رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی: رویکرد پلیس کمک به وزارت بهداشت در تامین امنیت از نوع سلامت است.
سرهنگ صادق رضادوست رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، گفت: دو دسته واحد صنفی داریم، یک دسته واحدهای صنفی هستند که اقلام ضروری و مایحتاج مردم را ارائه میکنند که مراکز فروش مواد پروتئینی یکی از آنهاست. این مراکز مجاز به فعالیت هستند که محدودیت زمان برای ادامه فعالیت هم ندارند. از جمله آنها میتوان به فروشگاههای بزرگ زنجیرهای و مراکز عرضه مرغ و گوشت میادین میوه و تره بار و لبنیاتیها اشاره کرد.
وی افزود: با توجه به شرایط خاص حاکم به منظور مقابله با ویروس کرونا، آن دسته از واحدهای صنفی که تهیه محصولاتشان برای مردم ضرورت ندارد مجاز به فعالیت نیستند.
سرهنگ رضادوست افزود: رستورانها و واحدهای عرضه غذا در ۲ صورت مجاز به فعالیت هستند، در مرحله اول این مراکز باید پروتکلها و ملاحظات بهداشتی را رعایت کنند و دوم اینکه کرکرههای پايین داشته باشند و جلوی واحد صنفی شان تجمعی وجود نداشته باشد و فقط غذای بیرون بر ارائه کنند.
وی گفت: در هر دو مورد از واحدهای صنفی چه آنهایی که مجاز به فعالیت هستند و چه آنهایی که مجاز به فعالیت نیستند، نظارت توسط تیمهای تلفیقی و با حضور ناظران وزارت بهداشت انجام میگیرد، توصیه و تاکید ما هم به همه فروشگاههای زنجیرهای این است که اگر امکان دارد از تب سنج برای مشتریان استفاده کنند، سطوح را ضدعفونی کرده و فروشندگان هم دستکش داشته باشند و همه ملاحظات بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی افزود: رویکرد پلیس نظارتِ سلامت محور است، یعنی کمک به وزارت بهداشت در تامین امنیت از نوع سلامت. در شرایط فعلی این موضوع اولویت پلیس است، درباره اصنافی که مجاز به فعالیت نیستند هیچ ملاحظات پزشکی و بهداشتی در نظر گرفته نمیشود و اینها باید تعطیل باشند.
وی گفت: پروتکلهای بهداشتی را وزارت بهداشت تعیین کرده است که میتوان به ضدعفونی کردن محیط، استفاده از ماسک، دستکش و دیگر ضوابط تعریف شده اشاره کرد، برای نظارت، اجرای این پروتکل اولویت پلیس است. هم اکنون در کل کشور تیمهای ترکیبی شامل پلیس کارشناس وزارت بهداشت نمایندگان اتحادیهها و اتاقهای اصناف دادستانی و تعزیرات، مشغول نظارت بر این واحدها هستند و اگر نیاز باشد در این رابطه از کارشناسان شهرداریها هم استفاده میکنیم.
سرهنگ رضادوست افزود: این تیمهای تلفیقی به مسائل بهداشتی و همچنین بخش قاچاق و احتکار کالا نظارت میکنند. خوشبختانه قالب واحدهای صنفی موازین بهداشتی را رعایت کرده اند و با پلیس همکاری کرده اند، اما ۲ دهم درصد واحدهای صنفی، موازین را رعایت نکرده اند که مشمول برخورد پلیس هم شده اند.
وی درباره مجازات واحدهای صنفی متخلف گفت: در مرحله اول از ادامه فعالیت این واحدها جلوگیری میشود، ابتدا تذکر میدهیم و تلاشمان این است که کار به پلمپ نرسد، ولی اگر تخلف آنها ادامه دار باشد، پلیس واحد صنفی آنها را پلمپ میکند.
سرهنگ رضادوست افزود: مردم میتوانند در صورت مشاهده تخلف واحدهای صنفی با شمارههای ۱۱۰ و ۱۹۷ که متصل به پلیس است تماس بگیرند و اطلاع دهند، بطور حتم پلیس پیگیر تخلفات خواهد شد. به هموطنان عزیز توصیه میکنم برای خرید اقلام و کالاهای ضروری هر روز بیرون نیایند، سعی کنند مایحتاج شان را برای حداقل یک هفته تهیه کنند تا بتوانیم دوران بیماری این ویروس منحوس را پشت سر بگذاریم.