به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز چهارمحال و بختیاری، سرپرست مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: برخی از افراد، تیپ شخصیتی تاثیرپذیرتر و ذهن خارق العادهای در تجسم تصورات دارند که توصیه میشود این گونه افراد با تصاویر افراد مبتلا و خواندن علائم کرونا چندان درگیر نشوند و در مطالعه مطالب مرتبط با این بیماری به خواندن یک یا چند متن مختصر اکتفا کرده و شرح حال نجات یافتگان را بیشتر دنبال کنند.
دکتر زهرا داودی افزود: افراد مستعد تأثیرپذیری، عموماً هر مطلبی درباره درمان بیماری را که در شبکههای اجتماعی مشاهده و دریافت میکنند، آن را با دیگران هم به اشتراک میگذارند که این موضوع تنها موجب سردرگمی دیگران شده و ممکن است مردم را به خوددرمانی هم سوق دهد پس لازم است از انجام این کار هم تا حد ممکن دوری کنند.
داودی گفت: عده دیگری از افراد به صورت مرتب اطلاعات علمی را دنبال میکنند و هرکدام از آنها را با صدای بلند برای بقیه میخوانند که این کار میتواند برای شنوندگان استرسزا بوده و موجب آسیب روانی و حتی جسمی برای آنها شود، از این رو این دسته از افراد بهتر است کمی گزینشیتر به خواندن مطالب بپردازند و تنها هر از چند گاهی اخبار موثق و علمی را برای دوستان و همراهان خود بیان کنند.
وی درباره افراد مضطرب و چگونگی رفتار آنان در برابر وقایع مرتبط با کرونا گفت: افراد مضطرب به صورت ناخودآگاه دنبال خوراک برای اضطراب بیشتر میرود و به جای دنبال کردن خبر از طریق مجاری علمی پزشکی معتبر به سمت رسانهها و پخشکنندگان مباحث سیاسی جذب میشوند که به طور طبیعی اخبار این دسته از رسانهها به صورت اغراق شدهتر و با تصاویر دلخراشتر به نمایش در میآید و میتواند استرس و اضطراب این دسته افراد را چند برابر کند.
داودی به این گروه از افراد مضطرب پیشنهاد کرد: در شرایط کنونی، بررسی و دنبال کردن رسانههای سیاسی را تعطیل کرده تا با کاهش اضطراب و نگرانی، به سیستم ایمنی بدن خود هم کمک کنند.
سرپرست مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه شیوع کرونا ویروس، موضوعی نیست که بتوان آن را با عبارتهای انگیزشی به سبک موفقیت مدیریت کرد، گفت: تلقین این فکر که کرونا نمیتواند کاری از پیش ببرد، روش صحیحی در مدیریت اثرات روانی ناشی از کرونا نیست و باید در این مورد علاوه بر واقع بینی، توصیههای بهداشتی و روانی را هم رعایت کرد.
دکتر داودی افزود: اگر پزشک نیستید و یا اطلاعات درمانی علمی دقیقی ندارید پیامی که دریافت کردهاید را ابتدا از نظر موثق بودن منبع بررسی و در صورت اطمینان از درستی منبع آن را برای دیگران ارسال کنید و در فضای مجازی هم نقش خود را به عنوان یک قطع کننده زنجیرهی انتشار اخبار نادرست، ایفا کنید.