به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان و پیامدهای گوناگون آن در کشورهای مختلف و همچنین راههای مقابله با آن به شرح زیر است:
دمای نابود شدن ویروس کرونا
پژوهشگران دانشگاه هنگ کنگ در تازهترین مطالعات خود، دمایی را که در آن ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» از بین میرود، پیدا کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پژوهشگران دانشگاه هنگ کنگ نتایج مطالعه خود را درباره پایداری «کووید-۱۹» در شرایط زیست محیطی مختلف، در سایت اینترنتی «medRxiv» قرار دادند.
این مطالعه نشان میدهد که این ویروس در دمای حدود چهار درجه سانتی گراد و هنگامی که هیچ ضدعفونی صورت نمیگیرد، به مدت بسیار طولانی زنده است. این ویروس تاثیر خود را بعد از ۱۴ روز کاملا از دست میدهد. با این حال، در برابر دمای بالا مقاوم نیست و در دمای ۷۰ درجه سانتی گراد، ظرف پنج دقیقه از بین میرود.
این پژوهشگران همچنین میزان فعال بودن «کووید-۱۹» را بر سطوح مختلف بررسی کردند و دریافتند که این ویروس روی سطوح کاغذی تا سه ساعت، روی لباس و سطوح چوبی تا دو روز، روی سطوح شیشهای تا چهار روز و روی سطوح پلاستیکی تا هفت روز فعال میماند.
به گفته این پژوهشگران، این ویروس همچنین میتواند تا هفت روز در سطح داخلی ماسکهای حفاظتی فعال بماند؛ بنابراین این پژوهشگران از مردم خواستند قبل از استفاده از این ماسکها حتما سطح داخلی آن را ضدعفونی کنند.
براساس آخرین آمار رسمی، از ماه دسامبر ۲۰۱۹ که ویروس کرونای جدید در شهر ووهان در مرکز چین ظهور یافت تا روز یکشنبه (۲۹ مارس)، دست کم ۳۱ هزار و ۴۱۲ نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند.
از آغاز شیوع «کووید-۱۹» بیش از ۶۶۷ هزار و ۹۰ مورد ابتلا نیز در ۱۸۳ کشور جهان به ثبت رسیده است که از این تعداد، تا به امروز دست کم ۱۳۴ هزار و ۷۰۰ نفر بهبود یافته اند.
پانصد دلار جریمه برای رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی در نیویورک
نشریه هیل نوشت: بیل دی بلاسیو شهردار نیویورک شنبه گفت هر شهروند نیویورکی که قوانین پلیس را برای اجتناب از حضور در تجمع ها نقض کند 500 دلار جریمه خواهد شد. این قوانین فاصله گذاری اجتماعی در نیویورک به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعمال شده اند.
پولتیکو گزارش کرد شهردار نیویورک در کنفرانس خبری این موضوع را اعلام و تاکید کرد این جریمه ها به عنوان آخرین راه حل برای کسانی اعمال می شود که قصد دارند قوانین اعمال شده جدید را نقض کنند.
شهردار نیویورک گفت" به مردم فرصت داده می شود به توصیه های ارائه شده، عمل کنند اگر هر کسی به این توصیه ها گوش نکند، مستحق جریمه شدن است. در شرایطی که بسیاری از مردم با مشکلات اقتصادی مواجه اند، نمی خواهم مردم را جریمه کنم اما اگر کسانی که تا کنون پیام های ما را دریافت نکرده اند و حتی در مواجه با ماموران پلیس به توصیه های آنها توجه نمی کنند، مستحق جریمه شدن هستند."
براساس گزارش ها وی افزود" بارها و بارها به شما هشدار داده شده است. کسانی که قوانین اعمال شده برای فاصله گذاری اجتماعی را مراعات نکنند از 250 تا 500 دلار جریمه خواهند شد."
اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک در اوایل این ماه تجمع های بیشتر از 50 نفر را در سراسر این ایالت ممنوع کرده است.
در شهر نیویورک کسب و کارهای غیرضروری تعطیل شده اند و مقامات تلاش می کنند سرعت شیوع ویروس کرونا را که تا کنون بیش از 30 هزار نفر را در این شهر آلوده کرده و جان بیش از 40 نفر را گرفته است، بگیرند.
افزایش شمار مبتلایان کرونا در روسیه به ۱۸۳۶ نفر
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، شمار مبتلایان به کرونا در روسیه طی مدت ۲۴ ساعت از یک هزار و ۵۳۴ نفر به یک هزار و ۸۳۶ نفر افزایش یافته است.
شمار مبتلایان به کرونا در اتریش از مرز ۹ هزار نفر گذشت
وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد تا صبح امروز دوشنبه ۹ هزار و ۱۲۵ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین، ۱۰۸ اتریشی نیز براثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.
در اتریش از دو هفته گذشته به منظور پیشگیری از گسترس ویروس کرونا محدودیتهای سختی به اجرا درآمده و همه فروشگاهها به استثنای داروخانهها و سوپرمارکتها تعطیل شده است.
رسانههای اتریش امروز نوشتند دولت اتریش تصمیم دارد طرحهای بیشتری را در کشور به اجرا گذارد و استفاده از ماسک در سوپرمارکتها یکی از دستورات جدید دولت است. برهمین اساس هر کسی که برای خرید به سوپر مارکت میرود باید ماسک بر صورت داشته باشد.
انگلیس سفارش ساخت ۱۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی را به شرکتهای خودروسازی داده است
پایگاه اینترنتی اکسپرس نوشت شرکتهای خودروسازی و هواپیماسازی مانند فورد و ایرباس، به درخواستهای دولت انگلیس مبنی بر تغییر عملکرد خود و روی آوردن به ساخت تجهیزات بیمارستانی، پاسخ مثبت داده اند. این شرکتهای تولید کننده، ساخت سریع ۱۰ هزار دستگاه تنفسی را در دستور کار قرار داده اند.
«خدمات ملی بهداشت» در حال حاضر هشت هزار دستگاه تنفس مصنوعی را در اختیار دارد. پیش بینی میشود سفارش ۱۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی دیگر روز دوشنبه ثبت شود، تا بدین ترتیب به تلاشهای سازمان خدمات ملی بهداشت برای مقابل با ویروس مرگبار کرونا کمک شود.
این تجهیزات توسط گروهی از صاحبان کسب و کارها تولید خواهد شد که منابع خود را در کنار یکدیگر، منسجم میکنند. این گروه که «چالش دستگاههای تنفس انگلیس» نام دارد از شرکتهایی مانند فورد، ایرباس، مک لارن و رولز رویس تشکیل شده است.
«دیک السی» رهبر این گروه در گفتگو با «ساندی تلگراف» از تصمیم خود برای کمک به «خدمات ملی بهداشت» برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ خبر داد. وی در این باره گفت "این طرح، شاهد و گواه افرادی فوق العاده است که ظرف مدت حدود دو هفته، در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا راه حلی را برای مقابله با چالش پیش رو پیدا کنند. "
این تلاشها در حالی صورت میگیرد که «دایسون» وعده داده است دستگاههای تنفسی بیشتری را تولید کند. دایسون در حال ساخت ۱۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی برای سازمان خدمات ملی بهداشت است. این شرکت همچنین پنج هزار دستگاه دیگر را برای تحویل به کشورهای خارجی تولید میکند.
وی همچنین تایید کرد که انگلیس، در طرح اتحادیه اروپا در خصوص افزایش دستگاههای تنفسی شرکت نخواهد کرد.
مک لارن در این باره گفت مسئولان عملیات نوین در این شرکت، در حال انجام اقداماتی هستند که به مقابله با بحران کمک خواهد کرد؛ از جمله تهیه قطعات و ملزومات مورد نیاز.
شرکت خودروسازی مک لارن نیز ظاهرا در حال طراحی چرخدستیهای بیمارستانی است که دستگاههای تنفسی روی آنها نصب خواهد شد.
شرکت فورد نیز اعلام کرد نوع جدیدی از دستگاههای تنفسی را با همکاری شرکت چند ملیتی «۳ ام» خواهد ساخت که توسط کارکنان بخش درمانی بیمارستانها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بر اساس اعلام شرکت مذکور، این دستگاههای تنفسی برقی که قادر به تصفیه هوا است، شامل یک ماسک شفاف است که روی صورت قرار میگیرد. یک لوله به این ماسک متصل است، و هوا از طریق این لوله و با کمک یک تلمبه، از فیلترها عبور میکند.
افزایش شمار قربانیان کرونا در فیلیپین به ۷۸ نفر
وزارت بهداشت فیلیپین روز دوشنبه اعلام کرد کرونا در این کشور هفت قربانی دیگر گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مانیل، معاون وزیر بهداشت فیلیپین در کنفرانسی خبری گفت شمار قربانیان کرونا در این کشور با هفت نفر افزایش به ۷۸ نفر رسیده است و با آلوده شدن ۱۲۸ تن دیگر به ویروس کرونا در مجموع هزار و ۵۴۶ نفر تاکنون در این کشور به کرونا مبتلا شده اند.
وی افزود با تحویل هزاران کیت آزمایش و آغاز فعالیت آزمایشگاههای بیشتر در این کشور امکان شناسایی شمار بیشتری از مبتلایان به کرونا وجود دارد.
شعار "در خانه بمان برای مقابله با کرونا" در برج های شیشه ای باکو
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا بسیار بیشتر از آماری رسمی است
به گزارش سی ان ان، در اسپانیا تا کنون بیش از ۵۶ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۴۰۸۹ مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا گزارش شده است که از میزان مرگ و میر در چین به عنوان منشاء شیوع این ویروس بیشتر بوده است. به همین علت با اسکات مک لین خبرنگار این شبکه در مادرید استپانیا گفتگو کرد.
خبرنگار سی ان ان: روند افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا بسیار سریع و تکان دهنده است و تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۶۵۰ نفر در این کشور بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و تعداد مبتلایان به این ویروس بیش از و ۱۸۵۰ نفر افزایش یافت. روند افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا اکنون نزدیک به دو برابر افزایش مبتلایان به این ویروس در ایتالیا است. هرچند وزیر بهداشت اسپانیا گفت که نشانههایی از ثبات اوضاع به چشم میخورد، اما به نظر میرسد مقامات درباره رسیدن به پیک شیوع این ویروس تا اندازهای نگرش مثبت داشته اند. لازم به توضیح است که رقم واقعی مبتلایان به این ویروس در اسپانیا احتمالا بسیار بیشتر از آمار رسمی است که منتشر میشود، زیرا اسپانیا با مشکل زیادی برای انجام آزمایشهای کرونا مواجه است و نمیتواند انجام آزمایشها را از ۱۵ تا ۲۰ هزار مرود در روز افزایش دهد. مقامات اسپانیا امروز اعلام کردند هزاران کیت آزمایش را که از چین وارد کرده است، بازگردانده است، زیرا کار نمیکردند.
یکی دیگر مشکلاتی که اسپانیا با آن دست به گریبان است، این است که مکان کافی برای نگهداری اجساد کرونایی ندارد. نیمی از قربانیان ناشی از ویروس کرونا در مادرید بوده اند.
۱۰ بیمار بدحال مبتلا به کووید ۱۹ از ایتالیا و فرانسه به آلمان منتقل شدند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، نیروی هوایی آلمان با استفاده از بالگرد و هواپیما ۶ بیمار آلوده به کرونا از ایتالیا و ۴ بیمار دیگر را نیز از فرانسه به بیمارستانهایی در شهرهای هامبورگ، اسن، بوخوم، کلن و بُن انتقال داد.
پیش از این دولت ایتالیا از ارتش آلمان برای انتقال بیماران درخواست کمک کرده بود. دولت اسپانیا نیز همین درخواست را مطرح کرده است.
هجوم کارگران هندی برای بازگشت به شهرهای خود
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس پرس، سیاست تعطیلی سراسری در هند که از ۲۴ فوریه به مرحله اجرا درامده، موجب آغاز موج بازگشت کارگران غیربومی به زاد گاههای خود شده است.
نارندرا مودی نخست وزیر هند اعلام کرد کل کشور از ۲۴ فوریه به مدت ۲۱ روز تعطیل خواهد بود تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری شود.
در حوزههای صنعتی هند از جمله گورگان، نویدا و مانسار در حوالی دهلی نو پایتخت هند، کارگران مهاجر بسیاری وجود دارد. این کارگران تنها میتوانند کارهای موقت و روزمزد داشته باشند. در پی اعمال این سیاستهای محدودکننده، بسیاری از کارخانهها تعطیل شده اند و در نتیجه منابع درآمد آنها از بین رفته است.
یکی از کارگران گفت" از مناسار به خانه برمی گردم. هیچ غذایی برای خوردن ندارم. در اصل چیزی ندارم. مشکلات بسیار زیادی دارم. "
یک کارگر دیگر گفت" دولت گفت که به ما کمک میکند اما با گذشته دو تا سه روز ما چیزی دریافت نکردیم. "
به این علت که درآمد این کارگران بسیار کم و ناچیز است، آنها تنها میتوانند برای دو تا سه روز بدون کار کردن هزینههای زندگی خود را تامین کنند. بدون داشتن کار زندگی کردن در یک شهر بزرگ بسیار دشوار خواهد بود به همین علت آنها تصمیم گرفته اند به زادگاههای خود بازگردند.
دهها هزار نفر از این کارگران برای بازگشت به زادگاههای خود به ایستگاه اتوبوس در دهلی نو هجوم آورده اند و دولت به شکل موقت ساعات کاری این اتوبوسها را افزایش داده است تا این کارگران را به زادگاههای خود بازگردانند.
برخی افراد داوطلبانه غذا و آب را به آزادراههای منتهی به دهلی نو و ایالتهای مجاور آورده اند تا به کارگرانی که به زادگاههای خود بازمی گردند، برسانند و به آنها کمک کنند.
البته برخی کارشناسان خاطر نشان کرده اند شیوع ویروس کرونا در هند در مرحله بسیار حیاتی است و بازگشت این حجم از کارگران به زادگاه هایشان موجب خواهد شد روند شیوع این بیماری در سراسر هند سریعتر شود.
۹۰ درصد شرکتهای کرهای مستقر در اروپا به شدت تحت تاثیر قرار گرفته اند
نتایج تازهترین نظرسنجیها که روز دوشنبه منتشر شده است، نشان میدهد که از هر ۱۰ شرکت کرهای در اروپا، ۹ شرکت به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، این نظرسنجی توسط دفتر انجمن کرهای تجارت بین الملل (KITA) در بروکسل بین روزهای ۲۵ مارس تا ۲۷ مارس از ۲۹۳ شرکت کرهای انجام شده است.
بر اساس این نظرسنجی، ۵۱ درصد شرکتها اظهار داشتند که این اپیدمی «خسارت بسیار شدیدی» به آنها وارد کرده است و ۳۹ درصد نیز اعلام کردند متحمل «خسارت نسبتا شدید» شده اند.
در ارتباط با نوع خسارت، ۶۹ درصد این شرکتها اعلام کردند به علت افت شدید تقاضای محلی فروش آنها کاهش داشته است، ۵۸ درصد نیز تعلیق کانالهای فروش، ۴۳ درصد مشکلات پشتیبانی و ۳۹ درصد نیز لغو نمایشگاهها و جلسات با خریداران را عنوان کرده اند.
درخصوص پیش بینی آنها برای کاهش اپیدمی در اروپا، ۴۳ درصد انتظار دارند که ماه ژوئن این اتفاق بیفتد، ۲۸ درصد نیز اعلام کردند شرایط در ماه مه بهبود خواهد یافت و ۱۴ درصد نیز معتقد بودند این اتفاق در ماه اوت خواهد افتاد.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی همچنین پیش بینی کردند که میزان کاهش فروش به مرور زمان افزایش خواهد یافت: اگر شرایط در ماه آوریل بهبود یابد این کاهش فروش بین ۱۰ تا ۲۰ درصد، در صورت بهبودی شرایط در ماه مه این کاهش بین ۲۰ تا ۳۰ درصد، در ماه ژوئن بین ۳۰ تا ۴۰ درصد خواهد بود.
برای مقابله با طولانی شدن شیوع کووید-۱۹ در بلندمدت، ۵۳ درصد از این شرکتها اعلام کردند حجم تولید یا سفارشات خود را کاهش داده یا لغو کرده اند، ۴۱ درصد تعدیل نیرو کرده اند، ۲۵ درصد نیز اعلام کردند در حال یافتن جایگزینهای پشتیبانی هستند و ۲۴ درصد نیز خواستار یارانههای دولتی شده اند.
صندوق همبستگی در فرانسه تا پایان وضعیت فوق العاده به کار می دهد
برونو لومر وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه اعلام کرد صندوق همبستگی که توسط دولت فرانسه برای حمایت از مشاغل کوچک تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته اند تشکیل شد تا زمانی که وضعیت فوق العاده بهداشتی ادامه دارد برپا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، لومر در گفتگو با ب اف ام تی وی و آر ام سی گفت صندوق همبستگی تا زمانی که وضعیت فوق العاده بهداشتی ادامه یابد پا برجا خواهد بود.
در حالی که تدابیر قرنطینه تا ۱۵ ماه آوریل در فرانسه تمدید شده است برونو لومر از گسترش کمکهای اعطایی این صندوق در آینده خبر داد.
برای بهره مندی از کمک هزینه هزار و ۵۰۰ یورویی ماهانه، شرکتها یا باید تاکنون مجبور به تعطیلی شده باشند یا زیان مالی ۷۰ درصد گردش مالی خود را در مقایسه با سال ۲۰۱۹ ثبت کرده باشند.
لومر گفت این رقم ۷۰ درصد در ماه آوریل به ۵۰ درصد کاهش مییابد تا شمار بیشتری از افراد تحت پوشش قرار گیرند.
لومر همچنین اعلام کرد در زمان بررسی دوباره عملکرد این صندوق که اوایل ماه آوریل با حضور سازمانهای حرفهای برگزار خواهد شد مبلغ اضافی ۲ هزار یورو که میتواند به صورت موردی به شرکتهایی که با خطر ورشکستگی رو به رو هستند پرداخت شود نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
صندوق همبستگی توسط دولت با سرمایه ابتدایی دو میلیارد یورو برای ماه مارس و آوریل ایجاد شد.
قرنطینه شدن نتانیاهو
شبکه تلویزیونی المیادین در خبری فوری گزارش داد: رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به مدت یک هفته در قرنطینه قرار میگیرد.
ایزی جت همه پروازهای خود را متوقف میکند
شرکت هواپیمایی ایزی جت انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد به دلیل شیوع ویروس کرونا و اعمال قرنطینه در بسیاری از کشورهای اروپایی، کل ناوگان هوایی خود را برای مدت نامشخصی بی حرکت نگه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، شرکت ایزی جت ده روز پیش اعلام کرده بود که اکثر هواپیماهایش به دلیل فلج شدن حمل و نقل هوای زمین گیر شده اند.
شرکت ایزی جت که از شرکتهای ارزان قیمت است با انتشار بیانیهای اعلام کرد در روزهای اخیر این شرکت با ۶۵۰ پرواز در عملیات بازگرداندن مسافران مشارکت کرد و بیش از ۴۵ هزار مسافر را به کشورهایشان بازگرداند.
این شرکت اعلام کرد ما به کار خود با مقامات برای راه اندازی پروازهای کمکی بیشتر طبق میزان تقاضا ادامه خواهیم داد. در حال حاضر هیچ اطمینانی وجود ندارد که پروازهای تجاری دوباره در چه زمانی از سر گرفته شوند.
شرکت ایزی جت اعلام کرد با اتحادیهها برای به مرخصی رفتن خدمه پرواز توافق شده است. این شرکت اعلام کرد توافق از اول آوریل به مدت دو ماه اجرایی خواهد شد و خدمه پروازی ۸۰ درصد دستمزدهای خود را به لطف سیستم راه اندازی شده از سوی دولت برای حفظ مشاغل دریافت خواهند کرد.
گزارشی از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در مالزی
شرایط دشوار دانشجویان خارجی پس از تخلیه خوابگاههای دانشجویی
در پی اتخاذ تصمیمی مبنی بر تخلیه دهها ساختمان دانشگاهی در نیویورک برای اسکان نظامیان، هزاران دانشجو به ویژه دانشجویان خارجی با شرایط دشواری مواجه شدند، زیرا جایی برای رفتن نداشتند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، شرایط فوق العاده در نیویورک به تخلیه دهها ساختمان دانشگاهی برای اسکان نظامیان و نیروهایی منجر شد که در کمک رسانی مشارکت میکنند.
این شرایط دشواریهایی برای دانشجویان به دنبال داشت؛ اما دانشجویان خارجی بیش از دیگران تحت تأثیر دشواریهای این مرحله قرار گرفتند.
خبرنگار این شبکه گزارش داد: تعطیلی سراسری نیویورک، دهها هزار تن از دانشجویان را ناچار به ترک خوابگاهها و بازگشت نزد خانوادههای خود کرد.
جاک فیلون دانشجوی دانشگاه نیویورک به کمک پدرش وسایل خود را جمع میکند و شرایط به ترس وی منجر شده است.
جاک گفت «شرایط بسیار عجیبی است. از طریق اینترنت آموزش میبینم. مدت هاست که دوستانم را ندیده ام و بیشتر وقتم را در منزل میگذرانم.»
خبرنگار این شبکه افزود: پدر جاک استاد دانشگاه است و افزون بر حمایت از فرزندانش، پیگیر حال دانشجویان خود هم میشود.
خبرنگار این شبکه افزود: پس از آنکه ارتش آمریکا اداره بیمارستانهای میدانی را برای مقابله با کرونا برعهده گرفتند، اعمال شرایط فوق العاده موجب شد نیروهای نظامی در کنار غیر نظامی دیده شوند.
چالشهای شیوع کرونا برای دانشجویان خارجی ساکن نیویورک دشوارتر بود؛ زیرا ناچار به تخلیه خوابگاههای خود شدند.
باسم یکی از دانشجویان خارجی است. به رغم اینکه وی ناچار شد به سرعت از خوابگاه خارج شود؛ اما به فکر هم خوابگاهیهای خود است و خود را خوش شانس میداند.
باسم بردی دانشجوی لبنانی گفت: «من خوش شانس هستم که نزدیکانی دارم که از من حمایت میکنند. شرایط برای دانشجویانی که هیچ پشتیبانی ندارند، دشوارتر است.»
خبرنگار این شبکه افزود: جابجایی اجباری در شرایط دشواری صورت گرفت، زیرا باسم در حال نوشتن رساله دکترا در رشته روانشناسی است و هر روز در برنامه وی اهمیت دارد.
باسم گفت «مهلتی که برای ما مشخص شد، بسیار کوتاه بود. فقط سه روز برای جابجایی کامل فرصت داشتیم. به کسانی که جایی برای رفتن ندارند، فکر نشده است؛ آن هم در حالی که مسافتهای طولانی با خانوادههای خود فاصله دارند.»
خبرنگار این شبکه در پایان گفت: تعطیلی کامل موجب شد دانشجویان نیویورک ناچار شوند به منازل خود بازگردند؛ اما این گزینه برای بسیاری از دانشجویان خارجی وجود ندارد.
ابتلای بیش از ۳۰ تن از نیروهای پلیس و آتش نشان لس آنجلس به ویروس کرونا
۲۶ تن از نیروهای پلیس لس آنجلس و شش تن از نیروهای آتش نشان این شهر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش سی ان ان، اداره مدیریت اضطراری لس آنجلس اعلام کرد همه این افراد در خانه قرنطینه شده و درحال گذراندن دوره درمان هستند.
لس آنجلس بزرگترین شهر کالیفرنیاست. ۴۶۴۳ نفر در این ایالت به ویروس کرونا مبتلا شده اند که تاکنون ۱۰۱ نفر از آنها جان باخته اند.
احتمال اعلام قرنطینه منطقهای در شهرها
روزنامه ترکیه چاپ استانبول به نقل از مقامات وزارت کشور ترکیه نوشت: اعلام قرنطینه سراسری فعلا در دستور کار نیست، اما احتمال اجرای طرحهای قرنطینه منطقهای وجود دارد.
به نوشته روزنامه ترکیه، مقامات ترکیه هفته جاری را در مبارزه با کرونا بسیار با اهمیت ارزیابی میکنند. احتمال اجرای محدودیتهای جدید وجود داد. با تصمیم وزارت کشور ترکیه مجامعی که به منظور مقابله با شیوع کرونا در اسنانداریهای این کشور تشکیل شده است میتوانند نقش مهمی در روند مقابله با شیوع کرونا ایفا و به صورت فوری تدابیری را اتخاذ کنند. استانداران و فرمانداران نیز میتوانند در این روند دستور اجرای تدابیر ویژهای را در مناطق خود صادر کنند. همچنین استانداران میتوانند با هماهنگی وزارت کشور قرنطینههای منطقهای اعلام کنند.
روزنامه ترکیه نوشت: مقامات وزارت کشور ترکیه تاکید میکنند، طرح فاصله گذاری اجتماعی به میزان ۸۰ در صد اجرا شده است. اکنون هدف رساندن این رقم به ۸۵ در صد است. به گفته آنان احتمال اعلام قرنطینههای منطقهای به ویژه در استانبول و دیگر شهرهای بزرگ وجود دارد، اما اعلام ممنوعیت خروج از منزل در سراسر ترکیه در دستور کار قرار ندارد.
مقامات دولت ترکیه با اشاره به فرا رسیدن فصل کشت و کار، خاطر نشان میکنند اگر روند تولید متوقف شود با قحطی مواجه خواهیم بود. آنان تاکید میکنند در تصمیم گیریها اولویتهایی مانند تامین آذوقه، بهداشت و امنیت را مورد توجه قرار میدهیم.
روزنامه ترکیه در ادامه این گزارش نوشت: در مناطق شرقی و جنوب شرقی ترکیه نیز دستور تشدید فاصله گذاری اجتماعی صادر شده است. احتمال اجرای طرح ممنوعیت تردد خودروهای شخصی و اعلام قرنطینه در شهرها، روستاها و محلهها وجود دارد.
شهردار استانبول بر منع رفت و آمد عمومی در این کلان شهر تاکید کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، اکرم امام اوغلو بامداد امروز در برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از مردم استانبول درخطر ابتلا به ویروس کرونا هستند، گفت: اگر ۱۵ درصد از شهروندان استانبولی از منازل خارج شوند، جمعیتی بالغ بر دو میلیون و پانصد هزار نفر میشود که مشکلاتی به وجود میآید.
امام اوغلو تاکید کرد: حداقل در استانبول باید مردم را مجبور کرد که از خانه خارج نشوند و این نیز با اعلام منع رفت و آمد عمومی امکان پذیر خواهد بود.
وی گفت: شهرداری استانبول توان ایجاد دو بیمارستان صحرایی را دارد.
براساس آخرین اعلام وزیر بهداشت ترکیه، تاکنون در این کشور ۹۲۱۷ مبتلا به ویروس کرونا ثبت شد و تعداد جان باختگان نیز ۱۳۱ نفر هستند.
انتقاد از دولت ترامپ به علت ارسال تجهیزات پزشکی به چین
در شرایطی که بیمارستانهای آمریکا با کمبود شدید تجهیزات خودمراقبتی برای کادر درمان در مقابله با ویروس کرونا مواجهند، اکنون بسیاری، اقدام ترامپ را در ارسال چندین تن کالاهای پزشکی مورد نیاز مردم آمریکا به چین زیرسوال برده اند.
به گزارش سی ان ان، دولت ترامپ هفتم فوریه و همزمان با هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره کمبود تجهیزات خودمراقبتی، محموله ۱۷.۸ تنی ماسک، گان، گاز استریل، ماسکهای دارای اکسیژن و دیگر تجهیزات حیاتی به چین ارسال کرده است.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در توضیح این کمک که هفتم فوریه همزمان با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در چین ارسال شد، اعلام کرد:" این کمکها نشانه سخاوت مردم آمریکاست. آمریکا مردمی بخشنده دارد و ما میخواهیم به نیازمندان کمک کنیم. "
این کمکها درحالی ارسال شده است که اکنون پزشکان و پرستاران آمریکایی به شدت به ماسک، دستکش و دیگر تجهیزات خودمراقبتی برای حفاظت از خودشان در برابر ابتلا به ویروس کرونا نیاز دارند. برخی از این افراد سعی کردند این تجهیزات را از "ebay" تهیه کنند و عدهای دیگر از طریق رسانههای اجتماعی درخواست کمک کرده اند.
پزشکی در نیوجرسی با اشاره به وخامت اوضاع گفت کادر درمان در آمریکا مثل گوسفندانی شده اند که به سلاخ خانه فرستاده میشوند.
اما چطور ترامپ میتواند چندین تن تجهیزات پزشکی مورد نیاز آمریکاییها را در فوریه به کشور دیگری هدیه کند درحالی که از ژانویه مدعی شد خطر این ویروس را در آمریکا درک میکند؟
مرگ سیصد سوئیسی به علت کرونا
تا به امروز سیصد تن براثر ابتلا به کرونا در سوییس جان باخته اند و هم اکنون چهارده هزار و هشتصد و بیست و نه نفر مبتلا در این کشور به تایید رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما از وین، دولت سوییس دو هفته پیش با اعلام وضعیت فوق العاده ممنوعیت خروج مردم از خانه ها و همچنین تعطیل شدن همه کسب و کار بجز داروخانه ها و سوپرمارکت ها را به اجرا گذاشت.
مرگ یکی از مدیران ارشد وال استریت به علت ابتلا به کرونا
روزنامه وال استریت ژورنال روز یکشنبه از در گذشت پگ برودبنت «Peg Broadbent» مدیر ارشد مالی بانک سرمایه گذاری جفریز , خبر داد.
پگ برودبنت 56 ساله نخستین مقام ارشد وال استریت است که بر اثر این بیماری که در سراسر جهان بیش از 30 هزار قربانی گرفته, جان باخته است.
این شرکت که مقرش در نیویورک است صبح روز یکشنبه خبر درگذشت پگ برودبنت را اعلام و Teri Gendron، را به عنوان جانشین موقت او معرفی کرد.
توقف تولید خودرو در روسیه
تولیدکنندگان خودرو در روسیه از روز دوشنبه 30 مارس تا سوم آوریل فعالیت خود را متوقف می کنند.
به گزارش خبرگزاری تاس از مسکو، پیش از این ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، فرمانی را امضا کرده بود که براساس آن به منظور مهار ابتلا به ویروس کرونا در این کشور، یک هفته مرخصی با حقوق به کارکنان داده می شد.
تولیدکنندگان خارجی خودرو مانند رنو، تویوتا، نیسان و هیوندایی نیز که در روسیه فعالیت دارند، مشمول این طرح می شوند.
موساد از کشورهایی که با اسرائیل رابطه ندارند، تجهیزات پزشکی خریداری کرده است
موساد دهها دستگاه اکسیژن، دهها هزار کیت آزمایشی، حدود ۲۵ هزار ماسک N۹۵ از کشورهایی که با آنها رابطه دیپلماتیک ندارد، خریداری کرده و انتظار میرود تجهیزات پزشکی بیشتری را نیز تهیه کند.
به گزارش جروزالم پست، موساد به دستور یوسی کوهن رئیس این آژانس اطلاعاتی، ۱۰ میلیون ماسک برای مقابله با ویروس کرونا خریداری کرده است.
به دلیل حساسیت این اطلاعات، جروزالم پست نتوانست این خبر را تا روز دوشنبه تا زمانیکه این ماسکها دردسترس قرار گرفت اعلام کند، اما در گزارش روز جمعه خود اعلام کرد تجهیزات محافظت چشم در راه است.
نتانیاهو رئیس کابینه رژیم صهیونیستی سه شنبه پیش اعلام کرد کوهن مسئول تلاشها برای خرید تجهیزات پزشکی از خارج است.
کوهن ۱۰۰ هزار کیت آزمایشی در دو هفته پیش خریداری کرده است و ۴ میلیون کیت دیگر درراه است.
جروزالم پست اعلام کرد موساد این کیتها را از کشورهایی خریداری کرده که با آنها روابط دیپلماتیک ندارد.
الجزیره گزارش داد این کشورها، کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند که انتخاب آنها به عنوان تامین کننده این تجهیزات یکی از دلائل مداخله موساد برای این خریدهاست.
توقف پذیرش بیمار در یکی از بیمارستان های آلمان
بیمارستانی در شهر ولفسبرگ در شمال آلمان از پذیرش بیماران جدید به دلیل مثبت شدن آزمایش کرونای چندین تن از اعضای این بیمارستان، خودداری میکند.
بیمارستان کلینکوم ولفسبرگ در بیانیهای اعلام کرد هیچ بیمار جدیدی در این بیمارستان به غیر بخش اورژانس و زایمان پذیرش نمیشود.
بیش از ۶۲ هزار و ۴۰۰ نفر در آلمان تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
هشت هزار تن از بی خانمانها با کرونا و گرسنگی مواجه هستند
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، در حالی که بیشتر شهروندان انگلیسی در انتظار کاهش موج شیوع کرونای جدید، در منازل خود باقی مانده اند، افراد بی خانمان به دنبال پناهگاهی به دور از پیاده روهای سرد و مرطوب هستند چرا که این مکانها ویروس کرونا را به مدت بیشتری زنده نگه میدارد.
خبرنگار این شبکه گزارش داد: شهر ثروتمند لندن آرام شد؛ اما صدها تن از افراد بی خانمان در لندن به تنهایی با کرونا مواجه میشوند؛ بی آنکه پناهی داشته باشند که آنها را از ویروس کرونا دور نگه دارد. نه از پول خرد عابران خبری است و نه از باقی مانده غذای مردم.
رستورانها تعطیل شده اند و بی خانمانها از گرسنگی بیش از کرونا میترسند.
از سوی دیگر، بن یکی از افراد بی خانمان در لندن میگوید ویروس لعنتی به افراد با سیستم ایمنی ضعیف رحم نمیکند.
بن گفت «ما اینجا میمیریم. اوضاع در حال بدتر شدن است. گرسنگی به ما فشار میآورد. اگر شرایط همین طور ادامه یابد، به سبب گرسنگی، برای به دست آوردن غذا به فروشگاهها حمله میشود.»
خبرنگار این شبکه افزود: بیش از هشت هزار بی خانمان لندن در خیابانهای این شهر شب را میگذرانند. سرتاسر لندن مانند تخت خواب بن است؛ البته اگر پلیس جلوی وی را نگیرد.
پیاده روهای لندن مرطوب و سرد هستند و به منزله محل مناسبی برای حیات ویروس کرونا هستند.
مقامات انگلیس دیرهنگام به این فاجعه قریب الوقوع توجه کردند. به طوری که ممکن است بی خانمانها ناقل ویروس کرونا به ایستگاههای مترو باشند که برای گرم شدن به آنها پناه میبرند.
جان یکی از بی خانمانهای لندن گفت «هیچ کس اکنون به ما کمک نمیکند. حتی رستوران خیریه که طی روز به ما غذا میداد، تعطیل شد. این رسوایی است.»
خبرنگار این شبکه افزود: شهردار لندن با عقد قرارداد با هتل اینترکنتیننتال، ۳۰۰ اتاق را برای دو هفته به منظور کمک به قرنطینه بی خانمانها رزرو کرد.
خبرنگار این شبکه در پایان گفت: دشواریهای شیوع ویروس کرونا برای برخی بی خانمانها فایده داشت که در هتلها شب را میگذارنند و غذا را برای آنها میآورند. هرچند این رفاه موقتی است؛ اما آنها را از خوابیدن روی پیاده روهای سرد در امان نگه میدارد.
تعطیلی آرایشگاه ها در جمهوری آذربایجان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، در راستای اقدامات به منظور مقابله با کرونا ویروس در جمهوری آذربایجان، فعالیت آرایشگاه های مردانه و زنانه در این کشور متوقف شد.
ابتکار عمل پلیس کلمبیا برای هشدار به مردم درباره کرونا
فوت نخستین پزشک مصری بر علت کرونا
وزارت بهداشت مصر از فوت نخستین پزشک این کشور براثر آلودگی به کووید-۱۹ خبر داد.
دکتر احمد اللواح در بیمارستان ایزولاسیون بیماران کرونایی در استان اسماعیلیه خدمت میکرد. تاکنون در مصر ۶۰۹ نفر به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد ۴۰ نفر جان باختند و ۱۳۲ نفر بهبود یافتند.
تعداد مبتلایان به کرونا در گرجستان به ۹۷ نفر رسیده است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از سایت اطلاع رسانی کرونا در گرجستان از این تعداد مبتلا تاکنون ۱۸ نفر بهبود یافته اند. کرونا در گرجستان تاکنون قربانی نداشته و ۴۸۷۶ نفر هم در این کشور تحت قرنطینه هستند.
دولت گرجستان هم تدابیر پیشگیرانه و مقابله با کرونا را از ماههای گذشته آغاز کرده است و ادامه میدهد.
هشدار درمورد شیوع گسترده کرونا در انگلیس درصورت لغو تدابیر احتیاطی
نماینده مشاور پزشکی دولت انگلیس درمورد احتمال شیوع جدید و گسترده ویروس کرونا درصورت برداشته شدن تدابیر احتیاطی هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره, نماینده مشاور پزشکی دولت انگلیس گفت تدابیر دولت این کشور برای قرنطینه و تعطیلی ادارات و سازمان ها به علت شیوع ویروس کرونا, ممکن است شش ماه یا بیشتر طول بکشد. جینی هاریس در همین حال درمورد احتمال شیوع جدید و گسترده این ویروس درصورت برداشته شدن سریع تدابیر یاد شده هشدار داد.
جینی هاریس تصریح کرد ما هر سه هفته و نیز بین دو تا سه ماه اوضاع را از نو ارزیابی می کنیم تا ببینیم آیا شیوع ویروس متوقف شده است یا نه, با این حال بدون توجه به بررسی های میدانی, تدابیر دولت در اعمال قرنطینه ممکن است سه تا شش ماه طول بکشد هرچند ما در این مورد مطمئن نیستیم و نمی دانیم اوضاع چه زمانی عادی خواهد شد. نماینده مشاور پزشکی دولت انگلیس افزود کنترل شیوع ویروس کرونا ممکن است زمان بیشتری طول بکشد و ما باید منتظر بمانیم و ببینیم تا چه اندازه در این زمینه موفق خواهیم بود.
نگرانی از موج دوم کرونا در چین پس از تسهیل محدودیتها
شبکه الجزیره انگلیسی از تسهیل مقررات و محدودیتهای سختگیرانه در منطقه ووهان چین به عنوان مرکز شیوع ویروس کرونا خبر داد.
شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی اعلام کرد در منطقه ووهان چین که برای اولین بار ویروس کرونا در آن جا شیوع پیدا کرد و در طول دو ماه گذشته این منطقه تحت تدابیر سختگیرانه و محدودیتهای شدید و در قرنطینه کامل بوده است در روزهای اخیر مقامهای محلی به برخی از ساکنان اجازه داده اند از خانههای شان خارج و در محل کار و فعالیت خود حاضر شوند.
شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی افزود اکنون این نگرانی وجود دارد که بعد از رفع محدودیتها و مقررات در مناطقی از چین که مرکز شیوع ویروس کرونا بوده اند شاهد موج دوم گسترش این ویروس در داخل چین و در نقاط دیگر جهان باشیم. چون بعد از رفع محدودیتها بسیاری از افرادی که حامل ویروس کرونا هستند بطور آزادانه به تردد در مناطق مختلف خواهند پرداخت.
دشواری شرایط اروپا با افزایش شمار مبتلایان و جان باختگان
در حالی که یک سوم جان باختگان جهانی ناشی از ویروس کرونا، در قاره اروپا به ثبت رسید، کشورهای این قاره اعلام کردند شرایط در هفته های آینده سخت تر خواهد بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، پس از آنکه یک سوم قربانیان ویروس کرونا مربوط به اروپا شد، این قاره با شرایط دشواری مواجه شده است.
در این میان، در ایتالیا بیش از ده هزار تن بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند و مسئولان این کشور تاکید کردند در صورتی که بسته شدن کشور تمدید نشود، شمار قربانیان بیش از این خواهد بود. ایتالیا نخستین کشور غربی است که پس از شیوع این ویروس، محدودیت های شدیدی در زمینه عبور و مرور اعمال کرد.
در همین حال، شماری از افراد ویژه روسی عملیات ضد عفونی کردن خانه سالمندان را در منطقه برگامو در ایتالیا انجام دادند.
از سوی دیگر، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که به ویروس کرونا مبتلا شد، هشدار داد این کشور به سمت شرایط سخت تری در زمینه شیوع کرونا پیش می رود. انگلیس قرنطینه خانگی به مدت سه هفته را اعمال کرد و بیمارستان ها بیماران مبتلا به بیماری هایی که ارتباطی به کرونا ندارند، تخلیه کردند.
در همین حال، پزشکان پاریس هشدار دادند در پایان هفته، بخش مراقبت های ویژه پر از بیمار خواهد شد.
غیرفعال شدن موقت سایت اینترنتی پلیس برای گزارش مردمی نقض قرنطینه
پلیس نیوزیلند روز دوشنبه اعلام کرد یک سایت اینترنتی که به منظور گزارش دادن موارد نقض دستورالعملهای قرنطینهای از سوی مردم ایجاد شده بود، تنها ساعاتی پس از راه اندازی به طور موقت غیرفعال شد.
این مجمع الجزایر در جنوب اقیانوس آرام به تازگی مرحله چهار هفتهای قرنطینه را به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» در این کشور، آغاز کرده است. از مردم نیوزیلند خواسته شده است در خانه هایشان بمانند و هنگام خروج از خانه با دیگران فاصله دو متری را حفظ کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیوزیلند، مایک بوش، رئیس پلیس نیوزیلند گفت بعدازظهر یکشنبه سایت اینترنتی «www.police.govt.nz/۱۰۵support» فعال شد و مراجعه مردم به این سایت آنقدر زیاد بود که این سایت به طور موقت غیرفعال شد.
وی افزود: «ما ۴۲۰۰ گزارش از افرادی دریافت کردیم که فکر میکردند دیگران قوانین قرنطینه را رعایت نمیکنند. این نشان میدهد که مردم ما تا چه حد به رعایت کامل دستورالعملها اهمیت میدهند.»
یکی از تخلفات گزارش شده، برگزاری یک مهمانی تقریبا ۶۰ نفره در یک مسافرخانه کوچک در شهر توریستی کوئینزتاون در جزیره جنوبی بود. همچنین چند مورد مسافرانی بودند که به رغم قرنطینه اجباری به سفر خود با خودروی کمپینگ ادامه دادند.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند از مردم خواست از این سایت استفاده کنند و به خصوص فروشگاههایی را که قیمت کالاها را افزایش داده اند، گزارش کنند.
در نیوزیلند با پنج میلیون نفر جمعیت، براساس آخرین آمار، ۵۵۱ مورد ابتلا به کووید-۱۹ و یک مورد مرگ ناشی از این ویروس ثبت شده است.
گروه ۲۰ نشست فوق العاده تشکیل میدهد
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، روزنامه نیکی ژاپن اعلام کرد کشورهای گروه ۲۰ روز دوشنبه نشست فوری به صورت ویدئو کنفرانس برگزار میکنند تا در مورد همکاری به منظور حفظ و حتی تقویت شبکههای تامین آذوقه رایزنی کنند.
هدف از اینکار پاسخ بهتر به تبعات همه گیری ویروس کروناست. گروه ۲۰ از بیست اقتصاد بزرگ جهان تشکیل شده است.
نتایج آزمایش ابتلا به ویروس کرونا در ارتش سوریه
بولتن منتشر شده در باره وضعیت بهداشت و شیوع ویروس کرونا در ارتش روسیه نشان میدهد بیش از سه هزارو هفتصد نفر از پرسنل ارتش تحت آزمایش ابتلا به ویروس کرونا قرار گرفته اند که نتایج همه آنها منفی بوده است.
بر طبق بولتن منتشر شده سی و دو بیمارستان بخش ویژه با چهار هزارو هشتصد تختخواب آماده کرده اند. اداره بهداشت نیز دو هزارو هفتصد و هشتاد و دو دستگاه تنفس مصنوعی آماده کرده است.
در این بولتن همچنین آمده است یک هزارو ششصد و چهل و هفت واحد ویژه ضد عفونی به انضمام نه گروه ناظر بر وضعیت بهداشت و شیوع ویروس تشکیل شده است.
کارگزاری ارتش روسیه اعلام کرد پانزده مجتمع تجهیزات مدرن تشخیص ویروس کرونا و بیش از پنجهزار و پانصد قرارگاه تب سنجی ایجاد کرده است.
وزیر دفاع روسیه در بیستم مارس اعلام کرد حتی یک مورد ابتلا به ویروس کرونا در ارتش این کشور وجود ندارد. وی همچنین گفت، نتایج آزمایش مقامات ارشد و کارکنان وزارت دفاع منفی بوده است.
ثبت صد مورد جدید ابتلا به کرونا در سرزمین های اشغالی
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری گزارش داد: نهاد بهداشتی رژیم صهیونیستی از ثبت 100 مورد جدید ابتلا یه ویروس کرونا در مناطق اسرائیلی خبر داد. شمار مبتلایان به کرونا در این مناطق به چهار هزار و 347 نفر رسیده است.
رئیس جمهوری صربستان: چین بیشتر از اتحادیه اروپا کمک کرد
آلکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان روز یکشنبه گفت در حالی که کشورش در تلاش است به عضویت اتحادیه اروپا در بیاید، میزان کمکهایی که چین به صربستان برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا کرده بسیار بیشتر از کمکهای اتحادیه اروپاست.
به گزارش خبرگزاری تاس از بلگراد، رئیس جمهور صربستان گفت:" اگر از ما بپرسید چه کسی بیشترین کمک را در اختیار ما قرار داد، باید بگویم چین این کار را کرد و اروپا این کار را نکرد. ما انتظار دریافت کمکهای بیشتری از طرف اروپا داریم. ما در مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا قرار داریم، ولی ما کر یا نابینا نیستیم. ما از منافع صربستان محافظت و با چین، روسیه، آمریکا و همگان همکاری میکنیم، زیرا منافع صربستان در این کار قرار دارد. "
ووچیچ تاکید کرد صربستان انتظارات زیادی از اروپا داشت و این در حالی است که صربها اکنون بیشتر به خودشان اتکا دارند.
رئیس جمهور صربستان در پاسخ به پرسشی در خصوص کمک روسیه گفت:" ما انتظار دریافت کمک از طرف روسیه را نیز داشتیم، ولی روسیه دوست واقعی ما نیز اکنون مشکلات خاص خودش را دارد. "
دولت صربستان روز پنجشنبه از روسیه خواست در خصوص مقابله با ویروس کرونا کمک کند. بلگراد خواستار کمکهای ملموس بر اساس توافق بین دولتها در خصوص همکاری در زمینه واکنش بشردوستانه و اضطراری شد. دیمیتری پسکوف دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه در خصوص درخواست کمک صربستان گفت: درخواست این کشورِ مهم، متحد و برادر ما بدون پاسخ باقی نخواهد ماند.
تاکنون ۷۴۱ مورد آلودگی به ویروس کرونا در صربستان مشاهده شده است. ۱۳ نفر فوت کرده اند و ۵۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری و به دستگاه تنفس وابسته اند. رئیس جمهور صربستان پیشتر تعطیلی کامل مرزها را اعلام کرده بود. وضعیت اضطراری و منع رفت و آمد به مدت ۹۰ روز در صربستان اعلام شده است. برگزاری انتخابات سراسری لغو شد و اتوبوسها و قطارهای بین شهری اجازه تردد ندارند.
استرالیا برای کمک به گردش چرخ اقتصادی از کارگران حمایت مالی میکند
نخست وزیر استرالیا روز دوشنبه همزمان با پیامدهای شیوع گسترده کرونا برای اقتصاد این کشور متعهد به اختصاص بسته مالی ۱۳۰ میلیارد دلاری استرالیا برای کمک به حفظ فرصتهای شغلی در این کشور شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سیدنی، در چارچوب این برنامه هر دو هفته یک بار مبلغ یک هزار و ۵۰۰ دلار استرالیا به کارفرمایان به ازای هر کارگر پرداخت خواهد شد.
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا در مصاحبهای تلویزیونی هدف از این برنامه را کمک به حفظ سلامت و معیشت کارگران اعلام کرد و گفت ما این وجه را در اختیار کارفرمایان قرار میدهیم تا به کارمندان خود پرداخت کنند و از این طریق آنها را همچنان در استخدام خود داشته باشند و با اتمام این بحران دوباره دو طرف آماده بازگشت سریع به شرایط عادی باشند.
ممکن است شش ماه طول بکشد تا زندگی در انگلیس بعد از کرونا به وضع عادی برگردد
مقامهای بهداشتی و سلامتی انگلیس هشدار دادند ممکن است شش ماه طول بکشد که بعد از شیوع ویروس کرونا زندگی به وضع عادی برگردد.
شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی اعلام کرد مقامهای بهداشت و سلامت در انگلیس هشدار دادند که بعد از شیوع ویروس کرونا دراین کشور ممکن است شش ماه طول بکشد تا زندگی در این کشور به وضع عادی برگردد.
دولت انگلیس از هفته گذشته مقررات بسیار سختگیرانهای را برای تردد و رفت و آمدها در این کشور اعلام و اجرا کرده است.
آغاز تعطیلی سراسری یک هفتهای در روسیه
با فرمان رئیس جمهور روسیه و با هدف کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از امروز دوشنبه تعطیلی سراسری یک هفتهای در روسیه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، در مدت تعطیلی یک هفتهای، فقط داروخانهها، فروشگاههای مواد غذایی و زیرساختهای مهم شهری از جمله بانکها و حمل و نقل عمومی اجازه فعالیت خواهند داشت.
سرگئی سابیانین شهردار مسکو و رئیس کارگروه شورای دولتی مقابله با ویروس کرونا نیر اعلام کرد: همزمان با تعطیلی سراسری، قانون خودقرنطینگی در پایتخت روسیه اجرا میشود. اجرای این قانون با هدف جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا اجرا میشود.
شهردار مسکو تاکید کرد: بر اساس قوانین جدید، ساکنان مسکو تنها در صورتی میتوانند خانههای خود را ترک کنند که نیاز به کمک پزشکی فوری داشته باشند یا با تهدید واقعی برای سلامتی یا زندگی خود مواجه بوده یا نیاز به خرید کالاهای بسیار ضروری یا انداختن زبالههای خود داشته باشند.
براساس این قانون، ساکنان مسکو فقط تا شعاع صد متری میتوانند خانههای خود را ترک کنند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در تایلند به ۹ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت تایلند اعلام کرد با مرگ دو تن دیگر بر اثر ابتلا به کرونا شمار قربانیان این بیماری در این کشور به 9 تن رسید.
افغانستان آخرین آمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را ۱۴۵ نفر اعلام کرد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، این وزارتخانه امروز اعلام کرد: ۲۵ مورد جدید بیماری کووید نوزده در افغانستان ثبت شد. هرات و کابل بیشترین افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. دولت افغانستان اعلام کرد: برای مقابله با کرونا در حال آماده کردن بیست هزار تختخواب است.
همچنین نیروهای پلیس امروز تدابیر سختگیرانهای را برای محدود کردن رفت و آمد شهروندان کابل اجرا کرده اند. در شهر غزنی از امروز محدودیتهای رفت و آمد اجرا شده است.
ترامپ: تعداد تلفات ویروس کرونا در آمریکا احتمالا به بیش از ۱۰۰ هزار نفر میرسد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه برای اولین بار اذعان کرد تعداد تلفات مبتلایان به کرونا در آمریکا احتمالا به ۱۰۰ هزار نفر یا بیشتر میرسد.
به گزارش سی ان ان، وی افزود اگر تعداد تلفات در آمریکا ۱۰۰ هزار نفر یا کمتر از آن باشد، ما همگی خیلی خوب کار کردیم.
اظهارات ترامپ در پاسخ به سوالی درباره اظهارات دکتر آنتونی فائوسی رئیس مرکز بیماریهای عفونی و آلرژی در آمریکا بیان شد.
فائوسی در برنامه "استیت آو یونین" سی ان ان گفته بود ۱۰۰ هزار آمریکایی یا بیشتر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا احتمالا میمیرند.
ترامپ روز یکشنبه در کنفرانس خبری در کاخ سفید تمدید دستورالعملهای مرتبط با حفظ فاصله اجتماعی را تا ۳۰ آوریل صادر کرد.
ترامپ در این کنفرانس خبری گفت اگر ما کاری نکنیم بیش از ۲ میلیون نفر در کشور به کرونا مبتلا میشوند، اما وی جزئیات بیشتری را درباره این رقم دقیق ارائه نکرد.
فائوسی به سی ان ان گفته بود احتمالا میلیونها نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا میشوند.
یک سوم جمعیت جهان در قرنطینه قرار گرفته اند
سه میلیارد نفر از مردم در نزدیک به ۸۰ کشور جهان به علت شیوع کووید-۱۹ در قرنطینه همگانی قرار گرفته اند.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: بیش از یک سوم مردم جهان که در نزدیک به ۸۰ کشور جهان زندگی میکنند، در قرنطینه قرار گرفته اند.
در اروپا خیابانهای پایتخت کشورهایی، چون ایتالیا، اسپانیا که شیوع ویروس در آنها شدت بیشتری دارد خالی از جمعیت شده است. در ناپل در جنوب ایتالیا مراسم مذهبی در بالکن خانهها برگزار میشود.
در انگلیس، ویروس کرونا نخست وزیر را هم مبتلا کرده و به مدت سه هفته قرنطینه اعلام شده است که به گفته مقامات بهداشتی ممکن است این مدت طولانیتر شود.
در رام الله در سرزمینهای فلسطینی هم خیابانها خالی از جمعیت شده است در صورتی که در اسرائیل (فلسطین اشغالی) مقامات برای اجرای ممنوعیت تجمع در میان برخی یهودیان افراطی، مثل یهودیان افراطی شهر قدس، مشکل دارند و این درحالی است که همین یهودیان افراطی بیش از همه به این بیماری مبتلا شده اند.
در آمریکا که هم اکنون بزرگترین کانون شیوع این بیماری شده است، نیویورک و شهرهای بزرگ در قرنطینه قرار گرفته اند. در ورویهای ایالت رود آیلند که در همسایگی نیویورک قرار دارد ساکنان وحشت زدهای که از این شهر فرار میکنند بازگردانده میشوند؛ وحشت عمومی که به گفته شهردار نیویورک باید مهار شود.
در برزیل، ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور راستگرای افراطی، مدام این بیماری همه گیر را کم اهمیت جلوه میدهد، اما به رغم انتقادهای رئیس جمهور، بیشتر فرمانداران مردم ایالتهای خود را در قرنطینه قرار داده اند.
در قاره آفریقا که ویروس نسبتا شیوع دارد، برخی کشورها مثل مغرب هم تدابیر قرنطنیهای با اجرا گذ اشته اند.
در نیجریه که پرجمعیتترین کشور قاره آفریقا است هم تدابیری ه به اجرا درآمده است. در ابوجا، پایتخت، و همچنین در لاگوس، بزرگترین شهر نیجریه، جابجایی برای چهارده روز ممنوع شده است.
اما در کینشاسا، پایتخت جمهوری کنگو، مقامات از بیم بروز خشونتهای ناشی از افزایش قیمت مایحتاج اولیه مردم، اجرای مقررات قرنطینه را به تعویق انداخته اند.
استفاده از کلروکین در بیمارستان های مجاز اعلام شد
سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) روز یکشنبه استفاده از کلروکین و هیدروکسی کلروکین را برای مقابله با ویروس کرونا تنها در بیمارستانها مجاز اعلام کرد. این داروهای درمانی مالاریا هستند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به آنها امید زیادی بسته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، وزارت بهداشت آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد سازمان غذا و دارو برای آنکه این درمانها توسط پزشکان برای بیماران بزرگسال و نوجوان مبتلا به کووید ۱۹ بستری شده در بیمارستانها در شرایطی که آزمایش بالینی در دسترس یا قابل انجام نیست تجویز شود چراغ سبز نشان داد.
رئیس جمهور آمرکیا روز ۲۴ مارس به ارزش این دارو اشاره کرده بود. وی گفت شانس زیادی وجود دارد کاه این دارو بتواند به شدت تاثیرگذار باشد. اگر این دارو نتیجه دهد یک نعمت آسمانی است.
پروفسور دیده رائول پزشک جنجالی فرانسوی هم از این درمان دفاع کرده است و تحقیقاتی در این زمینه داشت که به طور کامل جامعه پزشکی را متقاعد نکرده است.
مقامات بهداشتی آمریکا به مردم هشدار داده اند که نباید به طور خودسرانه این دارو را مصرف کنند. یکی از ساکنان آریزونا در جنوب غربی آمریکا به دلیل مصرف فسفات کلروکین که برای ضد عفونی کردن آکواریومها مورد استفاده قرار میگیرد جان خود را از دست داد.
دو بدنه پزشکی آمریکا یعنی موسسه ملی بهداشت و اداره تحقیق و توسعه در زمینه زیست پزشکی بر روی آزمایشهای بالینی کار میکنند. آزمایشی طبق پروتکل پروفسور رائول با هیدروکسی کلروکین و آزیترومایسین قرار است به زودی در نیویورک آغاز شود.
آمریکا بیش از ۱۴۰ هزار مورد آلوده به ویروس کرونا دارد که طبق آمار دانشگاه جان هاپکینز تا کنون ۲ هزار و ۴۸۹ مورد آن به مرگ منجر شده است.
افزایش شمار افراد نیازمند به کمک در نیویورک
در پی توقف تقریبا همه فعالیتهای پایتخت اقتصادی آمریکا و محروم شدن شمار زیادی از مردم از درآمد، بانکهای غذایی نیویورک با موج جدیدی از مردم رو به رو شده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در روزهای پایانی این هفته صدها نفر به بازار رایگانی که یک انجمن خیریه نیویورکی به نام سیتی هاروست در منطقهای در شمال منهتن به راه انداخته بود آمدند.
یکی از این افراد لینا آبا ۴۰ ساله است که به تنهایی ۵ کودک ۱۱ تا ۲۳ ساله را بزرگ میکند. وی پیش از این به عنوان خدمتکار در هتل منهتن کار میکرد. اما این هتل دو هفته پیش تعطیل شد. دو فرزند بزرگ این خانواده هم شغل خود را از دست دادند.
وی میگوید ما به کمک نیاز داریم. ما نمیدانیم در هفتههای آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. با این حال با لبخند میگوید دست کم حالا با فرزندانم زمان میگذرانم. من معلم، مادر و همه چیز هستند. ما هنوز سلامت و زنده هستیم و باید در این زمینه شکرگزار بود.
یک هفته زمان برد تا این مادر مجرد در فهرست بیکاران ثبت نام کند. سرورهای رایانه اشباع شده است. این بدان معناست که آمار بیکاری از آنچه دولت فدرال روز پنجشنبه اعلام کرد بسیار بالاتر است.
انتظار میرود پرداخت دستمزدهای بیکاری از سه هفته آینده آغاز شود. لینا امیدوار است به لطف برنامه کمک تاریخی که هفته گذشته در کنگره تصویب شد دست کم هزا ر و ۲۰۰ دلار از دولت فدرال دریافت کند. وی میگوید این کافی نخواهد بود، اما از آنچه میتوانند به ما بدهند سپاسگزاریم. افرادی زیادی برای کمک در این شهر وجود دارد.
خوزه نری ۵۱ ساله یکی از کارکنان اسپانیایی رستورانهای تعطیل شده نیویورک است. وی نیز برای نخستین بار خواهان استفاده از خدمات بانک غذاست.
وی یک خانواده ۵ نفره دارد. خوزه میگوید ما از پس انداز خود استفاده میکنیم تا زنده بمانیم. ما فعلا چیزهایی داریم. او هم روی کمکهای وعده شده از سوی دولت فدرال به افراد کم درآمد حساب میکند.
جردانا رامیرز ۳۹ ساله باوجود خطر آلودگی به ویروس ناچار است به کار ادامه دهد. وی از سالمندانی نگهداری میکنند که ۱۰۰ درصد به او وابسته هستند. تاثیر این بحران در خانه جردانا بسیار زیاد بود. همسر و دختر بزرگ او کار خود را از دست داده اند. دختر ۸ ساله وی نیز از اضطراب رنج میبرد.
وی میگوید من تلاش میکنم تا حد امکان به ویژه برای اجاره و قبض برق و خوراک و هر چیز دیگری صرفه جویی کنم. او نیز بی صبرانه در انتظار کمک فدرال است.
ژرالدین فرمین از کارکنان خیریه سیتی هاروست میگوید افرادی که فقیر بودند فقیرتر میشوند. کسانی هم که کار مناسبی داشتند و میتوانستند از پس هزینههای خود برآیند حالا فقیر شده اند.
اریک ریپرت معاون شورای اجرایی سیتی هاروست و مالک یک رستوران میگوید پیش از این در شهر نیویورک ۱.۲ میلیون نفر بودند که برای تامین غذای خود به کمک نیاز داشتند. اما حالا تعداد آنها سه برابر شده است و بیش از ۳ میلیون نفر در نیویورک به این کمک نیاز دارند. وی میگوید سیتی هاروست به دنبال منابع برای خرید غذای بیتشر است و قصد دارد با انجمنهای دیگر برای مقابله با اوضاعی که رو به وخامت است متحد شود.
ریپرت میگوید ما ۱۱ سپتامبر و رکود بزرگ ۲۰۰۸-۲۰۰۹ را تجربه کردیم، اما هیچ یک از آنها با فاجعه کنونی قابل مقایسه نیست.
مشکلات کارگران خارجی در کشورهای عربی بعد از شیوع کرونا
کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، به طور گستردهای مقررات قرنطینه افراد را اجراء و کارفرمایان از پرداخت حقوق به کارکنان خارجی خودداری میکنند که این وضعیت موجب بلاتکلیفی میلیونها نفر از این کارکنان شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دوحه، یک مهندس ۲۷ ساله پاکستانی در قطر که دومین هفته از قرنطینه اجباری خود را آغاز کرده است گفت:" ما در ۸ تا ۱۰ روز گذشته در قرنطینه بوده ایم و نمیدانیم که این وضعیت چه زمانی پایان مییابد. موضوع اصلی که ما با آن روبرو هستیم، خواربار است. دولت مواد غذایی در اختیار ما قرار میدهد، ولی این کار پس از چند روز انجام میشود و مقدار کمک ها، ناچیز است. "
این فرد یکی از دهها هزار نفری است که در منطقه صنعتی دوحه محدود شده اند. آزمایش کرونای دهها نفر از افرادی که در این منطقه کارگری میکنند مثبت بوده است.
گروههای مدافع حقوق بشر از جمله "دیده بان حقوق بشر" و "سازمان عفو بین الملل" هشدار داده اند سکونت افراد در مکانهای شلوغ و کافی نبودن بهداشت، کارکنان مهاجر در سراسر کشورهای حاشیه خلیج (فارس) را که ممکن است به مراقبتهای درمانی دسترسی نداشته باشند به خطر میاندازد.
خارجیهای شاغل در کشورهای حاشیه خلیج (فارس) همچنین با پرداخت نشدن حقوق خود، اخراج از محل کار یا اخراج از کشور روبرو هستند.
ضیاء الدین از مقامات دیده بان حقوق بشر گفت مهاجران شاغل در کشورهای حاشیه خلیج (فارس) اکنون از مزایایی برخوردار نیستند و کارفرمایان، در خصوص مهاجران اختیارات زیادی دارند.
وی همچنین بر لزوم اجرای اقدامات برای مانع شدن از شیوع ویروس کرونا در محلهای سکونت مهاجران و نیز مراکز بازداشتگاهی مهاجران تاکید کرد.
در حالی که ۳۲۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا در کشورهای حاشیه خلیج (فارس) گزارش شده است، سازمان عفو بین الملل اعلام کرد کارگرانی که در کمپها گرفتار شده اند، به شکلی ویژه آسیب پذیر هستند و شرایطی را تحمل میکنند که فاصله گذاری اجتماعی را غیر ممکن میکند.
کارگران خارجی در کشورهای نفت خیز حوزه خلیج (فارس) که عمدتا از بنگلادش، هند، نپال و پاکستان هستند، حدود ۱۰ درصد از مجموع مهاجران در سراسر جهان را تشکیل میدهند.
برخی کارگران در عربستان که حدود ۱۰ میلیون کارگر خارجی در آنجا حضور دارند این شکایت را دارند که روسایشان از آنها خواسته اند کار کنند در حالی که شهروندان عربستانی اجازه پیدا کرده اند با دریافت حقوق در قرنطینه بمانند.
یک کارگر خارجی گفت به وی گفته شده است اگر حالش خوب نیست میتواند به مرخصی بدون حقوق برود، ولی وی تصمیم گرفته است در سر کار خود حضور یابد.
یک دیپلمات عرب مستقر در ریاض به خبرگزاری فرانسه گفت:" کارکنان زیادی در بخش خصوصی به سبب تعطیلی بسیاری از بخشها رنج میبرند، زیرا مالکان زیادی کارکنان خود را مجبور کرده اند بدون دریافت حقوق داخل خانههای خود بنشینند. با وجود اینکه مقامات عربستان به بخش خصوصی غرامتهایی پرداخت کرده اند، مالکان از این پول برای جبران زیانهای خود به سبب تعطیلی کار و کسبها استفاده میکنند و به کارکنانشان توجهی ندارند. "
تاکید شیخ الازهر بر لزوم همبستگی همگانی برای مقابله با کرونا
شیخ الازهر تاکید کرد همه جهان باید بار مسئولیت خود را در مقابله با ویروس کرونا به دوش گیرد و انسانیت را از خطرات این بیماری مصون دارد.
به گزارش پایگاه اینترنتی اخبار الیوم مصر، احمد الطیب، شب گذشته با انتشار پیامی تلویزیونی به همان جهان درباره ویروس کرونا، بر ضرورت مسئولیت پذیری همگانی در مقابله با این بیماری همه گیر و پایبندی به توصیههای بهداشتی تاکید و اشاره کرد عمل کردن به این توصیهها واجب شرعی و ترک آن معصیت است و شایعه پراکنی و ترویج آن که باعث میشود مردم اعتمادشان را به تدابیر حکومتی از دست بدهند، شرعا حرام است.
شیخ الازهر همچنین تاکید کرد باید از اقدامات پزشکان و پرستاران و کادر درمانی، با افتخار یاد شود. وی همچنین مردم را به نزدیک شدن به خدا، دادن صدقه و پایبندی به توصیههای پیشگیرانه برای از بین بردن کرونا، کمک کردن به همه آسیب دیدگان از این ویروس و همچنین همبستگی با همه ملتها و کشورهایی که با این بیماری خبیث درگیر هستند، دعوت کرد.
افزایش انتقادها از سیاست های ترامپ در قبال کرونا
در حالی که ویروس کرونا در آمریکا به شکل روزافزون در حال شیوع است، رسانه ها، مقامات و شهروندان آمریکا، رئیس جمهور این کشور را به سبب آشفتگی در تعامل در قبال شیوع کرونا، به باد انتقاد گرفتند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، انتقادات در آمریکا از رئیس جمهور این کشور به سبب رفتار وی در قبال شیوع سریع ویروس کرونا در کشور در حال افزایش است. این در حالی است که ملت آمریکا به ویژه در نیویورک با چالش های دشواری مواجه هستند.
از سوی دیگر، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اجرای تحقیقات درباره نحوه رفتار دونالد ترامپ در قبال بحران شیوع کرونا، پس از انتهای این بحران را خواستار شد.
از سوی دیگر، روزنامه کثیرالانتشار واشنگتن پست نوشت ترامپ دچار آشفتگی شده است. در حالی که مقامات ذیربط خواستار مقابله با ویروس کرونا هستند.
در همین حال، روزنامه فارن پالسی نوشت خرابکاری ترامپ در مقابله با کرونا، بازتاب سیاست کورکورانه وی است.
از سوی دیگر، شهروندان آمریکایی هم نگران به دست آوردن ساده ترین داروها هستند و داروخانه ها نیازهای آنها را تامین نمی کنند، زیرا خالی از دارو هستند.
با استقرار نیروهای پلیس در خیابان های نیویورک که به سبب شیوع کرونا هزینه سنگینی پرداخت می کنند، تصویر ترسناک شده است.
در همین حال، شهروندانی که در انتظار تست کرونا هستند، در سرمای نیویورک ترسان و لرزان ایستاده اند.
قضیه فقط به این حد منتهی نمی شود؛ بلکه در برخی ایالت های آمریکا که فروش اسلحه قانونی است، شهروندان شتابان برای خرید هر سلاحی که ممکن باشد، تلاش می کنند. با افزایش حرف و حدیث ها درباره احتمال از بین رفتن امنیت اجتماعی در صورت وخامت اوضاع بهداشتی کشور، شهروندان از آینده کشور هراس دارند.
از سوی دیگر، شهروندان آمریکایی برای به دست آوردن مواد غذایی برای طولانی مدت منتظر می مانند؛ آن هم در کشوری که رئیس جمهور این کشور به سبب اعلام پزشکی در چارچوب ستاد مبارزه با کرونا درباره تب خود، به شوخی از وی فرار می کند. این موضوع بازتاب دهنده این بحران در آمریکاست.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت رسمی دولت پاکستان، شمار مبتلایان به ویروس کووید 19 در پاکستان به 1625 نفر رسیده است.
به گفته منابع خبری ظرف 24 ساعت گذشته 4 بیمار کرونایی در پاکستان جان خود را از دست دادند که موجب شد شمار قربانیان کرونا در پاکستان به 18 افزایش یابد.
منابع دولتی پاکستان وضعیت 11 بیمار کرونایی در این کشور را وخیم گزارش کردند و افزودند: تاکنون 28 نفر از مبتلایان کرونا بهبود یافته اند.
درحال حاضر تعداد بیماران کرونایی ایالت پنجاب پاکستان به 596 نفر رسیده است، درحالیکه ایالت های سند و خیبرپختونخوا و بلوچستان نیز به ترتیب با 508 ، 195 و 144مورد ابتلا به کرونا مواجه بوده اند.
این درحالی است که تعداد مبتلایان به کرونا در پایتخت پاکستان نیز همچنان سیر صعودی دارد و تا کنون 51 نفر در شهر اسلام آباد پاکستان به این ویروس مبتلا شده اند.
گفتنی است در منطقه "گلگت بلتستان" شمالی ترین منطقه پاکستان نیز تا کنون 128 مورد ابتلا به ویروس کووید-19 گزارش شده است.
به گفته منابع خبری دولت پاکستان قرار است از پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا برای درمان 200 بیمار که وضعیت نسبتاً وخیمی دارند، استفاده کند.
دولت پاکستان که پیشتر از کمبود تجهیزات پزشکی برای مقابله با شرایط بحرانی خبر داده بود، طی روزهای گذشته 2 محموله تجهزات پزشکی شامل انواع ماسک، دستگاه های تنفس مصنوعی(ونتیلاتور) و لباس محافظ پزشکی را از چین به عنوان کمک دریافت کرده است.
سازمان بهداشت جهانی آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان را اعلام کرد
براساس جدیدترین آمار سازمان جهانی بهداشت تا روز دوشنبه 30 مارس 2020، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به 722 هزار و 664 نفر رسید.
از این تعداد 33 هزار و 983 نفر جان باخته و 151 هزار و 793 نفر بهبود پیدا کرده اند.
براساس این گزارش از میان 536 هزار و 888 نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال 5 درصد آنها یعنی 26 هزار و 681 نفر وخیم گزارش شده است.
مشاور نتانیاهو به کرونا آلوده شد
روزنامه تایمز اف اسرائیل اعلام کرد مشاور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به ویروس کرونا آلوده شد.
به نوشته این روزنامه، نتیجه آزمایش کرونای ریوکا پالوچ 64 ساله که همسرش نیز به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری است مثبت اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس و به نقل از روزنامه تایمز اف اسرائیل ، ریوکا پالوچ آخرین بار روز پنجشنبه با نتانیاهو دیدار داشته است اما دولت نتانیاهو اطمینان خاطر داد فاصله لازم در جریان این دیدار رعایت شده است.
یک منبع دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد نتانیاهو ممکن است مطابق با توصیه های وزارت بهداشت اسرائیل نیاز داشته باشد به مدت 14 روز خود را قرنطینه کند.
جزئیات بیشتری درباره شرایط جسمانی پالوچ منتشر نشده است.
ابتلای هفتاد و یک هزار هندی به ویروس کرونا
وزارت بهداشت و حمایت از خانواده هند شمار مبتلایان شهروندان هندی به ویروس کرونا را یک هزار و هفتاد و یک نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، این جدیدترین آمار از آغاز شیوع ویروس کرونا در هند است. وزارت بهداشت و حمایت از خانواده هند اعلام کرد: از این تعداد یکصد نفر از بیمارستان مرخص شدند و 29 نفر نیز جان باختند.
درمان کرونا با استفاده از پلاسمای خون بهبود یافتگان
پایگاه اینترنتی گاردین در مقاله ای به بررسی راهکاری جدید برای درمان بیماری کووید-19 پرداخت که بر اساس آن، از پلاسمای افرادی که از این بیماری بهبود یافته اند و حاوی پادتن های مقابله با بیماری است، برای درمان دیگر بیماران استفاده خواهد شد.
در این مقاله آمده است پزشکان انگلیسی طرح هایی را تهیه کرده اند که بر اساس آنها، افرادی که به ویروس کرونا آلوده شده اند و نزدیکان آنها، پلاسمای خونی را دریافت خواهند کرد که از افراد "فرا ایمن" تهیه شده است. افراد "فرا ایمن"، پیشتر به ویروس کرونا آلوده شده بودند، اما از بیماری ناشی از آن بهبود یافته اند. هدف از این اقدام، نجات جان مبتلایان اعلام شده است.
این درمان تجربی در خصوص بیمارانی به اجرا در خواهد آمد که به علت ابتلا به سینه پهلوی ناشی از ویروس کرونا در بیمارستان ها بستری می شوند، به این امید که این درمان باعث کاهش شمار افرادی شود که در نهایت به استفاده از دستگاه های تنفس مصنوعی در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها نیاز دارند.
همچنین افرادی که با بیماران مبتلا به کووید-19 در تماس هستند، از جمله کارکنان بخش «خدمات ملی بهداشت» و اعضای خانواده های آنها نیز تحت این نوع از درمان قرار خواهند گرفت تا بدین ترتیب، شیوع بیماری متوقف شود و فشارهای شدید بر خدمات بهداشت و درمان انگلیس کاهش یابد.
تمدید دو هفته ای قرنطینه اجباری در آرژانتین
دولت آرژانتین روز دوشنبه از تمدید 14 روزه قرنطینه اجباری در این کشور به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونای جدید خبر داد.
براساس آخرین آمار رسمی، از اوایل ماه مارس تا کنون 820 نفر در آرژانتین به ویروس کرونای جدید موسوم به « کووید-19 » مبتلا شده و 20 نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوئنوس آیرس، آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین گفت: «تصمیم ما این است که به توصیه کارشناسان، به منظور کنترل شیوع کووید-19، قرنطینه اجباری تا روز عید پاک تمدید کنیم.»
آرژانتین از ده روز پیش قرنطینه سراسری اعلام کرده بود که به گفته رئیس جمهور این کشور، تا 90 درصد مردم آن را رعایت کرده اند.
رئیس جمهور آرژانتین در ادامه گفت شهروندان این کشور از نتایج حاصل از این اقدام برای مقابله با گسترش کووید-19 راضی خواهند بود.
شگفتی کارشناسان از شمار کم تلفات کرونا در آلمان
کارشناسان، پیشرفته بودن تجهیزات پزشکی، کنترل و مراقبت کامل شیوع ویروس کرونا و اجرای آزمایش همگانی را از جمله علل پایین بودن شمار تلفات بر اثر کرونا در آلمان میدانند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان به ۶۲ هزار و ۳۱۶ نفر رسیده است. با وجود بالا بودن شمار مبتلایان در آلمان، شمار فوتیها در این کشور بر اثر کرونا ۵۲۵ نفر یعنی کمتر از یک درصد از شمار مبتلایان است که نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین است.
العربیه در گزارشی تصویری به صورت زیر نویس اعلام کرد آلمان از هر نظر با دیگر کشورهای اروپایی متفاوت است، تفاوتی که ویروس کرونا آن را به خوبی نمایان کرده است. کارشناسان علل مختلفی را برای پایین بودن شمار قربانیان در آلمان معلول مطرح میکنند از جمله پیشرفته بودن تجهیزات پزشکی، فراوانی دستگاههای تنفس مصنوعی، کنترل و مراقبت کامل شیوع ویروس کرونا، اجرای آزمایش همگانی از جمله آزمایش جوانان و حفظ آرامش و خویشتنداری مقامات. خویشتنداری مقامات آلمانی تا حدی است که این کشور هم اکنون میزبان شماری از مبتلایان به ویروس کرونا از فرانسه و ایتالیا است.
۳۱ مورد ابتلای جدید به کرونا در چین
چین 31 مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا را در این کشور تایید کرد که 30 مورد از آنها خارجی هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کمیسیون سلامت ملی چین روز یکشنبه 31 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا را در این کشور تایید و اعلام کرد 30 مورد از این مبتلایان از خارج وارد این کشور شده بودند. جدیدترین مورد ابتلای شهروندان خود چین به ویروس کرونا در استان گانسو گزارش شده است.
مقام های چین روز یکشنبه همچنین مرگ 17 نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا را در استان هوبِی تایید کردند که همگی کسانی بودند که از خارج وارد چین شده بودند.
روز یکشنبه همچنین حدود 322 نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در چین بعد از مداوا از بیمارستان های این کشور ترخیص شدند و تعداد بیماران کرونایی در این کشور که در وضع بحرانی قرار دارند به 109 نفر کاهش یافته است.
تعداد کل کسانی که در چین به ویروس کرونا مبتلا شده اند به 81470 نفر رسیده است که از این تعداد حدود 2396 نفر همچنان در حال مداوا در مراکز درمانی هستند. حدود 75770 نفر از مبتلایان به کرونا در چین هم بعد از مداوا از مراکز درمانی ترخیص شده اند.
در مجموع تعداد قربانیان کرونا در چین به 3304 نفر رسیده است.
مرگ دست کم ۵۰ پزشک در ایتالیا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا
تعداد تلفات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ایتالیا در یک روز 756 نفر افزایش یافت و به 10 هزار و 779 نفر رسید.
به گزارش دیلی میل، تعداد تلفات مبتلایان به کرونا در ایتالیا که به تنهایی – بیشترین رقم در جهان است – معادل یک سوم کل تلفات بیماران مبتلا به کرونا در سراسر جهان است.
افزایش تلفات و مبتلایان به کرونا در ایتالیا درحالی اعلام شد که دست کم 50 پزشک نیز در این کشور جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند.
فدراسیون ملی جراحان و دندانپزشکان در ایتالیا ، تعداد تلفات پزشکان مبتلا به کرونا را در حین مبارزه با این بیماری همه گیر تایید کرده است.
17 تن از این پزشکان کسانی هستند که در لومباردی کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در ایتالیا مشغول به کار بودند.
سکوت و آرامش کامل در مکه مکرمه در پی اعمال محدودیت رفت و آمد
اعمال محدودیت رفت و آمد در مکه مکرمه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا, این شهر را در سکوت و آرامش کامل فرو برده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه, مکه مکرمه از جمله شهرها در عربستان سعودی است که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا, در آن محدودیت رفت و آمد اعمال می شود.
همین محدودیت باعث شده است خیابان های مکه مکرمه از خودرو و مردم عادی خالی شود. تصاویر هوایی از این شهر هم هنگام روز و هم هنگام شب نشان می دهد که خیابان ها و معابر عمومی در سکوت و آرامش کامل به سر می برند و گویی شهر خالی از ساکنان است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آلمان به ۵۷ هزار و ۲۹۸ نفر
آمار و ارقام موسسه بیماری های عفونی روبرت کخ آلمان در روز دوشنبه حاکی از آن است که شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به 57 هزار و 298 نفر رسیده و 455 نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین ، این آمار و ارقام نشان می دهد شمار مبتلایان به کرونا در آلمان در مقایسه با روز گذشته چهار هزار و 751 نفر و شمار قربانیان 66 نفر افزایش داشته است.
بیشترین شمار مبتلایان در آلمان مربوط به ایالت باواریا واقع در جنوب این کشور می شوند؛ ایالتی که این بیماری نخستین بار در آنجا گزارش شد.
احداث بیمارستان صحرایی در پارک مرکزی نیویورک
سازمان خیریه ساماریتان در حال احداث یک بیمارستان صحرایی در پارک مرکزی شهر نیویورک آمریکا برای درمان بیماران مبتلا به کرونا است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از نیویورک، این بیمارستان صحرایی با مشارکت مونت سینای هلث سیستم – شبکه بیمارستانی شهر نیویورک - در حال احداث است.
الیوت تنپنی از مسئولان ارشد این سازمان خیریه به خبرنگاران گفت این بیمارستان صحرایی 68 تخت خواهد داشت که 10 تخت آن برای ارائه مراقبت های درمانی جدی به بیماران تجهیز می شود.
وی افزود بین 60 تا 70 نیروی پزشکی نیز می تواند در این بیمارستان موقت فعالیت کنند.
ترامپ بیمارستان های آمریکا را به احتکار دستگاه های کمک تنفسی متهم کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه بیمارستان ها را به احتکار دستگاه های کمک تنفسی متهم کرد و گفت هر بیمارستانی که از این دستگاه ها استفاده نمی کند باید آن را ارائه دهد.
دونالد ترامپ که منتقدانش وی را به تلاش برای شانه خالی کردن از مسئولیتش بر سر نحوه اداره بحران کرونا متهم کرده اند، هیچ مدرکی را برای تأیید اتهام خود مبنی بر این که بیمارستان ها در حال احتکار دستگاه های کمک تنفسی هستنند، عنوان نکرد.
هنوز مشخص نیست که ترامپ در طرح این اتهام به کدام بیمارستان ها یا مراکز پزشکی اشاره داشته است.
ترامپ به دنبال دیدار اخیر خود با مدیران ارشد اجرایی آمریکا در کاخ سفید اعلام کرد :« ما برخی از بیمارستان ها و کارکنان خدمات درمانی را داریم که اقدام به احتکار تجهیزاتی نظیر دستگاه های کمک تنفسی می کنند.»
وی افزود :« ما باید این دستگاه های کمک تنفسی را به ویژه از بیمارستان هایی که اصلا از آن ها استفاده نمی کنند، خارج کنیم.»
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، رئیس جمهور آمریکا این اظهارات را تنها کمتر از دو پس از آن عنوان کرد که از شرکت جنزال موتورز خواست اقدام به ساخت دستگاه های کمک تنفسی کند که به شدت برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا لازم و ضروری است.
وی همچنین جنزال موتور " بزرگ ترین شرکت خودروسازی آمریکا را به اتلاف وقت در جریان گفتگوها متهم کرد.
دکتر آنتونی فوسی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه ای با سی ان ان تخمین زد همه گیری ویروس کرونا در آمریکا می تواند منجر به جان باختن بین 100 تا 200 هزار نفر شود.
ترامپ 25 مارس –اول فروردین ماه- فرمان اجرایی را برای مقابله با احتکار تجهیزات پزشکی ضروری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله ماسک و دستگاه های کمک تنفسی صادر کرد.
این دستور اجرایی در واقع به دولت آمریکا این مجوز و اختیار را می دهد تا مستقیما علیه محتکران وارد عمل شود و این افراد می توانند تحت پیگرد قضایی قرار گیرند.
اما با افزایش شدید موارد آلودگی به این ویروس در آمریکا ، خبرگزاری رویترز از کمبود تجهیزات محافظتی حیاتی در بیمارستان های نیویورک خبر داد و اعلام کرد کارکنان مراقبت های درمانی در حال پنهان کردن لوازم ضروری نظیر ماسک ها از همکارانشان در دیگر بخش ها هستند.
با قطع زنجیره عرضه یا تاخیر در تحویل لوازم پزشکی ضروری ، پرستاران می گویند آنها در حال پنهان کردن ماسک های تنفسی اِن 95 ، ماسک های جراحی و دیگر لوازم پزشکی هستند که اگر مدت زمان طولانی توجهی به تامین آنها نشود ؛ دیگر در دسترس نخواهند بود.
کمبود کپسول اکسیژن در بیمارستان های نیویورک
مرکز پزشکی دانشگاه بروکدیل نیویورک سیتی اعلام کرد سیل بیماران مبتلا به کرونا باعث کمبود کپسول های اکسیژن شده است.
به گزارش سی ان ان، معاون رئیس بروکدیل تایید کرد تعداد بیماران نیازمند به اکسیژن به شکلی فزاینده افزایش یافته است، آنها تقریبا همه کپسول های اکسیژن از جمله 50 درصد ذخیره اضطراری را مصرف کرده اند.
یکی از پزشکان بخش احیای تنفسی اعلام کرد اکنون به جای تحویل 130 کپسول اکسیژن دو بار در هفته، بیمارستان هر روز کپسول اکسیژن تحویل می گیرد.
براساس آمار سی ان ان، تعداد آمار مبتلایان به ویروس کرونا در نیویورک به 59 هزار و 513 نفر رسیده و 956 نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
ورود بخشی از ماسک های خریداری شده از چین به فرانسه
شبکه خبری فرانس 24 گزارش داد: پنج ونیم میلیون از یک میلیارد ماسک سفارش داده شده به چین عصر یکشنبه وارد فرودگاه شارل دوگل پاریس شد و بقیه ماسکها هم در روزهای آینده وارد خاک فرانسه خواهند شد.
ادامه تعطیلی کارخانجات شرکت تویوتا در اروپا تا اواسط آوریل
خبرگزاری کیودوی ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد شرکت خودروسازی تویوتا موتور تولید در کارخانجات خود در اروپا را تا دست کم 20 آوریل به دلیل شیوع ویروس کرونا ازسرنخواهد گرفت.
این خبرگزاری گزارش داد کارخانجات شرکت خودروسازی تویوتا در ترکیه، پرتغال، انگلیس، لهستان، جمهوری چک و فرانسه که از 16 مارس به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است تا 20 آوریل بازگشایی نخواهد شد. کارخانه خودروسازی تویوتا در سن پترزبورگ روسیه نیز از 28 مارس تا پنج آوریل تعطیل خواهد بود.
با توجه به این تصمیم ، هیچیک از کارخانجات شرکت خودروسازی تویوتا موتور در منطقه اروپا در حال حاضر فعالیتی ندارد.
همزمان با شیوع ویروس کرونا، این شرکت خودروسازی ژاپنی کارخانجات خود را به طور موقت در آمریکای شمالی و جنوب شرق آسیا تعطیل کرده است.
بیماران کرونایی از منطقه گراند است به سایر مناطق منتقل می شوند
فرانسه روز دوشنبه تخلیه بیماران ویروس کرونا از منطقه گراند است (Grand Est) را که به شدت به این ویروس آلوده شده است تسریع می کند. ویروس کرونا تاکنون بیش از 2 هزار و 600 کشته در فرانسه برجای گذاشته است که یکی از آنها پاتریک دوژیان وزیر سابق این کشور است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، روز یکشنبه بالگردهای ارتش فرانسه و یک هواپیمای نظامی آلمانی بیماران کووید 19 را از این منطقه به جنوب غربی آلمان منتقل کردند. قطارهای سریع السیر پزشکی هم بیماران را به منطقه نوول اکیتن رساندند.
ژروم سالومون دبیر کل بهداشت فرانسه در نشست خبری روزانه خود اعلام کرد از روز یکشنبه شمار بیماران 10 درصد افزایش یافته است که نشان دهنده آلودگی هایی است که در حدود دوهفته پیش و پیش از قرنطینه رخ داده است.
سالومون اعلام کرد وضعیت 4 هزارو 632 نفر از بیماران وخیم است و نیاز به درمان های سنگین در بخش مراقبت های ویژه دارند. طی 24 ساعت گذشته 359 بیمار جدید به مراقبت های ویژه نیاز پیدا کردند.
در برابر کمبود ماسک هم که به عامل جنجال در فرانسه تبدیل شده است بیش از یک میلیارد ماسک به ویژه به چین سفارش داده شده است. یک هواپیمای حامل 100 تن تجهیزات پزشکی از جمله 5.5 میلیون ماسک یکشنبه شب از مبداء چین در فرودگاه روآسی فرانسه به زمین نشست.
از سوی دیگر اوضاع در خانه های سالمندان همچنان عامل نگرانی است. اگرچه ویروس کرونا جوانان را هم آلوده می کنند اما برای سالمندان بسیار خطرناک است.
حذف توئیت های رئیس جمهوری برزیل
همزمان با گسترش شیوع ویروس کرونا، شبکه اجتماعی توئیتر دو توئیت رئیس جمهور برزیل را به دلیل ارائه اطلاعات نادرست از این شبکه حذف کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، توئیتر در بیانیه ای توضیح داد که با توجه به گسترش شیوع ویروس کرونا، قوانین این موسسه درباره مدیریت مطالبی که با اطلاعات منابع رسمی درباره سلامت عمومی در تضاد است، توسعه یافته است.
در همین زمینه موسسه توئیتر روز یکشنبه دو توئیت ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل را که در آن ها اقدامات برای قرنطینه شهرها را زیر سوال برده بود، ناقض قوانین این شبکه اجتماعی درباره اطلاعات سلامت عمومی منابع رسمی توصیف و آنها را حذف کرد.
رئیس جمهور برزیل پیش از آن نیز از بازارها دیدن و مردم را باوجود شیوع کرونا ، به خرید کردن و ادامه دادن به زندگی عادی تشویق کرده بود.
براساس اطلاعات دانشگاه جانز هاپکینز، تاکنون بیش از چهار هزار نفر در برزیل به این ویروس مبتلا شده و 136 نفر نیز جان باخته اند. پیش از این رئیس جمهور برزیل این بیماری همه گیر را یک حقه رسانه ای خوانده و آن را همانند یک آنفلوآنزا توصیف کرده بود.
وی مدعی شده بود قرنطینه تنها برای سالمندان ضروری است و خواهان بازگشایی مغازه ها و مدارس شده بود.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از 722 هزار نفر عبور کرد
به گزارش سی ان ان، دانشگاه جان هاپکینز اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان به بیش از 722 هزار نفر رسیده و تاکنون بیش از 33 هزار نفر نیز جان باخته اند.
دانشگاه جان هاپکینز اعلام کرد تاکنون 722 هزار و 289 نفر در کل جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و تعداد تلفات نیز به 33 هزار و 984 نفر افزایش یافته است. 151 هزار و 901 نفر بهبود یافته اند.
شهروندان اوکراینی حاضر به انجام تست کرونا در فرودگاه نیستند
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به بیش از 142 هزار نفر رسید
به گزارش دانشگاه جان هاپکینز، ابتلای 142 هزار و 356 نفر به ویروس کرونا در سراسر آمریکا تایید شده است که از این تعداد 2493 نفر جان خود را از دست داده اند. 4767 نفر نیز تاکنون بهبود یافته اند.
نیویورک سیتی با 776 مورد تلفات بیشتری آمار قربانیان را در آمریکا به خود اختصاص داده است.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا با فاصله ای بسیار زیاد در مکان اول قرار دارد و بعد از این کشور ایتالیا با 97 هزار و 689 مورد مبتلا به ویروس کرونا و 10 هزار و 779 مورد تلفات در جایگاه دوم و چین با 82 هزار و 149 مورد مبتلا و 3308 مورد تلفات در مکان سوم است. اسپانیا نیز از ابتلای 80 هزار و 110 نفر به ویروس کرونا در این کشور و مرگ 6806 نفر خبر داده است.
62 هزار و 435 نفر در آلمان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد تنها 541 نفر جان باخته اند و 9211 نفر بهبود یافته اند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در فرانسه به 40 هزار و 723 نفر رسیده است و آمار تلفات این کشور نیز 2611 نفر اعلام شده و حال 7226 نفر خوب شده است.
تعداد مبتلایان به کرونا در انگلیس نیز 19 هزار و 784 نفر اعلام شده است که از این میان 1231 نفر جان خود را از دست داده و 151 نفر نیز خوب شده اند.
سرمایه گذاری خارجی مستقیم در جهان چهل درصد کاهش می یابد
اقتصاددانان سازمان ملل اعلام کردند انتظار می رود همه گیری جهانی کووید 19، صدمات بسیاری بیشتری به سرمایه گذاری های خارجی مستقیم در سراسر جهان نسبت به پیش بینی ها در هفته های گذشته وارد آورد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کنفرانس تجارت، سرمایه گذاری و توسعه سازمان ملل متحد در گزارشی هدار داد سرعت فزاینده ویروس کرونا کاهش قابل توجهی در سرمایه گذاری مستقیم در جهان خواهد داشت و انتظار می رود سرمایه گذاری مستقیم جهان 40 درصد کمتر از پیش بینی ها در ژانویه باشد که افزایش 5 درصدی را پیش بینی کرده بود.
این رقم تفاوت بسیاری با پیش بینی دو هفته پیش دارد که گفته شده بود سرمایه گذاری مستقیم خارجی 15 درصد کمتر از پیش بینی های ژانویه است.
تلاش ها برای متوقف کردن شیوع ویروس کرونا به شدت تجارت بین المللی را از بین برده و جهان را به سرعت به سمت یک رکود جهانی سوق می دهد.
در این گزارش آمده است:" کاملا مشهود است که تلاش ها برای کاهش شیوع ویروس کرونا و تعطیلی ها در سراسر جهان بدون درنظر گرفتن ارتباط آنها به شبکه تامین و عرضه جهانی، تاثیری ویرانگر بر همه اقتصادها خواهد داشت . نظر اجماع این است که اگر نگوییم همه اما اغلب اقتصادهای اصلی رکودی جدی را تجربه می کنند."
شماری از اتباع اروپایی گرفتار در گواتمالا این کشور را ترک کردند
حدود ۷۰۰ اروپایی از روز یکشنبه روند ترک گواتمالا را به دلیل همه گیری ویروس کرونا آغاز کردند. ۲۵۰ اروپایی در نخستین پرواز گواتمالا را ترک کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از گواتمالا، هرالد کلن سفیر آلمان در گواتمالا در برابر رسانه اعلام کرد نخستین پرواز چارتر گواتمالا را در نخستین ساعات بامداد یکشنبه از فرودگاه بین المللی اورورا به مقصد چند کشور اروپایی از جمله آلمان ترک کرد.
مسافران این پرواز شامل ۲۱۰ آلمانی، ۱۶ ایتالیایی و دیگر اتباع اروپایی بودند که از زمان اعمال محدودیتهای تردد توسط دولت گواتمالا در این کشور گرفتار شده بودند.
الخاندرو گیاماتئی رئیس جمهور گواتمالا اواخر ماه مارس مقررات منع آمد و شد از ساعت ۱۶ تا ۴ بامداد روز بعد را اعمال کرد. این تدابیر از روز یکشنبه به مدت دو هفته دیگر تمدید شد. ممنوعیت ورود اتباع خارجی، بسته شدن مرزهای زمینی، دریایی و هوایی و تعطیلی مدارس از جمله تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت گواتمالاست.
گواتمالا تاکنون از وجود ۳۴ مورد آلودگی به ویروس کرونا خبر داده است که یک مورد آن به مرگ منجر شده است. یکی از این بیماران نیز از اتباع انگلیس است.
کنفرانس مطبوعاتی ترامپ درباره کرونا
رئیس جمهور آمریکا در نشستی خبری که در محوطه کاخ سفید برگزار شد تاکید کرد دولت وی از همه ابزارهای مختلف مالی، نظامی، اقتصادی و علمی برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در این کشور استفاده میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ دونالد ترامپ با اشاره به فاصلهای که در صندلیهای محل حضور خبرنگاران لحاظ شده بود گفت: فاصلههای خوبی بین این صندلیها وجود دارد. شما دارید فاصله گذاری اجتماعی را به خوبی اجرا میکنید و من از این اقدام شما تقدیر میکنم.
وی گفت: سیصد میلیارد دلار به عنوان پرداخت پول مستقیم برای شهروندان آمریکایی که کمتر از نود و نه هزار دلار در سال در آمد دارند, در نظر گرفته شده است و از این رو چکی سیصد و چهار هزار دلاری برای هر خانواده چهار نفری در نظر گرفته شده است. حدود دویست و پنجاه میلیارد دلار برای تمدید مزایای بیکاری در نظر گرفته شده است که هر کارگر متوسطی که کار خود را از دست داده است, صد درصد حقوق خود را تا چهار ماه کامل دریافت خواهد کرد که از طریق ساز و کارهای ایالتی پرداخت خواهد شد. تلاش می شود که این پرداخت بسیار سریع انجام گیرد ولی با توجه به سامانه های توزیع بسیار قدیمی در ایالت ها, در صورتی که این پرداخت ها سریع نباشد, بار دیگر به کنگره رجوع می کنیم تا شیوه ای سریعتر برای این کار پیدا کنیم.
مقررات سختگیرانه مقامات مسکو برای مقابل با کرونا
سرگئی سوبیانین شهردار مسکو اعلام کرد مقامات روز دوشنبه به منظور کنترل شیوع ویروس کرونا, محدودیت های سختگیرانه تری بر ساکنان پایتخت روسیه اعمال خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو, ساکنان مسکو اجازه خواهند داشت فقط برای خرید غذا یا دارو از نزدیک ترین فروشگاه, دریافت خدمات درمانی فوری, بیرون بردن زباله, بیرون بروند.
آنهایی که باید به سر کار بروند, همچنین اجازه خواهند داشت خانه خود را ترک کنند و مقامات در روزهای آینده صدور مجوزهای مخصوص را آغاز خواهند کرد.
روسیه از ابتلای یک هزار و 534 نفر و مرگ 9 تن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داده است.
پیشتر روز یکشنبه سوبیانین گفته بود شیوع ویروس کرونا وارد مرحله جدیدی شده زیرا تعداد موارد این بیماری در پایتخت روسیه از یک هزار مورد گذشته است.
روسیه تاکنون پروازهای بین المللی را متوقف کرده, مرزهای خود را بسته, از هفته ای غیرکاری از این هفته خبر داده و فروشگاه ها و مراکز سرگرمی را در مسکو و برخی دیگر مناطق تعطیل کرده است. سوبیانین خاطر نشان کرد بسیاری از ساکنان مسکو همچنان بیرون می روند.