ورود مسافران از شهرها و کانونهای پرخطر به شمال سیستان و بلوچستان، منطقه سیستان را وارد مرحله بحرانی در کنترل ویروس کرونا کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان به عنوان کانون سل ایران، با خشکسالی بیش از دو دهه، توفان شن و سوء تغذیه از مستعدترین نقاط کشور در شیوع ویروس کروناست.
سِل در منطقه سیستان
خشکسالی، وزش بادهای موسمی، گرد و غبار ناشی از توفان های سهمگین بعضا با سرعت بیش از 100کیلومتر در ساعت و آلودگی هوا بیشتر از 20برابر حد استاندارد، تغذیه نامناسب و همچنین همجواری با کشور افغانستان زمینه را برای گسترش بیماری سِل در شمال سیستان و بلوچستان فراهم کرده است.
بنابر اعلام اداره سل و جذام وزارت بهداشت، سیستان و بلوچستان و گلستان به ترتیب رتبه اول و دوم ابتلا به بیماری سل را در کشور دارند
سل از عوامل مستعد ویروس کرونا در سیستان
به گفته جواد اکبری زاده معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل: سالیانه ۵۰۰نفر در منطقه سیستان به بیماری سل مبتلا میشوند.
وی با تاکید بر اینکه با پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی از ابتدای شیوع ویروس کرونا تمام این بیماران غربالگری شدهاند ادامه داد: سل، توفان شن، خشکسالی و سوءتغذیه بدلیل اینکه ریههای افراد را درگیر و سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و باعث بیماری تنفسی و آسم میشود از مستعدترین نقاط ابتلا به ویروس کروناست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تاکید می کند: ورود مسافران نوروزی از شهرها و کانونهای پرخطر باعث افزایش چند برابری موارد مثبت ویروس کرونا شده است.
وی از مردم خواست تا از سفر به منطقه سیستان خودداری کنند و در منزلشان بمانند تا به راحتی بتوانیم ویروس کرونا در این منطقه را کنترل کنیم.
این خواسته ایی است که تمامی مسئولان استانی و کشوری از مردم دارند که متاسفانه برخی از شهروندان به این هشدارها بی توجه اند.
افزایش 6برابری بیماران کرونا در شمال سیستان و بلوچستان
در 48ساعت گذشته 2مورد دیگر از ابتلاء به کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زابل (شمال سیستان و بلوچستان)، مثبت اعلام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: با این دو نفر، تعداد مبتلایان به کرونا در این حوزه، به 18نفر افزایش یافته است.
میرزایی افزود: در هفته اول شیوع این ویروس در شمال استان فقط سه نفر مورد مثبت از این بیماری در این منطقه مشاهده شده بود که با احتساب بیماران کنونی، در این مدت تعداد مبتلایان به بیش از شش برابر افزایش یافته است.
وی علت افزایش مبتلایان را حضور مسافران از سایر مناطق کشور خصوصا از مناطق آلوده به شمال سیستان و بلوچستان و بی توجهی به هشدارها و توصیه ها و برگزاری برخی مراسم و حضور در این مراسم عنوان کرد.
ویروس کرونا را ساده فرض نکنند
مردم ویروس کرونا را ساده فرض نکنند و برای کارهای غیرضروری به هیچ عنوان از منزل خارج نشوند و به توصیههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی توجه کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تاکید به اینکه تا ظهر دیروز مجموع بیماران کرونا مثبت در استان به بیش از 82نفر افزایش یافته است افزود: در این مدت 8نفر هم در استان براثر کرونا جان خود را از دست داده اند.
هاشمی شهری از هم استانی ها خواست خطر این بیماری را جدی بگیرند و در خانه هایشان بمانند چرا که این بیماری بسیار مسری است و سن و جنس نمی شناسد.
وی تاکید داشت: در این مدت بیش از 800بیمار تنفسی در بیمارستانهای استان بستری و تاکنون بیش از 550نفر مرخص شدند و در این بین تعدادی هم فوتی داشتیم که علت فوت آنها دلایل گوناگونی بوده است
طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت: برای غربال گری بیماری کرونا و خود ارزیابی، سامانه سلامت به نشانی www.salamat.gov.ir راه اندازی شده است و تمام افراد خانواده می توانند به این سامانه مراجعه کنند.
طباطبایی از آغاز پویش دانش آموزی "من کرونا را شکست می دهم" نیز خبر داد و افزود: با توجه به تعطیلی مدارس و فرارسیدن نوروز، این دانشگاه با همکاری اداره کل آموزش و پرورش پیک نوروزی را در قالب فضای مجازی و نرم افزاری آماده انتشار کرده است.
وی افزود: دانش آموزان ابتدایی و خانواده آنها با ورود به نشانی www.zaums.ac.ir وارد صفحه مجازی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شوند و بر اساس نیاز خود از مطالب پیک بهره گیری کند
در خانه بمانید ...
استاندار سیستان و بلوچستان هم تاکیده کرد: برگزاری هر نوع تجمعی در سراسر استان خلاف قانون است.
موهبتی گفت: احترام به مصوبات ستاد مدیریت و پرهیز از برگزاری هر جمع سیاسی، عبادی، فرهنگی و اقتصادی میتواند به مهار بیماری کرونا کمک کند.
وی افزود: همه دانشگاههای علوم پزشکی سیستان و بلوچستان موظف به ریشهیابی بیماری و مشخص کردن رفت و آمدهای مبتلایان به ویروس کرونا هستند.
حجت الاسلام مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان هم تاکید کرد: با توجه به شیوع کرونا در سطح جامعه، تجمعات و برنامههای مختلفی به مثل اقامه نماز جمعه لغو شده است.
نه به سفر؛
کنترل ورود وخروج افراد مشکوک به کرونا به سیستان و بلوچستان شدت بیشتری میگیرد
بسیاری از شهرهای سیستان و بلوچستان با اعمال محدودیتهای جدی، میزبان مسافران نوروزی نخواهند بود.
به گفته موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان: همچنین بر اساس ابلاغیه جدید ستاد ملی کرونا کنترل ورود و خروج افراد مشکوک به کرونا به این استان شدت بیشتری میگیرد.
این روزها مبارزه با کرونا دغدغه مشترک تمام مسوولان و مردم به خصوص مدافعان سلامت است، اما اصل اساسی مورد تاکید برای موفقیت در این بسیج همگانی، رعایت بهداشت فردی و ماندن در منزل است.
نویسنده : مرضیه کیخا