با اجرای طرح بسیج ملی مقابله با کرونا
کاهش موج ورود نسبت به خروج در بیمارستانها
وزیر بهداشت:با اجرای طرح بسیج ملی مقابله با کرونا، موج ورود نسبت به خروج در بیمارستانها کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر سعید نمکی در جمع خبرنگاران افزود: این طرح ابتدا در ۴ استان کشور کشور اجرا شد و نتایج بسیار مطلوبی گرفتیم و مقرر شد که بعد از چندین روز در صورت نتیجه بخش بودن طرح، آن را در کل کشور اجرا کنیم.
وی افزود: در گیلان و قم و سایر استانهایی که اجرای طرح بسیج ملی مقابله با کرونا آغاز شده، موج ورود نسبت به خروج در بیمارستان ها، منفی شده و کاهش یافته است و در این استانها به نقطهای رسیده ایم که دیگر شاهد امواج طوفانی مراجعه بیماران نیستیم و همکاران ما در دو سه روز اخیر به نقطه آرامش نسبی رسیده اند.
وی گفت: در دو روز گذشته حدود ۳ و نیم میلیون نفر از نظر ابتلا به ویروس کرونا در این استان ها، ارزیابی شده اند که از بین این افراد، ۱۲۰۰ نفر را شناسایی کردیم که باید تحت مراقبت قرار گیرند و در بین آنها، فقط ۲۷۰ نفر بستری شدند و حدود ۲۷۰۰ نفر از افرادی که با بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ارتباط بودند، شناسایی شدند و تحت مراقبت قرار گرفتند.
وزیر بهداشت یادآور شد: امروز با استانداران نشست ویدیو کنفرانسی داشتیم، چون تمام تلاش ما این است که نشستهای فیزیکی را محدود و سعی کنیم که از راه دور و از طریق ویدیوکنفرانس با همکاران خودمان و استانداران در ارتباط باشیم؛ در این نشست ابعاد طرح بسیج ملی مقابله با کرونا برای آنها تشریح شد و هر روز معاون بهداشت وزارت بهداشت به عنوان مدیر اجرایی این طرح، اخبار آن و همچنین پیشرفت کار در استانها را به اطلاع مردم میرساند.
دکتر نمکی بیان داشت: تقاضا دارم که صدا و سیما به ویژه در مراکز استانها کاملا با طرح بسیج ملی مقابله با کرونا همراهی کنند و در ارائه اخبار، ترویج و ترغیب مردم به مشارکت در سامانه salamat.gov.ir، بیماریابی و آموزشهای مورد نیاز مردم کمک کنند.
وی افزود: طرح بسیج ملی مقابله با کرونا با همکاری وزارت بهداشت، سازمان بسیج، سازمانهای مردم نهاد، نظام پرستاری و نظام پزشکی و سایر ارگانها در کشور آغاز شد و هدف ما این است که با استفاده از بستر پرونده الکترونیک سلامت، ارتباط تنگاتنگی را با خانوادهها برای بیماریابی داشته باشیم.
وزیر بهداشت اضافه کرد: وقتی با ۱۲ نفر از کارشناسان ارشد اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران، طرح بسیج ملی مقابله با کرونا را مطرح کردیم، به شدت مورد استقبال آنها قرار گرفت و اعلام کردند که اگر این طرح در ایران اجرا شود به عنوان الگویی بسیار موفق میتواند در سایر کشورها نیز ارائه شود و آنها نیز مانند ما معتقد بودند که اگر بتوانیم بیماران را در مراحل ابتدایی تشخیص دهیم، از چرخش آنها در جامعه پیشگیری کنیم و افرادی که در روزهای گذشته با آنها در تماس بوده اند را شناسایی و ایزوله کرده و آموزشهای لازم را به این افراد ارائه دهیم، زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کرده ایم.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا به دنبال این هستیم که سرعت تشخیص را برای افراد دارای علائم بیماری، افزایش دهیم و خوشبختانه تعداد آزمایشگاههای کشور از ۳ به ۵۰ آزمایشگاه در این هفته رسیده و در هفته آینده، تعداد آزمایشگاهها در کشور به ۷۰ میرسد و بخش خصوصی مورد وثوق نیز به عنوان آزمایشگاههای مرجع، به ما کمک خواهند کرد تا سرعت تشخیص بیماری افزایش پیدا کند و افراد مبتلا را در نخستین مراحل، ایزوله کرده و از آلودگی سایر افراد، جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: بر خلاف روزهای اول که هجمه سنگین مردم به دلیل ترس از کرونا، باعث شد افراد آلوده و مشکوک را در بیمارستانها در کنار همدیگر بستری کنیم، اما در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا، کاملا افراد مشکوک و آلوده از همدیگر جدا میشوند و با مسیر خاصی که تعریف شده، این افراد هیچ ارتباطی با همدیگر نخواهند داشت؛ بار تراکم بیمارستانها با اجرای این طرح، به شدت کاهش مییابد و با شناسایی موارد آلوده قبل از ورود به بیمارستان، موج گرفتاریهای آینده را پیش بینی میکنیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: این طرح با مدیریت استانداران و با همکاری روسای دانشگاهها و همچنین فرماندهان بسیج و سازمانهای مردم نهاد در استانها اجرا میشود.