به گزراش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، نماینده مجلس در ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه نشست مشترک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با معاونان وزارت صمت، سخت گیریهای وزارت بهداشت در بحث واردات را یکی از مشکلات در واردات اقلام بهداشتی بیان کرد و گفت: باید سازمان غذا و دارو، از بخشی از آیین نامهها و دستورالعملهای خود در این وضعیت بحرانی چشم پوشی کند.
دکتر بهروز بنیادی افزود: در هر حوزه باید با متخصصان امر مشورت و کار به این افراد واگذار شود.
وی گفت: در ابتدای شیوع بیماری کرونا، وزارت بهداشت تصمیم گرفت خود همه بار را به دوش بکشد و همه مسائل اعم از تولید و توزیع اقلام بهداشتی را این وزارتخانه انجام دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به صدور دستورالعملهایی از سوی وزارت بهداشت در این خصوص افزود: در ادامه راه وزارت بهداشت به تنهایی نمیتوانست کار را انجام دهد چرا که بازوی قویای مثل وزارت صمت را به نوعی کنار گذاشته بود.
دکتر بنیادی افزود: وزارت بهداشت از متخصصینی که سالها بازار کشور را رصد کردند و در توزیع تخصص کاملی دارند و همچنین زنجیرههای متفاوت و بازار را میشناسند، بهره نمیبرد.
وی با قدردانی از کارکنان وزارت صمت و وزارت بهداشت برای مقابله با ویروس کرونا گفت: امروز این دو وزارتخانه در کنار هم قرار گرفته اند و کمیته تامین و توزیع در کشور با حضور ۱۲ نفر از دستگاههای مختلف اعم از سازمان غذا و دارو، سازمان تجهیزات پزشکی، وزارت صمت، وزارت اطلاعات و سازمان حفاظت اطلاعات سپاه و نیز سازمان بارزسی کل کشور، تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه امروز این کمیته هدایت را به خوبی به دست گرفته است افزود: هر چند تشکیل این کمیته با تاخیر بوده، اما بزودی شاهدآثار آن در کشور خواهیم بود و این دغدغه که مردم در خصوص کمبود اقلام بهداشتی دارند، شاهد رفع آن باشیم.
دکتر بنیادی در خصوص پیگیریهای مجلس در مورد مشکلات پیشروی توزیع اقلام بهداشتی و در دسترس قرار گرفتن آنها گفت: حلقههای واسطی که تا کنون مورد غفلت واقع شده از جمله بحث توزیع عادلانه، حمایت از تولید کنندگان و خرید تضمینی کالاهای تولیدی باید توجه شود.
وی با اشاره به نزدیک شدن به تعطیلات نوروز افزود: بسیاری از کارگران کارخانههای تولیدی شاید نیاز داشته باشند از آنان حمایتهای خاصی صورت گیرد و تولیدکننده باید از تضمین خرید کالای تولیدی خود حداقل تا اردیبهشت اطمینان داشته باشد.
دکتر بنیادی بحث تامین منابع مالی برای ستاد ملی مقابله با کرونا را ضروری خواند و گفت: این موضوع اولویت نخست کشور است و امیدوارم رئیس جمهور این مسئله را مدنظر قرار دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: اعدادی که روزانه اعلام میشود اعدادی نیست که بتواند در این وضعیت اضطرار کشور را اداره کند.
وی گفت: اگر بتوانیم به تولیدکنندگان این اطمینان را بدهیم که تولیدات آنان با تضمین خریداری میشود، مشکل بزرگی را حل کرده ایم.
وی گفت: خوشبختانه در وزارت صمت اقدامات خوبی انجام شده و شخص وزیر با وجود اینکه دوران نقاهت را میگذارند، اما دستورات عملیاتی را به معاونان خود میدهد.
دکتر بنیادی درباره خروجی این نشست و پیگیریها برای اینکه اقلام بهداشتی بیشتر در دسترس مردم قرار گیرد گفت: قطعاً گزارشی از این نشست و مسائل مطرح شده تهیه خواهد شد و در آن حلقههای مفقوده مشخص میشود و این گزارش نظارتی به دستگاه ذیربط ارسال خواهد شد.
وی افزود: امیدواریم با انجام وظیفه هر دستگاهی که در این زمینه مسئولیت دارد هر چه سریعتر مشکلات حل شود.
دکتر بنیادی گفت: اینکه چطور و چه زمانی این اتفاق بیافتد به بخش اجرایی این زنجیرهای برمی گردد که بخشی از آن به عهده وزارت صمت و بخشی به عهده وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینکه اکنون دو وزارتخانه صمت و بهداشت در کنار هم قرار گرفته اند افزود: اتفاق بسیار خوبی در راه است و این نوید را به مردم با اطمینان خاطر میدهیم که همه توان تولید در زمینه تولید ماسک، گان، وسایل حفاظت شخصی و مواد ضد عفونی کننده بکار گیری شده است.
دکتر بنیادی گفت: اینکه این ظرفیت بتواند پاسخگوی نیاز باشد شاید نتوان آن را به طور صد درصد گفت.
وی افزود: باید به شرکتهایی که در تولید این اقلام توانمند هستند و نیز ایرانیان خارج از کشور میتوانند در این زمینه ورود پیدا کنند و تجهیزات مورد نیاز را وارد کشور کنند، این امور تسهیل شود تا این مرحله سخت را سپری کنیم.
همانگونه که وزارت صمت این کار را انجام داده است.