتی مشاغل و کارگران اجتناب شود تا از چشم اندازها و پیش بینیهای فاجعه بار اقتصاد کشور جلوگیری به عمل آید. پایگاه اینترنتی "تی جی ونتی کوآترو اسکای" نیز به نقل از کنفدراسیون استان برگاموی ایتالیا اعلام کرد: اگر حمایتهای فوری دولت یا نهادهای وابسته به آن نباشد، ۵۲ درصد از شرکتهای فعال این منطقه به علت گسترش ویروس کرونا نمیتوانند به فعالیتهای خود ادامه دهند. در این میان، ۳۲ درصد از شرکتها بر این باورند در نهایت میتوانند تا یک سال دوام بیاورند و فقط ۴ درصد گمان میکنند میتوانند به اصطلاح به نحوی با این شرایط کنار بیایند. ۸۴ درصد شرکتهای فعال در استان برگامو نیز برای کارکنان خود، درخواست بیمه بیکاری ۶ ماهه کرده اند.
بوسنی و هرزگوین// داوطلبان مبارزه با ویروس کرونا با شعار "در خانه بمانید" به کمک سالمندان شتافته اند " در خانههای خود بمانید، ما به کمک شما میآییم"، این شعار گروهی از داوطلبان بوسنیایی است که برای کمک به افراد سالمند قرنطینه شده در برابر کووید-۱۹ در سارایوو بسیج شده اند. پس از بیست پنج سال از جنگ داخلی بوسنی و هرزگوین که حکومت نظامی در آن برقرار بود، این روزها بار دیگر به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور، مقررات منع رفت و آمد به اجرا گذاشته شده است. مقامات بوسنی و هرزگوین در چارچوب تدابیری که برای مهار شیوع ویروس کرونا به اجرا گذاشته اند، افراد سالمند (بالاتر از ۶۵ سال) و کودکان و نوجوانان (پائینتر از ۱۸) سال را در قرنطینه دایمی قرار داده اند. طبق آمار و ارقامی که وزارت بهداشت بوسنی و هرزگوین منتشر کرد، بیماری کووید-۱۹ تاکنون نزدیک به ۲۰ قربانی در این استان پیشین صربستان گرفته است. گروه داوطلبان سارایوو انجمنی است که در زمان سیلابهای عظیم سال ۲۰۱۴ در این شهر تشکیل شد. این گروه، اکنون در شرایط بحرانی که شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده، بار دیگر فعالیت خود را از سرگرفته است. کانا کاستوویچ، جوان ۲۲ ساله سارایوویی که عضو این گروه است، میگوید:" خطر شیوع ویروس کرونا همچنان وجود دارد. با این حال ما در کمک رسانیهای خود، حداکثر دقت و احتیاط را به کار میگیریم و مقررات و تدابیر پیشگیرانه را رعایت میکنیم. رعایت فاصله و عدم تماس از مهمترین تدابیری است که باید رعایت کنیم. " به گزارش خبرگزاری فرانسه از سارایوو، داوطلبان این گروه از نیمه مارس تاکنون بیش از ۵۰۰ بار برای کمک افراد قرنطینه شده اقدام کرده اند. خرید نیازهای روزمره خانواده ها، رفتن به داروخانه یا انتقال بیماران سالمند به بیمارستان از مهمترین کارهایی است که این گروه انجام میدهند. اعضای این گروه داوطلب در سارایوو در حال حاضر بیش از ۴۰ نفرند. اما ابتکارهای مشابهی نیز در دیگر شهرهای بوسنی و هرزگوین در حال شکل گیری است. ۲۵ سال پس از مناقشه مسلحانه سالهای ۱۹۹۰ میلادی که نزدیک به ۱۰۰ هزار کشته بر جا گذاشت، بار دیگر در بوسنی و هرزگوین، مقررات منع آمد و رفت به اجرا گذاشته شده است.