به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط، «ناصیف حِتّی» بر ادامه پایبندی لبنان به سیاست خودداری از مداخله در امور دیگر کشورها و حساسیت مواضع لبنان تأکید کرد.
وی گفت: به سبب اوضاع جغرافیای سیاسی لبنان، گویی ما روی طناب راه میرویم.
این مقام لبنانی بر حرکت به سمت تقویت روابط مشترک بین کشورهای عربی، گسترش و توسعه آن بر اساس احترام به حاکمیت همه این کشورها و حاکمیت لبنان تاکید کرد.
«ناصیف حِتّی» با اشاره به اینکه لبنان دست خود را به سوی همه دراز میکند و به این اقدام ادامه خواهد داد، افزود: لبنان میخواهد اولا با کشورهای برادر و سپس با همه قدرتهای مؤثر در سطح بین المللی که با لبنان ارتباط دارند، بهترین روابط را داشته باشد. وی افزود ما میخواهیم این روابط مبتنی بر احترام به حاکمیت همه کشورها و منافع مشترک باشد.
وزیر خارجه لبنان گفت: اختلاف نظر بین کشورها در برخی مسائل کاملا طبیعی است و در نتیجه، برای کاهش این اختلافات با برخی کشورها تلاش خواهیم کرد، با این هدف که اختلافات را مهار و برای حل و فصل آنها تلاش کنیم، زیرا اجازه نخواهیم داد که اختلافات بر روابطی تأثیر بگذارد که مبتنی بر میراث بزرگ دوستی و منافع مشترک است.
وزیر خارجه لبنان تاکید کرد، وی به تنوع سیاسی لبنان که به منزله امتیازی برای این کشور محسوب میشود، احترام میگذارد؛ اما ابراز امیدواری کرد که همه طرفهای سیاسی به رغم اختلاف نظر، در اظهارات خود به هیچ کشور دوست یا برادر لبنان حمله نکنند.
وی همچنین گفت: در صورتی که این اتفاق بیفتد، باید تأکید کنم که چنین موضع گیری، موضع لبنان نیست؛ بلکه موضع یک طرف خاص است، زیرا موضع گیری لبنان مبتنی بر تقویت روابط با کشورهای عربی و توسعه آن بر اساس احترام متقابل به حاکمیت همه کشورهاست.
وی در همین چارچوب گفت: امروز اولویت، حرکت به سمت کشورهای عربی و حمایت از روابط با هر کشور عربی برادر و تقویت آن است. «ناصیف حِتّی» شایعاتی مبنی بر مخالفت کشوهای عربی با میزبانی مسئولان لبنانی، افزود هیچ کشوری اعلام نکرده است که مخالف میزبانی از مسئولان لبنانی است بلکه ما خواستار انجام این سفرها هستیم.
وی افزود دولت لبنان مسئولیت وضع برنامه اقتصادی کاملی را برعهده دارد که مبتنی بر اصلاح ساختاری به منظور برون رفت از بحران کنونی است. فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده ایم و خواهان حمایت برادران و دوستان هستیم، زیرا ثبات لبنان مسئولیت نخست هر لبنانی و به منزله موضوعی حیاتی و راهبردی برای عرصههای عربی و بین المللی است.
وی درباره اقدام لبنان در محکومیت حملات آمریکا به عراق و محکومیت حمله به تأسیسات آرامکو، گفت لبنان همه اقداماتی را که به منزله خروج از قوانین و اصول روابط بین کشورهاست، محکوم میکند و در این زمینه بین اقدامات کشورها یا طرفهای مختلف تفاوتی قائل نمیشود. وزیر خارجه لبنان در خصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب از طریق طرح این موضوع در نشست آینده سران عرب در الجزایر، ابراز امیدواری کرد کشورهای عربی درباره این موضوع به اتفاق نظر برسند. وی همچنین گفت به رغم وجود برخی اختلافات، نباید سیاست فرار به جلو اتفاق بیفتد و خواستار بررسی همه نظرها شد.وی تاکید کرد بدون تردید، لبنان از همه اقداماتی که به توافق کشورهای عربی بینجامد، حمایت میکند.
«ناصیف حِتّی» با تاکید بر اینکه لبنان روابط دیپلماتیک عادی با سوریه دارد، افزود ما مانند کسی هستیم که روی طناب راه میرود. دوست داریم که از یک سو، از مواضع کشورهای عربی و از سوی دیگر از برقراری روابط حمایت کنیم. وی درباره احتمال سفر خود به سوریه، گفت فعلا برنامهای برای سفر به سوریه ندارم. وزیر خارجه لبنان درباره این ادعا که دولت لبنان دولت حزب الله یا هر حزب دیگری است، گفت دولت لبنان به منزله دولت همه لبنانی هاست، زیرا چالش اقتصادی به همگان با هر نوع وابستگی سیاسی آسیب وارد میکند. وی در ادامه گفت این دولت به دنبال اتخاذ سیاست فعال در عرصه عربی و بین المللی به دور از هر نوع تنش در لبنان و در چارچوب تعهدات بین المللی است بی آن که با هیچ کشوری برخورد داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به طرح "معامله قرن", بار دیگر بر مخالفت لبنان با هر نوع وطن گزینی (اسکان آوارگان) در لبنان، گفت ما به طرح صلح عربی که در نشست سران عرب در بیروت صادر شد، پایبند هستیم. این طرح منعکس کننده دیدگاه فراگیر برای تحقق صلح عادلانه و دائمی در منطقه است. وی گفت معامله قرن همه قطعنامههای شورای امنیت را نادیده گرفته است. این اقدام فقط برای طرفی مفید است که به دنبال هرج و مرج است.
وزیر خارجه لبنان تاکید کرد، مسائل مربوط به هویت ملی با منطق "تاجر املاک" حل نمیشود و این منطق بسیار خطرناکی است. وی افزود: معامله قرن سبب تشدید بحران اوضاع میشود تا جایی که به تنش منجر خواهد شد. از این رو هر نوع تأخیر در حل و فصل مبتنی بر قطعنامههای بین المللی در این زمینه، فقط برای کسانی مفید خواهد بود، که به دنبال ایجاد افراط گرایی یا هرج و مرج در منطقه هستند.