نگرانی از موج دوم شیوع
ادامه محدودیت های کرونایی در سراسر جهان
محدودیتهای مسافرتی و فاصله گذاری اجتماعی اعمال شده در سراسر جهان به علت نگرانی از شیوع موج دوم ویروس کرونا ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ نگرانی از بازگشت کرونا این بار با قدرتی غیرقابل کنترل و مهار نشدنی ادامه دارد. احتمالی که محققین اروپایی، آمریکایی و حتی اسیایی آن را بعید ندانسته اند. در ووهان، منطقهای که برای اولین بار به دلیل کرونا ویروس قرنطینه شد، به ظاهر همه چیز به حالت عادی بازگشته است. اما در بیمارستانهای این منطقه و دیگر استانها یک نگرانی جدید به وجود آمده است. در این مراکز درمانی، مواردی از کروناویروس مشاهده شده که کاملا وارداتی است و در مقایسه با موج اول، کنترل آن بسیار سختتر است. به نظر میرسد در موج دوم، حتی نشانههای آن هم متفاوت باشد و با تب سنج و دیگر ابزارهای محدود کننده اولیه قابل کنترل نباشد. از نظر این محققان، فاصله گذاری فیزیکی و انتقال کار به منازل و دور کاری میتواند مانع شیوع گسترده و حتی مهلک کرونا ویروس شود. بویژه اینکه معتقدند از ۱۹ مارس یعنی از همان زمان اعلام پایان محدودیتها در چین، یک زنجیره جدید شکل گرفته است و حتی معتقدند آنچه که در حال حاضر در جهان شیوع پیدا کرده است موج دوم است که چین نیز باید همانند هند نگران شیوع آن باشد. فقط در روز ۱۹ مارس، منابع محلی در چین از کشف صد مورد جدید ابتلا خبر به کرونا ویروس خبر دادند که منشا داخلی نداشت. به همین دلیل بود که از ۲۶ مارس، چین مرزهای خود را به روی همه خارجیها بست.
سازمان بهداشت جهانی و دیگر کارشناسان بیماریهای مسری هشدار داده اند که چین و دیگر کشورها باید به محدودیتهای اعمال شده ادامه دهند و حتی آن را سختگیرانهتر کنند چرا که زنجیره دیگری از بیماری در حال شکل گیری است که سرعت شیوع آن بسیار بالاتر و کنترل آن برای دولتها بسیار سختتر خواهد بود.
در سال ۱۹۱۸ زمانی که موج اول آنفولانزا در آمریکا فروکش کرده بود، مقامات آمریکایی در اواسط بهار با موج دوم و در پاییز همان سال با موج سوم مواجه شدند که مرگبارتر از موج اول و دوم بود و تا زمستان ادامهیافت و بر اثر آن دست کم ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان و ۶۷۵ هزار نفر آمریکایی را کشت. در آن زمان با خفیفتر شدن موج اول، سیاستمداران آمریکایی به مردم اطمینان میداند که توانسته اند بیماری را کنترل کنند.
تداوم برخی محدودیت ها در سراسر جهان
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به بررسی محدودیتهای مسافرتی اعمال شده در سراسر جهان پرداخت و نوشت کشورها در سراسر جهان به منظور مهار روند رو به گسترش ویروس کرونا محدودیتهایی را در ارتباط با مسافرت اعمال کرده اند.
در این گزارش به قلم آندره سالسدو و جینا چرلوس آمده است: درست چند روز پس از آن که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توئیتر خود اعلام کرد آمریکا و کانادا در حال بستن مرزهای خود به روی هر گونه مسافرت غیر ضروری هستند، نیروی ضربت مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید در روز بیستم ماه مارس اعلام کرد آمریکا در حال بستن مرز خود با مکزیک نیز میباشد. بسته شدن مرز با مکزیک و کانادا در روز ۲۱ ماه مارس اجرایی شد. این محدودیتهای مسافرتی از جمله شمار زیادی محدودیت هستند که طی هفتههای اخیر توسط کشورها و مناطق در سراسر جهان به منظور کمک به مهار ویروس کرونا اعمال شدند.
در روز ۱۹ ماه مارس، وزارت امور خارجه آمریکا با صدور هشدار سطح چهار در ارتباط با مسافرت به شهروندان آمریکایی توصیه کرد تا از انجام هر گونه سفر در سطح جهان خودداری کنند. این بالاترین سطح توصیههای مسافرتی است که یک نهاد فدرال میتواند صادر کند. طی همان هفته، اتحادیه اروپا ممنوعیت ۳۰ روزهای را بر مسافرتهای غیر ضروری از سراسر جهان به دست کم ۲۶ کشور اروپایی اعمال کرد.
فهرست کشورهایی که محدودیتهایی را در زمینه مسافرت اعمال کرده اند از گزارشهای دولتی و وزارت امور خارجه آمریکا گرفته شده است و به روز رسانی میشود.
آفریقا
غنا:
غنا ورود همه مسافران غیر از شهروندان غنایی و آنهایی که اقامت دائم این کشور را دارند و طی ۱۴ روز گذشته به کشورهایی سفر کرده اند که دست کم ۲۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در آنها ثبت شده است، ممنوع کرده است. این روند از روز ۱۷ ماه مارس اجرایی شد. برای هر کسی که وارد این کشور میشود قانون قرنطینه ۱۴ روزه در نظر گرفته شده است. هر مسافری که علائم ویروس کرونا را داشته باشد قرنطینه خواهد شد و در زمان ورود از او آزمایش گرفته میشود.
کنیا:
در روز ۱۵ ماه مارس، دولت کنیا از تعلیق سفر از کشورهایی خبر داد که ویروس کرونا در آنها شیوع پیدا کرد. مقامات این کشور در توئیتر اعلام کردند تنها شهروندان کنیایی اجازه دارند وارد این کشور شوند و "به محض ورود باید خودشان را در تأسیساتی که دولت در نظر گرفته است قرنطینه کنند. " این فرآیند طی ۳۰ روز اجرایی میشود.
مقامات این کشور افزودند: "همه آنهایی که ظرف ۱۴ روز گذشته وارد کشور شده اند باید خودشان را قرنطینه کنند. "
مغرب:
از روز ۱۵ ماه مارس، دولت مغرب همه پروازها را به الجزایر، بلژیک، چین، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، پرتغال و اسپانیا و همچنین همه خدمات مرتبط با کشتیهای مخصوص حمل و نقل مسافر را تعلیق کرد. دولت این کشور همچنین مرزهای زمینی خود را با سئوتا و ملیلیه را مسدود کرد که در سواحل مغرب واقع شده اند، اما جز قلمرو اسپانیا محسوب میشوند.
مقامات این کشور اعلام کردند از مسافران ورودی به مغرب "خواسته میشود تا پرسشنامه مرتبط با وضع سلامتی را به محض ورود به این کشور پر کنند و شاید هم تحت آزمایش تب و دیگر اقدامات قرار بگیرند. "
نامیبیا:
در روز ۱۴ ماه مارس، دولت نامیبیا اعلام کرد پروازهای ورودی و خروجی از و به قطر، اتیوپی و آلمان را به مدت ۳۰ روز به حالت تعلیق در میآورد.
آفریقای جنوبی:
در روز ۱۵ ماه مارس، رئیس جمهور رامافوسا با اعلام وضع فاجعه ملی گفت از همه مسافرانی که از اواسط ماه فوریه از کشورهای پر خطر وارد آفریقای جنوبی میشوند خواسته خواهد شد تا آزمایش دهند. علاوه بر این، به هر مسافر خارجی که طی ۲۰ روز گذشته به کشورهای پر خطر سفر کرده است، روادید داده نمیشود. از روز ۱۶ ماه مارس, ۳۵ بندر از ۵۳ بندر آفریقای جنوبی بسته شده اند.
آمریکا
ایالات متحده آمریکا:
اکثر ایالت ها به مدت دو هفته/ دو سوم مردم آمریکا در قرنطینه کامل
شبکه فرانس 24 گزارش داد : اولین ضعف و ناتوانی وابستگی کامل اقتصاد آمریکا به کارگرانش است, هیچیک از کشورهای صنعتی به اندازه آمریکا تحت تاثیر قرنطینه و محدودیت های کرونایی قرار نگرفته اند. همان کارگرانی که از اغلبشان از هیچ گونه امکانی برای دریافت حقوق در شرایط قرنطینه برخورددار نیستند و الزاما بیکار خواهند شد.
وزارت امور خارجه آمریکا در روز ۱۹ ماه مارس توصیههای سطح چهار را برای مسافرتها در سطح جهان وضع کرد که بر اساس آن شهروندان آمریکایی یا باید در کشورهای دیگر باقی بمانند یا این که به کشور خودشان باز گردند. در روز ۲۰ ماه مارس، نیروی ضربت مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید از بسته شدن مرز با مکزیک به روی سفرهای غیر ضروری خبر داد. این اقدام چند روز پس از آن اجرایی شد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد آمریکا و کانادا بر اساس یک تصمیم دو جانبه مرزهایشان را بسته اند. مرز با کانادا در روز ۲۱ ماه مارس بسته شد. در روز ۱۱ ماه مارس، آمریکا ورود همه اتباع خارجی را ممنوع کرد که طی ۱۴ روز گذشته به چین، ایران و یک گروه از کشورهای اروپایی سفر کرده اند.
این ممنوعیت در ارتباط با کشورها در منطقه شنگن اجرایی میشود. این ممنوعیت که از روز ۱۶ ماه مارس اجرایی شد ورود اتباع خارجی از انگلیس و ایرلند را نیز ممنوع کرد.
در روز ۱۳ ماه مارس، از همه شهروندان آمریکایی و افرادی که اقامت قانونی این کشور را دارند و در مناطق پر خطر بوده اند خواسته شد تا تنها وارد ۱۳ فرودگاه شوند.
اروگوئه:
در روز ۱۵ ماه مارس، دولت این کشور اعلام کرد همه پروازها را از روز ۲۰ ماه مارس از کشورهای اروپایی متوقف میکند. دولت اروگوئه پیشتر اعلام کرده بود همه مسافران ورودی از چین، کره جنوبی، ژاپن، سنگاپور، ایران، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و آلمان باید به مدت ۴ روز خود را قرنطینه کنند.
کانادا:
در روز ۱۸ ماه مارس، کانادا اعلام کرد در حال بستن مرزهای خود با آمریکا بر اساس یک تصمیم دو جانبه است.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا طی یک کنفرانس خبری در روز ۱۸ ماه مارس اعلام کرد در حال حاضر، تنها آمریکاییهایی که به صورت روزانه در کانادا کار میکنند از جمله کادر درمانی اجازه دارند وارد کانادا شوند. کامیونها و قطارهایی که کالاها را حمل میکنند از این اقدامات جدید مستثنی هستند.
در روز ۱۶ ماه مارس، ترودو اعلام کرد کانادا مرزهای خود را به روی همه غیر کاناداییها -غیر از خدمه هواپیما، دیپلماتها و اعضای درجه یک خانوادههای کانادایی- خواهد بست. ترودو این خبر را طی یک کنفرانس خبری اعلام کرد. ترودو افزود از آغاز روز ۱۸ ماه مارس، تنها چهار فرودگاه در کانادا همچنان پروازهای بین المللی را میپذیرند.
کاستاریکا:
دولت این کشور در روز ۱۶ ماه مارس اعلام کرد مرزهایش را از روز ۱۸ ماه مارس به روی همه خارجیها میبندد. شهروندان کاستاریکایی و افرادی که اقامت دائم این کشور را دارند به محض ورود به این کشور باید به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.
جمهوری دومینیکن:
بر اساس گزارش سفارت خانه آمریکا، پروازها از میلان به جمهوری دومینیکن لغو شده است و همه مسافرانی که وارد این کشور میشوند باید فرم پیشینه سفر را پر کنند. مسافران از کلمبیا یا ایتالیا از جمله آنهایی که علائم کووید ۱۹ ندارند باید در خانه قرنطینه شوند. کشتیهای مسافری هم اجازه پهلو گرفتن در بنادر این کشور را ندارند.
اکوادور:
از ساعت ۱۱:۵۹ دقیقه عصر روز ۱۶ ماه مارس هیچ کسی از جمله شهروندان این کشور به مدت ۲۱ روز آتی اجازه ورود به این کشور را ندارند.
السالوادور:
در روز ۱۱ ماه مارس، این کشور اعلام کرد ورود همه خارجیها غیر از دیپلماتها و افرادی که اقامت دائم این کشور را دارند، ممنوع میکند.
گوآتمالا:
الخاندرو جیاماتئی رئیس جمهور گواتمالا در روز ۱۶ ماه مارس اعلام کرد مرزهای این کشور به مدت ۱۵ روز بسته خواهد بود.
مکزیک:
در روز بیستم ماه مارس نیروی ضربت مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید اعلام کرد آمریکا مرزهایش را به روز همه سفرهای غیر ضروری از مکزیک بسته است. این اقدام در روز ۲۱ ماه مارس اجرایی شد.
پرو:
دولت این کشور در روز ۱۵ ماه مارس وضعیت اضطراری اعلام کرد و از روز ۱۶ مارس مرزهایش را به مدت دست کم ۱۵ روز بست. این اقدام بدین معناست که همه پروازهای بین المللی لغو شده است. مقامات همچنین محدودیتهای رفت و آمد را در همه استانهای این کشور اعمال کرده اند.
ونزوئلا
دولت ونزوئلا روز جمعه "طرح ویژه ای" را برای مقابله با کمبود سوخت که با دستور قرنطینه در نیمه ماه مارس برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا هم زمان شده است، اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کاراکاس، طارق العیسمی، معاون رئیس جمهور ونزوئلا در امور اقتصادی در سخنانی که از تلویزیون پخش شد، اعلام کرد این "طرح ویژه" به منظور "تضمین تحرک بخش های اولویت دار" که تامین مواد غذایی، خدمات بهداشتی، امدادی و امنیتی از آن جمله است، در نظر گرفته شده است.
در روز ۱۲ ماه مارس، دولت این کشور اعلام کرد همه پروازها را از کلمبیا و کشورهای اروپایی به مدت دست کم یک ماه تعلیق میکند.
آرژانتین:
آرژانتین در روز ۱۵ ماه مارس اعلام کرد در حال بستن مرزهای خود به روی همه خارجیها به مدت دو هفته است. این ممنوعیت در ارتباط با آنهایی که اقامت دائم این کشور را دارند، اعمال نمیشود. تصمیم برای ممنوعیت ورود خارجی چند روز پس از آن اتخاذ شد که آرژانتین اعلام کرد همه پروازها را از روز ۱۶ ماه مارس از آمریکا و اروپا متوقف میکند.
بولیوی:
در روز ۱۲ ماه مارس، جینین آنِز رئیس جمهور بولیوی از متوقف شدن همه پروازها به و از اروپا و همچنین اعمال کنترلهای سخت گیرانه در مرزهای این کشور خبر داد. او اعلام کرد هر شخصی که وارد این کشور میشود تحت آزمایشات تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت قرار میگیرد.
برزیل:
تا روز ۱۴ ماه مارس، برزیل محدودیتهایی مسافرتی را اعمال نکرده بود. وزارت بهداشت این کشور توصیه کرد همه مسافرانی که بر اساس پروازهای بین المللی وارد این کشور میشوند دست کم به مدت هفت روز در خانه بمانند و اگر علائم ویروس کرونا را دارند خواستار دریافت کمکهای پزشکی شوند.
شیلی:
دولت این کشور در روز ۱۶ ماه مارس اعلام کرد مرزهایش را به روی همه خارجیها از روز ۱۸ ماه مارس برای یک مدت زمان نامحدودی میبندد. اتباع شیلیایی که از مناطق پر خطر به کشورشان باز میگردند باید به مدت ۱۴ روز خود را قرنطینه کنند.
کلمبیا:
دولت این کشور در روز ۱۳ ماه مارس اعلام کرد هفت گذرگاه مرزی خود را با ونزوئلا مسدود میکند. از آغاز روز ۱۶ ماه مارس، کلمبیا ورود همه خارجیهایی را ممنوع میکند که طی ۱۴ روز گذشته به اروپا یا آسیا سفر کرده اند. شهروندان کلمبیایی که از مناطق پر خطر به کشور باز میگردند باید به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.
آسیا
ترکیه
رئیسجمهوری ترکیه خروج افراد زیر ۲۰ سال از خانه را ممنوع اعلام کرد. پیشتر هم افراد بالای ۶۵ سال شامل ممنوعیت خروج از خانه شده بودند. رعایت نکردن این ممنوعیت نقض قانون است و جریمه آن برای افراد خاطی، ۳۹۲ لیر خواهد بود.
در روز ۲۷ ماه مارس، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد این کشور همه پروازهای خارجی را ممنوع کرده است. دولت ترکیه همچنین همه مرزهای زمینی خود را با ایران و عراق و جمهوری آذربایجان و گرجستان را بست.
جمهوری آذربایجان
از ۲۳ مارس، هیچ مسافری بدون مجوز کار حق ورود به این کشور را نداشت. این کشور از پنج آوریل به مدت ۱۵ روز تا ۲۰ آوریل، منع آمد و شد اعلام کرد. بر این اساس هرگونه تردد شهروندان جمهوری آذربایجان در این مدت ذکر شده فقط با دریافت مجوز از طریق سیستم الکترونیکی ویژه راه اندازی شده توسط وزارت کشور، امکان پذیر خواهد بود.
پنج هزار و هفتاد و سه نفر از ناقضان مقررات شرایط ویژه قرنطینه در جمهوری آذربایجان جریمه و 9 نفر زندانی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو ، واحد مطبوعات وزارت کشور جمهوری آذربایجان اعلام کرد در 24 ساعت گذشته 5062 نفر به علت رعایت نکردن مقررات منع ورود و خروج از شهرستان ها و تلاش برای ورود از راه های فرعی به شهرستان های دیگر جریمه و 9 نفر زندانی شده اند.
هند
از روز ۱۳ ماه مارس، دولت هند صدور روادید سفر و گردشگری را -به استثناء روادیدهای دیپلماتیک، رسمی، سازمان ملل یا سازمانهای بین المللی و روادید اشتغال" را تا روز ۱۵ ماه آوریل به حالت تعلیق در آورد. علاوه بر این، این کشور همه مسافران از جمله اتباع هندی را که پس از ۱۵ فوریه به چین، ایتالیا، ایران، جمهوری کره، فرانسه، اسپانیا و آلمان سفر کرده اند، به مدت دو هفته قرنطینه میکند.
افغانستان:
معاون دوم رییس جمهور افغانستان بر تشدید محدودیتها در رفت و آمد برای مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد.
کامبوج:وزارت بهداشت این کشور در روز ۱۴ ماه مارس از تعلیق ۳۰ روزه ورود مسافران خارجی از آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا خبر داد و اعلام کرد این دستور از روز ۱۷ ماه مارس اجرایی میشود.
چین:وزارت امور خارجه چین در روز ۲۶ ماه مارس اعلام کرد عملا همه مبادی ورودی به این کشور را به روز خارجیها میبندد و همه پروازهای مسافری بین المللی را نیز متوقف کرده است. ساکنان خارجی چین و خارجیهایی که قبلا برایشان روادید صادر شده است از نیمه شب ۲۷ ماه مارس دیگر اجازه ورود به این کشور را ندارند.
هنگ کنگ:هنگ کنگ که یک منطقه خودمختار در چین است از مسافران همه کشورها خواست به مدت ۱۴ روز خودشان را قرنطینه کنند.
از روز ۲۵ ماه مارس ورود افراد خارجی به هنگ کنگ به مدت ۱۴ روز ممنوع شد.ژاپن:در روز یکم ماه آوریل ژاپن ممنوعیت سفر برای مسافران خارجی را گسترش داد و کانادا و آمریکا هم در این فهرست قرار گرفتند. از روز ۱۵ ماه مارس، ژاپن ورود مسافران خارجی دارای گذرنامههای چینی صادر شده در استانهای هوبی و شجیانگ را ممنوع کرد. این کشور همچنین ورود افرادی را ممنوع کرد که طی ۱۴ روز گذشته به کره جنوبی، ایران یا ایتالیا و بخشهایی از چین سفر کرده اند که تحت تأثیر این ویروس قرار گرفته اند. در روز ۱۸ ماه مارس، ژاپن دو استان سوئیس، چهار استان اسپانیا و کل کشور ایسلند را هم در این فهرست قرار داد. این ممنوعیت از روز ۱۹ ماه مارس اجرایی شد. دولت این کشور اعلام کرد
از روز ۲۱ ماه مارس مسافران ۳۸ کشور باید در تأسیساتی خود را قرنطینه کنند که توسط دولت ژاپن تأیید شده است. این کشورها شامل ۲۶ عضو اتحادیه اروپا، و همچنین ایرلند، آندورا، ایران، انگلیس، مصر، قبرس، کرواسی، سن مارینو، واتیکان، بلغارستان، مغرب و رومانی میشود.مالزی: بر اساس گزارش سفارت خانه آمریکا در مالزی، از روز ۱۶ ماه مارس همه اتباع خارجی "به غیر از موارد به شدت محدود" تا روز ۳۱ ماه مارس اجازه ورود به مالزی یا ترانزیت از این کشور را ندارند. این تاریخ به دستور دولت مالزی میتواند تمدید شود.
میانمار:در روز ۱۵ ماه مارس،
دولت میانمار ورود مسافران خارجی را محدود کرد که طی ۱۴ روز گذشته به استان هوبی در چین یا مناطق دائگو و جیونگ باک در کره جنوبی سفر کرده اند. اتباع میانمار که از این مناطق باز میگردند به مدت ۱۴ روز در یک بیمارستان دولتی قرنطینه میشوند.
نپال:بر اساس اعلام وزارت مهاجرت این کشور،
از روز ۱۴ ماه مارس، همه اتباع خارجی که وارد نپال میشوند باید به مدت ۱۴ روز خود را قرنطینه کنند. اتباع نپال و ساکنان غیر نپالی هم باید ۱۴ روز در قرنطینه بمانند. همه این اقدامات باید تا روز ۳۰ آوریل اجرایی شود.
فیلیپین:فیلیپین همه سفرهای ورودی یا خارجی از مانیل را تا روز ۱۴ ماه آوریل لغو کرد. در روز ۱۴ ماه مارس، دولت این کشور اعلام کرد اقدامات سخت گیرانهای را در پیش خواهد گرفت.
سنگاپور:به گفته مقامات،
از روز ۲۳ ماه مارس، همه مسافرتهای کوتاه مدت به سنگاپور لغو میشود. کره جنوبی:این کشور ورود مسافران دارای گذرنامه صادر شده از استان هوبی چین و همچنین همه افرادی را که طی ۱۴ روز گذشته به منطقه سفر کرده اند را محدود کرد. علاوه بر این، روادید کره جنوبی که برای مسافران از هوبی صادر شده بود، لغو شد.
تایوان:دولت تایوان اعلام کرد از روز ۱۴ ماه مارس
، مسافران از کشورهای اروپایی در منطقه شنگن، انگلیس، ایرلند و دبی پس از ورود به تایوان به مدت ۱۴ روز قرنطینه خواهند شد.امارات عربی متحده:سازمان هواپیمایی امارات در روز ۲۳ ماه مارس اعلام کرد
همه مسافران و پروازهای ترانزیتی به امارات به مدت دو هفته تعلیق خواهد شد. این تعلیق از روز ۲۵ ماه مارس اجرایی شد.استرالیا و نیوزیلند:در روز ۱۹ ماه مارس، نخست وزیر استرالیا از ممنوعیت سفر برای همه شهروندان غیر استرالیایی خبر داد که میخواهند وارد این کشور شوند. این اقدام از ساعت ۹ رزو ۲۰ ماه مارس اجرایی شد. شهروندان نیوزیلند اجازه ورود به این کشور را دارند و آنها باید به مدت ۱۴ روز خود را در یک هتل قرنطینه کنند.
فلسطین اشغالی:اسرائیل از روز ۱۲ ماه مارس مانع از ورود اتباع خارجی شد، اما " اجازه ورود به اسرائیل برای آن دسته از اتباع خارجی صادر خواهد شد که بتوانند اثبات کنند جایی دارند که میتوانند خودشان را در آنجا به مدت ۱۴ روز قرنطینه کنند. "
لبنان:در روز ۱۱ ماه مارس، دولت لبنان از تعلیق همه پروازهای ورودی از ایتالیا، ایران، چین و کره جنوبی خبر داد.عربستان سعودی:عربستان سعودی از روز ۱۵ ماه مارس همه پروازهای بین المللی ورودی یا خروجی را به مدت دو هفته تعلیق کرد.
پاکستان
محدودیت ها در پاکستان برای مقابله با ویروس کرون
اروپا
احتمال تمدید قرنطینه در ایتالیا، اسپانیا و فرانسه
دولتهای ایتالیا، اسپانیا و فرانسه احتمالا در تلاش برای توقف تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا قرنطینه سراسری در کشورهایشان را برای مدت بیشتری تمدید خواهند کرد. در ایتالیا، با تایید بیش از ۵۰۰۰ مورد ابتلا در روز یکشنبه تعداد کل مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۹۷۶۸۹ نفر و تعداد جان باختگان ناشی از آن با ۷۵۶ مورد افزایش به ۱۰۷۷۹ نفر رسید.
ایتالیا
قرار بود که روز سوم آوریل قرنطینه ایتالیا پایان یابد، اما فرانچسکو بوچیا وزیر امور منطقهای روز یکشنبه به رسانههای محلی گفت که این تمدید غیرقابل اجتناب است.
اسپانیا
در اسپانیا بیش از ۶۵۰۰ مورد ابتلای دیگر گزارش شد که با احتساب آن تعداد کل مبتلایان در این کشور به حدود ۸۰ هزار نفر رسید. ۶۵۲۸ نفر نیز جان باخته اند. پدرو سانچز نخست وزیر این کشور, وضعیت اضطراری به سبب شیوع ویروس کرونا را تا بیست و ششم آوریل (هفتم اردیبهشت) تمدید می کند.
سوئد هیچ قرنطینه ای اعمال نکرده است. مدارس بار است و رستوران ها به کار خود ادامه می دهند
فرانسه: از 17 مارس دو هفته و تمدید آن تا روز 15 آوریل
انگلیس: به مدت سه هفته از 24 مارس
انگلیس هیچ گونه محدودیتی را در ارتباط با ورود به این کشور اجرایی نکرده است، اما به همگان توصیه کرد تنها برای سفرهای ضروری به برخی از شهرها و مناطق سفر کنند
اتریش:
شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا که طی ۱۴ روز گذشته در مکانهای پر خطر حضور داشته اند درصورت داشتن گواهی سلامت میتوانند وارد این کشور شوند. دولت اتریش همچنین اعلام کرد همه مسافران ورودی از ایتالیا، سوئیس و لیختن اشتاین از روز ۱۶ ماه مارس باید گواهی سلامت ارائه کنند.
بلژیک:
دولت بلژیک اعلام کرد همه مسافرتهای غیر ضروری به خارج از این کشور تا روز پنجم ماه آوریل ممنوع است. از مسافران ورودی به این کشور خواسته نشده است تا خودشان را قرنطینه کنند.
دانمارک:
دانمارک از روز ۱۴ ماه مارس به مدت یک ماه مرزهای خود را به روی مسافران خارجی بیست. شهروندان دانمارکی و آنهایی که اقامت این کشور، گرینلند یا فارو را دارند میتوانند وارد این کشور شوند.
فرانسه:
دولت فرانسه اعلام کرد از روز ۱۷ ماه مارس، اتحادیه اروپا در حال بستن مرزهای خود است. مسافرانی که وارد این کشور میشوند باید خود را قرنطینه کنند.
آلمان:
وزیر کشور آلمان در روز ۱۵ ماه مارس اعلام کرد این کشور از روز ۱۶ ماه مارس مرزهای خود را با اتریش، دانمارک، فرانسه، لوکزامبورگ و سوئیس میبندد.
ایتالیا:
در ایتالیا -جایی که در آن ویروس کرونا سبب جان باختن بیش از هزار تن شده است- مقامات قوانین سختگیرانهای را در تلاش برای متوقف کردن روند گستری این ویروس اجرایی کرده اند.
روسیه:
در روز ۱۸ ماه مارس، دولت روسیه ورود همه شهروندان خارجی را تا روز یکم ماه مه ممنوع کرد. سفارت آمریکا در مسکو اعلام کرد: "این ممنوعیت شامل دیپلمات ها، خدمه هواپیما، افراد دارای اقامت دائم روسیه یا مسافران ترانزیتی نمیشود. "
اسپانیا:
در روز ۱۶ ماه مارس، دولت اسپانیا از بستن مرزهای زمینی اش خبر داد و اعلام کرد تنها شهروندان این کشور، افراد دارای اقامت و افراد دارای شرایط خاص میتوانند وارد این کشور شوند.
بلژیک: قرنطینه اولیه دو هفته تا 19 آوریل و تمدید مجدد آن تا سوم ماه مه
آلمان:
ادامه مقررات قرنطینه و محدودیت های تردد در المان
مسکو:
محدودیت ها در روسیه برای مقابله با ویروس کرونا