به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، آمار ابتلا به ویروس کرونا و برخی پیامدهای شیوع آن در کشورهای مختلف به شرح ذیل است
آسیا و اقیانوسیه
پاکستان
کمبود شدید ماسک در بازارهای پاکستان
در پی شیوع ویروس کرونا در پاکستان داروخانههای این کشور با کمبود شدید ماسک روبرو شده اند.
تصاویری که گروه خبری رویترز از شهرهای کراچی، لاهور و اسلام آباد پاکستان تهیه کرده است نشان میدهد داروخانههای این سه شهر هیچ ماسکی برای عرضه کردن به مردم ندارند.
اندونزی
وزیر حمل و نقل اندونزی به کرونا مبتلا شده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد دولتی اندونزی گفت وزیر حمل و نقل این کشور به کرونا مبتلا شده است.
کره جنوبی
گفتگوی تلفنی روسای جمهور کره جنوبی و فرانسه
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد رؤسای جمهور کره جنوبی و فرانسه شامگاه جمعه در مورد همکاری در زمینه مقابله با شیوع ویروس کرونا تلفنی گفتگو کردند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، کانگ مین-سئوک سخنگوی دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی گفت امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در این گفتگوی تلفنی ۳۵ دقیقهای با مون جائه-این همتای کرهای خود، از پاسخ «شفاف و موثر» کره جنوبی به این اپیدمی تقدیر کرد.
رئیس جمهور فرانسه خواستار آن شد که کره جنوبی تجربه خود را در این زمینه با فرانسه که در حال مهار این بیماری ویروسی است، به اشتراک بگذارد.
وی همچنین ضرورت هماهنگی بین المللی در زمینه مراقبتهای سلامتی، بهداشتی و مالی را از طریق گروه بیست به منظور کاهش تاثیرات منفی بحران کنونی خواستار شد.
مون جائه-این نیز در پاسخ، اعلام کرد دولت وی آماده است تجارب و دادههای بالینی به دست آمده در چارچوب فرایند درمان بیماران را به اشتراک بگذارد.
وی خاطرنشان کرد جامعه بین الملل باید تلاشهای مشترک برای تولید واکسن و کمک به احیای اقتصاد جهانی را تقویت کند.
رئیس جمهور کره جنوبی در ادامه گفت: «به نظر من خوب است که اعضای گروه بیست یک نشست ویژه ویدیوکنفرانس درخصوص این مسئله برگزار کنند.»
وی همچنین در مورد «فرایندهای ویژه مهاجرتی» کره جنوبی برای افرادی که از فرانسه و چهار کشور دیگر اروپایی میآیند توضیحاتی داد و گفت این فرایندها با هدف محدود کردن تبادلات با اروپا نیست، بلکه هدف آن کمک به تلاشهای جهانی برای مقابله با ویروس کرونا است.
در ارتباط با شبه جزیره کره نیز گفت سئول به ترویج «شیوههای واقعگرایانه» برای تقویت همکاری دوجانبه با پیونگ یانگ ادامه میدهد.
مکرون نیز گفت پاریس برای حمایت از سئول هر لحظه که نیاز باشد، آماده است.
دو طرف همچنین در مورد دیگر مسائل مربوط به منافع مشترک از قبیل تغییرات اقلیمی و انرژی گفتگو کردند و موافقت کردند که امسال برنامهای برای سفر رئیس جمهور فرانسه به کره جنوبی ترتیب داده شود.
افغانستان
مراکز آموزشی افغانستان با یک ماه تاخیر سال تحصیلی جدید را آغاز میکنند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل، دولت افغانستان اعلام کرد: برای مقابله با ویروس کرونا، مدارس و دانشگاهها سال تحصیلی جدید را با یک ماه تاخیر، از اول اردیبهشت سال ۱۳۹۹ آغاز خواهند کرد.
کرونا در افغانستان
کرونا ورزش افغانستان را تعطیل کرد
با ثبت یازدهمین بیمار مبتلا به ویروس کرونا در افغانستان، همه مسابقات ورزشی این کشور لغو شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل، «فردین فروتن» مسوول مطبوعات ورزش و تربیت بدنی افغانستان اعلام کرد: همه مسابقات و برنامههای ورزشی در افغانستان تا زمان نامشخص تعطیل شد.
وی افزود: این تصمیم براساس مشورت پنجاه و چهار فدراسیون ورزشی افغانستان اتخاذ شده است.
مسوولان امور ورزش افغانستان هدف از این اقدام را پیشگیری از شیوع بیماری کرونا اعلام کرده اند.
فعالیتهای ورزشی در افغانستان در حالی به تعلیق درآمد که برای نخستین بار در این کشور لیک برتر بزکشی از چند روز قبل در کابل آغاز شده بود.
استاندار هرات اعلام کرد: یک مورد جدید فرد مبتلا به ویروس کرونا صبح امروز در استان هرات شناسایی شد.
با ثبت این مورد جدید، شمار افراد مبتلا به بیماری کوید نوزده در افغانستان به یازده نفر رسید.
محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان نیز امروز در پیامی به مناسبت بیست و چهارم اسفند سالروز قیام مردم هرات علیه کمونیستها بار دیگر به جدی بودن خطر گسترش بیماری کرونا در این کشور هشدار داد.
رییس جمهور افغانستان از مردم این کشور خواسته است برای مهار کرونا با دولت همکاری و نکات بهداشتی وزارت بهداشت و درمان را رعایت کنند.
وی همچنین بر خودداری مردم از برگزاری تجمعها و تلاش بیشتر دولت افغانستان برای تدابیر احتیاطی تاکید کرد.
هنگ گنگ
افزایش تعداد مبتلایان کرونا در هنگ کنگ به ۱۴۰ نفر
خبرگزاری شینهوا از افزایش تعداد بیماران مبتلا به ویروس کووید-۱۹ در هنگ کنگ به ۱۴۰ تن خبر داد.
مرکز محافظت از سلامت شهر هنگ کنگ» (سی اچ پی) بعداظهر روز شنبه اعلام کرد تعداد موارد مبتلا به ویروس کرونا در هنگ کنگ به ۱۴۰ تن افزایش پیدا کرده و آزمایش اولیه یک تن دیگر هم مثبت است و نتیجه قطعی وضع این شخص در اواخر امروز اعلام خواهد شد.
نماینده «مرکز محافظت از سلامت شهر هنگ کنگ» در یک نشست خبری گزارش داد در روز شنبه ابتلای سه فرد جدید به کرونا تأیید شده است، از جمله یک زن ۳۹ ساله که به ابوظبی در امارات عربی متحده و شهر مادرید در اسپانیا سفر کرده و یک زن ۲۸ ساله که در روز ۲۳ ژانویه به شهر لندن در انگلیس سفر کرده و در روز ۱۱ مارس به هنگ کنگ بازگشته است.
مورد سوم هم یک مرد ۵۹ ساله است که اوایل هفته جاری با یک زوج مبتلا، در قالب یک تور گردشگری به مصر سفر کرده بود.
تیم واکنش «بین-نهادی» دولت منطقهای هنگ کنگ از این مورد مطلع گشته و در حال بازرسی ساختمانی است که این سه در آن در کنار هم بوده اند. به گفته چوانگ شوک-کوان، رئیس بخش بیماریهای واگیردار «مرکز محافظت از سلامت شهر هنگ کنگ» در نشست خبری گفت هدف تیم واکنش از بازرسی ساختمان، رهگیری مسیر احتمالی انتقال کووید-۱۹ است.
غیر از این سه مورد تأیید شده، آزمایش اولیه کرونای یک مرد ۵۹ ساله نیز مثبت بوده و قرار است شب شنبه نتیجه قطعی آن اعلام شود. این مرد یکی از خویشاوندان زن ۵۴ سالهای است که روز جمعه ابتلای او به کووید-۱۹ تأیید شده بود. هر دو نفر در دورهای که این ویروس در بدن آنها نهفته بوده، به مراکش سفر کرده بودند.
لاو کا-هین رئیس کیفیت و استاندارد «اداره بیمارستانهای شهر هنگ کنگ» نیز در همین نشست خبری گفت سه بیمار مبتلا به کرونا بهبود یافته و روز شنبه از بیمارستان مرخص شدند.
به گفته لاو، تاکنون ۸۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده اند، این در حالی است که ۵۴ بیمار دیگر در ۱۰ بیمارستان مختلف در قرنطینه قرار دارند و مداوا روی آنها در حال انجام است و همگی در شرایط پایدار هستند. لاو گفت دو بیمار دیگر هم قرار است بستری شوند.
تاثیر طولانی مدت کرونا بر بیماران
مقامات بیمارستان هنگ کنگ اعلام کردند برخی از بیماران بهبود یافته کووید ۱۹ از کاهش عملکرد ریه رنج میبرند و هنگام راه رفتن سریع تنگی نفس دارند و از این رو ممکن است تاثیرات طولانی مدت این بیماری هنوز ناشناخته باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اوون تسانگ تاک یین مدیر پزشکی مرکز بیماریهای عفونی بیمارستان پرنسس مارگارت در کوای چونگ گفت ویروس کرونا جدید بر سلامت افرادی که درمان میشوند تاثیر میگذارد. بیماران بهبود یافته زمانی که اندکی سریعتر راه میروند دچار نفس تنگی میشوند. برخی از بیماران میتوانند بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کارایی ریه خود را از دست بدهند.
پزشکان بر اساس مشاوره با ۱۲ بیماری که بیمارستان پرنسس مارگارت را ترک کردند به این نتیجه رسیدند. اوون تسانگ تاک یین میگوید دو یا سه تن از این بیماران دیگر نمیتوانند مانند گذشته کارهایشان را انجام دهند. این افراد باید آزمایش دهند تا ظرفیت فعلی ریه هایشان مشخص شود. علاوه بر این برای تقویت ریه آنها تمرینات فیزیوتراپی انجام خواهد شد.
بررسی اسکن ریه ۹ تن از بیماران الگویی مانند شیشه یخ زده را نشان داد که نشان از آسیبهای وارد شده به اندامهای داخلی است. بنابر اعلام اوون تسانگ تاک یین تاثیرات طولانی مدت مانند گسترش احتمالی فیبروز ریه هنوز نامشخص است.
چین روز ۱۴ مارس از ۱۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا خبر داد که برای نخستین بار از زمان آغاز این اپیدمی تنها افرادی هستند که از سفر خارجی بازگشته اند.
آسیا
ژاپن
پارلمان ژاپن قانون وضعیت اضطراری مقابله با کرونا را تصویب کرد
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در کنفرانسی خبری درباره قانون وضعیت اضطراری توضیح داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی ژاپن، شینزو آبه روز شنبه در جمع خبرنگاران درباره اجرای قانون مقابله با ویروس کرونا توضیح داد.
قانونی که روز جمعه در پارلمان ژاپن تصویب شد به نخست وزیر اجازه میدهد اقدامات ویژهای برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله اعلام وضعیت اضطراری را اجرا کند.
آبه با اشاره به اینکه در حال حاضر نیازی به اعلام وضعیت اضطراری نیست، تاکید کرد دولت به دقت مواردی را که باید در آینده اجرا شود مورد مطالعه قرار میدهد.
آبه خاطرنشان کرد ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا علائم خفیفی دارند و نیمی از بیماران با علائم شدید هم بهبود مییابند.
او تاکید کرد دولت تمام توان خود را به کار میگیرد تا از ابتلای شهروندان سالمند و افرادی با بیماریهای زمینهای به بیماری کووید -۱۹ پیشگیری کند.
نخست وزیر ژاپن در ادامه از اجرای اقدامات ویژه در آینده از جمله معرفی یک بسته اقتصادی خبر داد و گفت: دولت برای رفع نگرانی شهروندانی که در زمینه تامین مخارج زندگی در شرایط رکود اقتصادی با مشکل رو به رو هستند اقدامات لازم را به کار خواهد گرفت.
چین
لغو تدابیر قرنطینهای در استان هوبی
مقامات چین روز شنبه اعلام کردند تدابیر محدودکننده تردد و جابجایی در استان هوبی در مرکز این کشور را که کانون شیوع کووید-۱۹ محسوب میشود، تلطیف کرده اند و به قرنطینه برخی محلهها و روستاها پایان داده اند.
اواخر ژانویه مقامات بهداشتی چین، تقریبا همه نواحی استان هوبی را که ویروس کرونا برای اولین بار دسامبر گذشته در مرکز آن یعنی شهر ووهان دیده شده بود، قرنطینه کردند.
با اجرای این تدابیر بیش از پنجاه میلیون نفر از ساکنان این استان با منع خروج از مناطق خود روبرو شدند. در شهرهای این استان مردم غالبا فقط برای خرید اجازه خروج از خانهها و مجتمعهای مسکونی را داشتند ضمن این که روستاییان نیز اجازه خروج از روستاهای خود را نداشتند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، لیو دونگرو نایب رئیس کمیسیون بهداشت استان هوبی روز شنبه اعلام کرد تمام مناطق شهری و روستایی که خطر ویروس کرونا در آنها کاهش یافته و احتمال شیوع ویروس در آنها پایین ارزیابی شده است، از محدودیتهای قرنطینه رهایی یافته اند.
کمیسیون سلامت ملی چین ابتلای ۱۱ مورد جدید به ویروس کرونا را تایید کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین، کمیسیون سلامت ملی چین روز شنبه ابتلای ۱۱ مورد جدید به ویروس کرونا و ۱۳ مورد مرگ ناشی از ابتلا به این ویروس را تا پایان روز جمعه تایید کرد. همه ۱۳ مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در استان هوبی (۱۰ مورد در شهر ووهان) و چهار مورد جدید ابتلا به کووید -۱۹ هم در شهر ووهان این استان بوده است. همچنین ۱۷ مورد جدید مشکوک ابتلا به کووید -۱۹ در چین نیز گزارش شده است. کمیسیون ملی سلامت چین از بهبودی و ترخیص هزار و ۴۳۰ بیمار مبتلا به کووید -۱۹ از بیمارستان در روز جمعه خبر داد. تعداد بیماران حاد مبتلا به کووید -۱۹ هم به سه هزار و ۶۱۰ نفر در این کشور کاهش یافته است. تعداد مبتلایان در سراسر چین تا پایان روز جمعه به ۸۰ هزار و ۸۲۴ نفر رسید که این تعداد شامل ۱۲ هزار و ۹۴ بیمار تحت درمان, ۶۵ هزار و ۵۴۱ بیمار بهبود یافته و ۳ هزار و ۱۸۹ نفر جان باخته است.
کمیسیون بهداشت و سلامت چین همچنین اعلام کرد تعداد ۱۱۵ نفر در حال حاضر مشکوک به ابتلا به کووید-۱۹ هستند و ۱۰ هزار و ۸۷۹ نفر هم به دلیل ارتباط با مبتلایان تحت مراقبتهای پزشکی قرار داشته اند که از این تعداد دو هزار و ۱۷۴ نفر روز جمعه مرخص شدند.
تعداد بیماران مرخص شده از بیمارستان در یک روز هزار و ۳۹۰ نفر بوده که هزار و ۲۵۴ بهبودیافته از شهر ووهان بودند. در حال حاضر تعداد موارد تایید شده در استان هوبی ۱۱ هزار و ۷۷۲ نفر است که حال ۳ هزار و ۵۴۳ بیمار وخیم گزارش شده است.
گزارش اختصاصی خبرنگار صداوسیما از بیروت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در لبنان به ۹۳ نفر رسید
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در لبنان به ۹۳ نفر رسید. یک نفر از مبتلایان بهیود یافت و شمار فوتیها همچنان ۳ نفر است.
ترکیه
تغییر ساعات کاری مراکز خرید ترکیه بدلیل کرونا
ساعت کاری مراکز خرید ترکیه به دلیل پیشگیری از کرونا ویروس تغییر مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا ، انجمن سرمایه گذاران و صاحبان مراکز خرید ترکیه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: به مراکز خرید ۸۱ استان توصیه میکنیم در چارچوب تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع کرونا ویروس، ساعات کاری خود را به ۱۲:۰۰ تا ۲۰:۰۰ تغییر داده و استفاده از مراکز بازی کودکان و برگزاری هر گونه فعالیت فوق برنامه را تا اطلاعیه بعدی لغو کنند.
تعداد مراکز خرید در ترکیه به بیش از ۴۳۶ مورد میرسد.
گزارش اختصاصی سرویس بین الملل درباره نگرانی از کرونا در ترکیه
ترکیه پروازهای خود به آلمان، فرانسه، اسپانیا و چند کشور دیگر اروپایی و برعکس را لغو کرد.
پیش از این، پروازها از ایتالیا به ترکیه متوقف شده بود.
امارات
تعطیلی مراکز فرهنگی ابوظبی
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ابوظبی، دولت ابوظبی از تعطیلی مراکز فرهنگی این شهر از جمله موزه لوور ابوظبی به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به مدت دو هفته خبر داد.
عمان
تعطیلی یک ماهه موسسات آموزشی
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: پادشاهی عمان به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، مدارس، دانشگاهها و همه موسسات آموزشی در این کشور را به مدت یک ماه تعطیل کرد.
اردن
اردن از تعلیق پروازهای این کشور با مصر از بیم شیوع کرونا از روز دوشنبه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری الخلیج الجدید، مقامات اردن تصمیم گرفته اند از روز دوشنبه (شانزدهم مارس) در چارچوب اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، پروازهای خود را با مصر به حال تعلیق در آورند.
سعد جابر وزیر بهداشت اردن دیروز پس از بهبود حال تنها مورد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور و ترخیص وی از بیمارستان اعلام کرد هیچ مورد جدیدی از ابتلا به کرونا در اردن ثبت نشده است.
وزیر مشاور در امور رسانهای اردن اعلام کرد: درچارچوب اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع کرونا، پروازهای اردن و مصر طبق معمول در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه برقرار خواهد بود، اما این پروازها از روز دوشنبه تا اطلاع ثانوی متوقف خواهد شد.
سعد جابر وزیر بهداشت اردن سه شنبه گذشته اعلام کرد: این کشور گذرگاههای مرزی خود با اسرائیل، کرانه باختری و همچنین گذرگاههای دریایی با مصر را بسته است و با بستن گذرگاه زمینی اردن و عراق، مانع سفر مسافران بین دو کشور میشود.
فقط یک مورد ابتلا به کرونا در اردن ثبت شده است در حالیکه شمار مبتلایان در مصر هشتاد نفر است که دو نفر از آنها از جمله یک مصری و یک آلمانی بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کرده اند.
قطر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت قطر از ابتلای ۱۷ نفر دیگر به ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد این افراد در تماس با افرادی بودند که پیشتر در قرنطینه قرار گرفته بودند.
عربستان
خبرگزاری عربستان سعودی اعلام کرد نمایندگان سران کشورهای گروه ۲۰ برای مقابله با ویروس کرونا از طریق اقدامات سریع متعهد شدند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ریاض، این نمایندگان در نشستی که روز پنجشنبه در شهر الخبر عربستان سعودی برگزار شد درخصوص پیشرفت کووید ۱۹ و تاثیر آن بر مردم و اقتصاد جهانی گفتگو کردند.
آنها حمایت خود را از همه کشورهای آلوده به این ویروس برای مقابه با آن اعلام و با این کشورها اظهار همبستگی کردند. این در حالیست که سازمان جهانی بهداشت به تازگی شیوع ویروس کرونا را یک همه گیری اعلام کرد.
عربستان سعودی که ریاست نشست گروه ۲۰ را برعهده داشت روز جمعه ۲۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا را ثبت کرد. به این ترتیب بنابر اعلام وزارت بهداشت عربستان شمار افراد آلوده در این کشور به ۸۶ نفر رسید
سرزمین های اشغالی
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در فلسطین به ۳۸ نفر رسید
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سرزمینهای فلسطین به ۳۸ مورد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین «وفا»، «ابراهیم ملحم» سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین از ثبت ۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در بیت لحم خبر داد و گفت: تعداد مبتلایان به این ویروس به ۳۸ مورد افزایش یافته است.
وی در مصاحبه مطبوعاتی که امروز در شهر رام الله برای اطلاع رسانی از آخرین تحولات ویروس کرونا (کووید-۱۹) در فلسطین برگزار کرد، گفت: علت ابتلای افراد جدید به این ویروس به خاطر تماس آنها با افراد مبتلا در بیت لحم بوده است.
وی افزود: ۶ هزار و ۴۲۹ نفر در قرنطینه خانگی به سر میبرند که ۲ هزار ۶۷۶ نفر از آنها در نوار غزه هستند.
وی از شهروندان فلسطینی خواست به بهداشت فردی توجه بیشتری کنند و از منازل خود خارج نشوند و ارتباطات را تا جای امکان محدود سازند، زیرا علت افزایش مبتلایان به خاطر افزایش ارتباطات با دیگران است.
شمار مبتلایان به کرونا به 154 نفر رسید
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی بعد از تشخیص چند مورد جدید، شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۱۵۴ نفر اعلام کرد.
به گزارش کانال سیزده تلویزیون عبری، حال سه تن از مبتلایان وخیم گزارش شده است.
این کانال در پایگاه اینترنتی خود نوشت: از میان این تعداد، ۱۷ نفر در حال بهبود هستند، ۲۵ نفر در خانه (قرنطینه) و ۴ نفر بعد از درمان ترخیص شده اند.
در همین ارتباط بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پنج شنبه گذشته دستور تعطیلی مدارس را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا صادر و خواستار تشکیل دولت وحدت ملی فوق العاده شده بود.
اروپا
تدابیر جدید فرانسه برای مقابله با انتشار ویروس کرونا
دولت فرانسه برای کند کردن گسترش ویروس جدید کرونا تدابیر جدیدی از جمله تدابیر اقتصادی برای حمایت از بنگاههای اقتصادی اتخاذ کرد.
دولت فرانسه تدابیری اقتصادی را هم برای حمایت از مزد بگیران شرکتها اتخاذ کرده است. بر این اساس دولت صد درصد بیمه بیکاری را پرداخت خواهد کرد.
هلند
شمار افراد مبتلا به کرونا در هلند به ۹۵۹ نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لاهه، شمار افراد مبتلا به کرونا درهلند ۱۵۵ نفر اضافه شد و به ۹۵۹ نفر رسید. همچنین تاکنون ۱۲ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در هلند جان خود را از دست داده اند.
انگلیس
شمار مبتلایان به کرونا در انگلیس چهار رقمی شد
شمار مبتلایان به بیماری کووید – ۱۹ در انگلیس وارد کانال هزار و شمار جان باختگان نیز دو برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ براساس امار رسمی وزارت بهداشت و درمان انگلیس شمار مبتلایان به کرونا تا صبح امروز شنبه در این کشور با ۳۴۲ نفر بیشتر از دیروز به هزار و صد وچهل نفر رسیده و نخستین بار وارد کانال هزار شده است.
براساس امار رسمی منتشر شده شمار جان باختگان نیز دو برابر دیروز شده است و تا کنون دست کم ۲۳ انگلیسی مبتلا به کرونا جان باختند.
با اینکه ویروس کرونا به صورت جهشی در انگلیس در حال افزایش است فقط از حدود ۳۸ هزار نفر تست کرونا گرفته شده است و دولت اعلام کرده از این پس فقط از افراد بستری تست کرونا خواهد گرفت.
برخی رسانهها و کارشناسان این اقدام دولت را ناشی از پنهان کاری درباره شمار مبتلایان به کرونا و برخی نیز کمبود کیت تشخیص کرونا را علت ان دانستند.
دولت انگلیس همچنین متهم شده است برای کاهش زیانهای اقتصادی و عادی نشان دادن وضع حاضر نیست مدارس و دانشگاهها و مسابقات ورزشی را تعطیل کند.
پیشتر مدیران باشگاهها اعلام کردند در صورت لغو مسابقات ورزشی با شگاهها با ورشکستگی مواجه خواهند شد.
در انگلیس یک نوزاد نیز به کرونا مبتلا شده است هنوز مشخص نشده است که این نوزاد پس از تولد به این بیماری مبتلا شده یا مادر الوده به این ویروس هنگام بارداری ویروس را به فرزند منتقل کرده است.
پیش از این مقامات عالیرتبه وزارت بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرده بودند امکان ابتلای کودکان به این بیماری کم است و برغم درخواست مصرانه خانوادهها به همین علت قصد ندارند مدارس را تعطیل کنند.
نخستین نوزاد مبتلا به کرونا در انگلیس
رسانهها در انگلیس از تشخیص نخستین نوزاد مبتلا به بیماری کووید – ۱۹ در انگلیس خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ روزنامه گاردین نوشت هنوز مشخص نشده است که این نوزاد پس از تولد مبتلا به این بیماری شده یا مادر آلوده به این ویروس هنگام بارداری ویروس را به فرزند منتقل کرده است.
به نوشته گاردین مادر این نوزاد با علایم آنفولانزا به درمانگاه مراجعه کرد که مشخص شد او به بیماری کووید – ۱۹ مبتلاست.
پیش از این مقامات عالیرتبه وزارت بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرده بودند امکان ابتلای کودکان به این بیماری کم است و برغم درخواست مصرانه خانوادهها به همین علت قصد ندارند مدارس را تعطیل کنند.
شمار مبتلایان به کرونا در انگلیس به صورت جهشی در حال افزایش است و بر اساس آمار رسمی تا دیروز بیش از هشتصد نفر در این کشور به طور قطعی به ویروس کووید – ۱۹ مبتلا شدند.
مقامات بهداشت و درمان انگلیس پیش بینی کرده اند بیش از ۱۰ هزار نفر در این کشور به بیماری کرونا مبتلا باشند که هنوز شناسایی نشده اند. دولت تست کرونا از افراد مشکوک را متوقف و اعلام کرده است فقط از بیماران حاد و بستری تست کرونا گرفته میشود. برخی رسانهها و کارشناسان کمبود کیت تشخصیص کرونا را علت این تصمیم دولت اعلام کردند.
لیتوانی
لیتوانی مرزهایش را به روی خارجیها بست
دولت لیتوانی اعلام کرد به منظور مهار شیوع ویروس کرونا بعد از ظهر روز شنبه مرزهای خود را به روی اتباع خارجی خواهد بست.
طبق اعلام مقامات بهداشتی کشور دو میلیون و هشتصد نفری ویلنیوس، تا کنون هفت مورد تایید شده ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور ثبت شده است.
ریتا تاماسونین وزیر کشورلیتوانی تصریح کرد مقررات جدید در مرزهای کشور با لتونی و لهستان که هر دو از اعضای اتحادیه اروپا هستند، از ساعت ۱۸ روز شنبه به وقت محلی (شانزده به وقت گرینویچ) به اجرا درخواهد آمد. این مقرارت نظارتی و کنترلی در مرزهای لیتوانی با بلاروس و منطقه کالیننگراد روسیه نیز به اجرا گذاشته میشود.
وزیر کشور لیتوانی تاکید کرد مسلما تردد آزاد در منطقه شنگن از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است، اما در شرایط کنونی این موضوع به یک تهدید تبدیل شده است.
وی مشخص نکرد که مقررات محدود کننده جدید برای اتباع خارجی در مرزهای لیتوانی تا چه زمانی به قوت خود باقی خواهد بود. در زمان اجرای این تدابیر تنها آن دسته از خارجیهایی که مجوز کار در لیتوانی دارند، اجازه ورود به این کشور را خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ویلنیوس، در روزهای اخیر تدابیر مشابه یا حتی سختتری نیز توسط برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله لهستان، اسلواکی و جمهوری چک به اجرا گذاشته شده است.
مقامات ویلنیوس پیش از این به منظور تقویت مبارزه با ویروس کرونا همه مهد کودکها، مدارس، دانشگاهها، سینماها و موزههای کشورشان را بسته بودند. رستورانها و کافهها نیز ملزم شده اند ساعت ۲۲ کار خود را متوقف کنند.
جمهوری آذربایجان
تدابیر جدید جمهوری آذربایجان برای مقابله با کرونا
جمهوری آذربایجان برای پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور تدابیر جدیدی را اتخاذ کرده و از امروز به اجرا گذاشته است.
کرونا به قزاقستان هم رسید
گزارش خبرنگار صداوسیما از آلماتی درباره شیوع برخی قزاقستانیها به کرونا
ایتالیا
رئیس جمهور ایتالیا به شدت از اتحادیه اروپا انتقاد کرد
در پی گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا، رئیس جمهور این کشور با انتقاد شدید از اتحادیه اروپا، خواستار حمایت و پشتیبانی و نه مانع تراشی شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "آی نیوز ۲۴"، سرجو ماتارلا رئیس جمهور ایتالیا در یادداشتی، با پرداختن به شرایط سختی که این کشور به علت گسترش ویروس کرونا در حال سپری کردن است، خواستار اقدامهای حمایتی اتحادیه اروپا و نه مانع تراشی آن در برابر ایتالیا شد.
ایتالیا نیز مانند دیگر کشورهای اروپایی در حال سپری کردن شرایط خیلی سخت است. ماتارلا بر همین اساس، در یادداشت خود اعلام کرده است: تجربه ایتالیا در مبارزه با گسترش ویروس کرونا، میتواند برای کل جامعه اروپا مفید واقع شود.
این پایگاه اینترنتی نوشت پس از یک روز پر تنش بین رم، بروکسل و فرانکفورت، رئیس جمهور ایتالیا به شدت از اتحادیه اروپا انتقاد کرد، به ویژه اینکه بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است که آماده نیست نرخ بهره بانکی را برای ایتالیا کاهش دهد. همین موضوع، موجب ناامیدی مقامات ایتالیا از برآورده شدن انتظاراتشان شده است.
این پایگاه اینترنتی در ادامه نوشت برخلاف سخنان اطمینان بخش کریستین لاگارد رئیس کل بانک مرکزی اروپا، بازارهای (مالی) ایتالیا به سمت رکود پیش میروند تا حدی که بورس شهر میلان در ایتالیا نیز با سقوط ۱۶ ممیز ۹ دهم درصدی شاخص سهام خود مواجه بوده است، بنابراین آنچه رئیس جمهور ماتارلا برای خیر و منافع مشترک خواستار آن است، روحیه همکاری با اقداماتی با هدف حمایت و پشتیبانی اتحادیه اروپا است، نه " تحرکاتی که مانع عملکرد (مثبت) میشوند".
بلژیک
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بلژیک به ۶۸۹ نفر افزایش یافت.
اسپانیا
نیمه خلوت شدن فروشگاهها در مادرید
در پی شیوع ویروس کرونا در اسپانیا بسیاری از فروشگاههای عرصه مواد غذایی در مادرید تقریبا خلوت شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویتر، امروز شنبه چهاردهم مارس بسیاری از فروشگاههای مادرید تقریبا خالی از مشتری بودند. مقامات اسپانیا تصمیم گرفتند در تلاش برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رستورانها و مغازهها را تعطیل کنند. آنها به مردم توصیه کردند که در خانههای خود بمانند. خیابانهای مادرید رفته رفته خلوت میشود و به جز سوپرمارکتها و داروخانهها سایر فروشگاهها بسته خواهند ماند. پس از ایتالیا، اسپانیا دومین کشور اروپایی است که شیوع کرونا در آن بسیار بالا است. تاکنون ابتلا پنج هزار و ۷۰۰ و پنجاه و سه نفر در این کشور به ویروس کرونا تایید شده است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اسپانیا به پنج هزار و ۷۵۳
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا از روز گذشته تاکنون ۱۵۰۰ نفر افزایش یافته و به پنج هزار و ۷۵۳ نفر رسیده است.
اولین روز از تعطیلی مکانهای عمومی در مادرید به علت شیوع کرونا
منطقه مادرید از امروز شنبه تا ۲۶ ماه مارس، دستور تعطیلی مکانهای عمومی و مراکز تجاری را صادر کرد. این تعطیلی شامل کسب و کارهای مرتبط با مواد غذایی و "مایحتاج اولیه" نمیشود که از جمله آنها میتوان به داروخانه ها، پمپ بنزین ها، دکهها و بانکها اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی افه، همچنین میوه فروشی ها، قصابی ها، ماهی فروشی ها، نانواییها و سوپرمارکتها از جمله مکانهایی هستند که میتوانند باز بمانند.
این تصمیم را شورای فوق العاده دولتی در نشستی در روز جمعه با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این منطقه گرفت. آمار کشته شدگان بر اثر کرونا در منطقه مادرید (که پایتخت کشور نیز در آن واقع شده است) طی چند ساعت گذشته از ۶۴ به ۸۶ نفر رسیده است. در همین حال آمار مبتلایان در این منطقه به ۲ هزار و ۶۵۹ نفر رسیده است که این میزان معادل بیش از نیمی از مبتلایان در کل اسپانیا است. تعداد کل مبتلایان در این کشور به ۴ هزار نفر رسیده است. همزمان کلیه رستورانها و کافی شاپ ها، به جز آنها که داخل هتلها "یا مکانهای ارائه دهنده خدمات عمومی قرار دارند" نیز باید تعطیل شوند. با وجود این، ریاست منطقه مادرید اعلام کرده است همه رستورانها و کافی شاپها میتوانند به مردمی که داخل خانههای خود هستند خدمات بدهند. براساس این تصمیم، سینماها، تئاترها، سالنهای نمایش، سالنهای کنسرت، سالنهای همایش، نمایشگاهها و باشگاهها بسته خواهند بود. علاوه برموارد ذکر شده، تعطیلی مراکز آموزشی منطقه مادرید تا ۲۶ مارس، از جمله تصمیمات اتخاذ شده است.
افزایش شدید تعداد مبتلایان
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافت و به پنج هزار و ۷۰۰ نفر رسید.
حالت آماده باش برای مقابله با ویروس کرونا
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا اعلام کرد به منظور مقابله با ویروس کرونا و مهار شیوع این بیماری همه گیر مهلک حالت آماده باش در کشور اعلام میکند.
نخست وزیر اسپانیا پس از آن تصمیم گرفت در کشورش برای مقابله با شیوع کووید-۱۹ حالت آماده باش اعلام کند که وزارت بهداشت، مصرف و امنیت اجتماعی اسپانیا اعلام کرد موارد ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا که روز پنجشنبه ۳۲۰۰ نفر بود در عرض بیست و چهار ساعت در روز جمعه به ۴۳۳۴ نفر افزایش یافته و تعداد قربانیان این بیماری نیز به ۱۲۲ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از مادرید، نخست وزیر اسپانیا روز جمعه تصریح کرد ساعتی قبل به رئیس جمهور اطلاع داده که هیئت وزیران روز شنبه نشستی اضطراری برگزار خواهد کرد و طی آن برای کل کشور به مدت پانزده روز حالت آماده باش اعلام خواهد کرد.
پدرو سانچز خاطر نشان کرد در نشست روز شنبه هیئت وزیران یک رشته تدابیر استثنایی به منظور مقابله موثر با شیوع ویروس کرونا در کشور اتخاذ خواهد شد.
به گفته وی، هدف از این تدابیر این است که دولت همه منابع و امکانات کشور را به منظور حمایت از شهروندان در مقابله ویروس کرونا بسیج کند. سانچز تصریح کرد این تدابیر به اقتصاد، مراقبتهای درمانی، بخش دولتی و خصوصی، نظامی و غیرنظامی ارتباط خواهد داشت.
اعلام حالت آماده باش در اسپانیا اختیارات گستردهای به دولت خواهد داد تا تردد افراد و خودروها را در برخی مکانها و برخی ساعات محدود کند، برخی اموال را به طور موقت توقیف کند و شهروندان را به ارائه برخی خدمات ملزم نماید.
سوئیس
شمار مبتلایان به کرونا در سوییس به 1359 نفر افزایش یافت
شمار افراد مبتلا به کرونا در سوییس افزایش یافت و به هزار و ۳۵۹ نفر رسید. همچنین تاکنون ۱۳ نفر براثر ابتلا به کرونا در سوییس جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، بیشترین متبلایان به کرونا در سوییس مردان ۵۰ تا ۵۹ ساله هستند. قربانیان این ویروس در سوییس افرادی هستند که بیش از هشتاد سال سن دارند. همچنین بیشترین مبتلایان به این ویروس در ایالتهای وات؛ تسین؛ زوریخ هستند.
در سوییس ممنوعیت برگزاری مراسم مختلف برقرار است. دولت سوییس روز گذشته اوضاع در کشور را فوق العاده اعلام کرد.
اتریش
بسته شدن مرزهای جمهوری چک و تعطیلی بسیاری از فروشگاههای این کشور
جمهوری چک برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا از نیمه شب گذشته مرزهای خود را بست و بسیاری از فروشگاههای این کشور را تعطیل کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، براساس تصمیم دولت جمهوری چک؛ اتریش، آلمان، سوییس و اتباع ۱۲ کشور دیگر اجازه ورود به خاک این کشور را ندارند و در مرزهای جمهوری چک دوباره به کشورشان بازگردانده میشوند.
همچنین اتباع جمهوری چک هم اجازه ندارند به اتریش آلمان و دیگر کشورهایی که با بیشترین آمار کرونا روبرو هستند سفر کنند.
جمهوری چک اعلام کرد از روز دوشنبه همه اتباع خارجی اجازه ورود به خاک این کشور را ندارند. همچنین دولت جمهوری چک امروز در تصمیم غیرمنتظرهای اعلام کرد همه رستورانها و بسیاری از فروشگاهها که برای زندگی روزمره مردم ضرورتی ندارند باید بسته شوند. فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها باز خواهند ماند. این تدابیر از امروز شنبه به مدت ۱۰ روز به اجرا گذاشته شده است.
قفسههای خالی فروشگاهها در اتریش پس از شیوع کرونا
به گزارش خبرنگار صداوسیما از وین، تصاویری از خالی شدن قفسههای مواد غذایی در فروشگاههای شهر وین و صفهای طولانی مردم پس از شیوع کرونا در روزنامههای آنلاین اتریشی منتشر شده است. همچنین براساس تصمیم دولت اتریش فروشگاههای مواد غذایی، داروخانه، بانک، پست و دیگر مکانهایی که برای مایحتاج روزانه مردم مهم است تعطیل نخواهد شد.
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
روسیه مرز خود را با نروژ و لهستان بست
اتریش ۴۷ گذرگاه خود را با ایتالیا بست
با توجه به گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا، وزارت کشور اتریش تصمیم گرفت ۴۷ گذرگاه خود را با ایتالیا ببندد. در برخی دیگر از گذرگاهها بین دو کشور نیز آمد و شد فقط از ساعت ۶ تا ۲۱ مجاز است.
دولت اتریش چهار میلیارد یورو به مقابله با کرونا اختصاص داد
دولت اتریش برای غلبه بر بحران کرونا حدود و حمایت از اقتصاد کشور (کسب و کار و شغل) چهار میلیارد یورو اختصاص می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین ، در پیش نویس لایحه ای که امروز به نمایندگان مجلس ارایه شد و قرار است به تصویب مجلس برسد این کمک مالی در بخش مراقبت های بهداشتی (خرید تجهیزات ) ؛ تحریک بازار کار ( یارانه برای کار کوتاه مدت ) ؛ حفظ نظم عمومی ؛از دست دادن درآمد (کارفرمایان و کارمندان) و همچنین تعطیل شدن دادو ستدهای و حرفه های کوچکی که در نتیجه این بحران بوجود آمده است هزینه خواهد شد.
دولت اتریش برای غلبه بر بحران کرونا حدود و حمایت از اقتصاد کشور (کسب و کار و شغل) چهار میلیارد یورو اختصاص میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، در پیش نویس لایحهای که امروز به نمایندگان مجلس ارایه شد و قرار است به تصویب مجلس برسد این کمک مالی در بخش مراقبتهای بهداشتی (خرید تجهیزات)؛ تحریک بازار کار (یارانه برای کار کوتاه مدت)؛ حفظ نظم عمومی؛ از دست دادن درآمد (کارفرمایان و کارمندان) و همچنین تعطیل شدن دادو ستدهای و حرفههای کوچکی که در نتیجه این بحران بوجود آمده است هزینه خواهد شد.
آلمان
کرونا و تحمیل شرایط جدید به آلمان
مرکل: کرونا به چالش بزرگی برای ما در آلمان تبدیل شده است.
صدراعظم آلمان گفت: ویروس کرونا به چالش بزرگی برای ما در آلمان تبدیل شده است.
به گزارش شبکه تصویری دفتر صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل امروز در یک پیام ویدئویی خطاب به ملت آلمان طی سخنانی در مورد ویروس کرونا گفت: این چالش، چالشی است که مدتهاست شناختی از آن نداشته ایم و دقیقا همین طور که پیش میرود، بسیاری از کشورها و بلکه اکثر کشورها جهان را درگیر خود کرده است. به همین خاطر است که (بجای همه گیری) حالا دیگر از یک «دنیاگیری» صحبت میکنیم. این ویروس، ویروس جدیدی است. هیچ دارو و واکسنی نیز برایش وجود ندارد. به همین علت چارهای نداریم (سرعت) انتشار آن را کند کنیم.
یک آزمایشگاه در آلمان تلاش میکند تا واکسن ویروس کرونا را تولید کند
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ مسئولان آزمایشگاه «کی یور وَک» (CUREVAC) در آلمان تلاش میکنند واکسن ویروس کرونا را تولید کنند. این آزمایشگاه در شهر توبینگن (TUEBINGEN) واقع شده است.
در این گزارش «فیلیپه هافمن» از مسئولان تولید واکسن در این آزمایشگاه نشان داده میشود که قبل از ورود به آزمایشگاه دستکش میپوشد و کارهای آزمایشگاهی را شروع میکند.
«فلورین فان در مولبه» (FLORIAN VON DER MUELBE) مسئول تولید واکسن و از بنیان گذاران این آزمایشگاه میگوید:
«در مرحله بالینی فازهای مختلفی وجود دارد و البته بستگی به اثر یا اثراتی است که شما مشاهده میکنید. این اثرات دست ما نیست. سپس روال قانونی باید طی شود تا مجوز تولید واکسن برای مصرف بازار صادر شود. وقتی مجوز صادر شد تولید واکسن ممکن میشود».
این دانشمند آلمانی افزود: «ما هم اکنون نیز توانسته ایم از سایر واکسنهای پیشگیرانه مثل واکسن هاری تجربه کسب کنیم و شاهد نتایج بسیار خوبی باشیم. ما اکنون بر همین اساس درحال ساختن واکسن جدید هستیم. ما اکنون روندی را داریم که میتوانیم خیلی سریع به تهدیدات جدید پاسخ بدهیم. بنابر این، به اعتقاد ما این فناوری آر. آن. اِی راهی بسیار خوب برای دستیابی به راه حلهای سریع است».
کاهش تماس و ارتباطات ، مهمترین فاکتور جلوگیری از گسترش کرونا
محققان دانشگاه وین و فنی اتریش در یک مدل شبیه سازی اعلام کردند تدابیر اتخاذ شده دولت که از چند روز پیش برای مقابله با گسترش ویروس کرونا اعمال شده است نتایج خود را به شرطی که همه مردم آن را اجرا کنند به زودی نشان میدهد و کاهش تماس و ارتباطات، تعیین کننده و مهمترین فاکتور برای جلوگیری از گسترش کروناست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ محققان در این پژوهش تازه دانشگاه وین و فنی اتریش میگویند تعطیلی مدارس و کاهش ارتباطات به ویژه با افراد مسن یا کسانی که در معرض خطر این ویروس قرار دارند موجب توقف آشکار گسترش این ویروس خواهد شد.
محققان اتریشی میگویند:هنگامی که ارتباطات کم شود، اثرات آن را تا آخر هفته آینده مشاهده خواهیم کرد.
به گفته این پژوهشگران، آمار مبتلایان تازه همچنان در حال افزایش خواهد بود، اما به میزان بسیاری کمتری نسبت به پیش بینیهای قبلی که اعلام شده بود و این امر باعث میشود سیستم بهداشت و درمان بتواند با این وضعیت کنار بیاید.
دانشمندان اتریشی میگویند: تعطیی مدارس موجب کاهش ۱۰ درصدی تماسهای بین افراد خواهد شد و چنانچه افراد مسن نیمی از ارتباطات خود را کاهش دهند مجموع ارتباطات به نسبت کل جمعیت کشور؛ هشت درصد دیگر کاهش پیدا میکند.
براساس این پژوهشهای تازه، همزمان تعداد افرادی که بیمار میشوند حدود چهل درصد کاهش پیدا خواهد کرد و نکته مهمتر اینکه طبق این مدل شمار موارد جدی حدود پنجاه و پنج درصد کاهش مییابد و دلیل این امر آن است که تعداد مشخصی از افراد گروهی که با خطر ابتلا روبرو هستند آلوده نمیشوند.
محققان اتریشی بار دیگر تاکید کردند کاهش ارتباطات و تماسهای فردی، تعیین کننده و مهمترین فاکتور برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا است.
لهستان
مرزهای لهستان از امشب بسته میشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ورشو، ستاد بحران لهستان برای مقابله با کرونا آخرین تصمیمات اخذ شده توسط این ستاد را برای شهروندان لهستان اعلام کرد...
۱- از این پس کنترل کاملی بر مرزهای کشور اعمال خواهد شد. این محدودیت شامل مرزها با اتحادیه اروپایی هم میشود. نیروهای وزارت دفاع ملی برای اجرای این کنترلها با نیروهای گارد مرزی و بهداشتی همکاری خواهند داشت.
۲- ورود همه اتباع خارجی بصورت موقت به کشور ممنوع است.
۳- هر کدام از اتباع لهستان که از خارج وارد کشور میشوند برای مدت ۱۴ روز قرنطینه خواهند شد.
۴- این محدودیتها ابتدا برای ۱۰ روز، سپس برای ۲۰ و در صورت نیاز یک ماه و بیشتر خواهد بود.
۵- تمامی پروازهای بین المللی و همچنین مسیرهای ریلی خارجی تعلیق خواهد شد.
۶- ممنوعیت پرواز و مسیرهای ریلی فعلا شامل داخل کشور نیست و این خدمات برقرار میباشد.
۷- محدودیتهایی برای خودروهای لهستانی که از خارج باز میگردند اعمال خواهد شد.
۸- از نیمه شب جمعه محدودیتهایی برای فعالیت مراکز خرید وضع خواهد شد. البته مراکز فروش مواد غذایی، شستشوی لباس و داروخانهها باز خواهد بود.
۹- ذخیره مواد غذایی برای کشور به اندازه کافی وجود دارد و جای نگرانی نیست.
۱۰- تامین اقلام بهداشتی انجام و به اندازه کافی در دسترس خواهد بود.
۱۱- فروشگاههای خدماتی، دستگاههای خودپرداز و بانکها ارائه خدمات خواهند داشت و کمبود وجه نقد نخواهد بود.
۱۲- همه رستوران ها، کافه ها، سالنهای غذا خوری و سایر اماکن سرگرمی به منظور پیشگیری از تجمع مردم و انتقال بیماری تعطیل خواهد بود.
۱۳- رستورانها و مراکز تامین غذا میتوانند تحویل غذا به منازل داشته باشند.
۱۴- تجمعات بیش از ۵۰ نفر ممنوع خواهد بود. بر این اساس راهپیمایی ها، تظاهرات، مراسم مذهبی و کلیه مجامع مربوط به فعالیتهای دولت مرکزی و دولتهای محلی و مؤسسات خصوصی لغو و برگزار نخواهد شد.
۱۵- تمامی اقدامات لازم برای تامین مایحتاج بهداشتی مراکز درمانی و بیمارستانها انجام شده است.
۱۶- از تمامی کارفرمایان درخواست شده است در صورت امکان کارمندان را از حضور در محلهای کار معاف کنند.
۱۷- اقدامات برای خرید مواد بهداشتی و تجهیزات حفاظتی از خارج کشور در دست پیگیری و اقدام است.
۱۸- صادرات اقلام پیشگیرانه از سرایت بیماری کرونا، نظیر، ماسک، پیش بند و وسایل ضدعفونی کننده ممنوع است.
۱۹- برخی اقلام ضدعفونی در پمپ بنزینهای اورلن / Orlen ارائه خواهد شد.
۲۰- دولت بر روی نحوه اطلاع رسانی نظارت خواهد کرد و با شایعات و اخبار کذب برخورد خواهد شد.
۲۱- تمامی اخبار مربوطه از طریق سایتهای رسمی دولتی قابل دسترسی است.
همچنین نخست وزیر لهستان که ریاست ستاد بحران مقابله با کرونا را عهده دار است گفت: مهمترین اولویت دولت، حفظ جان شهروندان لهستان است و با تلاش همگانی که صورت خواهد گرفت، تمام کشور و مردم از آن به سلامت عبور خواهند کرد.
وی افزود البته این محدودیتها بر کار و زندگی بسیاری از مردم اثرات نامطلوبی میگذارد، ولی قطعا این امر برای سلامت عمومی و گذر از این بحران ضروری است.
نخست وزیر لهستان ضمنا هشدار داد که این اپیدمی ممکن است بیش از آنکه انتظار داریم طول بکشد.
آمریکا
برغم شیوع کرونا مقامات آمریکایی میگویند انتخابات مقدماتی برگزار میشود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، مقامات انتخاباتی سه ایالت فلوریدا ، اوهایو و آریزونا با صدور بیانیهای اعلام کردند با رعایت اصول ایمنی و بهداشتی لازم، انتخابات مقدماتی را در ایالت هایشان برگزار خواهند کرد.
افزایش آمار مبتلایان در آمریکا
پایگاه اینترنتی «دموکراسی ناو» نوشت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به حدود ۱۶۵۰ تن افزایش یافته است.
به گزارش این پایگاه، احتمالاً آمار واقعی مبتلایان بسیار بالاتر از این تعداد است. پزشک مستقر در کنگره به طور خصوصی به برخی از اعضای کنگره گفته است: انتظار میرود بین ۷۰ تا ۱۵۰ میلیون تن در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شوند. مدارس در برخی از ایالتها تعطیل شده ومسابقات ورزشی هم برگزار نمیشود.
کرونا به جان سازمان ملل هم افتاد
به گزارش خبرنگار صدا و سیما از نیویورک، شیوع ویروس کرونا در نیویورک موجب شد برای اولین بار در تاریخ سازمان ملل جلسات مجمع عمومی این سازمان محدود شود.
نظام بهداشتی آمریکا پاسخگوی وضعیتی اضطراری نیست
نظام بهداشتی آمریکا آمادگی پذیرش موج بیماران را در وضعیتی اضطراری ندارد، چون برای هر هزار نفر سه تخت بیمارستانی وجود دارد.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: دونالد ترامپ برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ وضعیت اضطراری ملی اضطراری در آمریکا اعلام کرد.
رئیس جمهور آمریکا از کنگره خواست چند صد میلیون دلار را برای کمک به دولت و مناطق شیوع ویروس اختصاص دهد.
به گفته این شبکه خبری, ,نظام بهداشتی آمریکا به هیچ وجه آمادگی پذیرش اضطراری میلیونها بیمار را در صورت همه گیری یک بیماری ندارد چرا که در آمریکا به طور متوسط برای هر هزار نفر سه تخت بیمارستانی وجود دارد.
روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای به قلم شری فینک به بررسی پیش بینی های صورت گرفته در خصوص مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا در آمریکا پرداخت و در این باره نوشت بر اساس سناریوها و مدل های مطرح شده توسط مرکز کنترل بیماری های آمریکا، تعداد افرادی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا فوت می کنند زیاد خواهد بود. اما با توجه به وجود متغیرهای مختلف، می توان از تلفات این ویروس کاست.
مهمترین اقدامات در این راستا شامل آزمایش از افراد برای تشخیص ابتلا به ویروس، پیگیری تماس های فرد آلوده، کاهش تعاملات انسانی از طریق جلوگیری از تشکیل تجمعات، دورکاری از منزل و محدود کردن مسافرت ها است. در این راستا، از تجربیات شهرهایی که پیشتر به این همه گیری مبتلا شده اند می توان استفاده کرد.
مهمترین این تجربیات، واکنش عالی به این همه گیری در سنگاپور و هنگ کنگ است، زیرا آنها با انجام اقداماتی مانند تعطیلی مدارس، لغو تجمعات و الزام کارکنان به دورکاری، ضد عفونی کردن وسایل حمل و نقل عمومی و زیرساخت ها، و همچنین انجام آزمایش های گسترده از مردم، توانستند با موفقیت، این همه گیری را مهار کنند. همچنین اقدام سریع و قاطع چین در قرنطینه شهرها و ایجاد فاصله اجتماعی در شهرهایی که کانون شیوع بودند، بسیار موثر بوده است.
بر اساس پیش بینی ها، بین 160 میلیون تا 214 میلیون نفر در آمریکا ممکن است در دوره همه گیری (اپیدمی) به این ویروس مبتلا شوند. این فرآیند می تواند به مدت چند ماه یا حتی یک سال به طول بیانجامد، و موارد ابتلا در برهه های زمانی کوتاه مدت تر ممکن است متمرکز شود، و در زمان های مختلف در جوامع مختلف بروز پیدا کند.
همچنین محاسبات صورت گرفته بر اساس سناریوهای مرکز کنترل بیماری های آمریکا حاکی از آن است که دو میلیون و 400 هزار نفر تا 21 میلیون نفر در آمریکا ممکن است به بستری شدن در بیمارستان ها و مراکز درمانی این کشور نیازمند باشند، که این موضوع به صورت بالقوه، باعث در هم شکسته شدن نظام بهداشت و درمان این کشور می شود. آمریکا تنها 925 هزار تختخواب بیمارستانی مجهز دارد. کمتر از یک دهم از این تعداد، افرادی خواهند بود که به شدت بیمار هستند.
خالی شدن قفسه های فروشگاه والمارت در ایالت جورجیا
ساکنان یکی از شهرهای ایالت جورجیای آمریکا از ترس قحطی ناشی از شیوع کرونا به فروشگاه والمارت این شهر هجوم بردند و تقریبا کلیه اجناس این فروشگاه را خریدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ تصاویری که شبکه تلویزیونی رویترز از فروشگاه وال مارت در شهر استون ماونتن (Stone Mountain) در ایالت جورجیا پخش کرد قفسههای خالی این فروشگاه را نشان میدهد.
یکی از مشتریان فروشگاه وال مارت به نام نینا رُز این تصاویر را با دوربین تلفن همراه خود تهیه و در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود.
تصاویری از هجوم مردم به فروشگاه ها پس از اعلام وضع فوق العاده
در فضای مجازی ویدئویی منتشر شده است که از خالی شدن قفسههای سبزیجات و میوه جات فروشگاهی در آمریکا پس از اعلام وضعیت فوق العاده در این کشور حکایت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حساب کاربری @maanaljizzani در توئیتی با انتشار این ویدئو نوشت: به نظر میرسد در آمریکا به ویژه پس از اعلام وضعیت فوق العاده در این کشور از زبان ترامپ، سبزیجات و مواد مصرفی اساسی در بیشتر فروشگاهها تمام شده است.
این ویدئو مربوط به یکی از فروشگاههای معروف در یکی از مناطق ایالت ویرجینیا نزدیک واشنگتن است.
ویروس کرونا زندگی عادی مردم آمریکا را تعطیل کرد
یک روزنامه آمریکایی نوشت همزمان با شیوع ویروس کرونا، تعطیلی مدارس، لغو سفرها، دورکاری کارمندان و تعطیلی نهادهای دولتی، بخش اعظم زندگی در آمریکا و سراسر جهان در روزهای اخیر تقریبا متوقف شده است.
روزنامه واشنگتن پست در مقالهای به قلم کیتی ززیما، جوئل آچنباخ، تیم کریک و لنا سان نوشت: مقامات رسمی اکنون معتقدند شیوع این ویروس در ماههای پیش رو میتواند به شکلی اساسی جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.
تعطیلی فراگیر و بی سابقه فعالیتها در آمریکا به سرعت در جریان است و آغاز هفته و پایان آن تقریبا به گونهای صورت میگیرد که کمتر کسی میتواند آن را بفهمد.
براساس گزارشهای دریافتی از ایالتهای امریکا، هم اکنون بیش از ۲۱۰۰ مورد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در سراسر آمریکا تایید و ۴۸ مرگ ناشی از ابتلا به کرونا گزارش شده است.
سه نفر از ساکنان مسن این مرکز روز گذشته جان باختند. مقامات پزشکی و سلامت در کانزاس اعلام کردند مردی مسن که این هفته بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخت ساکن مراکز مراقبتی در شهر کانزاس بود.
تعطیلی در آمریکا درحالی صورت گرفته است که راهبردهای مختلف برای جلوگیری از عبور این ویروس از مرز یا قرنطینه کردن آن در مکانی که ابتدا شناسایی شده، موفق نبوده است. این شرایط یک پذیرش ملی را بوجود آورده مبنی بر اینکه این ویروس زندگی عادی را ربوده و جای آن ترس و بلاتکلیفی را ایجاد کرده است.
فرمانداران چند ایالت از جمله کالیفرنیا، اوهایو و نیویورک همچون مقامات در واشنگتن، برگزاری اجتماعات گسترده را ممنوع کرده اند. مقامات رسمی در منطقه سانتا کلارا در کالیفرنیا نیز روز جمعه مقررات محدود کننده بیشتری اعلام کرده، گردهمایی بیش از ۱۰۰ نفر را ممنوع کرده و اعلام کردند در هر زمانی که ۳۵ نفر یک جا جمع باشند، باید حداقل شش فوت از هم فاصله داشته باشند. خانه نشینی در آمریکا به شکلی نابرابر اجرا شده است. اماکن اداری در شهرهای اصلی از جمله واشنگتن، سان فرانسیسکو و لس آنجلس تعطیل شده و کارمندان دورکار شده اند. اما بسیاری از کارکنان از جمله مشاغل خدماتی کم درآمد باید همچنان برای دریافت حقوق در محل کارشان حاضر باشند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در نیویورک تنها در یک روز ۹۶ نفر افزایش یافته است. این ایالت اکنون ۴۲۱ مورد مثبت مبتلا به کرونا دارد که ۱۵۴ نفر از آنها در نیویورک سیتی هستند.
کومو اعلام کرد انتظار میرود هزاران مورد در هفتههای آتی تایید شود.
وی ابراز نگرانی کرد ظرفیت بیمارستانی این ایالت پر میشود و جراحیهای غیرفوری نیز به تعویق خواهد افتاد.
کومود تاکید کرد:"این ویروس قبل از اینکه شما بدانید اینجا بوده و قبل از این که متوجه شوید، به شکلی گسترده شیوع یافته است و بیش از تصور شما شیوع مییابد. هیچ کس از این فرایند مصون نیست. "
ادعاهای کذب ترامپ در ارتباط با ویروس کرونا
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به ادعاهای دروغین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره واکنش به ویروس کرونا پرداخت و نوشت: رئیس جمهور آمریکا به صورتی اشتباه از ممنوعیت سفر خبر داد و به صورتی نادرست رئیس جمهور پیشین آمریکا را عامل کمبود کیتهای آزمایش دانست و باز هم به صورتی غلط گوگل را عامل کاهش شیوع ویروس کرونا توصیف کرد.
در این گزارش به قلم لیندا کیو آمده است: ترامپ با اعلام وضعیت اضطراری ملی در ارتباط با شیوع ویروس کرونا تلاش کرد انتقادات از شیوه واکنش دولتش به این ویروس را رد کند.
ترامپ به صورتی نادرست دولت اوباما را عامل کمبود کیتهای آزمایش در آمریکا دانست و به اشتباه اعلام کرد او در زمان شیوع آنفلوآنزای خوکی در سال ۲۰۰۹ "شرایط دادن آزمایش را برای مردم فراهم نکرد. "
ترامپ گفت: "من به هیچ وجه مسئولیت این کار را به عهده نمیگیرم، زیرا ما با شرایطی مواجه بودیم که طی آن شاهد قوانین، مقررات و مسائل خاصی بودیم. "
نیویورک تایمز افزود: این سخنان اشتباه است. سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۴ "دستورالعملی" را ارائه کرد که طی آن برای افزایش اختیارات خود به منظور انجام آزمایشات در آزمایشگاهها تلاش کرد. اما این اشتباه است که ما آن تلاش را عامل ایجاد اختلال در روند انتقال کیتهای تست ویروس کرونا بدانیم.
بیمارستان های آمریکا احتمالا در دوران شیوع فراگیر کرونا با مشکلاتی مواجه میشوند
سی ان ان گزارش داد: در حالی که کارشناسان میگویند ممکن است ۸/۴ میلیون بیمار در آمریکا به علت ویروس کرونا در بیمارستانها بستری شوند، اما آمریکا حتی یک میلیون تخت در بیمارستانهای خود ندارد.
پایگاه اینترنتی شبکه خبری سی ان ان در تحلیلی به قلم جن کریستنسن، الیزابت کوهن و جان بونیفیلد نوشت: در حالی که ویروس کرونا در سراسر آمریکا گسترش مییابد، برخی از کارشناسان پزشکی هشدار میدهند در صورت افزایش زیاد تعداد موارد آلودگی به این ویروس، بیمارستانها آمادگی مدیریت بیماران را ندارند.
دکتر آشیش جا، رئیس موسسه سلامت جهانی هاروارد، گفت: اگر تعداد موارد ابتلا بسیار زیاد باشد هیچ بیمارستانی در آمریکا نمیتواند آن را مدیریت کند. "
مشخص نیست که چه تعداد ممکن است نیاز به بستری شدن داشته باشند، اما پزشکان در تلاشند سیستم بهداشت و درمان را برای آن چه ممکن است هجوم بزرگی از بیماران باشد آماده کنند.
در آمار تخمین زده شدهای که دکتر جیمز لاولر، از مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا، در پنجم مارس (۱۵ اسفند) برای انجمن بیمارستانهای آمریکا ارائه کرده بود و نسخهای از آن نیز به دست سی ان ان رسیده است، پیش بینی میشود که ظرف دو ماه آینده، ۸/۴ میلیون بیمار به علت آلودگی به ویروس کرونا در بیمارستانها و ۱۹ میلیون نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) بستری شوند.
دکر لاولر گفت: "این فقط یک تخمین است. با این حال بر اساس بهترین مدل اپیدمولوژی و نظر کارشناسان بیماریهای همه گیر و بیماریهای تنفسی ویروسی تهیه شده است. "
وی افزود: "این برآورد هیچ کمکی به کاهش شیوع این بیماری نمیکند، بنابراین با رعایت توصیههای بهداشت عمومی مانند دوری از اجتماع، شرکت نکردن در اجتماعات بزرگ و رعایت بهداشت دستها این تعداد ممکن است تا حدودی تغییر کند. "
دکتر آنتونی فوسی، رئیس موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی روز چهارشنبه در جلسه استماع در کمیته اصلاحات و نظارت مجلس نمایندگان آمریکا گفت ویروس کرونا بسیار مرگبارتر از آنفلوآنزا است.
کانادا
نگرانی مردم کانادا از واکنش ناکارآمد دولت آمریکا در برابر کرونا
یک روزنامه آمریکایی نوشت: هرچند نخست وزیر کانادا در پی ابتلای همسرش به کرونا، در قرنطینه قرار گرفته، عملکرد دولت کاناد در مقابله با کرونا خوب ارزیابی شده، اما واکنش ناکارآمد دولت آمریکا در برابر کرونا مردم کانادا را نگران کرده است.
واشنگتن پست در گزارشی به قلم دیوید موسکراپ در پایگاه اینترنتی خود نوشت: جاستین ترودو نخست وزیر کانادا روز جمعه در کنفرانسی خبری در برابر منزل مسکونی خود تدابیر و توصیههای جدیدی برای مقابله با ویروس کرونا در این کشور اعلام کرد. این واقعیت که نخست وزیر کانادا از منزل خود مسائل مرتبط با مقابله با ویروس کرونا را پیگیری میکند هیچ نگرانی برای شهروندان کانادایی ایجاد نکرده است.
نخست وزیر کانادا در این کنفرانس خبری گفت: مردم کانادا باید از سفرهای غیرضروری خودداری کنند و بزودی دولت طرح مشوقها و کمکهای مالی را برای شهروندان این کشور ارائه خواهد کرد.
پارلمان کانادا جلسات خود را به تعویق انداخته است.
جهان با بزرگترین بحران در فضای شبکههای اجتماعی در پی شیوع ویروس کرونا مواجه است. در دوره کنونی اطلاعات به سرعت و به شکلی بسیار گسترده منتشر میشود و همزمان اطلاعات نادرست هم به سرعت و در شکلی بسیار گسترده منتشر میشود.
انتشار سریع و گسترده پیامها در شبکههای اجتماعی به تشدید نگرانیها منجر میشود. دولتها امروز بیش از هر زمان دیگری به هم وابسته اند.
پرو
توصیه کلیسای پرو مبنی بر حضور نیافتن در مراسمها برای
طبق اعلام منابع خبرهای دینی، برای نخستین بار در پرو، کلیسای کاتولیک به مردم توصیه کرد جز در موارد خاص، از شرکت در مراسم مذهبی روز یکشنبه به علت خطر شیوع ویروس کرونا خودداری کنند.
مجمع اسقفهای کاتولیک پرویی توصیه کرد افراد دارای علائم بیماری و نیز افراد مسن که از حساسترین افراد در خطر ابتلا به بیماری هستند، در مراسمها شرکت نکنند. روز گذشته ۱۰ مورد به تعداد مبتلا شدگان به کرونا در پرو اضافه شد که به این ترتیب، تعداد کل موارد ثبت شده در این کشور به ۳۸ نفر رسید که آغاز آن، یک هفته پیش بود.
به گزارش پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، این مجمع همچنین از اسقفها خواست در زمانی که "نگرانی زیاد و اضطراب در پی ناتوانی انسان و محدودیتهای علم پزشکی در خصوص کووید-۱۹ فراگیر شده است و احتمال شیوع آن باعث ایجاد محدودیت در آزادی رفت و آمدها میشود"، تصمیمات دولتی را اجرا کنند.
مجمع اسقفهای کاتولیک پرویی علاوه بر این به اسقفها پیشنهاد کرد تصمیماتی در راستای اقدامات رسمی (دولت) اتخاذ کنند که از جمله آنها میتوان به تعلیق مراسمها در کلیساهای کوچک و دیگر رویدادهایی اشاره کرد که تعداد زیادی از مردم را دور هم جمع میکنند.
این مجمع همچنین پیشنهاد داده است که مراسم مذهبی روز یکشنبه از طریق رادیو، تلویزیون و اینترنت پخش شود.
در همین حال ریکاردو رودریگز، جانشین اسقف پایتخت پرو، توصیه کرده است مراسمهای ازدواج مذهبی تا زمان سپری شدن شرایط اضطراری کنونی بهداشت، به تعویق افتند یا با حضور تعداد اندکی از افراد برگزار شوند.
آفریقا
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت بهداشت رواندا، رواندا نخستین مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور را تایید کرد.
نامیبیا
ثبت نخستین موارد ابتلا
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ویندهوک، دولت نامیبیا از ثبت نخستین موارد ابتلا به ویروس «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد.
وزارت بهداشت نامیبیا در بیانیهای اعلام کرد دو گردشگر که یک زوج اسپانیایی هستند و روز چهارشنبه وارد این کشور شده اند، به ویروس کووید-۱۹ مبتلا هستند.
نامیبیا پروازها به چند کشور را به حالت تعلیق در آورد
به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور نامیبیا گفت: کشورش در پی شناسایی نخستین مورد از آلودگی به ویروس کرونا پروازها از مبداء و به مقصد قطر، اتیوپی و آلمان را به مدت ۳۰ روز به حالت تعلیق در میآورد.