آخرین اخبار از کرونا
ویروس شرور همچنان در جهان میتازد
یک نظرسنجی جدید نشان میدهد ۶۰ درصد از مردم آمریکا اکنون «بسیار نگران» یا «تا حدی نگران» هستند که آنها یا اعضای خانواده آنها در معرض ویروس کرونا قرار خواهند گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار در خصوص کرونا و آمار مبتلایان و قربانیان این ویروس شرور به شرح زیر است:
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روزسه شنبه ۱۷ مارس ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۱۸۲ هزار و ۶۸۳ نفر رسید.
از این تعداد ۷ هزار و ۱۷۳ نفر جان باخته و ۷۹ هزار و ۸۸۳ نفر بهبود پیدا کرده اند.
براساس این گزارش از میان ۹۵ هزار و ۶۲۷ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۶ درصد آنها یعنی ۶ هزار و ۱۶۳ نفر وخیم گزارش شده است.
سازمان جهانی بهداشت افزایش آزمایش های غربالگری را خواستار شد
تدروس آدهانوم گبریسوس دبیر کل سازمان جهانی بهداشت از همه کشورهای جهان خواست میزان غربالگری ویروس کرونا را به عنوان بهترین راه کاهش روند شیوع همه گیری کووید ۱۹، افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ژنو، تدروس در نشست خبری در ژنو با تاکید بر لزوم آزمایش همه موارد مظنون به آلودگی به ویروس کووید ۱۹ گفت شما نمیتوانید با چشمان بسته به جنگ آتش سوزی بروید. آزمایش کنید، آزمایش کنید و آزمایش کنید.
تدروس گفت اگر نتیجه این آزمایش مثبت بود افراد را قرنطینه کنید و دریابید از دو روز پیش از ظهور علائم با چه کسانی ارتباط مستقیم داشتند و آن افراد را هم آزمایش کنید.
سازمان جهانی بهداشت از افزایش سریع آلودگی به ویروس کووید ۱۹ در هفته گذشته خبر داده است. تدروس در این باره گفت ما شاهد افزایش اقداماتی مانند تعطیلی مدارس و لغو رویدادهای ورزشی و دیگر رویدادها بودیم. اما شاهد افزایش فوری آزمایش ها، قرنطینهها و یافتن ارتباطات که ستون اصلی مقابله با ویروس هستند، نبودیم.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت این مهمترین بحران بهداشتی جهانی عصر ماست که در روزها، هفتهها و ماههای آینده آزمایش قاطعیت و اعتماد ما به علم و همچنین آزمونی برای همبستگی ما خواهد بود. تدروس گفت سازمان جهانی بهداشت ۱.۵ میلیون کیت آزمایش به ۱۲۰ کشوری که به شدت به آن نیاز دارند ارسال کرده است.
ویروس کرونا تا عصر روز دوشنبه ۱۶۴ هزا رو ۸۳۷ نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است و جان ۶ هزار و ۴۷۰ نفر را گرفت.
آسیا و اقیانوسیه
روسیه
آمریکا به عمد مانع مبارزه ایران با کرونا می شود
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای تاکید کرد: آمریکا به عمد مانع مبارزه با شیوع ویروس کرونا در ایران میشود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، در این بیانیه آمده است: واشنگتن باید تحریمهای ایران را فورا لغو کند، زیرا اکنون شرایط مناسبی برای تسویه حسابهای ژئوپلتیک نیست.
چین
چین خواستار لغو فوری تحریم های ایران شد
جینگ شوانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم در نشست خبری تاکید کرد: تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران، مانعی در تلاشهای این کشور برای جنگ علیه ویروس کروناست.
شوانگ، تحریمهای آمریکا را غیرانسانی توصیف کرد و خواستار لغو فوری این تحریم به منظور جلوگیری از کارشکنی بیشتر در جنگ ایران علیه کرونا شد.
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: مسئولان شهر ووهان چین اعلام کردند کسانی که از خارج از این شهر قصد ورود به آن را داشته باشند باید ۱۴ روز در قرنطینه قرار بگیرند.
آمریکا برای مخفی کردن همه واقعیت ها درباره ویروس کرونا تلاش می کند
سفیر چین در عراق با اشاره به شفاف نبودن آمارهای آمریکاییها درباره میزان افراد مبتلا به ویروس کرونا در آمریکا گفت: آمریکا برای مخفی کردن همه واقعیتها درباره ویروس کرونا و نحوه شیوع آن تلاش میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاتجاه، چانگ تاو در گفتگو با الاتجاه گفت دادهها و اطلاعات آمریکا درباره ویروس کرونا و شمار کسانی که در آمریکا به این بیماری مبتلا شدند، شفاف نبوده است.
وی افزود پکن در این زمینه کاملا همکاری کرد؛ برعکس آمریکا که برای مخفی کردن همه واقعیتها درباره ویروس کرونا و نحوه شیوع آن تلاش میکند.
سفیر چین در بغداد گفت «سناریوهای زیادی درباره این ویروس وجود دارد. بر این باورم که آمارهای آمریکا کاملا شفاف نیست. ازین رو، چین حق دارد که از برخی کشورها مانند آمریکا سؤال کند آیا سیاستها و آمارهای شما شفاف هست؟ چین اکنون مسئولیت دارد و اکنون زمان آن رسیده است که آمریکا به مسئولیت خود عمل کند. جز با تلاشهای مشترک جامعه بین المللی، نمیتوانیم بر شیوع گسترده ویروس کنترل پیدا کنیم.»
واکنش چین به توئیت ترامپ مبنی بر "ویروس چینی"
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه چین در پاسخ به پرسشی در خصوص توئیت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر "ویروس چینی" اعلام کرد این اظهارات تهمت به چین است و ما بسیار خشمگین هستیم و با آن به شدت مخالفیم. آمریکا باید ابتدا به مسائل خودش رسیدگی کند.
پاکستان
پاکستان لغو تحریم ها علیه ایران را خواستار شد
نخست وزیر پاکستان با بیان اینکه لغو تحریمها کمک بزرگی به ایران در مبارزه با بیماری کرونا خواهد بود، لغو تحریمها علیه ایران را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از شبکه خبری "جیو نیوز"، عمران خان نخست وزیر پاکستان در مصاحبهای تصریح کرد: در جمع کشورهای خاورمیانه ایران بیشترین ضربه را از ویروس مرگبار کرونا متحمل شده است؛ از این رو تحریمهای علیه این کشور باید در راستای کمک به تهران جهت مبارزه با کرونا برداشته شود.
وی با بیان اینکه تحریمهای اعمال شده علیه ایران، مقابله با بیماری کرونا را برای این کشور مشکل کرده است، افزود: جامعه جهانی باید کنار کشورهای تحت تاثیر این بیماری ایستاده و آنها را در راستای مقابله با این معضل یاری دهد.
عمران خان با بیان اینکه حتی بزرگترین کشورهای جهان برای مقابله با بیماری کرونا دچار مشکل شده اند تصریح کرد: کشورهای با اقتصاد به مراتب ضعیفتر در منطقه از جمله پاکستان در صورت بحرانی شدن وضعیت امکانات و هزینه لازم برای برون رفت از بحران را ندارند.
نخست وزیر پاکستان از جامعه جهانی خواست با در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی زیاد برخی از کشورهای منطقه از جمله پاکستان و آسیب پذیری شدید آنها در مقابل بحرانهایی نظیر بیماری کرونا، جهت کمک به آنها، راهکار بخشیدن مقداری از بدهیهای خارجی این کشورها را بررسی کنند.
این سخنان نخست وزیر پاکستان درحالی عنوان میشود که تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان در ۱۰ روز گذشته از ۷ مورد به ۱۸۴ نفر افزایش پیدا کرده است.
افزایش ۲۰۰ درصدی شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان
مقامات دولتی پاکستان اعلام کردند شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۱۸۴ نفر افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "داون نیوز"، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان طی ۲۴ ساعت گذشته با بیش از ۲۰۰ درصد افزایش مواجه شده به گونهای که تعداد بیماران کرونایی پاکستان صبح روز سه شنبه در مقایسه با روز گذشته از ۵۲ نفر به ۱۸۴ نفر افزایش یافته است.
منابع خبری افزودند: بیش از ۴۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در ایالت سند پاکستان گزارش شده است و به این ترتیب شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این ایالت از مرز ۱۵۰ نفر عبور کرد.
رسانههای پاکستانی همچنین از افزایش شمار مبتلایان کرونا در ایالت خیبرپختونخوا به ۱۵ نفر خبر دادند و اعلام کردند: موارد جدیدی از بیماری کرونا در شهرهای "حیدر آباد"، "لاهور" و "اسلام آباد" پاکستان نیز گزارش شده است.
ظفر میرزا مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بهداشت و درمان پاکستان طی مصاحبهای تصریح کرد: افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان نگران کننده نیست چرا که دولت کاملاً خود را برای شرایط بحرانی آماده کرده و در حال حاضر نیز اقدامات لازم برای پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا در حال انجام است.
وی افزود: همه بیماران در مراکز قرنطینه ایالتی تحت درمان هستند و وضعیت جسمانی آنها درحال بررسی است.
گفتنی است افزایش ناگهانی شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان سبب شده است تا شخصیتهای فرهنگی، مذهبی و مقامات دولتی این کشور از جمله "عارف علوی" رئیس جمهور، "عمران خان" نخست وزیر و "فواد چودری" وزیر علوم و فناوری پاکستان در حسابهای شخصی خود در شبکههای اجتماعی به پویشهای مردمی جهت آگاهی نسبت به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ملحق شده و مردم را به رعایت بهداشت ترغیب کنند.
فیلیپین
بازار بورس مانیل تعطیل شد
بازار بورس فیلیپین از روز سه شنبه تا زمان اعلام دستور جدید تعطیل شد. این نخستین بازار بورس جهانی است که به دلیل شیوع ویروس کرونا چنین تصمیمی اتخاذ کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مانیل، رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین روز دوشنبه دستور قرنطینه دست کم ۵۵ میلیون از ساکنان لوزون بزرگترین جزیره این کشور را که مانیل نیز در آن واقع شده است صادر کرد.
رامون مونزون رئیس بازار بورس فیلیپین اعلام کرد تبادلات از روز سه شنبه تا زمان صدور حکم جدید و مطابق با دستور رئیس جمهور متوقف میشود.
مونزون گفت هدف این اقدام تضمین امنیت کارکنان و تجار به دلیل افزایش شمار موارد آلودگی به ویروس کروناست.
تا کنون ۱۴۲ مورد آلوده به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است که ۱۲ مورد آن به مرگ منجر شده است.
دولت از طرحی بالغ بر ۲۷۰۱ میلیارد پزو برابر با ۴۷۵ میلیون یورو برای بیمارستان و پشتیبانی از اقتصاد خبر داد که دچار مشکل است.
روز دوشنبه شاخص سهام پی اس ایی به عنوان شاخص معیار بازارهای فیلیپین ۷.۹ درصد کاهش یافت. سرمایه گذاران در مورد تبعات اپیدمی کووید ۱۹ نگرانند.
تعطیلی بازار بورس مانیل در حالی رخ داده است که بازارهای بورس جهانی و همچنین بهای نفت به شدت کاهش یافته است و به تلاشهای بانکهای مرکزی واکنش نشان نداده است.
افغانستان
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت افغانستان از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۲ نفر خبر داد.
تایلند
۳۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در تایلند
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات بخش بهداشت تایلند از ۳۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در تایلند به ۱۷۷ نفر رسید.
دولت تایلند طرح تعطیلی مدارس را به منظور مهار شیوع ویروس کرونا تصویب کرد.
کامبوج
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت کامبوج از ۱۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
مالزی
سخنگوی دولت مالزی اعلام کرد این کشور نشست سه روزه مقامات بانک مرکزی و دارایی کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی آسیا - اقیانوس آرام، اپک، را به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق انداخته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کوالالامپور، سخنگوی دولت مالزی در بیانیهای اعلام کرد این نشست که قرار بود روز سه شنبه برگزار شود به تعویق افتاده و این تصمیم با هدف تامین سلامت همه هیئتهای شرکت کننده گرفته شده است.
وی افزود تاریخ جدیدی برای برگزاری این نشست تعیین نشده است.
مالزی قرار است ماه نوامبر میزبان نشست سران اپک باشد.
قرقیزستان
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از ریا نووستی، معاون نخست وزیر قرقیزستان اعلام کرد این کشور از ورود خارجیها به علت شیوع ویروس کرونا ممانعت میکند.
هنگ کنگ
کری لام، رئیس اجرایی هنگ کنگ اعلام کرد به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، همه افرادی که وارد این منطقه نیمه خودمختار میشوند، از نیمه شب پنجشنبه به مدت ۱۴ روز قرنطینه خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت هنگ کنگ همچنین به شهروندان خود توصیه کرده است از هر گونه سفر غیرضروری خودداری کنند.
براساس آخرین آمار اعلام شده، تاکنون ۱۵۷ نفر در هنگ کنگ به ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» مبتلا شده اند که از این تعداد چهار نفر جان خود را از دست داده اند.
قزاقستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت مراقبتهای بهداشتی قزاقستان از ۱۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
سه نفر ابتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته در قزاقستان
سه نفر به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در قزاقستان مبتلا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی، وزارت حفاظت از سلامت قزاقستان در تازهترین اطلاع رسانی از ابتلا سه نفر به ویروس کرونا در شهر آلماتی خبرداد. پیشتر آمار مبتلایان ده نفر بود.
در میان بیماران به ویروس کرونا یک دختر دوازده ساله است.
از مبتلایان به ویروس کرونا یازده نفر در شهر آلماتی، یک نفر در شهر نورسلطان (آستانه) و یک نفر هم از شهر چیمکنت است.
"قاسم ژومارت توکایف" رئیس جمهوری قزاقستان به مدت یک ماه وضعیت اضطراری در قزاقستان اعلام کرد.
ممنوعیت تهیه عکس و فیلم از بیمارستان ها،خانه سالمندان و مراکز شبانه روزی
تهیه عکس و فیلم از بیمارستان ها، خانه سالمندان و مراکز شبانه روزی در قزاقستان ممنوع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی، وزارت حفاظت سلامت قزاقستان در اطلاعیهای از ممنوعیت عکسبرداری و فیلمبرداری از بیمارستانها، خانه سالمندان و مراکز شبانه روزی از امروز برای افراد و رسانهها خبرداد.
این تصمیم برای این صورت گرفت که همهی این مرکزها قرنطینه هستند.
جمهوری آذربایجان
25 مبتلا به کرونا
عضو قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور را ۲۵ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، "رامین بایراملی" گفت از مجموع ۴۲۰۰ نفر که از آنها تست تشخیص کرونا گرفته شده، نتیجه تست ۲۵ نفر مثبت بوده است که یک نفر از آنها فوت کرده است، شش نفر بهبود یافته و بقیه اکنون تحت درمان قرار گرفته اند.
وی افزود: تاکنون ۷۱۱ نفر در این کشور پس از طی دوران قرنطینه از مراکز درمانی مرخص شده اند و ۵۶۰ نفر هم تحت قرنطینه هستند.
این عضو قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان با اعلام آمادگی کامل این کشور برای تست روزانه بیش از پنج هزار نفر گفت: احتیاجی به اعلام وضعیت فوق العاده در کشور نیست.
توقف سفر متقابل شهروندان روسیه و جمهوری آذربایجان
برای پیشگیری از شیوع کرونا سفر متقابل شهروندان روسیه و جمهوری آذربایجان متوقف شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، پس از گفتگوی تلفنی نخست وزیر جمهوری آذربایجان با مقامات ارشد روسیه تردد شهروندان جمهوری آذربایجان و روسیه میان دو کشور، از بامداد ۲۸ اسفند بطور موقت متوقف شد. با این حال خودروهای باری و ترانزیت از این تصمیم مستثنی هستند.
برای آن عده از شهروندان جمهوری آذربایجان که خواستار برگشت به کشور خود از روسیه هستند پروازهای چارتری توسط شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان برقرار میشود.
ارتباط ریلی جمهوری آذربایجان از دیروز (دوشنبه) با هدف جلوگیری از شیوع کرونا به طور موقت متوقف شده است.
تصمیم در این زمینه با هدف جلوگیری از خطر شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است و تا صدور دستور ویژه به قوت خود باقی خواهد ماند.
آمریکا
بهای نفت در بازار نیویورک به پایین ترین سطح در 4 سال گذشته رسید
بهای نفت خام در پایان معاملات روز دوشنبه تحت تاثیر کاهش شدید تقاضای جهانی طلای سیاه و بحران کرونا، به پایینترین سطح از فوریه ۲۰۱۶ رسید.
در پایان معاملات بازار لندن، بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال (نفت پایه اروپا) برای تحویل در ماه مه با بیش از ۱۱ درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز جمعه، ۳۰ دلار و ۵ سنت داد و ستد شد.
در بازار نیویورک نیز بهای هر بشکه نفت خام سبک شیرین آمریکا (وست تگزاس اینترمدییت/ نفت پایه آمریکا) برای تحویل در ماه آوریل، با ۹,۵ درصد کاهش به ۲۸ دلار و ۷۰ سنت رسید.
بازار نفت روز جمعه بدترین هفته خود را از هنگام بحران مالی سال ۲۰۰۸ با حدود ۲۵ درصد کاهش، به پایان رساند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، فواد رزاق زاده، تحلیلگر بازار نفت به خبرگزاری فرانسه گفت: «تعطیلی شرکتها و قرنطینه کشورها موجب میشود تقاضای نفت بیش از آنچه چند هفته قبل پیش بینی میشد، کاهش یابد.»
بیارن شیلدروپ، تحلیلگر موسسه «SEB» گفت: «عرضه و تقاضا در جهت مخالف هم قرار دارند، وضعیتی که پیش از این به ندرت شاهد آن بوده ایم و این پدیده فشاری بسیار قوی بر بهای نفت وارد میکند.»
در واقع بهای نفت بین چشم اندازهای کاهش تقاضای جهانی تحت تاثیر اقدامات کشورها برای جلوگیری از شیوع ویروس «کووید-۱۹» از یک سو و جنگ قیمتهای اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با شریکشان روسیه از سوی دیگر، گیر افتاده است.
این مبارزه شدید برای نجات سهم این کشورها در بازار هنگامی آغاز شد که پس از امتناع روسیه از کاهش بیشتر تولید طلای سیاه به منظور حمایت از قیمت نفت در تاریخ ششم مارس، عربستان سعودی و امارات عربی متحده، دو متحد بزرگ در اوپک اعلام کردند قصد دارند تولید خود را افزایش دهند.
به علاوه، فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی و محمد بارکیندو دبیرکل اوپک روز دوشنبه نگرانی خود را در مورد پیامدهای اقتصادی و اجتماعی سقوط بهای نفت برای کشورهای تولید کننده نفت به ویژه کشورهای آسیب پذیر، در بحبوحه بحران کنونی ابراز کردند.
آنها در بیانیهای مشترک هشدار دادند: «اگر شرایط کنونی بازار ادامه یابد، درآمدهای نفتی و گازی این کشورها در سال ۲۰۲۰ بین ۵۰ تا ۸۵ درصد کاهش خواهد یافت و به پایینترین سطح در بیش از ۲۰ سال گذشته خواهد رسید.»
از سوی دیگر، انفجار موارد ابتلا به کرونا به ویژه در اروپا، بازارهای مالی را که نگران رکود اقتصادی جهان هستند، فلج میکند و فشار بیشتری بر بهای نفت وارد میکند.
بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) روز دوشنبه یعنی یک روز پس از کاهش شدید و استثنایی نرخ بهره –در محدوده بین صفر تا ۰,۲۵ درصد، که موجب هراس بیشتر سرمایه گذاران شد، از عملیاتی بر بازار پولی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار خبر داد.
ترامپ از احتمال رکود اقتصادی خبر داد
رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد احتمال دارد مقابله با ویروس کرونا در این کشور تا ماه ژوئیه یا اوت ادامه یابد و ممکن است اقتصاد این کشور با رکود مواجه شود.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از واشنگتن، دونالد ترامپ در نشستی خبری در کاخ سفید در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا اقتصاد ملی به سوی رکود پیش میرود گفت این امکان پذیر است.
با این حال وی پیش بینی کرد که رشد اقتصاد با شدت باز میگردد. وی گفت ما به رکود فکر نمیکنیم بلکه ما به ویروس میاندیشیم. به محض آنکه جلوی ویروس را بگیریم فکر میکنم تقاضای زیادی وجود خواهد داشت که هم شامل بازارهای بورس میشود و هم در عرصه اقتصادی بود.
دونالد ترامپ با صدور دستورالعملهایی از مردم خواست در گروههای بیش از ده نفره تجمع نکنند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا هم پیشتر به مردم توصیه کرده بود تجمعات بیش از ۵۰ نفر را در سراسر این کشور به مدت هشت هفته لغو کنند یا به زمان دیگری موکول کنند.
دونالد ترامپ در مورد این اوضاع نگران کننده گفت ما یک دشمن نامرئی داریم.
سوراب گپتا پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات چین و آمریکا مستقر در واشنگتن گفت این بار سقوط بازار سهام تقریبا قابل توجهتر خواهد بود. در طول جنگ اقتصادی بازار بی ثبات بود. در شرایط کنونی بازار به وحشت افتاده است.
وی گفت به دلیل شیوع ویروس کرونا در مناطق اقتصادی مهم آمریکا بازار با کاهش تقاضای کلی رو به روست.
گوپتا افزود بازار در مورد نواقص قابل توجه نظام بهداشت عمومی آمریکا در خصوص شیوع کنترل نشده ویروس و تبعات اقتصادی آن نگران است. بازار از اینکه اقتصاد در مرحله پایانی یک چرخه باشد نگران است. شوک بزرگ تقاضا میتواند اقتصاد را با رکود رو به رو کند.
ارزش شاخص سهام داو جونز روز دوشنبه ۱۲.۹ درصد کاهش یافت.
شمار افراد آلوده به کووید ۱۹ در آمریکا به حدود ۳ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده است. ۷۰ نفر نیز جان باخته اند.
کاهش اعتماد مردم آمریکا به توان دولت این کشور برای پاسخ به ویروس کرونا
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک نظرسنجی جدید نشان میدهد ۶۰ درصد از مردم آمریکا اکنون «بسیار نگران» یا «تا حدی نگران» هستند که آنها یا اعضای خانواده آنها در معرض ویروس کرونا قرار خواهند گرفت.
این میزان در ماه فوریه ۳۶ درصد بود.
این نظرسنجی همچنین نشان داد اعتماد به توان دولت برای پاسخ به این بیماری نیز به شدت کاهش یافته است.
این نظرسنجی را موسسه گالوپ در روزهای دوم تا ۱۳ مارس، اندکی بعد از گزارش نخستین مورد از ابتلا به این ویروس در آمریکا اجرا کرد. ۶۱ درصد افراد «بسیار» یا «تا حدی» اعتماد دارند که دولت توان پاسخ به این بیماری را دارد.
این میزان در ماه فوریه ۱۶ درصد بیشتر بود.
ترامپ برای مقابله با شیوع کرونا فرد مناسبی نیست
به گزارش شبکه تلویزیونیای پی تی ان، برنی سندرز نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: ما رئیس جمهوری داریم که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مناسب نیست. او با کم اهمیت نشان دادن وضعیت موجود و آنچه که پزشکان و دانشمندان میگویند اوضاع را بدتر میکند.
ما شاهد همه گیری کرونا هستیم. این بیماری در حال شیوع در کشور ماست. این بیماری زندگی بسیاری از مردم کشور ما را تهدید میکند. ما شاهد تاثیر بد این وضعیت بر اقتصاد جهانی هستیم. به نظرم در این وضعیت غیرعادی در تاریخ آمریکا و جهان زمان آن رسیده است که بار دیگر درباره نظام ارزشهای خود فکر کنیم.
او افزود: در رابطه با اقتصاد، شاخص بازار سهام به میزان ۱۳ درصد کاهش یافته است. بسیاری از واحدهای تجاری کوچک تعطیل شده اند. آنها درآمدی ندارند. ما باید در میانه این بحران اقتصادی تدابیری ساده را در پیش بگیریم.
سندرز گفت: ۲۵ درصد جمعیت امریکا در فقر شدید زندگی میکنند. ما ظرفیتهای لازم را در این کشور برای ایجاد بهترین زندگی برای همگان داریم. در میانه این بحران باید با موضوع همه گیری کرونا مقابله کنیم.
تصمیم فرماندار اوهایو برای تعویق انتخابات درون حزبی حزب دمکرات به رغم مخالفت دادگاه
فرماندار ایالت اوهایوی آمریکا گفت به رغم مخالفت یک قاضی آمریکایی، انتخابات درون حزبی حزب دمکرات در این ایالت که قرار بود روز سه شنبه برگزار شود به خاطر حفظ سلامت عمومی به تعویق می افتد.
اصرار رئیس نهاد مهم پاسخ گویی به کرونا در آمریکا برای استعفا
مارک گرین، رئیس آژانس توسعه بین الملل آمریکا تصمیم دارد حتی به رغم تقلای دولت ترامپ برای کنترل شیوع کرونا از سمت خود در این سازمان اصلی آمریکا در کمکهای بشردوستانه استعفا کند.
روزنامه واشنگتن پست در مقالهای به نقل از گرین نوشت وی ماه آینده میلادی سمت خود را ترک میکند، اما این تصمیم ناشی از نارضایی از پاسخ دولت ترامپ به بحران کرونا در این کشور نیست.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای وی را رئیس "زیرک" این نهاد خواند و برای او آرزوی موفقیت کرد.
روزنامه واشنگتن پست گفت قرار است فعلا بونی گلیک معاون این سازمان جای گرین را بگیرد.
رفتن گرین موجب محرومیت دولت آمریکا از یک مقام باتجربه در یکی از نهادهای اصلی مسوول پاسخ به عالمگیری کرونا خواهد شد.
اتهام السالوادور به مکزیک درباره ارسال عامدانه بیماران کرونایی به این کشور
خبرگزاری رویترز گزارش داد: نجیب ابوکیله رئیس جمهور السالوادور مکزیک را متهم کرد اجازه داده است دهها نفر که ابتلای آنها به ویروس کرونا تایید شده بود سوار بر هواپیمایی عازم مکزیکوسیتی شوند.
وی افزود همه مسافرتهای هوایی را تعلیق کرده است.
وی که این تاکیدات را در توئیتر عنوان کرد هیچ شواهدی ارایه نکرد و توضیحی نیز نداد.
مقامات مکزیک نیز که ابوکیله آنها را «مسوولیت ناپذیر» توصیف کرد به درخواست برای اظهارنظر در این باره پاسخی ندادند.
آسیب پذیری گروههای بهداشتی آمریکا در برابر حملات سایبری
هکرها برای به دست آوردن پول و ایجاد اختلال و آشفتگی در بحبوحه بحران جهانی شیوع ویروس کرونا، بیمارستان و نهادهای بهداشتی دولتی را که برای کاهش شیوع این ویروس تلاش میکنند، هدف قرار داده اند.
نشریه هیل در گزارشی به قلم مگی میلر در پایگاه اینترنتی خود نوشت: این نگرانیها دوشنبه پس از آن تشدید شد که بلومبرگ گزارش داد وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا – یکی از نهادهایی که در خط مقدم مقابله با شیوع این بیماری است- هدف حمله هکرها قرار گرفته است.
سخنگوی این وزارتخانه بعداً به نشریه هیل گفت وزارت بهداشت «از افزایش قابل توجه فعالیت در زیرساخت سایبری وزارتخانه مطلع شد و ما با جدیت مشغول تحقیق در این باره هستیم
این در حالی است که الکس ایزار، وزیر بهداشت آمریکا دوشنبه در نشست خبری کاخ سفید این رویداد را کم اهمیت شمرد و گفت «به شبکههای ما هیچ نفوذی نشده است و توانایی ما در عملکرد یا اجرای ماموریت مهم ما تضعیف نشده است.»
تنها وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا نیست که همزمان با تشدید نگرانیها درباره شیوع ویروس کرونا هدف احتمالی هکرها قرار گرفته است.
هفته گذشته هکرها فعالیت پایگاه اینترنتی منطقه بهداشتی شامپاین-اوربانا در ایالت ایلینوی را مختل کردند. با اینکه مقامات توانستند آن را تا جمعه دوباره راه اندازی کنند، اختلال در فعالیت پایگاه اینترنتی، ارائه اطلاعات دقیق به حدود ۲۰۰ هزار ناحیه را دشوار کرد.
در حالی که افزایش موارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا در آمریکا موجب بستری شدن بیماران بیشتری در بیمارستانهای این کشور میشود، احتمالاً فوریت توجه به آسیب پذیریهای سایبری تمرکز بیشتری را جلب خواهد کرد.
اقتصاد نیویورک ممکن است به علت شیوع کرونا متلاشی شود
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت با بسته شدن موزه ها، تئاترها و رستورانها به علت شیوع ویروس کرونا، گردشگری در حال فروپاشی است و شهر نیویورک با اخراجهای گسترده و شکستهای تجاری روبرو خواهد شد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه آمریکایی در گزارش خود به قلم پاتریک مک جیهان نوشت: موزههای شهر نیویورک و تئاترهای نمادین برادوی به طور ناگهانی و طولانی مدت تعطیل شدند. رستورانها و کافهها به جز موارد بیرون بر و تحویلی بسته شده اند. هتلها که با موجی از رزروهای لغو شده مواجهه هستند، تقلا میکنند باز بمانند. سینماها و تئاترهای فیلم تعطیل شدند. تقریباً همه سفرهای تجاری و تفریحی به شهر از بین رفته است.
بیماری همه گیر ویروس کرونا تقریبا به معنای متوقف کردن زندگی در بزرگترین شهر این کشور است و بر روی آنچه که اقتصاد مقاومتی بوده ترمز کشیده و باعث شده است نیویورک که بیش از ۲۵ هزار رستوران و ۱۲۰ هزار اتاق هتل دارد، با یک تهدید جدی مواجه شود که به گفته کارشناسان مطمئناً منجر به اخراج گسترده کارکنان و شکست تجاری خواهد شد.
«رونی لاونشتاین» مدیر دفتر بودجه مستقل شهر نیویورک گفت: این پیامد میتواند گستردهتر از خسارت اقتصادی ناشی از هر دو بحران گذشته در شهر - حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ یا بحران مالی سال ۲۰۰۸- باشد.
نیویورک به علت وابستگی شدید به بازدید کنندگان داخلی و خارجی که برای تماشای نمایش، بازدید موزهها و بهره بردن از زندگی شبانه پر جنب و جوش آن به این شهر میآیند، بطور خاص در معرض خطر قرار دارد.
تعطیلی تئاترهای برادوی این شهر ضربه بزرگی به بسیاری از هتلها و رستورانهای وابسته به صنعت تئاتر میزند.
«جیمز پاروت» مدیر سیاستهای اقتصادی و مالی در مرکز امور شهر نیویورک گفت: این شهر به احتمال زیاد ۵۰۰ هزار شغل در مشاغلی را که پذیرای گردشگران و افرادی است که در این شهر تردد میکنند، از دست خواهد داد.
وی افزود که در یک ماه، درآمدهای از دست رفته آنها یک میلیارد دلار خواهد شد.
کسب سود، یکی از اهداف آمریکا در استفاده از کرونا به عنوان یک سلاح بیولوژیک
ناظران بر این باورند دولت آمریکا پس از آنکه با ویروس کرونا در میان ملتها رعب افکنی کرد و به اهداف خارجی خود دست یافت، از آزمایش واکسن کرونا روی افراد خبر داد و در صورت موفقیت آمیز بودن این آزمایش، آمریکا میلیاردها دلار سود خواهد کرد.
شبکه تلویزیونی الاتجاه با اعلام این مطلب گزارش داد سؤالات زیادی درباره اعلام آمریکا مبنی بر آغاز آزمایش نخستین واکسن آزمایشی روی افراد مبتلا به کرونا مطرح میشود؛ آن هم در حالی که چین اعلام کرد دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از ویروس کرونا به عنوان سلاح بیولوژیک علیه رقبای خود استفاده میکند. این موضوع نشان میدهد که هدف از شیوع این ویروس، تحقق اهداف اقتصادی آمریکا بوده است.
علی رسولی گزارشگر این شبکه گزارش داد: دونالد ترامپ بدون استفاده از جنگندهها و موشکهای قاره پیما، در برههای کوتاه با استفاده از سلاح بیولوژیک به نام ویروس کووید ۱۹، موفق شد به اقتصاد قدرتهای بزرگ ضربه بزند؛ ویروسی که در ابتدا در آزمایشگاههای مشترک کشورهای متعدد تحت نظارت آمریکا ایجاد شد، اما در ابتدای سال کنونی، به یکی از ابرقدرتها و رقیب آمریکا یعنی چین آسیب وارد کرد.
در پی شیوع این ویروس، مقامات چین موفق به کنترل آن نشدند و به بسیاری از کشورهای جهان راه یافت و آمار قربانیان این ویروس همچنان در حال افزایش است تاجاییکه کادرهای پزشکی در زمینه ساخت واکسنی برای این بیماری ناتوان هستند.
ناظران بر این باورند که پس از رعب افکنی دولت ترامپ میان مردم برای تحقق اهداف اقتصادی در سطح خارجی و همچنین دریافت ۵۰ میلیارد دلار از کنگره برای مقابله با ویروس، اکنون آمریکا از قصد خود مبنی بر آزمایش نخستین واکسن روی مبتلایان به کرونا در مرکز تحقیقاتی کایزر واشنگتن خبر داد.
این خبر سؤالاتی به دنبال داشت که ادله نظریه کرونا به عنوان سلاح بیولوژیکی آمریکا را تقویت میکند. این بدان معناست که در صورت موفقیت آمیز بودن واکسن کرونا، آمریکا سودهایی به ارزش میلیاردها دلار سود خواهد کرد و همین موضوع نشان میدهد کرونا ساخته آمریکا با هدف کسب سود مالی بوده است.
کمبود تجهیزات، مشکلی جدی برای انجام تست های کرونا در آمریکا
نشریه پولیتیکو در گزارشی نوشت: کمبود گوش پاک کن و سایر تجهیزات اساسی مورد نیاز برای تست کرونا به مشکلی جدید در مسیر اجرای برنامههای دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا جهت انجام آزمایشهایی با حجم بالا در سراسر این کشور تبدیل شده است.
به نوشته این نشریه، دونالد ترامپ و دیگر مقامات بلندپایه دولت آمریکا بارها اعلام کرده اند میلیونها آمریکایی احتمالا در هفتههای آتی مورد آزمایش قرار خواهند گرفت، اما پشت پرده، برخی مقامات هشدار میدهند آزمایشگاههای تجاری مرتبط با زنجیره تامین تجهیزات اساسی آزمایشگاهی جدیدترین مانع در برابر این اقدام هستند.
تأمین این قبیل تجهیزات و اقلام اساسی، به تازهترین نگرانی مقامات بهداشتی آمریکا همزمان با تلاش آنها برای انجام آزمایشهای گستردهای تبدیل شده است که برای شناسایی موارد ابتلا به کرونا و نیز محدود ساختن گسترش آن، به شدت مورد نیاز است. کمبود تجهیزات مورد نیاز برای نمونه گیری از بیماران موجب شده است تا تستهای کرونا در این کشور به کندی انجام شود.
رئیس اتحادیه بیمارستانهای کالیفرنیا درباره برخی اهمالها در زمینه تستها و نیز کمبود تجهیزات مورد نیاز برای آزمایش بیماران و حفظ سلامت تکنسینهای آزمایشگاهها و دیگر کارکنان بخش بهداشت و درمان ابراز خشم کرد و گفت: تجهیزات مورد نیاز به میزان کافی وجود ندارد.
اظهارات ترامپ در کنفرانس خبری درباره شیوع کرونا
دونالد ترامپ در کنفرانسی خبری درباره اقدامات صورت گرفته برای مقابله با شیوع کرونا گفت: من تست کرونا دادم و نتیجه آن منفی بود.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری آسوشیتد پرس، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ابتدای کنفرانس خبری دوشنبه (۲۶ اسفند) به حاضران گفت: خوشحالم که میبینم فاصله اجتماعی را عایت کرده اید. این خیلی خوب است.
من امروز صبح با سران کشورهای عضو گروه هفت صحبت کردم و آنها واقعاً نشست خوبی داشتند. من فکر میکنم این نشستی بسیار سازنده بود. من همچنین با فرمانداران ایالت هایمان صحبت کردم.
امروز عصر، ما دستورالعملهای جدیدی را برای هر آمریکایی در ۱۵ روز آینده و در مسیر مقابله ما این ویروس، اعلام میکنیم.
مهم است که جوانان و افراد سالم بدانند در زمانی که ممکن است علائم خفیف تری را در خود احساس کنند، میتوانند به سادگی این ویروس را به دیگران انتقال دهند و اینکار واقعاً اتفاق خواهد افتاد و میتواند افراد بی شماری را به خطر بیندازد. ما خصوصاً نگران افراد سالخورده مان هستیم.
در خصوص دستورالعملهای کارگروه ویژه [مقابله با کرونا]، ما بر اساس این الگوی جدید که دکتر برکس آن را تدوین کرده است و رایزنی مان با فرمانداران، تصمیم گرفته ایم این دستورالعملها را جدیتر کنیم تا از شیوع این ویروس بکاهیم.
دولت به همه آمریکایی ها– از جمله جوانان و افراد سالم- توصیه میکند که با آموزش [دانش آموزان]در خانه، زمانی که این کار میسر باشد، همراهی کنند. از تجمعات بیش از ۱۰ نفر خودداری کنند. از سفرهای غیرضروری بپرهیزند و خوردن و نوشیدن در کافه ها، رستورانها و اغذیه فروشیهای عمومی را متوقف کنند.
ما با چند هفته کار متمرکز میتوانیم از این مقطع حساس خیلی سریع عبور کنیم. پیشرفتهای زیادی حاصل شده است. من امروز خرسندم که به شما اطلاع دهم یک نمونه واکسن ارائه شده که مرحله اول آزمایش بالینی خود را طی میکند. این سریعترین روند تولید واکسن در تاریخ است.
دکتر برکس [نماینده کاخ سفید در کارگروه ویژه مقابله با کرونا]هم به اقدامات بهداشتی لازم برای پیشگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: این اقدامات به این دلیل است که ما میدانیم این ویروس میتواند قبل از آنکه شما علائمی داشته باشید، منتقل شود.
ما میدانیم که حجم زیادی از افراد هستند که علائم خفیف بیماری را دارند یا اصلا علامتی ندارند و همچنان ویروس از آنها به دیگران انتقال مییابد. اگر کودکان شما بیمار هستند، لطفا آنها را در خانه نگه دارید.
دکتر فاوچی [کارشناس ارشد بیماریهای عفونی و عضو این کارگروه]هم گفت: ما برمحدودیت سفر تاکید داریم که من باور دارم برای مهار این ویروس بسیار موثر است.
در ادامه یکی از حضار از ترامپ پرسید: اگر همه این دستورالعملها رعایت شود، فکر میکنید این اوضاع تا چند وقت دیگر ممکن است برقرار باشد؟ تعداد زیادی از مردم نگرانند.
ترامپ: این سوال مورد علاقه من است. من این سوال را از بارها از آنتونی [فاوچی]و از دبورا [برکس]پرسیده ام. من فکر میکنم اگر ما همه این کارها را درست انجام دهیم، از ژوئیه یا اوت صحبت میشود و من فکر میکنم زمان درستی است.
سوال: بنابراین فکر میکنید اوضاع تا تابستان همینطور باشد؟
ترامپ: باید ببینیم چه میشود. آنها فکر میکنند، اوت باشد. شاید ژوئیه باشد، شاید هم طولانیتر شود.
سوال: اکنون مردم با نگرانی و تردید بسیار زندگی میکنند. من میخواهم بدانم شما با خانواده خودتان، با پسرکوچکتان در اینباره چطور صحبت میکنید. آیا با همین حس دلواپسی با آنها صحبت میکنید؟ مردم واقعا ترسیده اند.
ترامپ: نه، من فکر میکنم آنها واقعاً ترسیده اند. ما امیدواریم که این اوضاع به زودی به حالت عادی برگردد.
سوال: آقای رئیس جمهور من امیدوارم شما بتوانید دو ابهام را برطرف کنید. نخست درباره تست خود شماست و دیگری درباره اقدامات برای مهار است. آیا دولت گزینههای تهاجمی تری نظیر قرنطینه یا منع آمد و شد در سطح ملی یا محدود کردن سفرهای هوایی داخلی را مد نظر دارد؟
ترامپ: بله، ما اینها را در نظر داریم ما بسیار تهاجمی عمل کرده ایم. ما اینکار را در خصوص اروپا و چین و نقاط دیگر انجام دادیم. در خصوص مهار، ما پیشنهادهای قوی داریم و اگر به مردم نگاه کنید، آنها تا حد زیادی خودشان را محدود کرده اند. ما چشم انتظار روزی هستیم که به وضع عادی بازگردیم.
در خصوص قرنطینه، ما هنوز آن را در سطح ملی ضروری نمیدانیم. نقاطی در کشور هستند که خیلی آلوده نشده اند. اما ممکن است این شرایط برای برخی نواحی مد نظر قرار گیرد. باید این را بررسی کنیم. اما در حال حاضر پاسخ شما منفی است.
سوال: شما گفتید جمعه شب تست کرونا داشتید. پزشک کاخ سفید همان شب بیانیه داد که هیچ تستی توصیه نشده است؛ بنابراین تست شما چه وقت انجام شد؟
ترامپ: خب، من جمعه شب تست داشتم، اما دلیلی برای آن وجود نداشت، چون من هیچ علائمی ندارم و بنابراین پزشک [کاخ سفید]گفت شما علامتی ندارید و نیازی به این تست نیست. اما در کنفرانس خبری روز جمعه همه مصرانه میپرسیدند آیا شما تست دادید؟ بنابراین من جمعه شب تست دادم. من نمیدانم بیانیه پزشک کی منتشر شده شاید آن را فرد دیگری منتشر کرده است، اما نتیجه تست آمد و منفی بود.
سوال: پس چطور پزشک کاخ سفید میگوید تستی توصیه نشد. آیا این بدان معنا نیست که شما در واقع تست ندادید؟
ترامپ: من کاملا مطابق آنچه پزشکان گفتند رفتار کردم
مکزیک
افزایش مبتلایان به کرونا در مکزیک به 82 نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: مکزیک از ثبت ۲۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش مبتلایان به ۸۲ نفر خبر داد.
برزیل
13 نفر از همراهان رییس جمهور برزیل در سفر به آمریکا کرونا گرفتند
تعداد افرادی که هفته پیش در سفر "بولسونارو"رئیس جمهور برزیل به ایالات متحده شرکت کرده بودند و اکنون کرونا ویروس دارند به ۱۳ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سائوپائولو، یکی از مقامات مبتلا به ویروس کرونا، دبیر ویژه تجارت خارجی و امور بین الملل در وزارت اقتصاد "مارکوس ترویجو" است.
بر اساس گزارش وزارت اقتصاد برزیل، پس از قطعی شدن ابتلای برخی اعضای هیئت برزیلی به کرونا ویروس، از وی نیز آزمایش شد که نتیجه مثبت بود.
مورد دیگری که اخیرا تأیید شده، مربوط به رئیس کنفدراسیون ملی صنایع برزیل "رابسون براگا آندراده" است. او اگر چه با هواپیمای ریاست جمهوری سفر نکرده بود، اما در جلسات میامی با بولسونارو و دیگر مقامات دیدار کرده است.
دفتر امنیت نهاد ریاست جمهوری برزیل (GSI) نیز نتایج آزمایش چهار عضو "تیم پشتیبانی" این سفر را مثبت اعلام کرد.
به گفته جی اس آی، این تیم شامل نگهبانان امنیتی، مشاوران ارتباطات و تشریفات میشود.
روزهای گذشته نتیجه آزمایش برخی مقامات همراه بولسونارو نیز مثبت اعلام شده بود. سناتور نلسینو سنت، مسئول تجارت برزیل در ایالات متحده، نستور فورستر و وزیر ارتباطات ریاست جمهوری فبیو واژنگارتن از جمله این مقامات بودند.
علاوه بر اینها، دو فرد دیگر آلوده به ویروس کرونا شدند که در طول سفر با بولسونارو در میامی به هیئت همراه رئیس جمهور برزیل پیوسته بودند.
همچنین نتیجه آزمایش بولسونارو به گفته خودش که در رسانههای اجتماعی اعلام کرد “منفی بوده است “، اما طبق اطلاعیه وزارت بهداشت، “از رئیس جمهور برزیل در روزهای آینده دوباره آزمایش کرونا گرفته خواهد شد. ”
بولسونارو هفته پیش طی یک سفر رسمی به ایالات متحده با ترامپ در فلوریدا در یک مراسم شام کاری دیدار و گفتگو کرد.
براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت برزیل، تعداد افراد مبتلا به کرونا ویروس در این کشور به ۲۳۴ نفر رسیده که طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۴ مورد افزایش داشته است.
فرار صدها زندانی از 4 زندان در برزیل پیش از تعلیق مرخصی ها
در پی تصمیم دولت برزیل برای لغو مزایای مرخصی روزانه در زندانهای این کشور به خاطر شیوع کرونا، صدها زندانی یک روز قبل از اجرای این تصمیم از زندان گریختند.
مقامات زندان ایالت سائوپائولو گفتند آمار دقیقی از زندانیان گریخته ندارند.
رسانههای محلی میگویند حدود هزار نفر از چهار زندان گریخته اند.
وزیر تجارت خارجی برزیل که با ترامپ دیدار کرده بود به کرونا مبتلا است
مارکوس پرادو ترویخو وزیر تجارت خارجی برزیل به کرونا مبتلا شده است.
دفتر ترویخو در بیانیه ای اعلام کرد آزمایش ابتلای وی به بیماری کرونا مثبت بوده است. او 9 روز پیش همراه ژائیر بولسونارو رئیس جمهور برزیل و هیات همراه وی به آمریکا سفر و با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد.
کلمبیا
به گزارش خبرگزاری رویترزایکلمبیا مرزهای خود را می بندد بوگوتا، ایوان دوکه رئیس جمهور کلمبیا اعلام کرد از روز سه شنبه تا ۳۰ ماه مه مرزهای خود را میبندیم تا به این ترتیب از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنیم.
تاکنون ۵۴ مورد آلوده به ویروس کرونا در این کشور تایید شده است.
آسیا
افزایش شمار مبتلایان به کرونا
وزیر بهداشت ترکیه از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، فخرالدین کوجا در صفحه شخصی خود در تویتر نوشت: با ابتلای ۲۹ نفر دیگر به ویروس کرونا، شمار مبتلایان به این بیماری در ترکیه به ۴۷ نفر رسید.
وی افزود: ۲۹ نفری که دیروز به فهرست مبتلایان به کرونا اضافه شده اند همگی از افرادی هستند که به آمریکا، اروپا و کشورهای خاورمیانه سفر کرده بودند.
وزیر بهداشت ترکیه گفت: ۳ نفر از این افراد به تازگی از سفر حج عمره بازگشته بودند.
فخرالدین کوجا با هشدار درباره ریسکهای سفر به خارج از مردم ترکیه خواست تدابیر وزارت بهداشت این کشور را به صورت جدی رعایت کنند.
ترکیه
تدابیر گسترده ترکیه برای مقابله با شیوع کرونا
ترکیه تصمیمات و تدابیر گسترده جدیدی برای مقابله با شیوع کرونا اتخاذ کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، وزارت کشور ترکیه پس از رایزنی با وزارت بهداشت این کشور دیروز در نامهای به استانداریهای ۸۱ استان این کشور دستور تعطیلی موقت همه سالنهای نمایش، سینماها، تئاتر ها، قهوه خانه ها، کافی نت ها، سالنهای برگزاری اجتماعات و مراسم ازدواج، سالنهای ورزشی، استخرها، سوناها و حمام ها، پارکهای سرپوشیده بازی کودکان، کازینوها، سالنهای برگزاری کنسرت و مکانهای مشابه را صادر کرد.
بر اساس این گزارش دستور العمل وزارت کشور ترکیه از نیمه شب در سراسرترکیه اجرا شد.
تاکید سخنگوی اردوغان بر اجرای دقیق تدابیر مقابله با کووید 19
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه بر ضرورت توجه افکار عمومی این کشور به هشدارها درباره ویروس جدید کرونا تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ملیت چاپ ترکیه، ابراهیم کالین در صفحه خود در تویتر با تاکید بر ضرورت توجه و اجرای دقیق تدابیر ضروری برای مقابله با ویروس کرونا افزود: اجرای تصمیمات قبلی و تدابیر جدید ترکیه برای مقابله با شیوع کرونا را برای این کشور دارای اهمیت حیاتی است.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه گفت: تدابیری که اتخاذ شده است فقط زمانی ثمر بخش خواهد بود که همه آن را رعایت کنیم.
سوریه
اقدامات احتیاطی مقابله با کرونا در فرودگاه بین المللی دمشق
وزرای بهداشت و حمل و نقل سوریه ضمن بازدید از فرودگاه بین المللی دمشق از تدابیر احتیاطی مقابله با ویروس کرونا در این فرودگاه مطلع شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، برای مقابله با ویروس کرونا در فرودگاه بین المللی دمشق اقدامات پزشکی شدیدی از جمله ضد عفونی کردن هواپیماها، سالن ها، چمدانهای مسافران و تب سنجی مسافران انجام میشود.
گزارشگر این شبکه گزارش داد: نزار یازجی وزیر بهداشت و علی حمود وزیر حمل و نقل در چارچوب اقدامات پیشگیرانه دولت برای مقابله با ویروس کرونا در همه گذرگاههای زمینی، هوایی و دریایی مرزی، به منظور آگاهی از عملیات مستمر برای ضد عفونی کردن همه بخشهای فرودگاه بین المللی دمشق، از این فرودگاه بازدید کردند.
گزارشگر این شبکه گفت: هیچ مورد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در خاک سوریه شناسایی نشد و نتایج همه تستهایی که درباره افراد مشکوک انجام شد، منفی بود.
سرزمین های اشغالی
موارد تایید شده ابتلا به کرونا به حداقل ۳۰۴ تن رسید
به نوشته روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اعلام کرد با شناسایی شش مورد دیگر ابتلا به کروناویروس تعداد کل مبتلایان به COVID-۱۹ در فلسطین اشغالی تا صبح امروز سه شنبه به ۳۰۴ تن رسید.
تدابیر شدید در فلسطین اشغالی
ارتش رژیم صهیونیستی که بیش از ۳۷۰۰ نفر از نیروهای آن از جمله شماری از افسران رده بالا به کرونا مبتلا شده اند، از ترس شیوع گسترده ویروس کرونا تدابیر شدیدی در پیش گرفته است.
پایگاه اینترنتی العهد لبنان در گزارشی نوشت: سرتیپ هادی زیلبرمن سخنگوی ارتش اشغالگر اعلام کرد آمادگیهای ارتش برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا ادامه دارد.
پایگاه اینترنتی «اسرائیل دیفنس» اعلام کرد ۳۷۰۰ نفر از جمله شماری از افسران بلند پایه از درجه سرهنگ دوم تا سرتیپ به این ویروس مبتلا شدند. به عنوان مثال اتی فروف فرمانده دانشکدهها در قرنطینه به سر میبرد. در ارتش اسرائیل پنج سرباز شناسایی شدند که حامل ویروس کرونا هستند.
سرتیپ زیلبرمن افزود عناصری از غواصان در پایگاه حیفا به سر میبرند و تحت فشار قرار گرفتند که به مرخصی نروند.
این مقام اسرائیلی گفت: بیشتر دیدارها و نشستها را لغو کردیم.
آفریقا
مغرب
موارد ابتلا به ویروس کرونا در مغرب به ۳۷ تن رسید
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس) وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
وزارت بهداشت مغرب افزود با ثبت موارد جدید تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به ۳۷ مورد رسیده است.
وزارت بهداشت مغرب همچنین از مرگ یک مورد از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
وزارت بهداشت مغرب همچنین از شهروندان این کشور خواست قوانین و اصول نظافت و مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
اروپا
سوئیس
فیفا : حداقل تا پایان آوریل مسابقات تعطیل است
فدراسیون بین المللی فوتبال از تمام کنفدراسیونهای زیر مجموعه خود خواست از برگزاری رقابتهای بین المللی و ملی حداقل تا پایان ماه آوریل خودداری کنند.
به گزارش ان بی سی، در بیانیه فیفا آمده است با توجه به همه گیری جهانی بیماری کرونا ضروری است که تمام مسابقات به تعویق بیافتد. باشگاهها نیز تا پایان وضعیت فعلی مجبور نیستند قانون فیفا درباره آزاد کردن بازیکنان ملی پوش برای حضور در اردو رعایت کنند.
در بیانیه فیفا آمده است: «با توجه به ریسک بالای ابتلا به ویروس کووید ۱۹، ناچاریم تا تمام مسابقات را به تعویق بیاندازیم تا شرایط و محیط برای برگزاری مسابقات چه برای بازیکنان و چه برای تماشاگران امن شود. این فدراسیون تلاش میکند تا با بررسی شرایط برنامه جدیدی برای مسابقات ملی از جمله مقدماتی جام جهانی منتشر کند.»
کرونا و ابهام در وضعیت قرارداد ستارگان
تعطیلی لیگهای معتبر اروپایی به علت شیوع بیماری کرونا وضعیت بازیکنانی که در آستانه اتمام قرارداد با باشگاههای خود هستند را در هاله ابهام قرار داده است.
به گزارش فاکس اسپورتس، معروفترین بازیکنی که در این میان تکلیف خود را روشن نکرده است، ادینسون کاوانی مهاجم اروگوئهای تیم پاری سن ژرمن است که تا پایان فصل جاری با تیم فرانسوی قرارداد دارد.
به جز پاری سن ژرمن، دو باشگاه منچستریونایتد و میلان نیز با این بحران مواجه هستند و ممکن است چند بازیکن مطرح خود را در پایان ماه ژوئن ۲۰۲۰ از دست بدهند.
علاوه بر کاوانی چهره هایی، چون ماریو گوتسه، زلاتان ابراهیموویچ و جانلوئیجی بوفون نیز شرایط مشابهی دارند.
فهرست بازیکنانی که در آستانه اتمام قرارداد با باشگاههای خود هستند به این شرح است:
* لیگای اسپانیا:
آتلتیک بیلبائو: بنیات، میکل سن خوسه و آریتس آدوریس (بازنشسته میشود.) / آتلتیکومادرید: آنتونیو آدان / اسپانیول:آندر ایتوراسپه / گرانادا: روبرتو سولدادو / رئال وایادولید: حاتم بن عرفه / سویا: اور بانه گا (به الشباب عربستان منتقل میشود.) و نولیتو / والنسیا: ازه کیل گارای / ویارئال: سانتی کاسورلا
* لیگ برتر انگلیس:
بورنماوث: رایان فریزر / برنلی: جو هارت / چلسی: اولیویه ژیرو و پدرو و ویلیان / لیورپول: ناتانیل کلاین و آدام لالانا / منچسترسیتی: داوید سیلوا (جدایی وی قطعی است.) / منچستریونایتد: تیموتی فوسو منساه، اودیوم ایگالو (پایان قرارداد قرضی) و نمانیا ماتیچ / نیوکاسل: ماتی لانگ استاف / تاتنهام: یان فرتونگن و ژافه تانگانگا
* سری آ ایتالیا:
آتالانتا: خوسه پالومینو / ورونا: فابیو بورینی / اینتر: اشلی یانگ / یوونتوس: جی جی بوفون / میلان: زلاتان ابراهیموویچ، لوکاس بیلیا و جاکومو بوناونتورا / ناپولی: خوسه کایخون و دریس مرتنز
* لیگ یک فرانسه:
لیل: لوآ رمی / موناکو: ژمرسون / نیس: والتر بنیتس و آرنو لوسامبا / پاری سن ژرمن: ادینسون کاوانی، توماس مونیه، لیوین کورزاوا، تیاگو سیلوا و تانگوی کوآسی
* بوندسلیگای آلمان:
بایرلورکوزن: شارلز آرانگویس / بوروسیا دورتموند: ماریو گوتسه و لوکاش پیشچک / هرتابرلین: سالومون کالو / شالکه: بنیامین استامبولی / وولفسبورگ: روبین نوخ
هشدار اتحادیه بوندسلیگا درباره احتمال ورشکستگی باشگاهها
اتحادیه لیگ آلمان هشدار داد برای نجات باشگاهها از ورشکستگی نیاز به اقدامات جدی هست.
به گزارش آسوشیتدپرس از دوسلدورف، کریستین زیفرت رئیس اتحادیه بوندسلیگا با اشاره به نشست مسئولان ۳۶ باشگاه دسته اول و دوم بوندسلیگا که دیروز برگزار شد، گفت با تویق مسابقات تا ۲ آوریل موافقت کرده است، اما این دلیل بر پیگیری مسابقات از ۳ آوریل نیست!
وی با این وجود گفت تدابیری مانند پیگیری مسابقات در استادیومهای خالی و تعویق جام ملتهای اروپا میتواند راهکارهایی برای نجات باشگاهها از ورشکستگی باشد.
این در حالیست که فدراسیون فوتبال آلمان پیش از اعلام کرده بود رقابتهای باشگاهی فوتبال زنان در این کشور تا ۱۹ آوریل پیگیری نخواهد شد.
زیفرت در ادامه گفت باشگاهها در حال حاضر با خطر طولانی شدن تعویق مسابقات روبرو هستند و این میتواند دهها هزار نفر را در باشگاهها، مطبوعات و شغلهایی که از میزبانی مسابقات درآمد کسب میکنند، بیکار کند.
زیفرت گفت: «راهی نداریم جز اینکه در آینده نزدیک مسابقات را حداقل بدون حضور تماشاگر پیگیری کنیم. من تصور میکنم که از فردا باشگاهها انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند.»
او گفت انتظار دارد در نشست امروز اتحادیه فوتبال اروپا - یوفا - تصمیماتی برای برگزاری ادامه مسابقات لیگها در ماههای مه و ژوئن اتخاذ شود و لازمه این کار تعویق یورو ۲۰۲۰ است که ۱۲ ژوئن آغاز خواهد شد.
اتحادیه بوندسلیگا تا هفته قبل تلاش کرده بود تا مسابقات را بدون حضور تماشاگر پیگیری کند، اما با توجه به گزارشها از ابتلا بازیکنان و مسئولین در چند باشگاه اروپایی و فشار مقامات سیاسی در نهایت ناچار به تعطیلی مسابقات شد.
برخی هواداران در زمان بازیهای بدون تماشاگر در بیرون از ورزشگاهها تجمع میکردند و این میتوانست عواقب سنگینی را به دنبال داشته باشد. تا کنون آزمایش لوکا کیلیان بازیکن تیم پادربورن مثبت شده است و ۳ بازیکن تیمهای دسته دومی نیز به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
آلمان
خشم برلین از تلاش ترامپ برای انحصار واکسن کرونا
تلاش رئیس جمهور آمریکا برای در انحصار گرفتن واکسن ویروس کرونا، با خشم دولت آلمان روبرو شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، آلمان و دولت آمریکا درباره یک شرکت داروسازی که برای ساخت واکسن ویروس کرونا تلاش میکند، با یکدیگر اختلاف دارند.
یک روزنامه آلمانی، دونالد ترامپ را متهم کرد برای انتقال شرکت داروسازی ”کیور واک“ به آمریکا، تلاش میکند تا بتواند انحصار ساخت واکسن کرونا را به دست آورد.
این شرکت آزمایشات برای ساخت واکسن کرونا را از ماه ژانویه گذشته آغاز کرد و دولت ترامپ به آن پیشنهاد کرده است در صورت انتقال به آمریکا، از مزایای گسترده مالی برخوردار خواهد شد.
وزیر کشور آلمان اعلام کرد یک کمیته دولتی، تلاش دولت ترامپ درباره تطمیع شرکت داروسازی آلمان برای انتقال حق انحصاری واکسن کرونا به آمریکا را بررسی میکند.
انگلیس
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه،"ادریس البا" بازیگر سرشناس انگلیسی با انتشار یک فایل تصویری در حساب شخصی خود در توئیتر از مثبت بودن تست کرونای خود خبر داد.
او گفت روز جمعه تست داد و نتیجه مثبت آن روز دوشنبه اعلام شد.
"البا" با بیان اینکه دلیل مبتلا شدنش به کرونا، اختلاط با یک شخص مبتلا به این ویروس بود، مردم را به شستن دست ها و رعایت فاصله برای مبتلا نشدن به کرونا توصیه کرد.
انتقادهای گسترده از مقامات انگلیسی
در حالی که مسئولان دولت انگلیس در معرض انتقادهای گسترده به سبب کوتاهی در زمینه پیشگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا هستند، مردم این کشور با ابراز نگرانی از کرونا، آن را دشمن نامرئی خود میدانند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاتجاه، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس افزایش یافت تا جاییکه مسئولان بلندپایه انگلیسی هم به این ویروس مبتلا شدند. پزشکان پیش بینی میکنند که این ویروس در انگلیس همه گیر شود.
مصطفی احمد خبرنگار این شبکه در لندن در گزارشی گفت زمان زیادی از اعلام حالت فوق العاده در انگلیس به سبب شیوع ویروس کرونا نگذشت که وزیر بهداشت انگلیس هم به ویروس کرونا مبتلا شد.
کریس وایت گفت «یکی از اقداماتی که میخواهیم انجام دهیم این است که از افرادی که احساس بیماری میکنند، در خانههای خود بمانند. فشار زیادی بر کادر پزشکی که این بیماران را درمان میکنند، وارد میشود.
شمار موثق افراد مبتلا به این ویروس کمتر از ۵۰۰ تن است.»
خبرنگار این شبکه در ادامه گفت: روزنامه میرور انگلیس جان باختن هشت تن از مبتلایان به ویروس کرونا را تأیید کرد و احتمال داد شمار مبتلایان به بیش از ۵۰۰ تن رسیده باشد
دولت انگلیس اعلام کرد برای برخی مسائل مانند احتمال تعطیلی برخی مدارس برای کنترل شیوع ویروس کرونا برنامه ریزی میکند.
با شیوع ویروس کرونا در جهان، بسیاری از شرکتهای هواپیمایی انگلیس ورشکست شدند. شرکت فلای بی نخستین شرکتی بود که به طور کامل دچار فروپاشی و فعالیت پایگاه اینترنتی آن متوقف شد.
انتقاد پزشک انگلیسی از ناکارآمدی در مقابله با کرونا
یک پزشک عضو خدمات ملی بهداشت و درمان انگلیس (NHS) با ابراز نگرانی شدید از کمبود تجهیزات مراقبتی در مقابله با ویروس کرونا از ناکارآمدی دولت جانسون انتقاد کرد و گفت من در حال از دست دادن اعتقادم به سیستم مدیریتی هستم.
پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به قلم دنیس کمبل پزشک سرویس سلامت همگانی نوشت: من در بخش بیماریهای عفونی یک بیمارستان بزرگ در انگلیس کار میکنم. این بیمارستان اکنون به یک بخش مختص بیماران ویروس کرونا تبدیل شده است.
اینجا یک «منطقه قرمز» - یکی از آلودهترین مناطق- است. همه بیمارانی که در اینجا آزمایش شده اند، جدا از بیمارانی که به شدت بیمار هستند، نیاز به مراقبتهای ویژه دارند. ما میدانیم که برخی از بیماران ما خواهند مرد.
من بیمارانی را که ثابت شده است ویروس کرونا دارند، درمان میکنم. هفته قبل، من لباس پی پیای PPE [تجهیزات محافظ شخصی]را پوشیدم. این تجهیزات شامل یک ماسک مناسب اف اف پی ۳، روبند، گان جراحی و دو جفت دستکش بود.
اکنون به ما گفته شده است که هیچ یک از آنها را نخواهیم داشت. آنها به ما گفتند «فقط با آن بگونهای رفتار کنید که انگار آنفلوآنزای فصلی است». اکنون از ما انتظار میرود که فقط یک ماسک جراحی معمولی، یک جفت دستکش کوتاه معمولی و پیش بند پلاستیکی که مانند یک لباس گان جراحی کل بدن ما را نمیپوشاند، بپوشیم. من بیماران دیگری را اطراف بیمارستان میدیدم که همان روپوشهای بیمارستانی را میپوشیدند روپوشهایی که ممکن است آلوده به ویروس کرونا باشد.
اما این اقدام با توصیههای سازمان بهداشت جهانی و دستورالعملهای اروپایی مغایرت دارد.
اسپانیا
با اعلام باشگاه فوتبال والنسیا اسپانیا: نتیجه آزمایش کرونای نزدیک به ۳۵ درصد اعضای کادر فنی و بازیکنان این تیم مثبت بوده است!
فرانسه
اختصاص 45 میلیارد یورو به شرکتها
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه (با توجه به پیامدهای اقتصادی کرونا) اعلام کرد دولت ۴۵ میلیارد یورو به شرکتها کمک میکند.
لومر گفت: وضعیت رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۰ بسیار بد خواهد بود.
تعلیق چهار روزه تولید ایرباس در فرانسه و اسپانیا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، شرکت هواپیماسازی ایرباس اعلام کرد فعالیتهای تولیدی خود را در فرانسه و اسپانیا تا چهار روز به حالت تعلیق درمی آورد.
قرنطینه عمومی دست کم دو هفته خواهد بود
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرد قرنطینه عمومی در این کشور دست کم دو هفته طول خواهد کشید.
تصمیم رنو برای توقف فعالیتهای صنعتی خود در اسپانیا
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس, شرکت خودروسازی رنو تصمیم گرفت فعالیت های صنعتی خود را در اسپانیا در زمان وضعیت اضطراری متوقف کند.
اخبار پیشین درخصوص کرونا در جهان:
ادامه دارد ... با ما همراه باشید