آخرین خبرهای شیوع کووید ۱۹
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
شمار جان باختگان در جهان به علت بیماری کووید-۱۹ به بیش از سی و پنج هزار نفر رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان و پیامدهای گوناگون آن در کشورهای مختلف و همچنین راههای مقابله با آن به شرح زیر است:
برنامه تولیدی؛ جهان کرونایی... (بخش اول)
برنامه تولیدی؛ جهان کرونایی... (بخش دوم)
برنامه تولیدی؛ جهان کرونایی... (بخش سوم)
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
نشست خبری مدیرکل سازمان بهداشت جهانی درباره کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در نشست خبری، گفت: بیماری همه گیر کرونا در بسیاری از کشورها سیستمهای بهداشتی را تحت فشار قرار میدهد. تقاضای روزافزون از مراکز بهداشتی و کارمندان بهداشت برای خدمات رسانی برخی از سیستمهای بهداشتی را در این رابطه تحت الشعاع و ناتوان از عملکرد مؤثر قرار داده است. موارد شیوع قبلی نشان داده است که وقتی سیستمهای بهداشتی بیش از حد تحت فشار قرار میگیرند، مرگ و میرها به طور قابل توجهی افزایش مییابد. اگر چه در بطن این بحران هستیم، خدمات اساسی بهداشتی باید ادامه یابد. نوزادان هنوز به دنیا میآیند، واکسنها هنوز هم باید تحویل داده شوند و مردم هنوز هم برای طیف وسیعی از بیماریهای دیگر به درمان نیاز دارند. سازمان بهداشت جهانی دستورالعملهایی را برای کمک به کشورها در برقراری تعادل درباره درخواستها برای درمان ویروس کرونا، ضمن حفظ خدمات ضروری سلامت و بهداشت، منتشر کرده است.
متوسط مرگ و میر کرونایی در جهان به ۴.۷% رسید
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، بیماری همه گیری کووید-۱۹ با سرعت در کشورهای مختلف جهان در حال گسترش است. در حال حاضر، میانگین میزان مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان، چهار ممیز هفت دهم درصد است. تاکنون بیش از سی و پنج هزار نفر در جهان به علت ابتلا به این بیماری، جانشان را از دست داده اند.
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه خانگی، اهمیت حیاتی دارد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دکتر مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در گفتگو با این شبکه از مقر این سازمان در شهر ژنو سوئیس گفت: درباره شیوع ویروس کرونا، نگرانیهای مختلفی در حوزههای متعدد وجود دارد. هنوز شیوع این ویروس به صورت قابل توجهی در بسیاری از کشورهای اروپایی و همچنین شیوع گسترده آن در ایالات متحده ادامه دارد. شاهد شیوع این بیماری به همه قارهها هستیم. ما نگران افزایش شیوع این بیماری در آفریقا هستیم که به تدریج در حال افزایش است. هر منطقه و هر کشوری باید هرکاری که میتواند انجام بدهد تا ایمنی خودش را افزایش دهد. همه باید در این زمینه تلاش کنند.
وی افزود: ما بر انجام آزمایش برای شناسایی افراد مبتلا تاکید بسیار ویژه و خاص داریم. باید حداکثر تلاش صورت پذیرد تا افراد مبتلا شناسایی شوند. کسانی که با افراد مبتلا در تماس بوده اند باید خودشان را به عنوان افرادی درنظر بگیرند که احتمال دارد آلوده شده باشند و خودشان را قرنطینه کنند. ماندن در خانه یا همان شعار خودقرنطینه کردن، حائز اهمیت حیاتی است.
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در ادامه افزود: افراد باید اصول بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند. این کار نه تنها از خود فرد محافظت میکند بلکه از دیگران نیز محافظت میکند. دستهای خود را به صورت مرتب بشویید. از نزدیک کردن دستهای خود به صورت و دهان خود خودداری کنید، زیرا با این کار، مانع از انتشار و سرایت آلودگی میشوید. وقتی بهداشت خودتان را رعایت میکنید و مراقب خودتان هستید، سبب میشود سطوحی را که با آنها در تماس هستید آلوده نکنید و درنتیجه مانع از آن میشوید که دیگران نیز بواسطه شما آلوده شوند.
دانشگاه جانز هاپکینز: ابتلای ۷۲۳ هزار نفر در جهان به کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دانشگاه جانز هاپکینز که از معتبرترین مراکز علمی و دانشگاهی جهان است آمار جدیدی از شمار مبتلایان و جان باختگان به بیماری ناشی از ویروس کرونا در جهان منتشر کرد. براساس آمار این دانشگاه، تاکنون بیش از هفتصد و بیست و سه هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا آلوده شده اند.
مرگ بیش از ۳۵ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه از پاریس از مرگ بیش از ۳۵ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد و اغلب قربانیان در اروپا بوده اند.
سازمان ملل/ نیاز کشورهای در حال توسعه به حمایت ۲.۵ تریلیون دلاریبه گزارش خبرگزاری رویترز،
براساس گزارش سازمان ملل در روز دوشنبه، کشورهای در حال توسعه برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در سال جاری به بسته حمایتی ۲.۵ تریلیون دلاری نیاز دارند. در این گزارش، اعلام شده است، اقتصاد کشورهای مورد نظر با خروج شدید سرمایه، از دست رفتن درآمدهای صادراتی ناشی از افت ارزش کالاها و افت ارزش ارزها با «ضربه عظیمی» روبرو خواهند شد و تاثیر کلی آن احتمالا بدتر از بحران اقتصادی ۲۰۰۸ میشود. طبق این گزارش که توسط کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل منتشر شد، اقدامات مورد نیاز شامل تزریق نقدینگی یک تریلیون دلاری و یک بسته حمایتی یک تریلیون دلاری خواهد بود. همچنین ۵۰۰ میلیارد دلار دیگر برای خدمات اورژانس پزشکی و برنامههای مرتبط نیاز خواهد شد.
ریچارد کوزول رایت، رئیس استراتژیهای جهانی سازی و توسعه این کنفرانس اعلام کرد، کشورهای آفریقایی در کنار پاکستان و آرژانتین در میان کشورهایی هستند که بیشترین ضربه را دریافت خواهد کرد. وی با اشاره به تجمیع فاکتورهای نگران کننده از جمله افزایش بدهی ها، چرخه تورم منفی و بحران عظیم پزشکی افزود: «این جریان واقعا بد خواهد بود.»
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: «نهادهای بین المللی مجبور هستند تا این قبیل پیشنهادها را بسیار جدی بگیرند، چراکه این تنها گزینه است که برای جلوگیری از از خسارتها در اختیار داریم.» وی در ادامه گفت، ویروس کرونا احتمالا باعث کسری بودجه دو تا سه تریلیون دلاری در طول سال جاری و سال بعدی خواهد شد.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل ۱۷۰ کشور را جزء کشورهای در حال توسعه تلقی میکند. کوزول رایت گفت: «اگر سران کشورهای گروه ۲۰ میخواهند از لحاظ همبستگی به تعهداتشان در جهت واکنش جهانی عمل کنند، باید اقدامی متناسب برای شش میلیارد انسانی اتخاذ شود که خارج از اقتصادهای گروه ۲۰ زندگی میکنند.»
سران کشورهای گروه ۲۰ روز پنجشنبه متعهد شدند تا بیش از ۵ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی تزریق کنند تا کاهش اشتغال و درآمدها را محدود کنند و «همه تلاش خود را در جهت مقابله با همه گیری ویروس کرونا انجام دهند.»
بیانیه گروه ۲۰: اقدام جامعه بین الملل برای همکاری در مقابله با کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزرای تجارت کشورهای عضو گروه ۲۰ در بیانیهای مشترک اعلام کردند، اکنون زمان آن است تا جامعه بین المللی در جهت همکاری و هماهنگی در مقابله همه گیری ویروس کرونا اقدام کند.
مدیران بانکهای مرکزی و وزاری اقتصادی کشورهای عضو گروه ۲۰ روز سه شنبه برای گفتگو درباره ویروس کرونا به صورت ویدئو کنفرانس صحبت کردند.
سیگاریها بیشتر در خطر ابتلا به کرونا هستند
به گزارش پایگاه خبری سازمان بهداشت جهانی در اینترنت، سیگاریها بیشتر در خطر ابتلا به کرونا هستند، زیرا عمل سیگار کشیدن مستلزم آن است که انگشتان (و احتمالا سیگار را که آلوده به ویروس است) با لبها تماس دهند که این کار، قطعا خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد.
در واقع، سیگار کشیدن، نوعی از تماس دست با دهان است. سیگاریها همچنین ممکن است بیماری ریوی داشته باشند (به علت سیگارهای متعدد در روز) یا ظرفیت ریه آنها پایین باشد که این شرایط، خطر ابتلا به بیماریهای خطرناک، همچون کرونا را افزایش میدهد.
قلیان کشیدن نیز به همین روش، خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد؛ همچنین قلیان، خطر انتقال ویروس کرونا را از شخص به شخص بالا میبرد. به طور کلی شرایطی که نیاز به اکسیژن را افزایش یا توانایی بدن را برای استفاده صحیح از اکسیژن کاهش میدهند بیماران را در خطر ابتلا به بیماریهای جدی شش ها، از جمله ذات الریه (پنومونی) قرار میدهند.
قاره آمریکا
آمریکا/ شمار قربانیان کرونا از مرز سه هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا از مرز سه هزار نفر گذشت.
شمار کشتههای کرونا در آمریکا در بیست و چهار ساعت رکورد زد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، سیر ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا سرعت بسیار بیشتری پیدا کرده است. براساس آمار رسمی اعلام شده در بیست و چهار ساعت گذشته، پانصد و نوزده نفر در آمریکا به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جانشان را از دست دادند. این بالاترین رقم جان باختگان کرونا در مدت یک روز در آمریکا است. با این آمار جدید، شمار جان باختگان کرونا در آمریکا به سه هزار نفر رسیده است.
افزایش ۵۰ درصدی بار کاری اورژانس نیویورک
کرونا سبب افزایش پنجاه درصدی بار کاری اورژانس نیویورک شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، این روزها شمارههای اورژانس و آتشنشانی در شهر نیویورک آمریکا بسیار زنگ میخورد که علت آن شیوع بیماری کووید-۱۹ است. فقط در یک روز گذشته حدود شش هزار تماس تلفنی با سازمان آتشنشانی نیویورک انجام شد. در آمریکا شماره ۹۱۱ برای آتشنشانی و خدمات اورژانس درنظر گرفته است. از زمان شیوع کرونا در شهر نیویورک، تعداد تماسها با این شماره، پنجاه درصد افزایش یافته است. طبیعی است که این میزان درخواست از اورژانس نیویورک، پاسخگویی برای افراد شاغل در این بخش را بسیار دشوار میکند بویژه درشرایطی که یازده درصد از کارکنان سازمان آتشنشانی نیویورک بیمار شده و به علت بیماری کرونا مرخصی گرفته اند.
اعلام وضعیت اضطرار بهداشتی در مکزیک
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر امور خارجه مکزیک به دلیل شیوع ویروس کرونا در این کشور وضعیت اضطراری برای بهداشت اعلام کرد. وزارت بهداشت مکزیک اعلام کرد، ۱۰۹۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا در مکزیک ثبت شده است که از این تعداد ۲۸ نفر جان باخته اند.
بیمار صفر کرونایی در واشنگتن، کشیش بود
بیمار صفر کرونایی در واشنگتن که یک کشیش بود، پس از سه هفته از بیمارستان ترخیص شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ویروس کرونا در واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا نیز شیوع پیدا کرده است. فردی که نخستین مبتلای به کرونا در واشنگتن بود، روز گذشته از بیمارستان ترخیص شد. وی سه هفته در بیمارستان بود تا اینکه دیروز از بیمارستان مرخص شد و به خانه اش بازگشت. در شیوع بیماری کرونا، از فردی که نخستین مورد ابتلا به بیماری در او در منطقهای دیده شده باشد، با عنوان بیمار صفر یاد میشود. وی حدود ده روز از مدت بستری بودن خود را در بخش مراقبتهای ویژه، آی سی یو، بود. وی یک کشیش به نام تیموتی کال است.
آمریکا/ هشدار ترامپ درباره شرایط چالش برانگیز در ۳۰ روز آینده
به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری، گفت: دیروز من اعلام کردم که دستورالعملهای فاصله اجتماعی تا پایان ماه آوریل تمدید میکنم. این بر اساس نمودار میزان تلفات در دو هفته آینده است. این نمودارها همچنین نشان میدهند که با تشدید این دستورالعملها ما میتوانیم جان بیش از یک میلیون آمریکایی را نجات دهیم. بار دیگر تکرار میکنم. یک میلیون نفر. آینده ما در دستان خودمان است.
وی افزود: انتخابهایی که ما انجام میدهیم سرنوشت این ویروس و سرنوشت پیروزی ما را بر آن تعیین خواهد کرد. ما گزینه دیگری در پیش رو نداریم. همه ما نقشی در پیروزی در این جنگ برعهده داریم. هر خانواده و یا هر واحد تجاری میتوانند در متوقف کردن ویروس نقش داشته باشند. زمان پرچالشی در ۳۰ روز آینده پیش روی ما است. این ۳۰ روز، خطیر و مهم است. ما در وضعیتی قرار داریم که بسیار دشوار است.
در ادامه نشست خبری، خبرنگاری پرسید: شما به آمریکاییهایی که از دست شما عصبانی هستند چه میگویید؟ آنها معتقدند که شما این بحران را کوچک جلوه میدهید. در ۴ مارس ما شمار اندکی مبتلا به بیماری داشتیم و میتوانستیم بیماری را مهار کنیم؟
ترامپ در پاسخ گفت: من از آنها میخواهم که آرام باشند. ما کار بزرگی انجام داده ایم. این افراد باید آرام باشند. ما راه خود را میرویم و به پیروزی بزرگی میرسیم. شما و سی ان ان این سخنان را میگویید. این موضوع سبب شده است که افراد بیشتری به اخبار سی ان ان گوش ندهند. من خواهان آرامش در کشور شده ام. من نمیخواهم وحشت در کشور ایجاد کنم. من میتوانم بهتر از شما وحشت را در این کشور ایجاد کنم. من میخواهم که کشور ما آرام و قدرتمند باشد و مبارزه کند تا برنده شود. ما از این وضعیت دور خواهیم شد. من به خاطر کاری که این افراد انجام میدهند افتخار میکنم. من به خاطر اقدامات مایک پنس، گروه کاری و دیگر افراد انجام داده اند، افتخار میکنم. این همانند یک معجزه است که ما در کنار هم جمع شده ایم. شما به جای این سوالات زننده و آزار دهنده باید سوالاتی واقعی بپرسید.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت: آیا ماسکها در بیمارستانها احتکار میشوند؟، گفت: شما یک خبرنگار فوق العاده هستید و شما باید به بیمارستانها بروید و همه چیز را ببینید. ما روابط خوبی با کشورها داریم. چین برای ما محمولههای ارسال کرد. روسیه هم یک هواپیمای بزرگ پر از تجهیزات برای ما ارسال کرد. کشورهای دیگر هم برای ما اقلامی را ارسال کردند. این موضوع مرا شگفت زده کرد. ما همچنان درسهای زیادی میآموزیم.
ترامپ در ادامه، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره کم بودن سرانه آزمایش کرونای افراد نسبت به دیگر کشورها گفت:ما یک کشور بزرگ هستیم و مناطق کمی تحت تاثیر واقع شده اند. اگر شما نگاهی به کره جنوبی داشته باشید تنها در سئول میلیونها نفر زندگی میکنند. ما بیشترین تعداد آزمایش را تاکنون بیش از هر کشوری در جهان انجام داده ایم. آزمایشهای ما بهتر از هر کشوری در جهان است. این یک تغییر دهنده بازی است و هر کشوری خواهان آن است. شما باید به جای پرسیدن این سوال به افرادی که این کار را انجام داده اند تبریک بگویید. ما یک سیستم ناکارآمد بهداشتی را از دولت پیشین به ارث بردیم. این سیستم کارا نبود.
در برخی موارد، علائم کرونا شبیه حمله قلبی است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مطالب زیادی درباره ویروس کرونا مطرح است. نکات بسیار زیادی درباره این ویروس وجود دارد که از آن بی اطلاعیم. یکی از مشکلات مربوط به کرونا، علائم آن است. شماری از افراد در آمریکا با شمارههای اورژانس تماس گرفته و اعلام کرده اند که به حمله قلبی مبتلا شده اند. وقتی این افراد به بیمارستان منتقل شده اند مشخص شده است که عارضه آنها حمله قلبی نبوده بلکه کرونا بوده است. شباهت علائم حمله قلبی با کرونا مسئله جدیدی است که در این زمینه بروز کرده است. به همین علت ممکن است اشتباه تشخیص داده شود و فردی که کرونا دارد به اشتباه اینگونه تشخیص داده شود که دچار حمله قلبی شده است.
دکتر جاناتان راینز متخصص قلب و عروق در بیمارستان دانشگاه جرج واشنگتن که زمانی پزشک قلب و عروق جرج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا بود در این خصوص گفت: مواردی از ابتلا به کووید-۱۹ را در کشورهای مختلف ازجمله چین و ایتالیا و آمریکا داشته ایم که فرد مبتلا به کووید-۱۹ بهبود پیدا کرده و دستگاه تنفسی او به حالت عادی نزدیک شده است، اما ناگهان دچار مشکلات قلبی شده و در فاصله زمانی کوتاهی جان خود را از دست داده است. تشخیص پزشکان متخصص این بوده است که این افراد به علت حمله قلبی جانشان را از دست داده اند که این حمله قلبی ناشی از حمله ویروس یا ناشی از پاسخ و واکنش دستگاه ایمنی بدن به حضور ویروس بوده است. این علائم بسیار شبیه حمله قلبی معمولی بوده است. تشخیص اینکه حمله قلبی ناشی از کرونا است یا اینکه حمله قلبی معمولی است برای پزشکان متخصص بسیار دشوار است، زیرا بسیاری از علائم کرونای حاد از جمله تنگی نفس و درد در قفسه سینه دقیقا شبیه علائم ناشی از حمله قلبی است. نوارقلب این افراد نیز بسیار به هم شبیه است و درنتیجه تمایز قائل شدن بین این دو حالت بسیار سخت است. در حال حاضر هیچ جایی در آمریکا وجود ندارد که بتواند تست کووید-۱۹ را سریع انجام دهد. درنتیجه ممکن است فردی به بیمارستان مراجعه کند و علائم حمله قلبی را داشته باشد و از او نوار قلب گرفته شود که این نوار قلب بسیار شبیه نوار قلب در حملات قلبی معمولی باشد، اما عملا مشکل او ناشی از کووید-۱۹ باشد.
آمریکا/ استفاده از کامیونهای یخچالدار برای حمل جسد در نیویورک
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، از کامیونهای یخچال دار برای حمل اجساد تلفات کرونا در شهر نیویورک استفاده میشوند. در یکی از بیمارستانهای منطقه بروکلین اجساد تلفات ناشی از کرونا با لیفتراک در این کامیونها بارگیری میشوند.
آمریکا/ مرگ اولین نظامی آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از مرگ اولین نظامی آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
آمریکا/ نیوزویک: ویروس کرونا نحوه کار کردن ما را تغییر میدهد
هفتهنامه آمریکایی نیوزویک بر روی جلد تازهترین شماره خود مجسمه آزادی را در حال کار با رایانه به تصویر کشید و ضمن اشاره به رواج دورکاری در این روزها در بسیاری از کشورهای جهان در صفحه توئیتری خود، نوشت: شیوع کرونا نحوه کار کردن ما را برای همیشه تغییر خواهد داد.
آمریکا/ مقام آمریکایی: وابستگی به کشورهای دیگر باعث آسیب پذیری شده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا اعلام کرد، وابستگی بیش از حد به دیگر کشورها در زمینه تجهیزات پزشکی ارزان باعث ایجاد آسیب پذیری استراتژیکی برای اقتصاد آمریکا شده است.
آمریکا/ فرماندار ایالت نیویورک: مرگ ۲۵۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته به علت کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: شمار مبتلایان به کرونا در ایالت نیویورک هر روز در حال افزایش است. بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا در ایالت نیویورک است. شصت و شش هزار و چهارصد و نود و هفت نفر در این ایالت به کرونا آلوده شده اند. یک هزار و دویست و پنجاه و هشت نفر در این ایالت به علت ابتلا به این بیماری جانشان را از دست داده اند. فقط در بیست و چهار ساعت گذشته، دویست و پنجاه و سه نفر در ایالت نیویورک، جانشان را به علت ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند. تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا و سراسر جهان بسیار تکان دهنده است. سرعت شیوع این بیماری بسیار زیاد است و این ویروس از روز اول هم از ما جلوتر بوده است. ما باید دامنه و شدت اقدامات خود را بسیار گسترش دهیم.
وی افزود: در میان ایالتهای آمریکا، نیویورک با بیش از ۶۶ هزار مبتلا در رده نخست قرار دارد. نیوجرسی با بیش از ۱۳ هزار، کالیفرنیا با بیش از ۶ هزار، مشیگان با بیش از ۵ هزار در ردههای بعدی قرار دارند. ما با ۱۲۱۸ مورد از مرگ افراد مبتلا در نیویورک در رده نخست در میان ایالتهای آمریکا قرار داریم. این بسیار غم انگیز است. افراد در سراسر ایالت این وضعیت را درک میکنند. به خاطر تاخیر در دریافت دستگاههای تنفسی شمار بیشتری از افراد جان خود را از دست میدهند. در رابطه با بستری شدن افراد هیچ شکی وجود ندارد که شمار افراد مبتلا رو به افزایش است. هر ۲ روز شاهد دو برابر شدن شمار افراد مبتلا بودیم. سپس این وضعیت به ۳ روز، ۴ روز و سپس ۵ روز کاهش پیدا کرد. ما هم اکنون شاهد آن هستیم که شمار افراد مبتلا هر ۶ روز دو برابر میشود. در حالی که شمار افراد مبتلا روبه افزایش است، اما شمار افرادی که بهبود پیدا میکنند.
اندرو کومو همچنین، گفت: این وضعیت شبیه جنگ است. باید با این نگاه به این مسئله بنگریم و همین حالا باید اقدام کنیم. ما باید مشترک با هم اقدام کنیم و با هم تعامل داشته باشیم و وحدت داشته باشیم. باید وحدتی داشته باشیم که کشورمان در چندین دهه گذشته شاهد آن نبوده است. ما به چنین وحدتی بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم.
آمریکا/ فرماندار ویسکانسین: وضع سیاهپوستان در زمان کرونا، بحرانی است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع ویروس کرونا در برخی از ایالتهای آمریکا نگران کنندهتر از ایالتهای دیگر است که علت آن نیز وضعیت خاص این ایالتها است. برای مثال، شاهد انتشار پیام مسئولان شهری در شهر میلواکی واقع در ایالت ویسکانسین هستیم. آنها هشدار داده اند که بیماری کووید-۱۹ اصلا شوخی بردار نیست و باید جدی گرفته شود و مردم باید در خانه بمانند. فرماندار ویسکانسین نیز با انتشار پیامی ویدئویی اعلام کرده است که شدت بحران در مناطقی که سیاهپوستان آمریکا در آن زندگی میکنند به منزله "بحران در بحران" است.
به گفته تونی ایوِرز Tony Evers فرماندار ایالت ویسکانسین، کرونا را نباید بازی گرفت و نباید تصور کرد داستانی شبیه توهم توطئه است. وی تاکید کرده است که مردم به این ویروس آلوده میشوند و جانشان را از دست میدهند و درنتیجه باید جدی گرفته شود. تاکنون یک هزار و یکصد و دوازده نفر در ایالت ویسکانسین به ویروس کرونا آلوده شده اند و سیزده نفر نیز در این ایالت به علت کرونا جانشان را از دست داده اند. به گفته مسئولان شهری در شهر میلواکی در این ایالت، سیاهپوستان این شهر قربانیان اصلی کرونا هستند. تونی ایورز وضعیت سیاهپوستان این شهر را بحران در بحران توصیف کرده است. بیشترین شمار قربانیان کرونا در ایالت ویسکانسین و شهر میلواکی از میان سیاهپوستان آمریکا هستند. در این ایالت، گروههایی هستند که بیمه ندارند یا بیمه درمانی آنها کافی نیست. این مسئله به ویژه درمیان سیاهپوستان و دیگر رنگین پوستان این ایالت و دیگر ایالتهای آمریکا مشهود است. گفتنی است میلواکی سی امین شهر پرجمعیت آمریکا و بزرگترین شهر ایالت ویسکانسین به شمار میرود.
آمریکا/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا در بین کارکنان پنتاگون
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت دفاع آمریکا از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در بین کارکنان این مجموعه به هزار و ۸۷ نفر خبر داد.
آمریکا/ شمار مبتلایان به کرونا از مرز ۱۴۱ هزار نفر گذشت
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شمار افراد مبتلا به بیماری ناشی از ویروس کرونا در آمریکا هر لحظه افزایش مییابد. براساس جدیدترین آمار، شمار افراد مبتلا به کرونا در آمریکا به یکصد و چهل هزار و چهارصد و چهل نفر رسید. شمار قربانیان کرونا در جهان به سی و پنج هزار و نوزده نفر رسیده است.
آمریکا/ قرنطینه اجباری برای ورود افراد از ایالتهای دیگر به ایالت ورمونت
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع ویروس کرونا مسئولان ایالتی در ایالتهای مختلف آمریکا را به اتخاذ تصمیمات مختلف متناسب با شرایط شیوع این ویروس مجبور کرده است. فرماندار ایالت آریزونا امروز اعلام کرد به علت شیوع ویروس کرونا، مدارس این ایالت تا پایان سال تحصیلی جاری، تعطیل خواهند بود. آریزونا، ششمین ایالت بزرگ و شانزدهمین ایالت پرجمعیت آمریکاست. در ایالت مریلند نیز فرماندار این ایالت، به مردم دستور داد که از خانههای خود خارج نشوند. این دستور قرنطینه خانگی از امشب در ایالت مریلند اجرایی میشود. در ایالت ورمونت نیز فرماندار این ایالت دستور داده است هرکس که خارج از این ایالت وارد ورمونت شود باید برای مدت چهارده روز در قرنطینه خانگی بماند.
آمریکا/ اوج کرونا در آمریکا تا ۲ هفته دیگر
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شمار افراد مبتلا به بیماری ناشی از ویروس کرونا در آمریکا روز به روز در حال افزایش است.دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستورالعملهای دولت فدرال درباره کرونا را تا سی ام آوریل تمدید کرد. وی تصریح کرده است اوج زمان ابتلا به کرونا در آمریکا تا دو هفته دیگر خواهد بود.
آمریکا/ بیکاری ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در صنعت هتلداری آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع ویروس کرونا در آمریکا به اقتصاد این کشور آسیب زیادی وارد کرده است. صنعت هتلداری آمریکا یکی از قربانیان اصلی بیماری کووید-۱۹ در آمریکا است. اتحادیه هتلداران آمریکا درباره آثار اقتصادی کرونا بر این صنعت، آماری منتشر کرده است. براساس این آمار، حدود هشت میلیون و سیصد و شش هزار نفر در این صنعت در امریکا مشغول به کار هستند.
این اتحادیه ارزیابی کرده است که به علت ویروس کرونا، سه میلیون و هفتصد و سی و هفت هزار و نهصدو هفتاد و پنج فرصت شغلی در این صنعت از دست خواهد رفت. با این اوصاف، حدود چهل و پنج درصد مشاغل در صنعت هتلداری آمریکا به علت کرونا نابود خواهند شد. بیشترین تعداد نابودی فرصتهای شغلی در صنعت هتلداری آمریکا در ایالت کالیفرنیا خواهد بود بطوریکه چهارصد و پنجاه و شش هزار و پانصد و هفتاد نفر در این ایالت بیکار خواهند شد. این آمار در ایالت فلوریدا حدود سیصد و سی و شش هزار نفر، در ایالت تگزاس حدود دویست و نود و هفت هزار نفر، در ایالت نیویورک حدود دویست و سی و هشت هزار و در ایالت نوادا حدود یکصدو هفتاد و هشت هزار نفر خواهد بود. البته صنعت هتلداری آمریکا در ایالتهای دیگر نیز به علت کرونا دچار مشکلات جدی از نظر حذف فرصتهای شغلی خواهند شد. این آمار بسیار تکان دهنده و نگران کننده است.
البته اگر بحران کرونا برای مدت طولانی به طول بینجامد، آثار سوء این بحران برای صنعت هتلداری آمریکا از این حد هم بسیار فراتر خواهد رفت. بسته حمایتی دولت فدرال آمریکا که ارزش آن بیش از دو تریلیون دلار (دو هزار میلیارد دلار) است، میتواند صنعت هتلداری آمریکا را حداکثر تا هشت هفته دیگر سرپا نگاه دارد. اما اگر این بحران برای مدت بیش از هشت هفته به طول بینجامد، تکانهای شدید زلزله وار آن برای این صنعت بسیار شدیدتر خواهد شد.
کانادا/ آمار کلی مبتلایان به ویروس کرونا به ۶۶۷۱ مورد افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات بهداشت عمومی کانادا اعلام کرد، آمار کلی مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۶۶۷۱ نفر افزایش یافت که از این میان، ۶۶ نفر جان باخته اند.
کانادا/ فوت ۹ سالخورده بر اثر کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از تورنتو به نقل از شبکه تلویزیونی سی تی وی، به دنبال شیوع ویروس کرونا در خانه سالمندان "باب کی گیان" تا کنون ۹ فرد سالخورده ساکن این خانه فوت کرده اند. مسئولان مرکز از ابتلای ۱۴ تن از کارکنان خانه سالمندان "باب کی گیان" و ظهور نشانههای بیماری در ۳۵ سالخورده دیگر ساکن در این خانه خبر داده اند. اگر چه این مرکز از دو هفته قبل بر روی ملاقات کنندگان بسته شده بود و کارکنان شروع به استفاده از وسایل حفاظتی کرده بودند، اما شواهد حاکی از آن است که تعداد زیادی از آنها و همچنین ساکنان خانه سالمندان پیش از این تاریخ مبتلا شده اند. براساس آخرین آمار تا کنون ۶۶۷۱ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در کانادا شناسایی شده اند.
کانادا/ ترودو: وضعیت ما در مقابله با کرونا بهتر از آمریکاست
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اوتاوا، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، روز دوشنبه گفت وضعیت کشورش در مقابله با ویروس کرونا شبیه آمریکا نیست. به دلیل واکنش سریعتر مقامات کانادا وضعیت این کشور بهتر است.
وی اظهار داشت: من فکر می کنم وضعیت ما با آمریکا متفاوت است. ما در انجام تستها و متقاعد ساختن مردم به ماندن در خانه با سرعت زیادی عمل کردیم. ولی این هفته خواهیم دید که آیا رفتار مردم ثمره مورد نظر را خواهد داشت. ما می دانیم که همه چیز به عملکرد مردم بستگی دارد.
برزیل/ پلاتوی خبرنگار صدا و سیما از سائوپائولو درباره نگرانیها درباره شیوع کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو، نگرانی از افزایش شیوع ویروس کرونا در برزیل از یک طرف و نگرانی از اوضاع اقتصادی در شرایطی که تمام کسب و کارها باید به مدت ۴۰ روز تعطیل باشند از طرف دیگر به چالش جدی برای مردم برزیل و مسئولان این کشور تبدیل شده است. رئیس جمهور برزیل بارها به شیوههای مختلف، مخالفتش را با تعطیلی کسب و کارها ابراز کرده است. یک روز پس از درخواست وزیر بهداشت برزیل از مردم، مبنی بر قرنطینه خانگی و رعایت فاصله اجتماعی، رئیس جمهور برزیل، اما در بین مردم حضور یافت و با آنها، عکس سلفی گرفت.
رئیس جمهور برزیل بر خلاف توصیههای وزیر بهداشت و سایر نهادهای پزشکی، با حضور در یکی از محلههای شهر برازیلیا و گرفتن سلفی و گفتگو از نزدیک با جمعی از مردم و عدم رعایت فاصله اجتماعی، اعتراض برخی از کارشناسان حوزه پزشکی برزیل را برانگیخت. در همین رابطه، حتی یک شبکه اجتماعی پست، رئیس جمهور برزیل را به دلیل نقض قوانین سلامت حذف کرد.
به نظر می رسد اختلاف جدیی بین دولت مرکزی برزیل و دولتهای محلی بر سر قرنطینه و تعطیلی کسب و کارها شکل گرفته است. طبق آخرین آمار وزارت بهداشت برزیل ۴۲۵۶ نفر در این کشور، مبتلا به کرونا هستند و ۱۳۶ نفر جان خود را از دست داده اند.
کلمبیا/ اعلام آتش بس از ۱ تا ۳۰ آوریل توسط "ارتش آزادی بخش ملی کلمبیا"
به گزارش شبکه ونزوئلایی تله سور، “ارتش آزادی بخش ملی کلمبیا” از اعمال آتش بس یکجانبه در این کشور از تاریخ ۱ تا ۳۰ آوریل خبر داد. ارتش آزادی بخش ملی، این اقدام را به عنوان اقدامی انسان دوستانه در برابر پیامدهای شیوع ویروس کرونا معرفی کرده است.
در پیامی منتشر شده در شبکههای اجتماعی، این سازمان شبه نظامی همچنین از دولت ایوان دوکه، رئیس جمهور این کشور خواست با نمایندگانش در کوبا برای توافق بر سر آتش بس دوطرفه و موقت، مذاکره کند. در متن این پیام که در خصوص آتش بسی یک طرفه و اعمال شده برای بازهای یک ماهه از یکم تا ۳۰ ام آوریل اطلاع رسانی کرده، آمده است: «اقدامی، انسان دوستانه از سوی ارتش آزادی بخش ملی در مورد ملت کلمبیا (صورت گرفته است) که از پیامدهای ویروس کرونا رنج میبرد».
قاره اروپا
تاثیر کرونا بر اقتصاد انگلیس
باصداها:
۱ – دزموند کاس – تعمیر کار ساختمان
۲ – جرمی کوربین – رهبر حزب کارگر انگلیس
۳ – ریشی سوناک – وزیر خزانه داری انگلیس
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا به ۴۰۰ هزار نفر در اروپا
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از پاریس از افرایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اروپا به ۴۰۰ هزار نفر خبر داد.
جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در کشورهای بالکان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در کشورهای منطقه بالکان تصاعدی و همچنان رو به افزایش است. براساس تازهترین آمارها، بوسنی ۳۵۵ مبتلا و ۹ نفر فوتی، کرواسی ۷۱۵ مبتلا و ۶ نفر فوتی، صربستان با ۷۴۱ نفر مبتلا و ۱۳ نفر فوتی، مونته نگرو ۹۱ مبتلا و دو نفر فوتی، مقدونیه ۲۵۹ مبتلا و دو نفر فوتی، کوزوو ۹۰ مبتلا، آلبانی ۲۲۳ مبتلا و ۱۱ نفر فوتی واسلوونی ۷۳۰ مبتلا و ۹ نفر فوتی داشته است.
آنا برنابیچ، نخست وزیر صربستان گفت: تاکنون ۷۴۱ نفر آلوده و ۱۳ نفر نیز جان خود را از دست داده اند و ۵۴ نفر نیز درمان شده اند. وی از شهروندان خواست تا در خانه بمانند و گفت که در صورت لزوم، اقدامات محدود کننده تری اعمال خواهد شد.
براساس اعلام انستیتوی بهداشت عمومی مونته نگرو، ۶ هزار و ۲۲۸ نفر تحت نظارت سلامت پزشکی قرار دارند. دولت این کشور طی نامهای خطاب به کلیه اعضای پیمان ناتو، تقاضای اهدای کمکهای پزشکی در این خصوص شده است. دولت اسلوونی هم درصدد اعمال محدودیتهای جدید برای جلوگیری از شیوع اپیدمی ویروس کرونا است. بر همین اساس، از آنجا که مهلت آیین نامه دولت منع ورود مسافران غیر اتحادیه اروپا از اسلوونی در اواسط هفته آینده منقضی میشود، این منع ورود تا دو هفته دیگر تمدید میشود.
بسته کمک مالی اروپا به کشورهای منطقه بالکان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو، اتحادیه اروپا برای مقابله با بیماری کرونا بسته کمک ۴۱۰ میلیون یورویی را برای کشورهای بالکان غربی تصویب کرده است. سهم بوسنی و هرزگوین دریافت ۸۰.۵ میلیون یورو است که ۷ میلیون آن شامل کمکهای فوری درمانی است.
تاکید رئیس کمیسیون اروپا بر حفظ همبستگی و اتحاد اروپایی
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، رئیس کمیسیون اروپا بر همبستگی بیشتر و اقدامات هماهنگ کشورهای اروپایی برای مقابله با کرونا تاکیدکرد.
اورسولا فون دِر لاین در صحن علنی پارلمان اروپا درباره مشکلات کشورهای اروپایی درمواجهه با بیماری کووید-۱۹ گفت: با شیوع ویروس کرونا، اروپا به یک روح واحد و وحدت کلی نیاز دارد. اتحادیه اروپا در این شرایط باید ثابت کند که اتحادیهای فقط برای روزهای خوش و خوب نیست. اما میبینیم بسیاری از کشورهای اروپایی حاضر نشده اند به دیگران در این شرایط کمک کنند و کشورهای دیگر را نیز در زیر چتر خود بگیرند. ما به همبستگی و هماهنگی بیشتر در اقداماتمان نیاز داریم.
زیان ۷۶ میلیاردی هواپیمایی اروپا به علت کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، صنعت هواپیمایی و شرکتهای هواپیمایی فعال در این زمینه در کشورهای مختلف جهان از شیوع بیماری کووید-۱۹ به شدت متضرر شده اند. هر روز خبرهای بدی درباره ضربه کرونا به شرکتهای هواپیمایی مختلف منتشر میشود. برای نمونه، امروز اعلام شد شرکت هواپیمایی ایزی جت در انگلیس پروازهای خود را متوقف کرده است. شرکتهای هواپیمایی با مشکل تقاضای سفر مواجه هستند، زیرا بسیاری از کشورها مرزهای خود را به روی خارجیها بسته اند و در نتیجه برای پرواز با هواپیما تقاضایی وجود ندارد. در زمینه عرضه، نیز شرکتهای هواپیمایی با مشکلات جدی مواجه هستند، زیرا دولتها در کشورهای مختلف، اجازه پرواز را به هواپیماهای این شرکتها نمیدهند و محدودیتهای بسیاری برای آنها به وجود آورده اند. پس میبینیم که در سوی معادله یعنی هم از نظر عرضه و هم از نظر تقاضا، برای شرکتهای هواپیمایی مشکلات بسیاری به وجود آمده است.
یاتا، انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی اعلام کرده است شرکتهای هواپیمایی اروپایی امسال از نظر درآمدی، در مقایسه با سال دو هزار و نوزده، هفتاد و شش میلیارد دلار متضرر میشوند. هزینه سرمایهای برای شرکتهای هواپیمایی بسیار زیاد است، زیرا هواپیماها و نگهداری آنها بسیار پرهزینه است و برای این صنعت، زیرساختهای پرهزینهای نیاز است. با این اوصاف، تعجبی ندارد که شاهد تصمیم مسئولان شرکت هواپیمایی ایزی جت برای به زمین نشاندن کل ناوگان پروازی این شرکت باشیم. البته در کشوری همانند انگلیس میبینیم که دولت پذیرفته است، هشتاد درصد دستمزد کارکنان صنعت هواپیمایی را پرداخت کند.
انگلیس/ مقام انگلیسی: پذیرش در بیمارستانها بدتر میشود
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام پزشکی در انگلیس گفت، انتظار داریم که پذیرش در بیمارستان در زمینه ویروس کرونا طی دو هفته آینده بدتر شود.
انگلیس/ افزایش مبتلایان به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، براساس اطلاعیه وزارت بهداشت و درمان انگلیس، تا ساعت ۹ صبح امروز ۲۲ هزار و ۱۴۱ نفر در انگلیس به بیماری کووید ۱۹ مبتلا و هزار و ۴۰۸ نفر نیز قربانی ویروس کرونا شده اند که ۱۸۰ نفر بیشتر از اخرین آمار اعلام شده دیروز است. این وزارتخانه افزود که تاکنون از ۱۳۴ هزار و ۹۴۶ نفر نیز آزمایش ویروس کرونا گرفته شد.
انگلیس/ سی ان ان: تصویر کرونا در انگلیس بسیار ناراحت کننده است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع ویروس کرونا در انگلیس نیز همچنان ادامه دارد. امروز خبر جان باختن دو نفر از کارکنان کادر بیمارستانی به علت ابتلا به کرونا، جامعه انگلیس را متاثر کرد. تاکنون حدود بیست هزار نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده اند. بیش از یک هزار و دویست و بیست نفر نیز به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند. تصویر کرونا در انگلیس بسیار ناراحت کننده است.
پزشکان و کادر درمانی انگلیس در وضع بسیار سختی قرار دارند، زیرا باید تصمیمات سختی در این شرایط اتخاذ کنند. در گفتگو با پزشکان لندن متوجه شدم که از آنها خواسته اند تا بیماران خود را از یک تا شش درجه بندی کنند. افرادی که در گروه شش قرار بگیرند احتمال زنده ماندن آنها بسیار کمتر از بقیه است و بدترین گروه بیماران را تشکیل میدهند.
به گفته متخصصان آنکولوژی (متخصص غدد) در لندن، آنها دیگر نمیتوانند به گروه شش، خدمات شیمی درمانی ارائه کنند و بیماران این گروه دیگر نمیتوانند در بیمارستان بمانند و باید از بیمارستان مرخص شوند و به خانه بروند. تصمیم گیری در این خصوص برای پزشکان بسیار بسیار سخت است. هدف از این کار، خالی کردن بیمارستان است تا اینکه تخت خالی برای مواجهه با سونامی بیماران مبتلا به ویروس کرونا ایجاد شود. طبیعی است که تصمیم گیری در چنین مواردی برای پزشکان انگلیسی بسیار دشوار است.
به گفته پزشکان انگلیسی، آنها به صورت گروهی تصمیم گیری میکنند، اما واقعا هراس دارند که در آینده، برخی از این بیماران که زنده بمانند از این پزشکان شکایت کنند. بیماران این گروه بسیار ناراحت هستند و میگویند از اینکه شیمی درمانی آنها متوقف شده است، بسیار ناراحتند.
انگلیس/ پایان قرنطینه شاهزاده چارلز
خبرگزاری فرانسه از لندن به نقل از یک مقام رسمی از خروج شاهزاده چارلز فرزند ملکه انگلیس از قرنطینه خبر داد.
انگلیس/ کرونا شرکت هواپیمایی ایزی جت را زمینگیر کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ آثار سوء اقتصادی خود را بر صنعت هواپیمایی جهان نیز به صورت جدی برجا گذاشته است. به علت شیوع ویروس کرونا بسیاری از مردم از سفر دست کشیده اند. به همین علت، شماری از شرکتهای هواپیمایی پروازهای خود را کاملا لغو کرده است. مسئولان شرکت هواپیمایی ایزی جت در انگلیس امروز اعلام کردند به علت شیوع این بیماری، کل ناوگان هواپیمایی خود را از فعالیت خارج میکند و همه پروازهای خود را متوقف میکند.
چندی پیش نیز مسئولان شرکت هواپیمایی فلای بی Flybe که شرکت هواپیمایی انگلیسی با پروازهای منطقهای است از ورشکستگی این شرکت خبر دادند. کاهش شدید تقاضای سفر یکی از علل اصلی ورشکستگی این شرکت است که در ماههای اخیر با مشکلات مالی و اقتصادی شدیدی مواجه شده بود. فلای بی نخستین شرکت بزرگ انگلیسی بود که قربانی کرونا شد. با ورشکسته شدن این شرکت، دو هزار و چهارصد نفر از کارکنان این شرکت، بیکار شدند. اسامی شرکتهای هواپیمایی بزرگ دیگری ازقبیل بریتیش ایرویز، ویرجین آتلانتیک، لوفتهانزا، هواپیمایی نروژ و یونایتد ایرلاینز درمیان قربانیان کرونا در بخش هواپیمایی دیده میشوند. این بدترین وضعیت پیش آمده برای صنعت هواپیمایی جهان از زمان شیوع ویروس سارس در سال دو هزار و سه تاکنون است.
فرانسه/ فوت شش پزشک فرانسوی بر اثر کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ با فوت یک پزشک دیگر در فرانسه تعداد پزشکانی که تا ۳۰ مارس بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند به ۶ نفر رسید. این پزشک در "مرکز منطقهای بیمارستانی متز" بستری بود. در این مرکز، ابتلای دست کم ۴۰ تن از اعضای کادر درمانی به کرونا تایید شده است.
فرانسه/ جدیدترین آمار کرونا در فرانسه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه در نشست خبری با تشریح اوضاع فرانسه پس از شیوع بیماری کووید ۱۹ گفت: در مجموع ۴۴ هزار و ۴۵۰ نفر تاکنون در فرانسه آلوده به ویروس کرونا تشخیص داده شده اند که از این تعداد، ۴ هزار و ۲۷۶ نفر طی ۲۴ ساعت اخیر است.
ژروم سالومون افزود: تعداد جان باختگان کرونا در بیمارستانهای فرانسه نیز به ۳ هزار و ۲۴ مورد رسیده که از این تعداد ۴۱۸ مورد برای ۲۴ ساعت اخیر است. در حال حاضر ۲۱ هزار نفر در بیمارستانهای فرانسه بستری اند که ۵ هزار و ۵۶ نفرشان در مراقبتهای ویژه هستند. ۷ هزار و ۹۲۴ نفر نیز تاکنون بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده اند.
فرانسه/ یک مسئول فرانسوی: بیمارستانهای پاریس اشباع شده اند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ فیلیپ ژوون رئیس بخش اورژانسهای بیمارستان ژرژ پمپیدو پاریس گفت بیماران بدحال مبتلا به کرونا باید از پاریس به شهرهای فرانسه و سراسر اروپا تخلیه شوند. به احتمال زیاد در ساعات یا روزهای آینده دیگر تخت خالی در بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای پاریس وجود نخواهد داشت. اگر می خواهیم جان افراد را نجات دهیم باید تصمیم بزرگی گرفته شود. این تصمیم باید، خالی کردن بخشهای مراقبتهای ویژه برای بیمارانی باشد که در چند روز آینده خواهند آمد. بیماران فعلی باید از پاریس به سایر شهرستانها که فکر میکنیم این بیماری تا قبل از دو یا سه هفته به آنها نخواهد رسید اعزام شوند همچنین باید بیمارانمان را به سراسر اروپا و نه فقط به آلمان و سوئیس و لوکزامبورگ اعزام کنیم.
فیلیپ ژوون تاکید کرد: باید پلهای هوایی و ریلی ایجاد کنیم و با همه پایتختهای اروپایی تماس بگیریم و از آنها ظرفیت پذیرش بیمارانمان را بپرسیم. اگر این کار را نکنیم تا چند ساعت یا چند روز دیگر در ایل دو فرانس نخواهیم توانست همه بیماران را در بخش مراقبتهای ویژه بپذیریم. برای این کار، هواپیما و قطار و نیروی انسانی و امکانات ارتباطی و حمل و نقل لازم داریم.
فرانسه/ بازگشایی ۲۵ درصد فروشگاههای مواد غذایی
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از پاریس، به نقل از کارشناسان و وزارت بهداشت فرانسه از بازگشایی ۲۵ درصد فروشگاههای مواد غذایی، به شرط رعایت کامل اصول بهداشتی خبر داد.
اسپانیا/شش هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، از سه هفته پیش اسپانیا در شرایط تقریبا تعطیلی کامل قرار گرفته است. تصاویر منتشر شده از پایانه فرودگاهی در مادرید، پایتخت اسپانیا، نشان میدهد این مکان کاملا تخلیه شده است. حدود هشتاد و پنج هزار نفر در اسپانیا به کرونا مبتلا شده اند. هفت هزار و سیصد نفر نیز در اسپانیا به علت ابتلا به ویروس کرونا جانشان از دست داده اند. فقط در بیست و چهار ساعت گذشته، شش هزار مورد جدید از ابتلا به کرونا در اسپانیا گزارش شده است.
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا محدودیتهای جدیدی برای رفت و آمد مردم وضع کرده است. همه کسب و کارها به استثنای کسب و کارهای حیاتی در بخش دولتی و خصوصی تعطیل شده اند. یکی از نگرانیهای اصلی در شبکه بهداشت و درمان اسپانیا، ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) و تختهای محدود این بخشها است. نگرانی دیگر مطرح در این زمینه، جان کادر درمانی است که در خط مقدم این مبارزه قرار دارند. از هر هفت مورد ابتلا به کرونا در اسپانیا، یک مورد مربوط به کارکنان کادر درمانی است. آنها از نظر تجهیزات پزشکی و درمانی به شدت در محدودیت قرار دارند.
اسپانیا/ کاهش دستمزد بازیکنان تیم بارسلونا در زمان بحران کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، باشگاه بارسلونا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: کمیته مدیریت باشگاه بارسلونا، اعضای تیمهای همه ورزشهای حرفهای و اکثریت بازیکنان تیم بسکتبال برای کاهش دستمزدهای خود در طول وضعیت هشدار ناشی از کووید ۱۹ توافق کردند. در این بیانیه آمده است: در مورد تیم اول فوتبال، کاهش، بیش از ۷۰ درصد خواهد بود که در ابتدا توسط باشگاه در نظر گرفته شده بود. این اقدام از سوی تیم به همراه اقدامات باشگاه اجازه میدهد پرداخت ۱۰۰ درصد دستمزدهای کارکنان غیربهداشتی که از این هفته، تحت تاثیر طرح بیکاری جزئی قرار میگیرند، تضمین شود.
ایتالیا/ پلاتوی خبرنگار صدا و سیما از رم درباره شمار کروناییهای ایتالیا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشت. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، همزمان با ادامه شیوع کرونا در ایتالیا تعداد کل افراد الوده به این ویروس به ۱۰۱ هزار ۷۳۹ نفر افزایش یافت و شمار قربانیان نیز به ۱۱ هزار ۵۹۱ نفر رسید. این امار را دقایقی پیش ستاد مقابله با حوادث غیرمترقبه ایتالیا که مرجع اخبار مربوط به کرونا است اعلام کرد. بر اساس این گزارش، شمار بهبودیافته گان از این بیماری نیز ۱۴ هزار و ۶۲۰ نفر اعلام شده است.
ایتالیا / آلوده شدن حدود ۸۴۰۰ نفر از کادر درمانی ایتالیا به کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کارکنان بیمارستانها و کادر درمانی مراکز درمانی در کشورهای مختلف جهان به علت شیوع ویروس کرونا به شدت د رمعرض خطر قرار دارند. آمار منتشر شده درباره شمار مبتلایان به کرونا در میان کادر درمانی بسیار تکان دهنده است. موسسه ملی سلامت و اتحادیه پزشکان ایتالیا آماری در این خصوص منتشر کرده که بسیار دلخراش است. براساس این آمار، در ایتالیا هشت هزار و سیصد و پنجاه و هشت نفر از کارکنان بخش درمانی و بیمارستانی این کشور به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند. شصت و یک نفر نیز از کارکنان کادر درمانی بیمارستانهای ایتالیا به علت آلوده شدن به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
ایتالیا/ رئیس حزب "فراتلی دیتالیا": در موضوع کرونا، اروپا از پشت به ما خنجر زده است
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "ایمولا اوجی"، خانم جورجا ملونی، رئیس حزب "فراتلی دیتالیا" در یک پیام ویدیویی زنده در صفحه فیس بوک خود گفت: برخی از کشورها در اروپا نه تنها "ناسازگاری و بدخواهی" خود را در برابر ایتالیا نشان دادند بلکه "حتی هنگام نبرد ما با این ویروس، از پشت نیز به ما خنجر زدند و حتی در دوره ای، ما را نادیده و به سخره گرفتند." ملونی در ادامه افزود: ما برای اروپا خیلی بیشتر از آنچه که آن تا به امروز برای ما کاری کرده است، کار انجام داده ایم. صندوقی به نام "صندوق نجات دولت ها" در اروپا وجود دارد که ما نیز در این صندوق، پول سرمایه گذاری کرده ایم. ما هم به این پولها رجوع میکنیم!
ایتالیا/ ثبات در شرایط ایتالیا باید ظرف ۲ تا ۳ هفته پدیدار شود
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات سازمان بهداشت جهانی گفت، پس از وضع قرنطینه و اقدامات شدید کنونی در ایتالیا، ثبات در شرایط اپیدمی ویروس کرونا در این کشور باید ظرف ۲ تا ۳ هفته پدیدار شود.
واتیکان/ ۶ نفر به کرونا آلوده شدند
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ایتالیایی زبان "ایل تمپو"، متئو برونی، مدیر دفتر مطبوعاتی واتیکان گفت: تعداد ۶ نفر از کارکنان واتیکان و شهروندان ساکن در آن به ویروس کووید-۱۹ آلوده شده اند. وی افزود: میتوانم تایید کنم، پاپ و افراد خیلی نزدیک به او به این ویروس آلوده نشده اند.
پیش از این، یکی از افسران واتیکان، برخی علائم آلودگی به ویروس کرونا را داشت که در مکانی مطمئن، قرنطینه شد. البته شرایط سلامت جسمانی اش حاد نیست. اما به منظور انجام اقدامات مراقبتی لازم، اکنون در یکی از بیمارستانها بستری است.
تشدید مقررات قرنطینه در سارایوو به علت کرونا
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، ستاد بحران کانتون ساریوو در خصوص تغییرات مقررات قرنطینه دستورالعمل جدیدی صادر کرد که در آن اطمینان خاطر داده شده که به زودی ذخایر موجود ماسکهای بهداشتی، دستکش و مواد ضدعفونی طبق اولویتها توزیع میشود. همچنین توقف موقت فعالیت کلیه مغازهها و مراکز خرید به جز فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها در کانتون سارایوو تمدید میشود. فروشگاههای مذکور در این دستورالعمل میتوانند خدمات خود را تا ساعت ۱۸:۳۰ عصر ارائه دهند.
فروشگاههای مجاز برای ارائه خدمات در روزهای قرنطینه عبارتند از: فروشگاههای بهداشتی، فروشگاههای مواد غذایی، ماهی فروشی، قصابی ها، داروخانهها، فروشگاههای تخصصی پزشکی، محصولات و تجهیزات دامپزشکی، مواد کشاورزی و خوراک دام، پمپ بنزین، کیوسکهای شهری، نانوایی، خشکشویی، فروشگاههای تخصصی کودکان، لولهکشی و فروشگاههای مواد الکتریکی، مراکز لجستیکی و توزیع مواد غذایی، کتابفروشیها، فروشگاههای قطعات خودرو، فروشندگان ماشین و کارواش.
از سوی دیگر، همه تجمعات با بیش از ۲۰ نفر اعم از دولتی و خصوصی همچنان ممنوع است. در تجمعات کمتر از ۲۰ نفر، فاصله اجتماعی و کلیه اقدامات پیشگیرانه الزامی است. بر اساس آمار رسمی دولت بوسنی و هرزگوین، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در این کشور تا ساعت ۲۳ دوشنبه ۳۰ مارس ۳۵۹ نفر، فوتیها ۱۰ نفر و بهبود یافتگان به ۱۷ نفر رسید.
فنلاند/ تمدید یک ماهه محدودیتها برای مهار ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر فنلاند اعلام کرد، برای مهار شیوع ویروس کرونا به مدت یک ماه دیگر محدودیتها تمدید میشوند.
ترکیه/ افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۱۰۸۲۷ مورد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد، آمار کلی مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۰ هزار ۸۲۷ مورد افزایش یافت که از این میان ۱۶۸ نفر جان باخته اند.
ترکیه/ تلاش برای دستیابی به واکسن ضد کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت هدفمان آن است که تا پایان سال جاری، به واکسن دست یابیم، از نظر تامین و تهیه مواد غذایی با هیچ مشکلی مواجه نیستیم، از مردم میخواهم دستپاچه نشوند، اما به تدابیر اعلام شده پایبند باشند، بیش از هر زمانی نیازمند همبستگی و همیاری هستیم.
وی افزود: از مردم می خواهم در کمپین کمک مالی به سیستم درمانی برای مقابله موثر با کرونا مشارکت کنند، به نوبه خودم هفت ماه حقوقم را به این کمپین اهدا میکنم، نمایندگان مجلس و وزرای کابینه در این کمپین مشارکت کرده اند، امیدوارم تمام اقشار از این کمپین استقبال و حمایت کنند.
رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد، این کشور باید به تولید و فعالیتش به هر قیمتی ادامه دهد.
دانمارک/ نخست وزیر: اگر آمار ثبات بماند بازگشایی را آغاز میکنیم
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر دانمارک اعلام کرد، اگر طی دو هفته آینده آمار مبتلایان به ویروس کرونا ثبات بماند، پس از عید پاک، بازگشایی تدریجی جامعه را آغاز میکنیم.
گرجستان/ تشدید تدابیر ضد کرونایی
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از منابع خبری گرجستان؛ نخست وزیر این کشور از اجرای برنامه قرنطینه و ساعت منع رفت و آمد از فردا سه شنبه در سراسر این کشور برای مقابله با شیوع کرونا خبر داد. "گئورگی گاخاریا" امروز با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰۰ نفر در گرجستان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، گفت: تدابیر پیشگیرانه در شرایط اضطراری تشدید خواهد شد. فعالیت وسایل نقلیه عمومی در گرجستان و نیز متروی شهر تفلیس پایتخت این کشور بطور کامل متوقف میشود و هرگونه تردد فقط به صورت پیاده و یا با استفاده از خودروهای سواری شخصی و نیز تاکسیها به شرط کمتر از سه مسافر، امکان پذیر خواهد بود.
بر اساس مقررات منع رفت و آمد از ساعت ۲۱ تا ۶ صبح هر گونه تردد پیاده و یا با وسایل نقلیه در سراسر این کشور ممنوع است. همچنین تجمع بیش از سه نفر در اماکن عمومی ممنوع و همه واحدهای تجاری به جز فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها تعطیل میشوند. شهروندان موظفند در اماکن عمومی شناسنامه خود را به همراه داشته و افراد بالای ۷۰ سال حق خروج از منزل را ندارند.
جمهوری آذربایجان/ پلاتوی خبرنگار صدا و سیما در باکو درباره وضعیت کرونا
ارمنستان/ پیش بینی کاهش شیوع به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ایروان؛ نائیری هوخیکیان کارشناس مرکز تهیه و بررسی آمارهای مربوط به اقوام منطقه قفقاز جنوبی امروز با اعلام این که آمارها نشان می دهند که شیوع ویروس کرونا تا چهار روز آینده در ارمنستان ادامه خواهد یافت و پس از آن، روند عقب نشینی آن شروع خواهد شد گفت: بر اساس قرائن و شواهد بعد از این مدت تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا به صفر خواهد رسید. اعلام وضعیت اضطراری سخت که تماسها را به حداقل رساند نقش مهمی در ابن ارتباط دارد.
از دو هفته قبل وضعیت اضطراری در ارمنستان برقرار شده است و چند روزی است که محدودیتهای بیشتری در ارتباط با آمد و رفت ساکنان ابن کشور اعمال میشود. بیش از ۴۸۰ نفر در ارمنستان مبتلا به ویروس کرونا هستند و سه نفر از مبتلایان جان باختند.
ارمنستان/ تصویب امکان ردگیری مبتلایان به کرونا و مرتبطین با آنها
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ایروان؛ مجلس ارمنستان، امروز لایحه پیشنهادی دولت را مبنی بر امکان دسترسی به تماسهای تلفنی و پیامهای الکترونیکی مشترکان را در وضعیت اضطراری تصویب کرد. بر اساس این طرح دولت ارمنستان در صورت نیاز و به منظور شناسایی حلقههای شیوع ویروس کرونا در کشور میتواند سابقه تماسهای تلفنی و الکترونیکی مشترکان را از شرکتهای خدمات ارتباطی دریافت کند.
رستم باداسیان وزیر دادگستری ارمنستان که این طرح را ارایه میکرد گفت: هدف ما از این اقدام در صورت نیاز آگاه شدن از موقعیت جغرافیایی افرادی است که با شخص مبتلا به ویروس کرونا تماس داشته اند بدون آگاه شدن از محتوای این تماس ها.
این طرح با ۵۷ رای موافق، ۳۷ رای مخالف و یک رای ممتنع تصویب شد. برخی کارشناسان مسایل حقوق بشر میگویند که این اقدام نقض آشکار حقوق بشر است و به گفته برخی دیگر از کارشناسان، این اقدام در چین برای مقابله با ویروس کرونا اتخاذ شد و نتیجه داد.
ارمنستان/ کمک مالی کمیسیون اروپا
کمیسیون اروپا وابسته به اتحادیه اروپا به ارمنستان در مبارزه با ویروس کرونا کمک مالی میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ایروان به نقل از دفتر اتحادیه اروپا در ارمنستان این کمک مالی در مجموع به میزان ۱۴۰ میلیون یورو به کشورهایی اعطا میشود که در چارچوب برنامه همکاری شرقی با اتحادیه اروپا همکاری میکنند.
ارمنستان یکی از این کشورها است. بخشی از این کمکها به توسعه کسب و کارهای کوچک در ارمنستان اختصاص داده میشود.
مجارستان/ تفویض اختیارات مجلس در زمینه مقابله با کرونا به نخست وزیر
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ نمایندگان مجلس مجارستان امروز با تصویب لایحه وضعیت اضطراری، اختیارات خود را برای مقابله با کرونا به نخست وزیر تفویض کرد.
براساس این قانون، اختیارات تازهای در زمینه مقابله با کرونا در شرایط فوق العاده به ویکتور اوربان داده شد و وی اجازه دارد بدون اجازه مجلس، وضعیت فوق العاده را تمدید کند. اما احزاب مخالف و دیگر ناظران سیاسی در داخل و خارج از این کشور میگویند تصویب چنین قانونی مانند دادن چک سفید به دولت راستگرای ویکتور اوربان است و در واقع مجلس این کشور، قدرت خود را از دست داده است، زیرا به دولت این امکان داده شده که بسیاری از حقوق فردی را نقض کند و حتی انتخابات و همه پرسی را هم برگزار نکند. همچنین این قانون به دولت اجازه میدهد کسانی را که اخبار دروغ دربارهٔ ویروس کرونا منتشرمی کنند تا پنج سال زندانی کند.
روسیه/ ۱۴ جمهوری و استان دیگر مشمول قانون قرنطینه خانگی شدند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، رئیس کارگروه شورای دولتی مقابله با ویروس کرونا اعلام کرد علاوه بر شهر و استان مسکو، ۱۴ جمهوری و استان دیگر روسیه از بامداد سه شنبه مشمول قرنطینه خانگی میشود. براین اساس، ساکنان ۴ جمهوری، شامل «تاتارستان»، «یاکوتا»، «ادیپگا» و «ماریال» و نیز ساکنان ۱۰ منطقه و استان از جمله «آرخاگلنسک»، «وولوگدا»، «ایرکوتسک»، «کالنینگراد»، «مورمانسک»، «نووگرود»، «لیپتسک»، «ریازان»، «سوردولوفسک» و «اولیانوف» از بامداد سه شنبه به وقت محلی هر جمهوری و استان، ملزم به رعایت قانون قرنطینه خانگی هستند.
در اطلاعیه شورای دولتی مقابله با ویروس کرونا تاکید شده است، قانون قرنطینه خانگی ساکنان این مناطق همه شهروندان در همه سنین را در بر میگیرد و با متخلفان به سختی برخورد خواهد شد. تنها افرادیکه نیاز ضروری به خرید مواد غذایی و دارو دارند، با مجوز ویژه پلیس محلی و تنها تا شعاع ۱۰۰ متر از محل سکونت، اجازه خروج از خانه را خواهند داشت. جریمه نقدی برای افرادیکه این قانون را زیرپا بگذارند، برای شهروندان عادی تا سه هزار روبل و برای مقامات دولتی و اشخاص حقوقی تا ۳۰۰ هزار روبل، معادل حدود ۴ هزار یورو در نظر گرفته شده است.
سرگئی سابیانین شهردار مسکو پایتخت روسیه و رئیس کارگروه شورای دولتی مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد: علاوه بر جریمه نقدی، مجازات حبس نیز در انتظار خاطیان خواهد بود.
روسیه/ دستور ولادیمیر پوتین برای انتشار آمار واقعی مربوط به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو؛ رئیس جمهور روسیه با صدور فرمانی به وزارت بهداشت این کشور دستور داد، آمار مبتلایان به ویروس کرونا و جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس بدون سانسور منتشر شود.
روسیه/ تعیین سقف مجاز برای بازگشت اتباع روس از خارج
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو؛ وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد با همکاری سازمان هواپیمایی فدرال این کشور، سقف مجاز برای بازگشت اتباعش از خارج را روزانه ۵۰۰ نفر تعیین کرده است. سازمان هواپیمایی فدرال روسیه هم اعلام کرده از ۵ فرودگاه بین المللی پایتخت، بازگشت اتباع روسیه فقط از طریق فرودگاه «شرمیتووا» امکانپذیر خواهد بود. در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار تن از اتباع روسیه به دلیل زمینگیر شدن پروازهای مسافربری در اکثر کشورهای جهان، خواهان بازگشت به کشورشان هستند.
روسیه/ پوتین و ترامپ درباره ویروس کرونا تلفنی گفتگو کردند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو به نقل از بیانیه کاخ کرملین، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روز دوشنبه تلفنی درباره امکان همکاری در مبارزه با ویروس کرونا و موضوع نفت صحبت کردند. دو رئیس جمهور در این گفتگوی تلفنی به شدت از گستردگی شیوع ویروس کرونا در جهان ابراز نگرانی کردند و همدیگر را در جریان آخرین تدابیر اتخاذ شده در کشورهای هم قرار دادند. در این بیانیه همچنین آمده است: ”در این گفتگو امکان همکاری نزدیکتر بین دو کشور برای مقابله با کووید ۱۹ بررسی شد“.
روسیه/ گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه آمریکا و روسیه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، سرگئی لاوروف و مایک پمپئو وزرای خارجه روسیه و آمریکا امروز تلفنی گفتگو کردند. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد دو طرف در این گفتگوی تلفنی درباره شیوع گسترده ویروس کرونا و ضرورت همکاری مشترک کشورها برای مقابله با ویروس کوئید-۱۹ بحث و رایزنی کردند.
جمهوری چک/ موافقت دولت با تمدید ۱۰ روزه محدودیت تردد مردم
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت جمهوری چک با تمدید ۱۰ روزه اقدامات در جهت محدودیت تردد مردم موافقت کرد.
قاره آسیا
لبنان/ گزارش خبرنگار صدا و سیما از بیروت: تدابیر دولت لبنان برای مدیریت شرایط کرونایی
نفر اول- شهروند لبنانی
نفر دوم- محمد العبد العالی – سخنگوی وزارت بهداشت عربستان
نفر سوم- بسام طلیس – رئیس اتحادیه حمل و نقل لبنان
لبنان/ احتمال برگزاری جلسات مجلس از طریق ویدئو کنفرانس
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، وزارت ارتباطات لبنان در بیانیهای، آمادگی خود را برای ایجاد تسهیلات لازم به منظور برقراری ارتباط ویدیوی و اینترنتی از طریق شبکههای اجتماعی بینالمللی و یا ویدیو کنفرانس اعلام کرد. وی، این کار را مشروط به موافقت نمایندگان و هیات رییسه آن دانست. از سوی دیگرن، بیه بری رئیس مجلس لبنان در دیدارهای با حمد حسن وزیر بهداشت این کشور و سایر مقامات این وزارتخانه در جریان روند مقابله با بیماری کرونا قرار گرفت.
نمایندگان مجلس لبنان از هفته پیش و در پی اعلام مقررات قرنطینه خانگی عمومی در این کشور نشستی نداشته اند، اما ادامه روند تعطیلی عمومی و نگرانی از تمدید دوره ۱۴ روزه قرنطینه در این کشور، نمایندگان لبنان را نیز نگران کرده و بیم آن میرود که بسیاری از امور مردم معطل بماند. بحران شیوع کرونا ممکن است ماهها به دراز بکشد و لازم است نمایندگان مجلس با موکلانشان بخواهند در ارتباط باشند و نسبت به آگاهی از دیدگاههای آنان و همچنین مشورت با دیگر نمایندگان برای قانونگذاری اقدام کنند و در صورت ادامه تعطیلی مجلس، ممکن است تحقق این امر مهم میسر نباشد.
ثبت ۱۲۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کره جنوبی
به گزارش خبرگزاری رویترز، با ثبت ۱۲۵ نفر مبتلای جدید به ویروس کرونا در کره جنوبی، آمار کل مبتلایان در این کشور به ۹۷۸۶ مورد رسید.
سوریه/ بشار جعفری: ممانعت از دریافت کمکهای پزشکی، نقض قوانین بین المللی است
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، بشار جعفری نماینده سوریه در سازمان ملل متحد گفت تدابیری را که برخی از کشورها از آن به عنوان سلاح در جنگ علیه سوریه استفاده میکنند محکوم میکنیم. این اقدامات یکجانبه، مانع از این میشود که سوریها و طرفهای پزشکی بتوانند نیازهای ضروری برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را دریافت کنند. ادامه اعمال چنین تدابیر ظالمانهای، نقض حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد و حقوق بشر به شمار میآید.
سوریه/ درخواست لغو تحریمهای تحمیلی آمریکا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، معاون وزیر امور خارجه سوریه با اشاره به ضرورت تشریک مساعی برای مقابله با ویروس کرونا، پایان تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورش را خواستار شد.
فیصل مقداد در اظهاراتی مکتوب در رسانه ها، ابراز امیدواری کرد، پیام مشترک هشت کشور به دبیرکل سازمان ملل متحد، منجر به پایان این تحریمهای آمریکایی شود. به گفته این مقام سوری، ادامه تحریمهای آمریکا علیه سوریه به تلاشهای این کشورش برای کنترل وضعیت ناشی از انتشار ویروس کووید ۱۹ ضربه میزند.
فلسطین اشغالی/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۴۶۹۵ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی از ثبت ۳۴۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در فلسطین اشغالی و افزایش شمار مبتلایان به چهار هزار و ۶۹۵ نفر خبر داد. تلفات کرونا در فلسطین اشغالی نیز به ۱۶ نفر افزایش یافته است.
عراق/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۶۳۰ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت عراق از ثبت ۸۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۶۳۰ نفر خبر داد.
قطر/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا در قطر به ۶۹۳ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت قطر از ثبت ۵۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۶۹۳ نفر خبر داد. وزارت بهداشت قطر همچنین از بهبودی ۵۱ نفر از مبتلایان خبر داد.
یمن/ آسیب دیدن محل قرنطینه بیماران کرونا در صنعا در حمله هوایی سعودی
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن در صنعا اعلام کرد حملات هوایی متجاوزان سعودی به منطقه «الصلیف»، نزدیک محل قرنطینه مخصوص بیماران کرونا صورت گرفت که بر اثر آن بخشی از این محل تخریب شد.
ژاپن/ ضربه مهلک کرونا بر صنعت گردشگری و هتل داری
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، به تعویق انداختن بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو ضربه سنگینی برای صنعت هتل داری و گردشگری ژاپن محسوب میشود که در حال حاضر به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس کروناست.
شیگمی سودو دبیل کل انجمن هتلها و مسافرخانههای سنتی توکیو گفت این ضربه بزرگی برای ماست، زیرا درآمد بسیاری از هتلهای ما به دنبال کاهش تقاضای گردشگری چه از خارج و چه داخل ژاپن به دلیل شیوع ویروس کرونا به نصف کاهش یافته است. وی ضمن ابراز نگرانی میگوید بسیاری از رزروها لغو شده است و جایگزین کردن آن با مشتریان جدید با توجه به شرایط دشوار است.
تعویق در اجرای بازیهای المپیک پس از آن رخ داد که برگزار کنندگان بازیها چندین هفته باوجود شیوع بیماری در سراسر جهان تاکید میکردند که این بازیها برگزار میشود. از همین رو بسیاری از شرکتهای و بخشهای هتل داری و گردشگری ژاپن امیدوار بودند که این رویداد به آنها کمک خواهد کرد خسارات امسال را جبران کنند.
هم اکنون بسیاری از آنها وضعیت نگران کنندهای دارند و این در حالیست که هنوز هیچ تاریخی برای بازیهای المپیک تعیین نشده است. به طور معمول این رقابتها باید تا تابستان سال ۲۰۲۱ برگزار شود.
طبق نظرسنجی سازمان گردشگری ژاپن، هتلهای ژاپن نیز همانند هتلهای سایر نقاط جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا با کاهش ۳۰ تا ۹۰ درصدی رزرو در ماه مارس و آوریل در مقایسه با همین زمان در سال گذشته رو به رو هستند.
احتمال افت رشد اقتصادی چین
خبرگزاری فرانسه به نقل از بانک جهانی از احتمال افت رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۰ به ۰.۱ + درصد خبر داد.
کره جنوبی/ جوانان، بیشترین مبتلایان به کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، برخی از اطلاعاتی که درباره بیماری همه گیری کووید-۱۹ منتشر میشود گیج کننده است. یکی از مسائل گیج کننده درباره شیوع ویروس کرونا به این نکته مربوط میشود که کدام گروههای سنی درمقابل این ویروس آسیب پذیرتر هستند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است افرادی که آسیب پذیرتر هستند و بیماریهای زمینههای دارند در مقابل ویروس کرونا با خطر بیشتری مواجه هستند، اما همه با خطر این بیماری مواجهند. در کشوری همانند آمریکا میبینیم که از شانزدهم مارس، بیست درصد افرادی که به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده اند، بین بیست و دو تا چهل و چهار سال سن داشته اند. در کره جنوبی نیز بیشترین موارد ابتلا به کرونا در گروه سنی بیست تا بیست و نه ساله بوده است.
هند/ کابوس کرونا در کمین ۷۴ میلیون زاغه نشین هندی است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، هند در مقابله با بیماری کووید-۱۹ با چالش جدی مواجه است. تراکم جمعیتی بالا مشکلات جدی برای هند درزمینه مقابله با شیوع ویروس کرونا به وجود آورده است. هفتاد و چهار میلیون نفر در هند در حلبی آبادها زندگی میکنند و زاغه نشین هستند. دولت هند به مردم درباره رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در خانه هشدار داده است. اما از هر شش نفر در هند، یک نفر نمیتواند از این دستور تبعیت کند، زیرا اکثر زاغه نشینهای هندی آب لوله کشی در نزدیک خانه هایشان ندارند و در برخی از مکانها، آنها مجبورند از سرویس بهداشتی به صورت مشترک استفاده کنند. کارگران فصلی نیز چالشی جدی برای مقابله با شیوع کرونا در هند است.
کارگران فصلی و مهاجر از ایالتی به ایالت دیگر میروند به امید آنکه بتوانند کار پیدا کنند. همین مسئله، به کابوسی برای موضوع شیوع کرونا در هند تبدیل شده است. این کارگران مهاجر روزانه پنج تا هفت دلار درامد دارند. دولت هند وعده کمک بیست و دو میلیارد دلاری را برای کارگران مهاجر داده است. دولت مرکزی هند به فرمانداران ایالتی دستور داده است مانع جابجایی کارگران فصلی از ایالتی به ایالت دیگر شوند و این کار را مصداق نقض دستور قرنطینه تلقی کنند. نخست وزیر هند روز گذشته از مردم به علت مشکلات ناشی از این محدودیتها در آمد و شد، عذرخواهی کرد. اما با توجه به واقعیتهای موجود در هند، محدودیتها در آمد و شد و قرنطینه ها، راه حلی برای هند نیست به ویژه وقتی مسئله طبقه فقیر این کشور را در نظر میگیریم.
هند/ احتمال تبدیل یک ورزشگاه در دهلی نو به محل قرنطینه بیماران
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو؛ ورزشگاههای پایتخت هند احتمالا به محل قرنطینه تبدیل میشوند. هم اکنون برخی شبکههای تلویزیونی هند اعلام کردند امکان دارد از ورزشگاه جواهر لعل نهرو دهلی به عنوان محل قرنطینه مبتلایان به ویروس کرونا استفاده شود.
اردن/ تخلیه افراد قرنطینه شده در هتلها پس از دو هفته
به گزارش خبرگزاری فرانسه از عمان، مقامات اردن، تخلیه حدود ۵ هزار تن از افراد قرنطینه شده در هتلهای این کشور را آغاز میکنند. این افراد از زمان ورود خود به اردن در دو هفته پیش برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در هتلها قرنطینه شده اند. این تخلیه، طی دو روز انجام میشود. در روز سه شنبه، اتباع اردنی به خانههای خود بازگردانده میشوند. این افراد باید به مدت دو هفته دیگر برای احتیاط در خانههای خود و تحت نظارت مقامات قرنطینه شوند.
روز چهارشنبه هم اتباع خارجی از هتلها تخلیه میشوند و سفارتخانه هایشان، مسئولیت آنها را برعهده خواهد گرفت. اردن تا کنون ۲۵۹ مورد آلودگی به ویروس کرونا را ثبت کرده است که ۳ مورد آن به مرگ منجر شده است و ۱۸ نفر نیز بهبود یافته اند. اردن به منظور مهار ویروس کرونا از ۱۰ روز پیش تاکنون، حکم جدید مقررات منع آمد و شد اعمال کرده است. ارتش اردن، ناظر تدابیر اعمال شده است و از اردنیها خواسته است مگر در شرایط اجبار از خانه خارج نشوند. اردن همچنین حمل و نقل عمومی و پروازهای خود را متوقف کرده است. تنها نانواییها و داروخانهها همچنان باز هستند.
قاره آفریقا
افزایش شمار مبتلابان به کرونا در ساحل عاج
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، با شناسایی سه مورد جدید در روز دوشنبه، شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در ساحل عاج به صد و شصت و هشت مورد بالغ شد. وزارت بهداشت ساحل عاج ضمن اعلام این خبر افزود شش نفر معالجه شده اند و یک نفر فوت شده است.
مصر/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۶۵۶ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت مصر از ثبت ۴۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۶۵۶ نفر خبر داد.
مغرب/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا در مغرب به ۵۳۴ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۷۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۵۳۴ نفر خبر داد.
بوتسوانا/ تایید سه مورد ابتلا به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر بهداشت بوتسوانا از سه مورد ابتدایی ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
زیمبابوه/ اعلام مقررات محدودیت آمد و شد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا به کشور آفریقایی زیمبابوه نیز رسیده است. در این میان، دولت زیمبابوه برای کنترل اوضاع و شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا، به اعمال مقررات قرنطینه بیست و یک روزه مبادرت کرده است. دولت زیمبابوه همه کسب و کارهای غیرضروری را تعطیل کرده است و به فعالان اقتصادی دستور داده است مغازهها و محلهای کسب خود را تعطیل کنند. اما باتوجه به اینکه زیمبابوه با مشکل تورم فزاینده و بیکاری بسیار زیاد دست به گریبان است، این محدودیتهای اقتصادی میتواند مشکلات را برای زندگی مردم معمولی بیشتر کند. میلیونها نفر از مردم زیمبابوه با مشکلات اقتصادی گسترده دست به گریبان هستند.
خیابانهای پایتخت زیمبابوه در روز اعلام مقررات محدودیت آمد و شد، تقریبا خالی از مردم شده بود و فقط مردمی در خیابانها دیده میشدند که برای کارهای ضروری بیرون بودند. دولت زیمبابوه برگزاری هرگونه تجمع را ممنوع کرده و مرزهای این کشور را نیز بسته است. مراکز عرضه مواد غذایی و داروخانهها و پمپ بنزینهای زیمبابوه در دوره قرنطینه سه هفتهای باز خواهند بود. کمبود مواد غذایی و آب و سوخت سبب تشکیل صفهای طولانی درمحلهای عرضه این اقلام در زیمبابوه شده است. در کشوری همانند زیمبابوه با چنین اوضاع اقتصادی و اجتماعی، اجرای اصول فاصله گذاری اجتماعی، عملا امکان پذیر نیست.
الجزایر/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۵۸۴ نفر و تلفات آن به ۳۵ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت الجزایر از ثبت ۷۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۵۸۴ نفر خبر داد. وزارت بهداشت الجزایر همچنین از ثبت چهار مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا و افزایش تلفات آن به ۳۵ نفر خبر داد.
ساحل عاج/ کمبود تجهیزات مقابله با ویروس کرونا
یکی از اتحادیههای صنفی کارکنان بخش بهداشت و درمان در ساحل عاج روز دوشنبه از کمبود امکانات برای مقابله با ویروس کرونا در این کشور خبر داد. بر اساس آخرین اخبار تا امروز ۱۶۵ نفر در ساحل عاج به ویروس کرونا مبتلا شده اند که یکی از آنها نیز جان خود را از دست داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ابیجان، دکتر دیدیه سکا، سخنگوی این اتحادیه به خبرگزاری فرانسه گفت:”این صدای قلب ماست. با فقدان جدی تجهیزات ابتدایی، ژل ضد عفونی کننده، الکل و لباس محافظتی روبرو هستیم. موارد موجود ناکافی اند“.
وی اضافه نمود:”ما به مواد مصرفی، ماسک، لباس محافظتی، الکل و آب ژاول نیاز داریم. باید بخشهایی از صنایع با تغییر خط تولید خود به ساخت ماسک و ژل روی بیاورند. ما وارد یک مرحله جدید شده ایم. باید سریع عمل کنیم. باید بیماران را مداوا کنیم، ولی از کادر درمانی و بیمارانی که از امراض دیگری رنج میبرند هم نباید غافل شد“.
الحسن واتارا، رییس جمهور ساحل عاج، روز ۲۳ مارس از تهیه طرحی ملی با سرمایه ۱۴۶ میلیون یورو برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ خبر داد. مقامات از اختصاص ۳۰۰ تخت به بیماران کرونایی خبر داده اند.