مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی سازمان حمایت: با هماهنگیهایی که با اتحادیه پوشاک و سازمان فنی و حرفهای شده ماسک پارچهای تولید و در اختیار داروخانهها قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل مهدی پور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر ضمن اعلام این خبر افزود: تولید ماسک، مواد ضد عفونی و دستکش بعد از شیوع بیماری به حداکثر توان تولیدی افزایش پیدا کرده و تلاش میکنیم نیاز کشور را تامین کنیم . او افزود بعد از ورود و شیوع بیماری، واحدهای نیمه تعطیل را فعال کردیم و شیفتهای کاری را افزایش دادیم و الان ۲۱ واحد تولید کننده ماسکهای پزشکی داریم و یک واحد خصوصی هم ماسک ان ۹۷ تولید میکند و روزانه ۳۰ تا ۴۰ هزار ماسک ان ۹۷ و حدود ۷۷۰ هزار ماسک سه لایه تولید میشود، منتهی تقاضا هفتهای ماسک، ۴۰ میلیون است.
مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی سازمان حمایت با بیان این که بازرسان وزارت صمت در تمام واحدهای تولیدی شبانه روز مستقر شده اند و بر توزیع و حواله کرد اقلام بهداشتی به مقصد وزارت بهداشت نظارت میکنند گفت: تمام آنچه از ماسک و مواد ضد عفونی و دستکش و لباس حفاظتی تولید میشود برای استفاده و توزیع در بیمارستانها و درمانگاه هاست.
مهدی پور گفت: اگر حوالهها تجمیع شود و به صورت متمرکز صادر شود مشکلاتی که هست بر طرف خواهد شد.
حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت هم با بیان این که استفاده از ماسک برای عموم لازم نیست و تولید داخلی کفاف نیاز کشور را نمیکند گفت: ماسک را فقط بیماران یا پرستاران بیماران و پزشکان و کادرهای درمانی در مراکز درمانی باید استفاده کنند وگرنه در فضای باز با رعایت حداقل فاصله نیازی به استفاده از ماسک نیست.
عرفانی از این که همه ماسک و اقلام بهداشتی تولید شده یا وارد شده و یا کشف شده در اختیار وزارت بهداشت قرار نمیگیرد گله کرد و گفت: به نظرم باید نظارتها دقیقتر و بیشتر صورت بگیرد یک انحرافی اینجا هست و باید با اصلاح چرخه توزیع فرصت و امکان سوء استفاده را از سودجویان گرفت.
او گفت: همه بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی مکلف به پذیرش بیماران کرونایی شده اند.
محمد طالب پور رئیس بیمارستان سینا هم گفت: ما قسمتی مجزا به اسم کووید راه اندازی کرده ایم و ۸۰ تخت بستری هم اختصاص داده ایم و تاکنون بالغ بر ۳ هزار بیمار را ویزیت کرده ایم.
او با اشاره به این که تاکنون ۱۵۰ بیمار را بعد از بهبود ترخیص کرده ایم و البته فوتی هم داشتیم گفت: طرحی داده ایم برای راه اندازی آی سی یو ویژه با ظرفیت ۱۵۰ تخت در بیمارستان ابن سینا که اگر تجهیزاتش را فراهم کنند در دو سه هفتهای که بیماری افزایش مییابد پاسخگو خواهد بود.
مهرداد جمالی ارونقی معاون گمرک ایران هم با بیان این که صادرات انواع ماسک پزشکی و بهداشتی و مواد ضد عفونی و آب ژاول و ... ممنوع شده گفت: الان اقلام ماسک و ضد عفونی کننده و دستکش و ... در گمرکان داریم که همه صادراتی بودند که باید برگردند.
او با ارائه آماری از میزان ماسک و مواد ضد عفونی و دستکش در گمرکات کشور گفت: همه ماسکها و اقلام بهداشتی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت قرار میگیرد.
یاسر رایگانی سخنگوی تعزیرات هم با اشاره به این که ۱۰۰ درصد ظرفیت گشتهای تعزیرات برای کشف انبارهای مواد بهداشتی و ماسک فعالیت میکند گفت: با فعالیت ۱۵۰۰ گروه با همکاری وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی و وزارت صمت تا کنون ۷ هزارو ۸۰۰ بازرسی انجام داده ایم که منجر به تشکیل ۲ هزار و ۱۳۲ پرونده شده است که نشان میدهد در این حوزه عدهای در پی سودجویی هستند.
رایگانی با اشاره به کشف حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار ماسک گفت: بخشی از این اقلام در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته و بقیه به هیئت امنای ارزی (وزارت بهداشت) تحویل شده و کار تحویل اقلام کشف شده در کمترین زمان و بدون فوت وقت انجام میگیرد.
دکتر تقی ریاحی رئیس بیمارستان رسول اکرم هم گفت: تنها کسانی که علائم بیماری مثل تب و تنگی نفس دارند لازم است به بیمارستان مراجعه کنند و هیچ درمان اختصاصی برای کرونا وجود ندارد و نباید صرف داشتن علائم سرماخوردگی به مراکز درمانی مراجعه کرد.