وزیر ارتباطات: پویش «از خانه بخریم» تکمیل کننده پویش «در خانه بمانیم» است که جامعه فعالان مجازی آن را با جدیت دنبال میکند.
آقای محمد جواد آذری جهرمی در حاشیه نشست هیئت دولت در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ما نمیتوانیم به مردم فقط بگوییم در خانه بمانید بلکه باید نیازهای آنها را هم تامین کنیم و این اقدامی است که اتحادیه کسب و کارهای مجازی، وزارت صمت، وزارت ارتباطات، صدا و سیما و دیگر دستگاههای دخیل در این موضوع با همکاری یکدیگر پیش میبرند.
وی در خصوص ساز و کار خریدهای اینترنتی گفت: سهم شرکتهای اینترنتی از خرید "خرده فروشی در کشور" و "خرید مردم" در سال ۱۳۹۸ به لحاظ مبلغی به شش و نیم درصد رسید، اما با شیوع کرونا این مقدار به لحاظ عددی افت کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما هدف گذاری کردیم که این مقدار را به ۱۰ درصد برسانیم و خدمات به مردم را از طریق خرید اینترنتی افزایش دهیم به همین دلیل جلسههای متعددی را با گروههای مختلف گذاشتیم.
آذری جهرمی گفت: این موضوع باعث شد حجم زیادی از نیروی انسانی یعنی بیش از ۲۴۰۰ نفر در این شرکتها و در همین مدت کوتاه استخدام شوند که در حال حاضر بخشی از این استخدامها انجام شده و یا در حال انجام است.
وی افزود: ظرفیت ناوگان حمل و نقل برای انتقال بستهها و سفارشهای مردم در حال افزایش است که اینها اکنون جوابگوی نیاز مردم نیست و به همین منظور تسهیلاتی را از سمت وزارت نفت برای سوخت این ناوگان در نظر گرفتهایم که بتوانند اقلام و کالاهای سفارشی را تامین کنند و پروتکلهای بهداشتی با وزارت بهداشت هماهنگ کرده ایم که ابلاغ کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: من فکر میکنم تا پایان فروردین و با توجه به شیوع کرونا در سراسر کشور شرایط را به حدی برسانیم که این سطح ۱۰ درصد را در کلانشهرها بتوانیم پوشش دهیم و برای شهرهای کوچک هم پلتفرمی را تهیه کردهایم که با همکاری سازمان بسیج پیش میبریم.
جهرمی افزود: طبق مذاکره اولیهای که انجام شده است قرار شد بسیج وارد میدان شود و بتواند برخی نیازهای مردم را در شهرهای کوچک از سوپرمارکتها و پروتکلهای بهداشتی، به دست مردمی که در خانه ماندهاند، برساند.
وی در خصوص پهنای باند اینترنت گفت: با توجه به این که امروز تمام فعالیتهای کشور از آموزش و خرید و سلامت و سرگرمی به صورت مجازی شده است، همه اینها روی چارچوب شبکه ما قرار گرفته و آزمونی بزرگ برای ماست که البته در همه کشورهای دنیا هم با این مسئله مواجه هستند و شبکه در بسیاری کشورها به دلیل بالا رفتن ترافیک، کُند شده و این پدیدهای جهانی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما از قبل از عید تلاش زیادی کردیم و واقعیتش این است که روی شبکه تلفن همراه محدودیت فرکانسی داریم و فرکانسهای ما به اتمام رسیده است.
وی افزود: بخشی از باند فرکانسی طلایی کشور همچنان در اختیار صدا و سیماست که اگر بشود میخواهیم این فرکانس را به شبکه موبایل برگردانیم تا نیاز مردم را جوابگو باشیم و بخشی هم در ارتباط با شبکه خانگی بود که مشکلات آن برطرف شد.
جهرمی گفت: بخشهایی از کشور همچنان دچار مشکل هستند و ما در سیستم مانیتورینگ خودمان میبینیم که وضعیت عمومی شبکه ارتباطی کشور بهتر شده است. البته پریروز که آن طرح فاصله گذاری اجتماعی آغاز شد، فشار روی شبکه دوباره بالاتر رفت و درحال ارتقای آن هستیم.
وی افزود: همه بخشهای شرکتهای اینترنتی در تلاش هستند که بتوانند ظرفیت را افزایش دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما قطعی شبکه نداریم مگر مواردی مثل سیل که فیبر نوری را قطع کند. به غیر از این، به صورت عمومی قطعی نداریم. از مردم خواهش میکنم در ساعتی که در خانه هستند از طریق اینترنت خانگی نیازهای خود را برطرف کنند و روی شبکه اینترنت خانگی باشند.
جهرمی افزود: آنهایی که اینترنت خانگی ندارند ما دستورالعمل داریم که مخابرات ایران و شرکتها ظرف مدت بیست و چهار ساعت، برای آنها اینترنت خانگی فراهم کنند.
وی گفت: سرعت اینترنت خانگی کمی پایینتر است و متوسط شبکه خانگی ما ۸ مگابیت است، ولی شبکه (۴G) تا ۲۴ مگابیت به صورت متوسط سرعت دارد. البته برخی نیازها با اینترنت خانگی قابل تامین است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما طرحی را هم از دیروز در تهران و قم آغاز کردیم که فراخوان دو میلیون مشترک خانگی را تا پایان هفته میدهیم به طوری که فناوری آن را روی VDSL که سرعتش تا ۷۰ مگابیت برثانیه است و از سرعت نسل چهارم بیشتر است، ببریم. در این طرح اگر مشترکان، اشتراک خانگی هم خواستند بگیرند ما تامین میکنیم.
جهرمی گفت: درباره نیازمندیهای سه هفته قبل، ما در حال مذاکره با ستاد ملی کرونا هستیم که اگر اعتباراتش تامین شد برای نیمه دوم فروردین مجدد بتوانیم اینترنت رایگان را در خانهها تامین کنیم.