این روزها همه در جای جای خراسان جنوبی برای ریشه کنی کرونا تلاش می کنند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، در این روزهای کرونایی که هر روز خبرهای ناراحت کننده از افزایش بیماران کرونا و یا سوء استفاده برخی از افراد که نمی توان اسم انسان روی آنها گذاشت و دست به هر گونه گران فروشی و احتکار می زنند، می شنویم، دلمان خوش است به مهربانی بعضی از دلاورمردان و شیرزنان این خطه، که در جهان بی نظیرند و در کنار مدافعان سلامت به پا خواستند تا این ویروس ریشه کن شود.
بعضی ها باید از آنها یاد بگیرند، که هرچه در توان دارند بکار بردند تا کرونا را شکست دهند از خواننده هایی همچون فرزاد فرخ که کنسرت های خود را به صورت لایوهای اینستاگرامی به خانه های مردم آورده است، تا پزشکان، پرستاران و سایر کادردرمانی، ورزشکاران، سردبیران، دبیران، خبرنگاران و دیگر اهالی رسانه که استوری و پیام های آنها در دنیای مجازی فقط شده نکات آموزش دهنده مقابله با ویروس و در خانه ماندن، و تا دست به کار شدن خیاطان، جهادگران و تولیدکنندگان پوشاک برای تولید ماسک و تولیدکنندگان مواد ضد عفونی و دیگر اقلام بهداشتی، همه می خواهند با همدلی از سد این ویروس بگذرند.
این روزها صدای خوش همدلی همه گیر شده و همه پای کار آمدند تا هرچه زودتر همانند سایر مشکلات کشورمان این ویروس را هم شکست دهیم.
توانستیم نیاز استان در لباس حفاظت فردی را تامین کنیم
در همین ابتدای گزارش به سراغ کارگاهی در همین نزدیکی محل کارم چند خیابان آن طرف تر رفتم که این روزها چرخاننده آن 8 نفر از جوانان خراسان جنوبی در بیرجند هستند، هر کدام تحصیل کرده یک رشته اند از شیمی گرفته تا فلسفه و تربیت بدنی، همه پشت چرخ خیاطی نشسته اند.
روز تعطیل و غیر تعطیل برای آنها ندارد از ساعت 7 صبح می آیند و 7 شب به خانه می روند، برای شکست کرونا هر کاری می کنند.
تا پیش از این کارشان تولید لباس و ملزومات مراکز درمانی بود که با شیوع کرونا با استفاده از مواد اولیه که داشتند حالا لباس حفاظت فردی برای مراکز درمانی که در خط مقابله با کرونا هستند تولید می کنند.
به کنار یکی از این جوانان رفتم البته با رعایت فاصله، تقریبا هم سن و سال هستیم، وقتی برای هم کلام شدن با من ندارد اما اصرار من سبب می شود تا چند دقیقه ای به من پاسخ دهد به من گفت: اینجا هر کدام گوشه ای از کار خیاطی را گرفته ایم، تقسیم کار کرده ایم تا سریع تر لباس ها دوخته و به مراکز درمانی ارسال شود.
همت این جوانان سبب شده تا آنها در هر ساعت، 10 لباس تولید کنند.
مدیر این کارگاه هم که خود جوان است گفت: توانستیم نیازهای استان به این نوع لباس را تامین کنیم و علاوه بر آن روزانه هزار و 500 ماسک سه لایه و ماسک صورت و عینک را به همراه 7 قلم دیگر ملزومات بهداشتی تولید و عرضه کنیم.
خدمت به مردم خستگی ندارد
خیابان و کارگاهی دیگر در بیرجند، تعدادی دیگر از جوانان بیرجندی با یک همت جهادی در کارگاهی که در گذشته لباس مدارس و لباس کار تولید می کرد با تغییر کاربری، دست به کار شدند و با رعایت کامل نکات بهداشتی روزانه 4 هزار ماسک سه لایه تولید می کنند.
جوانی دراین کارگاه که روزانه 12تا 13 ساعت پشت چرخ خیاطی می نشیند در پاسخ به سوالم که خسته نمی شوید گفت: کاری که با عشق برای خدمت به مردم انجام دهیم خستگی ندارد و برای بهبود سلامت مردم هر کاری باشد با دوستانم انجام می دهیم.
جمالی مدیر این کارگاه هم گفت: تمام نکات بهداشتی را رعایت می کنیم اما باز هم برای احتیاط اقلام تولیدی را 4 روز نگه داری می کنیم و بعد تحویل داده می شود.
ماسک های N95 ، رقیب خارجی ها
به خیابان معصومیه بیرجند رفتم، مدیر آن هم یکی دیگر از جوانان شهرم است که می گوید: کارمند ثبت احوال هستم و 30 روز است مرخصی گرفتم و از ساعت 6 صبح می آیم و 6 شب به خانه می روم و مدتهاست پدرم را به علت مشغله کاری ندیده ام.
آقای رضایی افزود: برای اولین بار است که در این کارگاه در خراسان جنوبی روزانه 300 عدد ماسک N95 تولید می کنیم که مشابه نمونه خارجی است.
وی گفت: من فقط به خاطر مردم که نگران ماسک نباشند و توصیه رهبرم، این کارگاه را راه اندازی کرده ام.
تولید ماسک فیلتر دار بیشتر در صورت تأمین پارچه
بسیج سازندگی هم با کمک 20 میلیون تومانی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی، در بیرجند کارگاه تولید ماسک فیلتردار راه اندازی کرده است.
مکانی که محل قرار 20 نفر از آتش به اختیاران گروههای جهادی شده است تا ماسکهای فیلتردار را تولید و روانه بازار کنند.
رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: پارچه مورد نیاز برای تولید 40 هزار ماسک تأمین شده است و درصورت تامین پارچه بیشتر آمادگی داریم تا تولیدات خود را افزایش دهیم و بین نیازمندان ماسکهای تولیدی را توزیع کنیم.
در صورت تامین مواد اولیه، این کارگاه می تواند روزانه 5 هزار ماسک فیلتر دار تولید کند.
برای تکمیل گزارشم به سراغ کارگاهی در طبس رفتم، مکانی که تا همین چند وقت پیش از کارگاههای نمونه تولید پوشاک در خراسان جنوبی بود و بازاری در کشور داشت و همکارم چندین گزارش تصویری از آن تولید کرده بود، حالا در این واحد ، ماسک تولید و در شهر طبس عرضه می کند.
مدیرکارگاه گفت: در این واحد که هم اکنون تعدادی از مردم داوطلبانه به کمک ما آمده اند، توانایی داریم روزانه 2 هزار ماسک را تولید کنیم.
تولید روزانه 10 هزار بطری مواد ضد عفونی کننده با تغییر کاربری
تنها تولید ماسک نیست، این روزها واحدهایی هم تغییر کاربری داده اند تا با تولید مواد ضد عفونی کننده و دستکش برای شکست کرونا تلاش کنند.
واحد تولیدی آب مقطر، آب رادیاتور و آب اسید و شیشه شور در طبس یکی از واحدهایی است که مدتی پیش مجوز گرفت و به همت جمعی از جوانان این شهرستان خط تولید خود را به تولید مایع ضد عفونی کننده سطوح تغییر داد.
یکی از کارگران این واحد کار خود را جهادی دانست و گفت: روزانه 10 هزار بطری مواد ضد عفونی کننده تولید می کنیم و این برای ما یک دنیا ارزش دارد.
کارگری دیگری گفت: در این واحد دستکش های یک بار مصرف هم تولید می کنیم تا مشکل مردم رفع شود.
اگر نیاز باشد 4 شیفت سر کار می مانم
درحالی که یک ماه قبل هیچ ماده ضدعفونی کننده ای در خراسان جنوبی تولید نمی شد، شیوع کرونا باعث شد خط تولید این ماده با سرعت در قاین راه اندازی و بخشی از نیاز کشور رفع شود.
یکی از کارگران این کارخانه گفت: اگر نیاز باشد 4 شیفت کاری در این واحد سر کار می مانم تا کرونا شکست داده شود.
مدیر این کارخانه گفت: روزانه 10 هزار بطری مواد ضد عفونی کننده سطوح و دست را تولید و در بازار و داروخانه های استان توزیع می کنیم.
با تلاش مدیران یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی بیرجند هم که پیش از این نایلون تولید می کرد ، دستکشهای یکبار مصرف هم به بازار خراسان جنوبی رسیده است.
یک کارگر این کارخانه گفت: دستگاههای این کارخانه 24 ساعت روشن است و به صورت سه شیفت کار می کنیم.
علیپور مدیرکارخانه هم گفت: روزانه در این واحد 40 هزار دستکش یک بار مصرف تولید می شود که اگر مسولان همراهی کنند تا 2 برابر ، توان افزایش داریم.
همدلی برای شکست بیماری کرونا، امروز هدف همه در جای جای نقاط مختلف خراسان جنوبی است، از کار آفرینانی که کارگاه هایی را برای خدمت به همنوع ، تغییر کاربری داده اند و افرادی که داوطلبانه و رایگان پای چرخ های این واحدها نشسته اند تا مدافعان سلامتی که در خط مقدم این ویروس می جنگند، البته مردم هم بیش از پیش باید رعایت کنند و در خانه بمانند.
نویسنده : زهرا فلاحی نسب