برخی اتفاقات ساخته و پرداخته سوء مدیریتها هستند و ربطی به طبیعت ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان؛ در کنار ساحل کارون آرام قدم میزنی و نوری چشمت را خیره به خود می کند جلوتر که می روی چیزی را می بینی که باورش سخت است .
کودکانی را می بینم که در کنار ساحل کارون خم و راست می شوند.جلوتر می روم تا بهتر ببینم. انگار چیزی از روی زمین بلند می کنند و درون کیسه ای که بر دوش نحیف خود دارند می گذارند. بوی خاصی را احساس می کنم. بویی شبیهه بتادین یا مایع ضد عفونی .
جلوتر که می روم نوری چشمم را به خود خیره می کند .باورم نمی شود .نیدلهای سرنگهایی را می بینم که همچون خارهایی نا منظم در کنار ساحل خود نمایی می کنند .آن طرف تر پارچه و باندهای بهداشتی . کمی جلوتر کیسه های بیمارستانی و سرُم.
به کودکی که در جلویم خم و راست می شود تا این اشیاء را جدا کند می گویم چه خبراست اینجا .چه می کنی.
می گوید : دارم پلاستیک ها را جمع می کنم تا بفروشم .او با دستان کوچکش سرنگ ها و لوازم پلاستیکی بیمارستانی را جدا می کرد تا پس از تفکیک بفروشد. باورش سخت بود اما کار او بازی با مرگ بود.
پس از مشاهده ، چرایی ریختن این زباله های عفونی را باید جویا می شدم. جان انسانهایی که در آن حوالی پرسه می زدند در خطر بود. پسماندهاي بيمارستاني يکي از معضلات بهداشتي و زيست محيطي اند که به دليل دارا بودن عوامل خطرناک، سمي و بيماريزا از حساسيت ويژه اي برخوردارند.
ماجرا را از مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان جویا شدم . او با تایید تخلیه زبالههای عفونی یکی از بیمارستانهای اهواز در ساحل رودخانه کارون می گوید: طبق شواهدی که شهروندان در فضای مجازی منتشر کرده اند و گزارشات دریافتی از شهروندان، کارشناسان محیط زیست از ساحل شرقی رودخانه کارون در اهواز، کنار پل سوم بازدید و تخلیه زبالههای عفونی در این محل را مشاهده و تایید کردند. حجم این زبالهها در حدود یک خودروی باری ۶ تنی، شامل انواع زبالههای عفونی و گانهای بیمارستانی است که طبق مستندات به دست آمده مربوط به بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز می باشد .
آنطور که آقای اشرفی می گفت: علاوه بر تذکر به شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی، در این زمینه پرونده قضایی تشکیل و از عاملان تخلیه پسماندهای عفونی به دادگاه شکایت میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می گوید: با توجه به شیوع بیماری کرونا و نگرانی شهروندان از انتقال ویروس، تخلیه پسماندهای بیمارستانی کاری بسیار خطرناک و آلوده کننده محیط انسانی بوده.
پیگیر ماجرا از روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اهواز شدم.
به گفته مسئولان بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز این مرکز جهت انتقال و دفن بهداشتی پسماندهای عفونی و غیرعفونی تولید شده با سازمان پسماند کلان شهر اهواز قرارداد دارد و روزانه انتقال پسماند از این مرکز به محل دفن توسط وسایل نقلیه مخصوص سازمان پسماند صورت میگیرد.
آنطور که مسئولان این بیمارستان می گویند: با توجه به اینکه حجم عمده پسماندهای رها شده در حاشیه جاده ساحلی را نخالههای ساختمانی تشکیل میدهند به نظر میرسد که این اتفاق توسط وسایل نقلیه حمل نخالههای ساختمانی رخ داده که در این بین تعدادی از کیسههای زباله که حاوی زبالههای غیرعفونی موجود در فضای باز بیمارستان بوده و با توجه به حضور چندین پیمانکار ساختمانی در این مرکز، اکنون کارشناسان مشغول بازبینی دوربینهای مداربسته و شناسایی خاطی یا خاطیان هستند تا در اسرع وقت برخورد قانونی با آنان به عمل آید.
اما تصویر دیگر نشان از آتش زدن پسماندهای بیمارستانی این بار در حوالی منطقه کوت عبدا... دارد.
موضوع را از زبان مدیر بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز در خصوص تخلیه زبالههای بیمارستانی در محدوده شهری جویا شدم . دکتر سلیمان کمایی گفت: با هماهنگی نیروی انتظامی صورتجلسهای تنظیم شده که مسئول تخلیه این زبالهها شهرداری است و صورتجلسه نیز به دادگاه ارسال شده و این موارد تخلف را در دادگاه پیگیری خواهیم کرد.
تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده ، نشان میدهد پسماندهای بیمارستان بقایی اهواز در اطراف شهر کوتعبدالله تخلیه میشود و سپس اقدام به سوزانده آن میشود.
او معتقد بود مسئولیت زبالهها پس از خروج از بیمارستان با شهرداری اهواز است و در این خصوص قراردادی با سازمان پسماند شهرداری اهواز منعقد کردیم و ماهیانه ۲۲ میلیون تومان از بیمارستان به شهرداری برای دفع زبالههای بیمارستان پرداخت میشود.
به گفته مدیر بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز در روزهای گذشته نیز گزارشی در خصوص تخلیه زبالههای بیمارستان در نزدیکی سهراه تپه اهواز به ما رسید و نماینده بیمارستان در کلانتری ۲۰ نیروی انتظامی هم حضور پیدا کرد و با مستندات ثابت شد که مسئولیت پسماند بیمارستانی در خارج از بیمارستان بر عهده شهرداری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می گوید: با هماهنگی سازمان پسماند شهرداری اهواز هم اکنون زبالهها جمع آوری شده، اما هنوز مشخص نیست پیمانکار شهرداری اهواز و یا دانشگاه علوم پزشکی اهواز این زبالهها را در ساحل رودخانه تخلیه کرده و باید این مساله مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان پسماند در واکنش به تخلیه زباله های عفونی در ساحل کارون گفت: براساس توافق سازمان نظام پزشکی و دستگاه قضایی ، سازمان پسماند شهرداری اهواز وظیفه جمع آوری، حمل و دفن بهداشتی پسماندهای عفونی، بیمارستانی و پزشکی را پس از بی خطرسازی توسط تولیدکننده بر عهده دارد.
آقای قنواتی گفت در تاریخ 16 اسفند پس از دریافت گزارشی نسبت به تخلیه غیرقانونی زباله های عفونی در کنار ساحل کارون، نسبت به جمع آوری و پاکسازی محل اقدام شد.
آنطور که آقای قنواتی می گوید : قرار است با پیمانکار متخلف در این زمینه برخورد قاطع و قانونی شود.
همان طور که می دانیم زباله های بیمارستانی یا پزشکی از خطرناک ترین زباله های صنعتی می باشند که اگر در دفع اصولی و بهداشتی آنها دقت لازم را به عمل نیاوریم، صدمات جبران ناپذیری بر سلامت افراد جامعه و محیط زیست و تمام جانداران اطرافمان خواهیم گذاشت. پس بهتر است به محیط زیستمان بیشتر اهمیت دهیم .