رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی :در حال حاضر ۸۰ درصد تختها در کل استان مرکزی خالی است و ما هیچ گونه کمبود تخت و وسایل نداریم.
وی افزود: استان مرکزی بهترین نتایج چه از لحاظ میزان مبتلایان، مرگ و میر و بهبودیها را در مقابله با کرونا ویروس به دست آورده است و این یک کار تیمی بود و اگر مشارکت همه نبود الان وضعیت استان ما قابل دفاع نبود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: هیچ گونه مرگ و میر در بین پرسنل و کادر درمان نداشتیم و اینها نشان دهنده آن است که پشت تمام شان یک سری برنامه ریزی بود، این موفقیتها اتفاقی به دست نیامده است.
جمالیان افزود: افرادی که ترخیص میشوند با بهبودی کامل است و بررسیها و سی تی اسکنهای ریه نشان میدهد نواحی آسیب دیده بهبود پیدا کرده اند و عوارض برگشت پذیر بوده و عوارض ماندگاری ندارند.
وی با اشاره به غربالگری فعال گفت : روزانه ۱۵۰ نمونه را بررسی میکنیم و میتوانیم ظرفیت بخش دولتی را افزایش دهیم و با توجه به راه اندازی آزمایشگاه دانشکده ساوه در یکی دو روز آینده ، میتوانیم روزانه ۵۰۰ نمونه را بررسی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی از مردم خواست اگر شماره ۴۰۳۰ روی گوشی همراهشان افتاد جواب داده و پاسخ گوی همکاران مرکز بهداشت در طرح غربالگری پرسش نامهای باشند.
جمالیان گفت : مثل آنفولانزا که اوایل خیلی کشته داشت، اما الان هرساله خیلیها مبتلا میشوند و واکسن آن هم ساخته شده ویروس کویید ۱۹ هم از بین نخواهد رفت و احتمالا سالیان سال با ما خواهد بود، ولی مطمئنا واکسن اش ساخته میشود.
وی با بیان اینکه در پیکهای اپیدمیولوژیک بیماریهای واگیر با یک شیب بسیار تند حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد جامعه درگیر میشوند تصریح کرد: معمولا ما اگر هیچ مداخلهای انجام ندهیم این میزان ابتلا بالاتر از ظرفیت درمانی میشود، پس قطع زنجیره کمک میکند که این شیب که به طور ناگهانی بالا میرود خیلی آهستهتر و در مدت زمان طولانی تری بالا برود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی افزود : ممکن است خیلیها بیماری کرونا را به صورت یک سرماخوردگی ساده گرفته باشند و اصلا متوجه نشده باشند و مبتلایانی داشتیم که با علائم گوارشی درگیر شدند، اما در کنار اسهال علائم تنفسی مثل گلو درد و سرفه وجود داشته است.
جمالیان افزود : یک میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۷۰ شهروند این استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹ تاکنون غربالگری شدهاند.