به هیچ وجه در این شرایط سخت اقتصادی ما اجازه نمیدهیم بیماری که استطاعت مالی پرداخت به بیمارستانهای خصوصی را ندارد به بیمارستان خصوصی مراجعه کند.
وی گفت: سالهای گذشته در تعطیلات عید خدمات بیمارستانی اندکی کاهش پیدا میکرد، ولی ما دو درخواست داریم اول اینکه بیماری که در بیمارستان دولتی درمانش انجام میشده حتما باید در همان بیمارستان یا بیمارستان دولتی دیگری کارش را انجام دهد و به هیچ وجه در این شرایط سخت اقتصادی ما اجازه نمیدهیم بیماری که استطاعت مالی پرداخت به بیمارستانهای خصوصی را ندارد به بیمارستان خصوصی مراجعه کند.
وی افزود: موضوع دیگر اینکه اگر بیمار جدید صعب العلاجی مثل بیماران سرطانی میخواهند تحت درمان قرار بگیرند حتما به بیمارستانهای دولتی مراجعه کنند. با وجود اینکه کاری سخت در این زمان است، اما پزشکان و پرستاران ما با افتخار در خدمت انان خواهند بود.
آقای حریرچی با اشاره به کیتهای خریداری شده از خارج از کشور گفت: کیتهای وارداتی نسبت به سایر خریدها قیمت بالایی ندارد.
معاون وزیر بهداشت گفت: ما اکنون میخواهیم در بحث پیگیری افراد مشکوک در سطوح ایزولاسیون و قرنطینه میخواهیم افرادی را که به صورت سرپایی تست میکنیم و هم افرادی که با او نزدیک بودند چه در خانه و چه در محل کار تست کنیم به همین خاطر احتیاج به تست بیشتر داریم یعنی از شش، هفت هزار تستی که انجام میدهیم میخواهیم تیراژ را به ۱۵ هزار و ۲۰ هزار و بیشتر برسانیم تا افراد مبتلا و مشکوک بیشتری را شناسایی و راهنمایی کنیم و در مراحل پیش بیمارستانی به آنها خدمت کنیم.
وی افزود: وقتی تعداد آزمایش هایمان زیاد میشود قیمت تمام شده اش هم برای ما کم میشود. اکنون در حال استفاده از فناوریهای جدید هستیم، با کشورهای دیگری هم صحبت میکنیم تا خریدهایی که از این به بعد خواهد شد که کیتها در حد ۸ یورو و این حدود قیمتها باشد و ما از محل ارز دولتی این خریدها را انجام میدهیم.
آقای حریرچی گفت: ما احتمال دارد برای انجام آزمایشها از توان بخش خصوصی استفاده کنیم یا اینکه از توان بخش خصوصی و دولتی مشترکا استفاده کنیم و درحال بررسی توان و قیمت آنها هستیم. بعضی از آزمایشگاههایی هستند که این ازمایشها را با قیمت مناسب انجام میدهند و کمک خوبی هم به ما کردند، ولی بعضی از آزمایشگاههایی هم بوده اند که متاسفانه کیفیت کارشان پایین بوده است و یا بعضا قیمتشان بالا بوده که برخورد لازم با آنها صورت خواهد گرفت.
تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا رو به کاهش است
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد بیماران بستری شده در بیمارستانها به علت ویروس کرونا رو به کاهش است.
آقای ایرج حریرچی در نشست ستاد مدیریت مبارزه با ویروس کرونا که دروزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شدبا اشاره به این که تعداد بیماران بستری در بیمارستانها درخصوص ویروس کرونا رو به کاهش است، افزود: بیماران بستری در آی سی یو مدت طولانی تری را در بیمارستان میمانند و زود مرخص نمیشوند به همین دلیل تجمع بیماران در آی سی یو بالا میرود.
وی همچنین درخصوص کمک کشورهای مختلف به ایران در مقابله با ویروس کرونا گفت: در مورد آمریکا به صراحت بگویم که نه تنها هیچ کمکی نکرد بلکه موانع درحال افزایش است. ما نمیخواهیم آنها به ما کمک کنند همین که موانع را زیاد نکنند؛ کافی است.
حریرچی درباره استانهای درگیر با شیوع بالا به کرونا افزود: استان گیلان جزو استانهای پرشیوع در برابر ویروس کروناست، ولی هم اکنون بسیار خوشحال هستم که بگویم برخی استانهای پرشیوع که روند صعودی داشته، روند نزولی به خود گرفته اند.
وی در خصوص تخت بیمارستانها نیز گفت: درمورد بیمارستانها و تخت بیمارستانی اگر ۸۰ درصد تختهای بیمارستان اشغال باشد شرایط بحرانی است. هم اکنون این وضعیت را داریم که در استانهای خیلی درگیر تنها ۲۰ درصد تختها خالی است.
حریرچی درباره مقایسه کشور ایران با کشورهای دیگر گفت: کشورهای ایتالیا، فرانسه و آمریکا فرصت بیشتر و امکانات بیشتری برای مقابله با ویروس کرونا داشتند، ولی ما باوجود تعداد تخت کمتر، مراقبتهای بیشتری در خصوص مقابله با ویروس کرونا داشتیم.
وی در خصوص کمک مجامع بین المللی به ایران افزود: برخی از سازمانهای بین المللی که عمدتا اقتصادی هستند هیچ کمکی به ما نمیکنند، ولی برخی از سازمانها ازجمله سازمان بهداشت جهانی کمکهای فنی به ما کرده اند.
حریرچی درخصوص حمله بیولوژیک ویروس کرونا گفت: فرضیه ترور بیولوژیک نمیتواند منتفی باشد و هم اکنون آمریکا و چین، چنین ادعاهایی دارند و در کشور ما نیز ستاد مربوط در این زمینه فعال است.
وی در ادامه درباره تولید داروی ویروس کرونا تاکید کرد: کمترین زمان برای این که دارو به بازار بیاید یک سال تا ۱۸ ماه است و بهترین داروی ویروسی تنها ۴۰ درصد تاثیر دارد. هرکسی که در هر کجای دنیا بگوید من داروی ویروس کرونا را کشف کرده ام، او خلاف میگوید، چون سیر تولید دارو حداقل ۱۲ ماه طول میکشد بنابراین مردم به داروهایی که مطرح میشوند، ولی تاکید پزشکی و نه قانونی ندارند، توجه نکنند.
حریرچی با بیان اینکه مصرف متانول و الکل کشتههای زیادی داده است گفت: مصرف متانول و الکل هیچ تاثیری درخصوص ویروس کرونا ندارد.
بیش از ۹۰ درصد خدمات درمانی بیماران کرونا در بخش دولتی است
معاون کل وزارت بهداشت گفت: بیش از ۹۰ درصد خدمات رسانی به بیماران کرونایی در بخشهای دولتی انجام میشود و بعد از این باید امور درمان سایر بیماریها را هم به سمت عادی شدن ببریم.
ایرج حریرچی در نشست خبری ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران، افزود:بروز و شیوع بیماریهای دیگر در این ایام کم نشده است، اما نکتهای که در اورژانسها میبینیم این است که مردم در موارد اورژانس مثل آپاندیس دیرتر مراجعه میکنند. بعد از ایام نوروز اگر کسی تنگی عروق قلب دارد باید آنژیوگرافی یا جراحی شود، حتما مراجعه کند. آن دسته از افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند باید به موقع به اورژانس مراجعه کنند.
حریرچی گفت: حمایت از ۲ گروه را فراموش نکنیم، یکی خانوادههایی که از قبل با کمک زندگی میکردند و دیگر گروههایی هستند که با کمک مردم زندگی میکردند البته دولت حمایتهایی داشته است، اما از مردم درخواست داریم که به کمک این گروهها بیاییم.
وی تصریح کرد: در دوران شیوع کرونا پرداختی از جیب به دلیل خرید اقلام بهداشت افزایش پیدا کرده و برخی افراد به حالت وسواس رسیده اند و برای اماکن عمومی و داخل منزل ماسک را توصیه نمیکنیم و فقط افراد باید در موارد ضروری از ماسک و مواد ضدعفونی استفاده کنند.
حریرچی اضافه کرد: مراجعه مردم به نظام بهداشتی و درمانی کاهش پیدا کرده که بخشی مربوط به امور زیبایی و دندانپزشکی است و نکته حائز اهمیت آن است که امور درمانی ضروری باید مورد توجه قرار گیرد.
وی درباره سطوح مختلف قرنطینه اظهار داشت: ۴ سطح قرنطینه داریم که سطح ایزولاسیون برای مبتلایان به کروناست و اصطلاح قرنطینه برای کسانی به کار میرود که مشکوک به ابتلا به کرونا هستند یا با فرد مثبت در تماس هستند و در متون پزشکی این مفهوم را دارد و قدم بعدی فاصله گذاری اجتماعی است تا تماس افراد را کم کنیم و از تعطیلی مدارس و دانشگاهها شروع میشود و تا تعطیلی مراکز تجمع مثل بازارها و اماکن زیارتی و برخی مشاغل غیر ضروری ادامه پیدا میکند و ما به میزان قابل توجهی از رفتار مردم راضی هستیم.
حریرچی گفت: در سطح چهارم که مردم ان را قرنطینه میدادند، در چین اعمال شده و LOCK DOWN صورت گرفت و امکان خروج از منزل میسر نیست و در فرانسه ۶ استثنا مانند حضور در محل کار ضروری، خرید از محل نزدیک منزل، امور پزشکی و مراقبت از کودک و سالمند و مراجعه به پارکها برای ورزش و گردش حیوان خارجی قائل شدند و توصیه میکنیم الجزیره و بی بی سی انگلیسی را ببینید که از شکل قرنطینه گلایه داشتند که چرا فروشگاهها تعطیل هستند.
او در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: شیمی درمانی در مراکز درمان دولتی بدون وقفه ادامه دارد و در بیمارستان امام خمینی به صورت مستقل به بیماران خدمات رسانی میشود و درخواست داریم که هیچ بیماری در دوران کرونا درمان خود را رها نکند و ما اجازه نمیدهیم بیمارانی که استطاعت ندارند، به بخش خصوصی بروند و دچار فشار مالی شوند.
حریرچی درباره تست در مراکز آزمایشگاهی خصوصی و دریافت هزینههای بالا در برخی مراکز گفت: ما در مراحل نخست از تستهای اهدایی از سازمان جهانی بهداشت و چین استفاده میکردیم، اما اکنون برنامه داریم که از کیتهای داخلی استفاده کنیم و از افراد مشکوک و اطرافیان افراد مثبت تست بگیریم و برنامه داریم تعداد تستها را به ۱۵ هزار تست در روز برسانیم و از برخی آزمایشگاهها کمک خواهیم گرفت و آزمایشگاههایی که بیش از تعرفه هزینه دریافت کنند تخلف کرده اند و با انها برخورد خواهد شد.
او درباره تحریمهای ظالمانه و ادعای کمک به مردم ایران اظهار کرد: آمریکاییها اشک تمساح میریزند، ما انتظار نداریم به ما کمک کنند فقط موانع را از سر راه ما بردارند و اگر موانع برداشته شود با صادرات غیر نفتی و نفتی میتوانیم منابع موردنیاز را تامین کنیم و آمریکاییها مانع تراشی میکنند و مانع از نقل و انتقال ارز برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی میشوند و اگر این موانع برداشته شود بسیاری از مشکلات ما مرتفع میشود.