قائم مقام وزیرصمت: حجم اقلام وارداتی که در محموله دوم به کشور وارد خواهد شد، چهاربرابر محموله اول است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین مدرس خیابانی در هشتمین جلسه ستاد مقابله با کرونای وزارت صنعت، معدن و تجارت که با حضور نمایندگان اصناف، وزارت بهداشت، دستگاههای نظارتی و امنیتی و دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی برگزار شد افزود: این محمولهها پس از تخلیه در بنادر، بلافاصله در اختیار هیئت امنای ارزی و وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت تا پس از تخصیص سهمیه بیمارستانها و مراکز بهداشتی، در اختیار شبکه توزیع و داروخانههای سراسر کشور قرار گیرد.
وی افزود: این محمولهها شامل انواع ماسک و اقلام بهداشتی و تجهیزات بهداشتی و درمانی، لباس بیمارستانی و سایر اقلام است.
وی افزود: در بخش تولید داخلی هم، تمام ظرفیت ممکن در کشور به تولید کالاهای مبارزه با کرونا تخصیص یافته است از جمله، در حوزه تولید ماسک ان- ۹۵ ظرفیت دو برابری ایجاد شده است و ماسکهای صنعتی نیز از تولید روزانه ۴۰۰ هزار قطعه به ۹۰۰ هزار قطعه افزایش یافته است.
قائم مقام وزیر صمت تصریح کرد: همچنین در سایر بخشهای صنعتی و تولیدی از جمله بسیج اصناف نیز انواع ماسک در حال تولید است و بزودی توزیع آن به داروخانهها و شبکههای فروشگاهی زنجیرهای راه مییابد.
وی از ورود بیش از ۱۰۰ هزار لباس یکسره پرستاری به کشور خبر داد و افزود: هم اکنون ۴۰ کارخانه صنعتی کشور نیز با تغییر خطوط تولید خود به تولید لباسهای پزشکی اقدام کرده اند و به زودی به تولید روازنه ۴۰ هزار دست لباس بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت خواهیم رسید.
به گفته مدرس خیابانی، با اتصال شبکهها و سامانههای اطلاعاتی بخشهای مختلف صنعتی و انبارها به یکدیگر، مراکز نگهداری غیر قانونی اقلام بهداشتی توسط مجموعههای امنیتی و انتظامی و دستگاههای اجرایی ناامن شده است و هیچ کس بدون اظهار موجودی کالاهای بهداشتی، حق نگهداری این کالاها را ندارد و در غیر اینصورت، تمام محموله توقیف شده و بر اساس حکم قضایی، در اختیار سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت قرار میگیرد.
وی همچنین در خصوص الکل و ژل ضد عفونی نیز گفت: در جلسه امروز با موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار شد این اقلام فقط از طریق سامانه تیتک (TTAC) سازمان غذا و دارو توزیع شود ضمن اینکه در ۱۰۴ کارخانهای که این محصولات تولید میشود بازرس مقیم وزارت صمت حضور دارد.
قائم مقام وزیر صنعت همچنین از هماهنگی با وزارت کشور و دادستانی کل کشور برای تمرکز در سیاست گذاری بخش توزیع الکل خبر داد و گفت: بر اساس این توافق، هیچ مقام قضایی و استانی اجازه ندارد در این زمینه دخالت کند و مجوز جلوگیری از خروج الکل از استانی را وضع کند چراکه این بخش نیازمند نگاه استانی و فرا استانی است.
وی افزود: در همه موضوعات مرتبط با مبارزه با بیماری کرونا، تمام ظرفیت وزارت صمت به عنوان مسئول لجستیک کشور در اختیار و در کنار وزارت بهداشت قرار دارد و امیدواریم بزودی این مشکل نیز با همدلی همه بخشها برطرف شود.
مدرس خیابانی افزود: در بخش توزیع اقلام بهداشتی، تاکنون تعداد زیادی از داردوخانهها و فروشگاهها تغذیه شده اند و بزودی فروشگاههای زنجیرهای دیگر هم زیر بار عرضه این اقلام خواهند رفت.