واحدهای صنفی فرآوردههای خام دامی در خراسان رضوی باید گوشت را در بستهبندیهای مورد تأیید سازمان دامپزشکی عرضه کنند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی
علیاصغر حسنی افزود : فرآوردههای خام دامی از جمله مرغ ، ماهی ، میگو و گوشت باید در بستهبندیهای مورد تایید سازمان دامپزشکی که در واحدهای صنفی و فروشگاههای زنجیرهای ارائه میشود عرضه گردد.
حسنی به پرهیز از عرضه انواع گوشت بهصورت روباز اشاره کرد و گفت: در صورت عرضه انواع گوشت بهصورت سنتی، این موادغذایی باید حداقل دارای پوشش مناسب باشد و بهصورت رو بازعرضه نشود.
وی تاکید کرد: در صورت تقاضای چرخ کردن گوشت توسط شهروندان فقط در حضور مشتری با رعایت بهداشت فردی و تجهیزات محیطی میتواند این کار انجام شود به طوری که برای هر بار چرخکردن شستوشوی دست، تعویض دستکش و گندزدایی توسط قصاب صورت گیرد.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عرضه و فروش محصولات گوشتی و هرگونه فرآورده خام دام و طیور بهصورت دستفروشی و سیار در خارج از محلهای صنفی ممنوع است و این نوع فرآوردهها باید فقط در یخچال نگهداری شود.
حسنی افزود: هرگونه اقدامی برای نقل و انتقال انواع محصولات دام و طیور باید با خودروهای حمل و نقل تحت نظر سازمان دامپزشکی انجام شود و قبل از انجام این کار نیز خودرو گندزدایی شود.
وی گفت: در مجموع تمامی نظارتها در حوزه فرآوردههای خام دام و طیور برعهده دامپزشکی است و در بحث عرضه این محصولات از نوع پخته آن هم منعی وجود ندارد، زیرا هنوز مصوبهای برای تعطیلی رستورانها و آشپزخانهها صادر نشده است.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در فعالیت این مجموعهها فقط اجازه عرضه غذای بیرونبر داده شده است و سرو در داخل سالن غذاخوری و همچنین اجاره سالن برای مجالسی از قبیل عروسی و عزا ممنوع است.
حسنی افزود : شهروندان در صورت مشاهده هر نوع تخلف در این رابطه باید موضوع را به شماره تلفنهای ۱۹۰، ۱۹۱ و ۴۰۳۰ گزارش کنند.