آخرین اخبار از شیوع کووید ۱۹درجهان
کرونا در سازمان ملل متحد
تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در سازمان ملل، نه تنها در مقر این سازمان، بلکه در میان کل کارکنان آن ۲۴ نفر است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری تاس از سازمان ملل، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در سازمان ملل، نه تنها در مقر این سازمان، بلکه در میان کل کارکنان آن ۲۴ نفر است.
آمریکا
آمریکا
به گزارش دانشگاه جانز هاپکینز که آمار ابتلا به بیماری کرونا را که مقامات فدرال و ایالتی ارائه میدهند، جمع بندی میکند، تعداد مبتلایان به این ویروس در آمریکا به ۱۴ هزار و ۲۵۰ مورد رسیده است. دست کم ۲۰۵ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
کرونا میزان توحش آمریکا را آشکار کرد
روزنامه لبنانی الاخبار در شماره امروز خود در اینترنت در یادداشتی به قلم رائد المصری نوشت: بحران شیوع جهانی کرونا، میزان شکنندگی نظام و نهادهای بین المللی و ساختار بهداشتی جهان را برملا ساخت. حتی بیشتر از آن، سطح انسان دوستی در روابط بین المللی و میزان اهمیت حفظ جان انسانها را به عنوان یک ارزش ذاتی نشان داد.
رسانههای پاکستانی از احتمال ابتلای یک دیپلمات آمریکایی به ویروس کرونا در اسلام آباد خبر دادند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلامآباد، خبرگزاری داون نیوز اعلام کرد: یکی از دیپلماتهای سفارت آمریکا در پاکستان مشکوک به ویروس کرونا شناسایی شده است.
به گفته منابع خبری این دیپلمات آمریکایی که از دوحه قطر به اسلام آباد آمد، در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی اسلام آباد نشانههایی از ابتلا به کرونا داشته که مورد آزمایش قرار گرفت.
وزارت امور خارجه پاکستان گزارش آزمایش اولیه این فرد را به سفارت آمریکا ارائه کرد و مسئولان سفارت آمریکا در اقدامی عجیب شخص مذکور را به جای انتقال به بیمارستان به ساختمان سفارت منتقل کردند.
سفارت آمریکا مدعی شد: مرکز درمانی ویژه در محل ساختمان این سفارت دایر شده است.
سفارت آمریکا در پاکستان در بیانیهای اعلام کرد: یکی از کارمندان این سفارت مشکوک به آلوده شدن به ویروس کرونا است که در سفارت قرنطینه شده است و اطلاعات بیشتر ارائه نمیشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لس آنجلس، فدراسیون دو و میدانی آمریکا تعویق بازیهای المپیک را خواستار شد.
شعار رایج کادر درمانی در جهان: در خانه بمانید
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان همزمان با افزایش موارد ابتلا به کرونا در سراسر جهان، شعار مقامات بهداشت و درمان شعاری واضح و مشخص است: «در خانه بمانید».
اکوادور
دولت اکوادور روز جمعه (به وقت محلی) از افزایش آمار تلفات در میان مبتلایان به ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد آمار فوت شدگان به ۷ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی افه، تست کرونای ۴۲۶ بیمار در این کشور آمریکای لاتین مثبت اعلام شده است.
آلِخاندرا اُسلِس، رئیس مدیریت بحران اکوادور در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد ساعاتی پیش، دو فرد که هر دو مرد بودند، جان خود را از دست دادند. یکی از آنها ۶۱ ساله بود و بیماری وی مربوط به پروندههای موسوم به "موارد وارد شده" میشود؛ به این معنی که این فرد در کشور بیگانه به ویروس آلوده شده و سپس به کشور بازگشته بود.
اروپا
موارد جدید بیماران کووید ۱۹ در کشورهای منطقه بالکان که همچنان رو به افزایش است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از سارایوو، شمار افراد مبتلا در بوسنی ۸۹ نفر، اسلوونی ۳۴۱ نفر، کرواسی ۱۵۷ نفر، صربستان با ۱۴۹ نفر و یک نفر فوتی، مونته نگرو ۱۴ نفر، آلبانی ۵۵ نفر، مقدونیه ۷۶ نفر و کوزوو ۲۴ نفر است.
در همه این کشورها توصیههای اکید مبنی بر خارج نشدن از منازل شده است و تقریبا در همهی این کشورها حمل و نقل عمومی شهری نیز به حالت تعطیل درآمده است.
فرانسه
مردم فرانسه هر شب برای قدردانی از پرسنل بهداشتی سراسر این کشور از پنجرههای خانه هایشان برای آنها دست میزنند.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: چند روزی است که در ساعت هشت شب مردم شهرهایی همچون لیون و پاریس پشت پنجرهها و بالکن خانه هایشان میآیند و برای قدردانی از فعالیت پرسنل بهداشتی سراسر کشور دست میزنند.
این شبکه تصاویری از این تشویق جمعی را در شهر لیون پخش کرد و از مردم خواست در خانه بمانند.
فنلاند
فنلاند از نخستین مورد مرگ بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
هلند
مقامات بهداشتی هلند اعلام کردند شمار افراد آلوده به ویروس کرونا به ۳ هزار و ۶۳۱ نفر رسیده است.
سوئیس
مقامات بهداشتی سوئیس از آلودگی ۶ هزار و ۱۰۰ نفر و جان باختن ۵۶ نفر بر اثر آلودگی به ویروس کرونا خبر دادند.
بیشترین مبتلایان به این ویروس کمتر از ۵۱ سال سن دارند و نیمی از مبتلایان بالای سن پنجاه سال هستند.
بیشترین آمار مبتلایان در سوئیس در ایالت تسین با ۲۵۷ نفر و وات با ۱۸۱ نفر شناسایی شدند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان ۲۷۵ هزار نفر اعلام شده است. تاکنون ۱۱۱ هزار نفر قربانی این ویروس شدند.
بیش از ۸۵ هزار نفر بهبود یافته اند.
اسپانیا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا از ۱۹ هزار و ۹۸۰ نفر در روز گذشته به ۲۴ هزار و ۹۲۶ نفر رسید.
شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در اسپانیا از هزار و دو نفر در روز گذشته به هزار و ۳۲۶ مورد رسید.
پرتغال
پرتغال اعلام کرد شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در این کشور از شب گذشته تاکنون دو برابر شده و به ۱۲ نفر رسیده است. شمار افراد آلوده به این ویروس نیز از هزار و ۵۹ نفر به هزار و ۲۸۰ نفر رسیده است.
پرتغال اعلام کرد شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در این کشور از شب گذشته تاکنون دو برابر شده و به ۱۲ نفر رسیده است. شمار افراد آلوده به این ویروس نیز از هزار و ۵۹ نفر به هزار و ۲۸۰ نفر رسیده است.
انگلیس
انگلیس از نظر شیوع ویروس کرونا پس از کشورهای ایتالیا، اسپانیا و فرانسه قرار دارد، اما نظام بهداشتی این کشور که با بیمارانی بیش از ظرفیت خود مواجه است، دچار مشکل شده است.
خدمات بهداشتی ملی انگلیس حدود چهار هزار تخت بیمارستانی و پنج هزار دستگاه تنفس دارد و به گفته مقامات مسئول، این تعداد بسیار کمتر از میزان مورد نیاز برای موارد رو به افزایش طی هفته های آتی است.
یک بیمارستان در لندن روز پنجشنبه به طور موقت از شرایط بحرانی این بیمارستان خبر داد که به معنای آن است که این بیمارستان دیگر توان پذیرش بیماران بحرانی را ندارد.
نشریه گاردین نوشت: آمارهای منتشر نشده نشان می دهد که تعداد بیماران تأیید شدهِ مبتلا به کووید-19 که در بخش های مراقبت ویژه در جنوب شهر لندن بستری هستند، از 6 مارس که 7 تن بود، به 93 تن در 17 مارس رسید.
جانسون در نهایت تدابیر را تشدید کرددولت انگلیس تصمیم گرفت تدابیر سختگیرانه تری را برای مقابله با انتشار ویروس کرونا اتخاذ کند.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس بالاخره تدابیر قاطع تری را برای مقابله با انتشار ویروس کرونا در این کشور اتخاذ کرد.
بر این اساس، از دیشب کلیه کافه ها، رستوران ها، باشگاههای ورزشی، سینماها و باشگاههای شبانه تعطیل شد. افزون بر این طرحی بی سابقه برای کمک به حقوق بگیران در این کشور ارائه شده است.
این درحالی است که شمار قربانیان ویروس کرونا در انگلیس به ۱۷۷ نفر رسیده است.
ایتالیا
تصمیم مقامات ایتالیایی به اقدامات سختگیرانه در جلوگیری از گسترش ویروس کرونا از جمله تعطیلی فروشگاه ها، به بحث و جدل و احتکار مواد غذایی از سوی شهروندان ایتالیایی منجر شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ایتالیایی زبان "ایل مسجرو"، از کوچکترین دلایل قانع کننده به منظور خروج از خانه، خرید کردن است. اما انجام دادن همین کار، به موضوع بحث و جدلهای روزانه، به ویژه در شبکههای اجتماعی در ایتالیا تبدیل شده است. بنابراین، ایده بستن زود هنگام فروشگاهها به منظور مقابله با گسترش ویروس کرونا، برای ایتالیاییها جالب نیست.
آنها بر این باورند، کاهش ساعت فعالیت فروشگاه ها، مانند "بومرنگ دیوانه واری" است که باید از آن خودداری کنیم. چرا که کاستن از ساعت فعالیت فروشگاهها موجب ازدحام جمعیت و در واقع، اقدامات بی منطقه افراد نیز میشود.
ارتش ایتالیا در تمامی معابر جزیره سیسیل مستقر شد
در پی گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا و در نظر گرفتن تدابیر و اقدامات سختگیرانه توسط دولت این کشور، ارتش ایتالیا در تمامی خیابان های جزیره سیسیل مستقر شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "سیچیلیا فان" با توجه به گسترش ویروس کرونا در ایتالیا از دیروز، جمعه 20 ماه مارس سال 2020 میلادی اقدامات سختگیرانه ای در جزیره سیسیل این کشور به منظور مقابله با شرایط اضطرار ناشی از انتشار این ویروس در نظر گرفته شده است. پیش از این، رئیس این منطقه از امکان به کار گیری اقدامات سختگیرانه تری در جزیره سیسیل خبر داده بود و در واقع، چنین اقداماتی از دیروز عملیاتی شده است.
لیتوانی
مقامات وزارت بهداشت لیتوانی روز شنبه از اولین قربانی ویروس کرونا در کشورشان خبر دادند.
ترکیه
افزایش تصاعدی مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه
به گزارش خبرنگار صداوسیما از آنکارا، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه همچنان روند افزایشی داشته است.
لهستان
ماتئوس موراویسکی، نخست وزیر لهستان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در کشورش حالت فوق العاده بهداشتی اعلام کرد. نخست وزیر لهستان که در کنفرانسی مطبوعاتی در کنار وزرای بهداشت و آموزش کابینه اش سخن می گفت، تاکید کرد اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و قرنطینه در شرایط کنونی برای کشور الزامی است.
وی با تاکید بر این که حالت فوق العاده بهداشتی مقررات الزام آور جدیدی به جامعه تحمیل می کند، هشدار داد با افرادی که این مقررات را نادیده بگیرند به شدت برخورد و جریمه های سنگینی برای آنها اعمال خواهد شد.
طبق آمار و ارقامی که وزارت بهداشت لهستان جمعه شب منتشر کرد موارد ابتلا به کووید-۱۹ در لهستان به ۴۲۵ نفر رسیده و این بیماری تاکنون پنج قرانی هم در این کشور گرفته است.
آلمان
شیوع ویروس کرونا در یک خانه سالمندان در جنوب آلمان ۹ کشته برجای گذاشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، در این خانه سالمندان در شهر وورتسبورگ در ایالت بایرن ۱۶۰ فرد سالمند نگهداری میشوند که شماری از آنها در قرنطینه به سر میبرند. علاوه بر این تست کرونای ۲۳ نفر از شاغلان در این خانه سالمندان نیز مثبت بوده است.
آمار سرایت کرونا در آلمان از ایران بیشتر شده است و تا ظهر امروز به ۲۰ هزار و ۵۸۱ نفر رسید.
همچنین ۷۲ نفر جان باختند و ۲۰۹ نفر نیز از ابتدای آلودگی به کرونا درمان شده اند.
موسسه رابرت کخ آلمان اعلام کرد شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در این کشور با ۱۶ مورد افزایش، از ۳۱ مورد در روز جمعه، به ۴۷ نفر رسید.
بحران کرونا در آلمان مقامات این کشور را به وضع قانون سراسری به جای ایالتی ناچار کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، با توجه به فدرالی بود نوع حاکمیت در آلمان، ایالتهای مختلف واکنشهای مختلفی را درباره بحرانها دارند که حالا دولت مرکزی به خاطر شیوع فزاینده کرونا قصد دارد اختیارات خود را در زمینه مقابله با بیماریهای عفونی افزایش دهد.
براین اساس طرح تغییر قانون حفاظت از مردم در برابر شیوع بیماریهای عفونی را وزیر بهداشت به مجلس فدرال این کشور ارائه کرده است تا با تصویب آن به دولت مرکزی اختیارات بیشتری را برای مداخله در سراسر کشور داده شود.
دولت با این طرح در نظر دارد نقل و انتقال مسافر را از مرزها ممنوع و با مکان یابی از طریق گوشیهای تلفن همراه مرتبطین با افراد آلوده را شناسایی کند علاوه بر آن تامین دارو و تجهیزات پزشکی را به صورت مرکزی سازماندهی و کارکنان بخش پزشکی را به طور اجبار فراخوانی کند.
ویروس کرونا را نخستین بار ۷ بهمن ۹۸ یک زن چینی به آلمان منتقل کرد و کانون آلودگی یک کارخانه قطعه سازی در ایالت بایرن بود که ویروس در آن انتشار یافت، اما تا ۴۳ روز هیچ مورد فوتی در آلمان گزارش نشد.
موج دوم شیوع کرونا، اما از طریق ایتالیا وارد آلمان شد و تلفات شتاب گرفت به طوری که حالا ساعت به ساعت هم بر شمار آلوده شدگان و هم فوتیها افزوده میشود.
آلمان از نظر سرایت از ایران نیز پیشی گرفته است و تا ساعت ۱۵ امروز به وقت محلی حدود ۲۱ هزار و ۵۰۰ نفر آلوده اند و فوتیها به ۷۳ نفر رسیده است.
آسیا
مالزی
آمار بیماران کرونایی با وجود اعمال قرنطینه خانگی و مقررات شدید منع آمد و شد از مرز یک هزار نفر گذشت. باوجود قرنطینه دو هفتگی شهروندان مالایی و تعطیلی کامل ادارات ، مراکز فرهنگی ، ورزشی و مذهبی و تشدید اعمال قانون منع آمد و شد ، سومین قربانی ویروس کرونا در مالزی ثبت شد.
ارتش مالزی در همکاری با پلیس این کشور به شدت با هرگونه رفت و آمد غیرضروری شهروندان برخورد می کند.
سرپیچی از قانون منع آمد و شد جریمه سنگین نقدی و شش ماه زندان دربر دارد.
عربستان
وزارت بهداشت عربستان سعودی از ثبت ۴۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد شمار مبتلایان به این بیماری در این کشور به ۳۹۲ نفر افزایش یافته است.
غزه
وزارت بهداشت غزه با همکاری اتاق بازرگانی یکی از مدارس غزه " مدرسه الاقصی "را برای پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا آماده کرد. این در حالی است که وزارت بهداشت غزه از خالی بودن مناطق نوار غزه از ابتلا به ویروس کرونا تاکید کرد.
قزاقستان
همهی پارکهای شهر آلماتی تعطیل شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی، با شیوع ویروس کرونا و اعلام وضعیت اضطراری و مقررات قرنطینه در دو شهر نورسلطان و آلماتی که به تعطیلی همهی مراکز فروش، بازارها، سینماها، رستورانها منجر شد و فقط فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها اجازه فعالیت دارند.
امروز شهرداری آلماتی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: همهی پارکهای شهر آلماتی به علت جلوگیری از انتقال ویروس کرونا از امروز دوم فروردین (بیست و یکم مارس) تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند.
در پی شیوع ویروس کرونا، دفتر ریاست جمهوری قرقیزستان در بیانیهای اعلام کرد: شورای امنیت این کشور پیشنهاد برقراری شرایط اضطراری در قرقیزستان را مطرح کرده است.
شورای امنیت قرقیزستان روز شنبه به محمدقلی ابوالقاضییف نخست وزیر این کشور توصیه کرد به علت شیوع ویروس کرونا، از روز ۲۲ ماه مارس در این کشور شرایط اضطراری اعلام کند.
سنگاپور
سنگاپور از ثبت 47 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا خبر داد که بیشتر آن ها از خارج وارد کشور شده اند. مجموع افراد آلوده به این ویروس در سنگاپور به 432 نفر رسیده است.
تایوان
آژانس نظارت بر بیماریهای همه گیر در تایوان روز شنبه اعلام کرد تعداد کل افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در تایوان با ۱۸ نفر افزایش به ۱۵۳ نفر رسید.
این آژانس در بیانیهای اعلام کرد گمان میرود این بیماران جدید که ۱۲ زن و ۶ مرد هستند این ویروس را در سفرهای خارجی از جمله سفر به ترکیه، آمریکا، فرانسه، انگلیس، مصر و آفریقای جنوبی گرفته اند.
در پی افزایش شمار مبتلایان وارداتی ویروس کووید ۱۹ در تایوان، مقامات این جزیره، آزمایش بر روی حدود ۳۰۰۰ نفر را آغاز کرده اند که از ۸ تا ۱۸ مارس از آمریکا و کشورهای شرق آسیا بازگشته اند. این بیانیه میافزاید از این افراد خواسته شده تا در خانه خود قرنطینه بمانند.
۱۲۰ نفر از مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در تایوان، در کشورهای دیگر مبتلا شده و بعدا به تایوان وارد شده اند. ۲۸ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ در تایوان نیز بهبود یافته اند و دو نفر نیز جان باخته ند. شرایط مابقی بیماران باثبات است
فیلیپین
شمار افراد مبتلا به کووید-۱۹ به ۳۰۷ تن رسید
وزارت بهداشت فیلیپین از ۴۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد که بر این اساس، شمار مبتلایان روز شنبه در فیلیپین به ۷۷ مورد رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مانیل، با احتساب این موارد، کل تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در فیلیپین به ۳۰۷ تن رسیده است.
وزارت بهداشت فیلیپین پیشتر در روز شنبه، ۳۲ مورد جدید از آلودگی به ویروس کرونا و نوزدهمین مورد مرگ بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ را گزارش داده بود.
دولت فیلیپین به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، بیش از نیمی از جمعیت این کشور را تحت قرنطینه شدید خانگی قرار داده است.
فلسطین اشغالی
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی از مثبت شدن آزمایش آلودگی به ویروس کرونا در ۱۷۸ نفر دیگر در سرزمینهای اشغالی خبر داد و بر این اساس، مجموع افراد مبتلا به کووید-۱۹ در فلسطین اشغالی در روز شنبه، به ۸۸۳ تن رسیده است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از بیت المقدس، جمعه شب نخستین بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در اسرائیل جان باخت. این فرد، یک مرد ۸۸ ساله بود.
سازمان زندانهای اسرائیل برای مقابله با گسترش ویروس کرونا، ۵۰۰ زندانی را آزاد کرد. اینها افرادی خطرناک نیستند و اکثرِ دوران محکومیت خود را سپری کرده اند.
ویتنام
نخست وزیر ویتنام اعلام کرد همه پروازهای ورودی به منظور مقابله با ویروس کرونا تعلیق میشود.
عراق
وزارت بهداشت عراق اعلام کرد: تعداد مبتلایان به کرونا به ۲۰۸ نفر رسیده است. وزارت بهداشت عراق اعلام کرد: شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۲۰۸ نفر و شمار فوتیها به ۱۷ نفر رسیده است.
ستاد بحران کرونا در عراق اعلام کرد: پنجاه و دو نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافته اند.
این درحالیست که مقررات منع آمد و شد در مناطق مختلف عراق از نیمه شب دیشب (جمعه) برقرار شده است.
امارات
به گزارش خبرگزاری شینهوا از دوبی، وزارت بهداشت و پیشگیری امارات عربی متحده روز شنبه خبر جان باختن دو قربانی اول ویروس کرونا در این کشور را اعلام کرد.
این وزارتخانه در بیانیهای تصریح کرد یکی از جان باختگان یک عرب ۷۸ ساله بود که از اروپا وارد این کشور شده بود و دیگری یک آسیایی تبار ۵۸ ساله بود که در امارات زندگی میکرده است.
تا روز شنبه کل افرادی که در امارات عربی متحده به ویروس کرونا مبتلا شده اند، ۱۴۰ مورد بوده است.
امارات عربی متحده جزء اولین کشورها در منطقه خلیج فارس بود که اولین موارد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ را گزارش کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از دبی، هواپیمایی امارات همه پروازها به فرانسه، آلمان، نیجریه، نیویورک و نیوجرسی را در پی شیوع کرونا تعلیق میکند.
لبنان
وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد با ثبت ۴۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در لبنان، شمار مبتلایان به این بیماری در این کشور به ۲۱۴ نفر افزایش یافت.
هنگ کنگ
در پی شیوع ویروس کرونا هنگ کنگ از تعویق امتحان های ورودی دانشگاه تا 24 آوریل (5 اردیبهشت) خبر داد. مدارس هنگ کنگ نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود.
چین
چانگ هوا سفیر چین در ایران با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: چین روز شنبه، نخستین واکسن ویروس کرونا را به داوطلبان تزریق کرد.
نبود مورد جدید ابتلا به کرونا در چین برای سومین روز متوالی
چین برای سومین روز متوالی، از نبود حتی یک مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد.
بر اساس این گزارش، این در حالی است که تعداد موارد وارداتی ابتلا که مرتبط با مسافرانی است که از دیگر کشورها وارد چین میشوند، همچنان در حال افزایش است.
چین روز جمعه از ۴۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد. کمیسیون ملی بهداشت این کشور اعلام کرد همه این موارد از خارج وارد چین شده اند. این رقم سبب شد موارد کلی افراد مبتلا به ویروس کرونا که از خارج وارد این کشور شده اند، به ۲۶۹ مورد برسد.
در این میان، پکن با ۱۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در رتبه نخست قرار دارد. چنین مواردی در شانگهای و شش استان دیگر نیز مشاهده شده است. اداره بهداشت چین روز شنبه با صدور بیانیه ای، اعلام کرد: هم اکنون تعداد کلی افراد مبتلا به ویروس کرونا در چین به ۸۱ هزار و هشت تن رسیده است.
تا پایان روز جمعه، شمار تلفات ناشی از شیوع کووید ۱۹ در چین، به ۳۲۵۵ مورد رسید که در مقایسه با روز قبل از آن، هفت مورد افزایش نشان میدهد و همه این افراد اهل استان مرکزیِ هوبی بودند که کانون شیوع این ویروس در چین محسوب میشود.
چین ۵۰۰ هزار ماسک به یونان فرستاد
هواپیمایی حامل ۵۰۰ هزار ماسک محافظتی روز شنبه از مبدا چین در فرودگاه بین المللی آتن به زمین نشست.
کاستیس هادزیداکیس، وزیر توسعه و واسیلیس کیکیلیاس، وزیر بهداشت این کشور برای دریافت این محموله در فرودگاه حضور یافتند.
این هدیهای از جانب شرکت برق دولتی چین به نام استیت گرید و شرکت یونانی توزیع برق ادمی است که استیت گرید مالک ۲۵ درصد سهام آن است. بنابر اعلام مقامات فرودگاهی یونان، هواپیما به طور مستقیم از چین به یونان آمده است. این محموله، بیشتر، شامل ماسکهای FFP۲ است که بخش عمده آن در بیمارستانها توزیع خواهد شد.
هند
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گزارش داد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هند به ۲۹۶ نفر رسید. همچنین در اثر ابتلا به کرونا در هند تاکنون ۴ نفر جان خود را از دست داده اند.
طبق اعلام وزارت بهداشت هند شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور در ۲۴ ساعته گذشته افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما دهلی نو، از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون دویست و چهل و چهار مورد از مبتلایان ویروس کرونا در هند گزارش شد.
از این تعداد دویست و چهل و چهار هندی و سی و نه نفر دیگر از اتباع خارجی هستند.
طبق اعلام وزارت بهداشت هند بیست و دو نفر از مبتلایان پس از بستری در بیمارستان مرخص شدند.
تاکنون چهار نفر جان باخته اند.
بیشترین تعداد مبتلایان یعنی شصت نفر در ایالت مهاراشترا، سی و سه نفر ایالت کرالا و در ایالت دهلی بیست و پنج نفر در این ایام گزارش شدند.
سوریه
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد؛ شورای وزیران سوریه اعلام کرد به دلیل شیوع ویروس کرونا تمامی مراکز خرید به جز مراکز فروش مواد غذایی و دارویی تعطیل شد.
کره جنوبی
مقامات کره جنوبی به مردم این کشور توصیه کردند از امروز، خود را برای ۱۵ روز، قرنطینه کنند. مقامات کره جنوبی امروز (شنبه) به مردم این کشور توصیه کردند به مدت ۱۵ روز دست از فعالیتهای روزمره بردارند و از حضور در اجتماعات خودداری کنند. کره جنوبی با این تصمیم، همچنان به سیاست قرنطینه داوطلبانه مردم پایبند مانده است، اما در عین حال، درباره عواقب رعایت نکردن این توصیهها به مردم هشدار داد.
کره جنوبی روز شنبه، ۱۴۷ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را گزارش داد که در مقایسه با رقم ابتلای دیروز که ۸۷ تن اعلام شده بود، افزایش نشان میدهد.
پاکستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، پاکستان همه پروازهای بین المللی را به منظور مقابله با شیوع ویروس کووید ۱۹ تا تاریخ ۴ آوریل (۱۶ فروردین) به حالت تعلیق در آورد.
سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان در بیانیهای در این خصوص اعلام کرد: ”دولت پاکستان تصمیم گرفته است عملیات همه پروازهای مسافری، چارتر و خصوصی به پاکستان را از تاریخ ۲۱ مارس تا ۴ آوریل ۲۰۲۰، به حالت تعلیق در آورد. “
پروازهای باری و دیپلماتیک از این قاعده مستثنی هستند.
پاکستان تاکنون از سه مورد فوتی و ۴۸۱ مورد تأیید شده آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داده است.
آفریقا
مصر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد؛ شیخ الازهر از عدم برگزاری نماز جماعت و جمعه در مسجد الازهر خبر داد. وزارت اوقاف مصر از تعطیلی همه مساجد این کشور به مدت دو هفته خبر داد.
ساحل عاج
۱۴ نفر در ساحل عاج به ویروس کرونا مبتلا شدند. مرزهای ساحل عاج با بورکینافاسو کاملا بسته شده است. تاکنون ۱۰۰۰نفر در قاره آفریقا به کرونا مبتلا شدند و شمار جان باختگان ۲۴ نفر اعلام شده اشت. در ابیجان ماندن مردم در خانه اختیاری شده است.
آنگولا
وزیر بهداشت آنگولا روز شنبه از ثبت دو مورد ابتلا به ویروس کرونای جدید موسوم به « کووید-19 » خبر داد.
توگو
دولت توگو در بیانیه ای از تعطیلی همه مؤسسات آموزشی دولتی، خصوصی و حرفه ای در مقاطع ابتدایی، متوسطه و دانشگاه ها در این کشور به مدت سه هفته خبر داد و تدابیر اتخاذ شده برای پیشگیری از گسترش ویروس جدید کرونا را تقویت کرد.
موارد آلودگی تأیید شده به ویروس جدید کرونا روز پنجشنبه در توگو با شناسایی هشت مورد جدید به 9 مورد رسید.
تونس
به دلیل شیوع ویروس کرونا، تونس همه پروازهای داخلی خود را به حال تعلیق در آورد.
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت تونس از ثبت ۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد شمار مبتلایان به این بیماری در این کشور به ۶۰ نفر افزایش یافته است.
کنگو
جمهوری دموکراتیک کنگو روز شنبه از اولین مورد مرگ ناشی از ویروس جدید کرونا در کینشازا (پایتخت) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کینشازا، اتنی لوگوندو وزیر بهداشت کنگو در توییتر نوشت: «دیروز (جمعه) موسسه ملی تحقیقات بیو پزشکی از پنج مورد جدید ابتلا در کشور خبر داد که همگی کنگویی هستند و تیمهای مسئول به درمان آنها پرداختند. افزون بر این دیروز اولین مورد مرگ ناشی از ویروس کووید-۱۹ راه هم داشتیم».
پس از بورکینا فاسو (چهارشنبه) و گابن (جمعه) این سومین مورد مرگ ناشی از ویروس کووید-۱۹ در منطقه صحرای جنوب آفریقا است.
مقامات کنگو در مورد این قربانی ویروس کرونا هیچگونه اطلاعاتی ارائه نکرده اند. برخی از پزشکان میگویند وی از نزدیکان یکی از وزیران زن است که آزمایشش مثبت شده است.
سازمان های بین المللی
رئیس بخش سیاستگذاری و بررسی راهبردی صندوق بین المللی پول گفت: پیامدهای شیوع ویروس کرونا جدی خواهد بود، اما اقتصاد جهانی در مقابله با آن موفق خواهد شد.
مارتین موهلیسن در مصاحبه با پایگاه اینترنتی صندوق بین المللی پول، خاطر نشان کرد: ”گرچه از آن زمان آغاز این بحران، اقتصاد اندکی دچار افت شده است، ما با توسعه بسیار زیاد و نرخ اشتغالِ بالا وارد این بحران شده ایم و این امیدواری وجود دارد که همین (توسعهِ زیاد و اشتغالِ اولیهِ بالا)، باعث ایجاد مقاومت در برابر فعالیت بسیار ضعیف در ماههای آتی شود. از اینرو، این بحران در زمانی ایجاد شده است که امیدواریم برای این نوع شوک آماده باشیم و بتوانیم با آن روبرو شویم، اگرچه احتمالاً اثراتِ آن بسیار شدید خواهد بود. “
این مقام صندوق بین المللی پول افزود: ”امیدوارم به خوبی از این بحران عبور کنیم. به نظر من، جامعه بین المللی و کشورها از ابزار لازم برای تضمین عبور ما از این بحران برخوردارند. شرایط، بهبود خواهد یافت. این، یک بحران موقتی است. “