انجمن تولیدکنندگان تجهیزات کشاورزی، برای ضدعفونی کردن وسیع کشور، پیشنهادی به دولت ارائه داده است. این طرح، در مورد استفاده از ظرفیت بزرگ کشاورزی، برای کنترل ویروس کرونا است.
پژوهش خبری صدا وسیما: با شیوع بیماری کرونا در کشور، یکی از مسائلی که ستاد ملی مبارزه با کرونا، با آن روبه رو است، مسئله ضدعفونی کردن معابر شهری و میکروب زدایی از آن هاست. انجمن تولیدکنندگان تجهیزات کشاورزی، برای ضدعفونی کردن وسیع کشور، پیشنهادی به دولت ارائه کرده است. این طرح، در مورد استفاده از ظرفیت بزرگ بخش کشاورزی، برای کنترل ویروس کرونا است. برای این منظور و چگونگی استفاده از ظرفیت بخش کشاورزی کشور در کنترل ویروس کرونا، مصاحبه ای با آقای حمیدرضا نامی رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی، انجام شده که مهمترین بخش این مصاحبه در ادامه ارائه می شود.
ظرفیت بخش کشاورزی برای مبارزه با کرونا
در خصوص عملیات پیشگیری و سمپاشی و ضدعفونی کردن اماکن عمومی، خیابان ها و معابر و همه مکان هایی که احتمال شیوع بیماری کرونا در آن وجود دارد، نیروهای آتش نشانی و نظامی، در حال استفاده از تجهیزاتی برای پاشیدن مواد ضدعفونی کننده هستند، که این تجهیزات، کاربری دوگانه دارد، یعنی هم در بخش کشاورزی برای سمپاشی آفات استفاده می شود و هم در موارد مشابه این بیماری، برای محلول پاشی و ضدعفونی آلودگی های محیط استفاده می شود.
اما از طرفی تعداد این دستگاه ها، نزد سازمان های متولی همچون هلال احمر و آتش نشانی و کمیته های بحران، محدود است، همچنین تعداد نیروهای اجرایی این سازمان ها نیز محدود و در حد نیروهای خود سازمان می باشد. از سوی دیگر، حجم این بحران به نظر خیلی بیشتر از توان، امکانات و زیرساخت های دولت باشد.
در یک طرف دیگر این ماجرا، یک جامعه بزرگ کشاورزان و باغداران وجود دارند که از قضا، بنا به ذات کار خود، این تجهیزات، از لوازم اولیه کار آن ها محسوب می شود و همه ساله، باغ، مزرعه، مرغداری و ... خود را سمپاشی می کنند و تعداد بسیار زیادی (حداقل یک و نیم میلیون) از این دستگاه ها، به عنوان ابزار کار در اختیار کشاورزان است.
موضوع پیشنهادی (طرح بسیج ملی کشاورزان)
پیشنهادی از طرف انجمن تولیدکنندگان تجهیزات کشاورزی، با این مضمون وجود دارد که، می توان با یک فراخوان و قائل شدن امتیازاتی برای کشاورزان، از آن ها دعوت به عمل آورد تا تحت نظارت یک برنامه مشخص، از طرف دولت و با هدایت کمیته بحران، موضوع راهبری شود و کشاورزان به همراه تجهیزاتشان به شهرها دعوت شوند و محلول های ضدعفونی کننده، برابر با استانداردهای لازم، در اختیارشان قرار گیرد و طبق آموزش هایی که دیده اند، محیط را ضدعفونی کنند.
اگر دولت بتواند، سیاست گذاری، هدایت و نظارت این طرح را بر عهده بگیرد، می توان اجرای آن را به بخش خصوصی (کشاورزان) سپرد و نتایج مفید آن را در کمک به مهار کروناویروس مشاهده کرد.
نکات مثبت طرح
*تعداد کشاورزان آموزش دیده، بیشتر از تعداد کارکنان واحدهای عامل است. (تعداد کشاورزان، بیش از یک و نیم میلیون نفر است)
* پراکندگی این گروه در تمام سطح کشور است و در حاشیه همه شهرها تعداد زیادی کشاورز وجود دارد.
* چون تجهیزات کار در اختیار کشاورزان است، نیازی نیست که دولت با محدودیت هایی که دارد، تجهیزات نیز تهیه کند و در واقع می تواند، از ظرفیت بخش خصوصی، استفاده کند.
* در حال حاضر در فصلی به سر می بریم که کشاورزان کار زیادی ندارند و وقتشان آزاد است و می توانند به راحتی به نزدیک-ترین شهرستان مراجعه کنند.
* این طرح می تواند، نمادی از وفاق و همدلی و ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردمی باشد.
* اجرای این طرح می تواند، هم مشکل ضدعفونی معابر را با سرعت مناسب حل کند و جلوی شیوع بیشتر کرونا گرفته شود و هم از ظرفیت بخش کشاورزی به عنوان عامل معین و همراه دولت موثر واقع شود.
* انجام یک کار مشترک ملی، همواره می تواند راهگشا باشد و عرق ملی را در جامعه، برانگیزاند.
کلام آخر
بسیاری از کشاورزان، در طول سال ها، نشان داده اند که همواره یار وفادار نظام هستند و با داشتن روحیه قوی، قادرند، در چنین طرح هایی به خوبی همدلی و همکاری کنند. در این طرح به جز انجمن تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی (اتماک)، بخش های دیگری از جمله، اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران و سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور و دیگر بخش های مربوط نیز، می توانند همکاری کنند تا به یاری خداوند و همدلی و همراهی همه بخش های کشور، این مخاطره فراگیر، پشت سر گذاشته شود.
پژوهشگر: تینا صالحی