توئیت چندی پیش جائو لی جیان سخنگوی وزارت خارجه چین در افکار عمومی بازتابهای زیاد و مختلفی در پی داشته است؛ حتی وزارت خارجه آمریکا سفیر چین در واشنگتن را احضار و نسبت به این پیام جائو اعتراض کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شامگاه 12 مارس ، جائو لی جیان در حساب توییتر خود نوشت: «بیمار صفر چه زمانی در آمریکا ظاهر شد؟ چند نفر آلوده شدند؟ اولین بیمارستانی که مبتلایان را پذیرفت کدام بود؟ آیا ورزشکاران ارتش آمریکا این ویروس را به وو هان منتقل کردند؟ لطفا داده های شما را آشکار و شفاف اعلام کنید! آمریکا به ما توضیح بدهکار است»!
آمریکائیان این توئیت را چالشی درباره منشاء کروناویرس از سوی شخصیتهای دولتی کشورهای خارجی می دانند و به این سبب مقامات این کشور بسیار مضطرب شده اند. برخی آمریکائیان همواره به دیگران سخت می گیرند و نسبت به خود با مدارا رفتار می کنند؛ آنها به سیاهنمایی دیگران عادت کرده اند، اما تحمل سؤال دیگران را ندارند.
در حقیقت، توییت جائو لی جیان ناشی از آن است که یک روز پیش رابرت ردفیلد مدیر مرکز پیشگیری و مهار بیماریهای آمریکا در مجلس نمایندگان این کشور تایید کرد که احتمال دارد برخی از کسانی که در امریکا گفته شد از آنفلوانزا مرده اند، در واقع از کروناویروس جدید مرده باشند.
گزارش مرکز پیشگیری و مهار بیماریهای آمریکا که ماه فوریه منشتر شد، نشان می دهد، در فصل زمستان سال 2019 دست کم 32 میلیون نفر به آنفولوآنزای مبتلا شدند که 18000 نفرشان جان باختند. در میان آنها چند نفر مبتلایان به کروناویروس جدید بوده است؟ اولین مورد کی ظاهر شد؟ دولت آمریکا واقعا باید در این باره توضیح آشکاری بدهد.
دانشمندان سراسر جهان که در حال مقابله با شیوع کروناویرس هستند، در انتظار پاسخ روشن و صحیح دولت آمریکا هستند. خود مردم آمریکا نیز درپایگاه اینترنتی کاخ سفید در درخواستی امضا کرده اند و از دولت خواسته اند دلیل بسته شدن ناگهانی یک مرکز تحقیقاتی بیماری واگیر نیروی زمینی آمریکا در اوت سال 2019 را علنا اعلام کند. تردید مردم نسبت به آمریکا امری عادی است.
در مورد ارتباط کروناویروس 2019 با سلاحهای بیوشیمی آمریکا، خیلی وقت است که شایعاتی وجود دارد. افرادی که چنین نظری دارند، کم نیستند.
پس از شیوع کرونا در ایران، ظرف چند هفته بیش از 20 مقام کشور به طور قطعی به آن مبتلا شدند. آیت الله خامنه ای آمریکا را به استفاده تسلیحاتی از کروناویروس متهم کرد و بر لزوم تاسیس یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری تأکید و خاطرنشان کرد: این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حملهی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده می تواند جنبه رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید.
پیشتر محمود احمدی نژاد رییس جمهور سابق ایران نیز در نامه ای به دبیر کل سازمان ملل نوشت: کرونا ویروس به عنوان سلاحی جدید برای برقراری یا حفظ برتری سیاسی و اقتصادی در عرصه بین الملل، توسط برخی قدرتهای سلطه جو و گسترش سریع آن، موجب نگرانی عمومی ملتها و ایجاد اختلال بیش از پیش در امنیت مردم جهان شده است.
نه تنها مقامات ایرانی تلویحا خاطر نشان کردند که آمریکا باید مسؤولیت شیوع کرونا را بر عهده گیرد، رسانه های روسیه نیز گمانه زنی می کنند که هدف آمریکا از ساخت این ویروس برپایی جنگ اقتصادی است.
ایگور نیکولین عضو پیشین کمیته سلاحهای بیو لوژیک سازمان ملل و کارشناس بیولوژیک روسیه اظهار کرد: کروناویروس کاملا و به احتمال زیاد از خارج به چین وارد شده است. ناتالیا پوکرونسایا عضو دومای روسیه و ولادیمیر ژیرینوسکی رئیس حزب لیبرال دموکرات روسیه نیز با انتشار اسناد علمی گفتند که کروناویروس 2019 از اقدامات مخرب امریکا بوده است.
البته حل مسئله منشاء ویروس باید به دانشمندان سپرده شود. اما در برابر بسیاری حوادث عجیب، گمانه زنی و تردید مردم نیز بی دلیل نیست. اکنون کروناویروس دشمن مشترک انسان است؛ برای غلبه هر چه زودتر بر این ویروس بهتر است آمریکا در اطلاع رسانی شفافیت به خرج دهد و هر چه برای یافتن هر چه زودتر پاتوژن بیماری تلاش و با جامعه جهانی همکاری کند، نه اینکه با سوء استفاده از شیوع بیماری، به سیاهنمایی و تهمت به کشورهای دیگر بپردازد