وزیر اقتصاد:
تحقق شعار سال ۹۹ نیازمند تلاش همگانی است
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: تحقق شعار سال ۹۹ مستلزم تلاش و همراهی همه مردم، دولتمردان و فعالان اقتصادی است.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما «فرهاد دژپسند» در گفتگو با رادیو اقتصاد ضمن تبریک سال نو افزود: سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید» نامگذاری شده است.
وی اظهار داشت: ضرورت ایجاب می کند همه در راستای تحقق شعار سال به معنای واقعی تلاش کنند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: امسال سال خاصی است بواسطه اینکه در سال ۹۸ کشور هم با مشکلات زیادی مواجه بوده و هم تلاش های زیادی از سوی مردم، دولت و حکومت انجام شده است به همین دلیل خدا را شکر می کنم که مقام معظم رهبری رضایت نسبی خود را اعلام کردند.
دژپسند اظهار داشت: انتظاری که از ایران اسلامی می رود اینکه ان شاء الله جایگاه رفیع تری داشته باشد و این جایگاه رفیع باید با جهش در تولید محقق شود.
وی ادامه داد: برای اینکه تولید با جهش مواجه باشد هم «دولت و حکومت» و هم «فعالان اقتصادی و مردم » باید به احسن وجه به وظایف خود عمل کنند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: جدا از تولیدکنندگان، تجار، بازرگانان خود مردم هم در بحث جهش تولید می توانند بسیار نقش آفرین باشند.
وی افزود: وظیفه دولت ایجاد روانی در فضای کسب و کار برای سرمایه گذاری و ظرفیت تولید برای ایجاد فرهنگ مصرف مناسب رونق و جهش تولید در کشور است.
دژپسند اظهار داشت: برای اینکه شعار سال محقق شود باید به سمتی رفت که انشاء الله مالیات به رغم اینکه در دو سال گذشته و امسال باید نقش اصلی را در تامین مالی دولت ایفا کند باید ابزاری برای تسهیل سرمایه گذاری و رونق تولید باشد.
وی ادامه داد: بطورکلی باید کاری کرد که گمرک مرزبان اقتصادی کشور است و نقش تعیین کننده ای در تجارت خارجی دارد از این ابزار هم برای ایجاد سهولت در امر صادرات کالاهای غیر نفتی و هم ایجاد سهولت برای واردات کالاهای سرمایه ایی، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید نقش خود را به خوبی ایفا کند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: برای رشد صادرات در کشور دولت باید سیاست گذاری مناسبی داشته باشد تا کالاهای تولیدی با رویکرد صادراتی افزایش یابد.
وی به رادیو اقتصاد افزود: وزارت اقتصاد در کنار تسهیل در صدور تسهیل در تامین مالی هم ایجاد کرده است.
دژپسند تصریح کرد: این وزارتخانه بنا دارد در سال ۹۹ با استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه ابزار تامین مالی را چه در قالب پذیره نویسی، چه در قالب عرضه اوراق قرضه تبدیل به سهام و امثالهم برای تمامی صنایع صادرات محور چه مبتنی بر صنعت نفت و گاز، چه صنایع معدنی و چه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی به خوبی فراهم کند.
وی در ادامه یادآورشد: بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نیز باید از این فرصت طلایی در جهت سازمان دهی تولید و مواردی از این دست به بهترین وجه ممکن استفاده کنند.
خنثی سازی تحریم با خودباوری افزایش تولید
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: خودباوری افزایش تولید طی سال گذشته در داخل تا حد زیادی آثار و تبعات تحریم های ظالمانه دشمنان را خنثی کرد.
« حمید پوراصغری » در گفتگو با رادیو اقتصا افزود: کشور در سال ۱۳۹۸ با مسائل و مشکلات زیادی از جمله اعمال تحریم های ظالمانه در بخش نفتی و بانکی مواجه شد.
وی اظهارداشت: این تحریم ها آثار و تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی زیادی به همراه داشت که کاهش رشد اقتصادی و ایجاد تورم فزاینده از جمله این موارد است.
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: رشد اقتصادی کشور در سال گذشته منفی شد اما با استفاده از امکانات، استعدادها و توان داخلی تولید در کشور روند افزایشی به خود گرفت و به تدریج آثار بهبود اقتصادی و توقف رشد تورم در جامعه ظاهر شد.
وی افزود: خوشبختانه رویکردهای مهمی که در تنظیم بودجه و همچنین توجه به برنامه های اساسی مثل اصلاح نظام بانکی، تقویت نظام مالیاتی و گسترش زیرساخت های مورد نیاز کشور از جمله بخش آی تی، ورود صنایع کوچک و بزرگ و واحدهای کارگاهی با مقیاس کوچک در عرصه تولید و همینطور ایجاد خودباوری برای افزایش تولید توانست عوارض تحریم ها را تا حد زیادی خنثی کند.