مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: جمعیت جدیدی از دلفین گوژپشت اقیانوس هند در استان بوشهر شناسایی شد.
وی افزود: در گشت دریایی ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ طبق نقشه و برنامه ریزی، بندر رستمی به صورت کامل مورد بررسی قرار میگیرد و پس از انجام ارزیابیها مشخص میشود که گونهی مشاهده شده دلفین گوژپشت اقانوس هند بوده است.
مدیر طرح حفاظت از دلفین گوژپشت نیز با اشاره به اینکه در این پایش بیش از ۱۵ فرد دلفین مشاهده شده است افزود: اعضای تیم تحقیقاتی گروههای مشاهده شده را که شامل مادر و فرزند، نابالغ و بالغین در کنار یکدیگر بودند ضبط و ثبت کردند.
نازنین محسنیان افزود: پس از بررسی تصاویر گرفته شده از این افراد و مقایسه آن با دلفینهای منطقه نخیلو و مشاهده نشدن فرد مشترک اعلام شد که این جمعیت یک جمعیت جدید در سواحل استان بوشهر هستند، اما متاسفانه نسبت به جمعیت قبلی دارای آثار تهدید از عوامل انسانی بیشتری بر روی بدنشان بودند و برای رسیدن به قطعیت نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.
وی اضافه کرد: این خبر خوشایندی است که نشان از گسترش پراکندگی این گونه در استان بوشهر از آبهای خلیج فارس دارد.
دلفین گوژپشت اقیانوس هند از سال ۲۰۱۵ به عنوان گونه در معرض خطر انقراض در لیست قرمز اتحادیه بینالمللی حفاظت از محیط زیست قرار گرفته است و به واسطه حضورش در زیستگاه ساحلی با عمق کمتر از ۲۵ متر به شدت در معرض تهدید عوامل انسانی نظیر ادوات صیادی است.
همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مشاهده لاشه یک دلفین در ساحل بوشهر خبر داد.
فرهاد قلی نژاد افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر هنگام گشت و کنترل دریایی، لاشه یک دلفین را در ساحل ریشهر شهر بوشهر مشاهده کردند.
وی اضافه کرد: بررسیهای لازم بر روی بدن این دلفین ۲۷۳ سانتی متری به گل نشسته انجام شد که با توجه به وجود نداشتن زخم در بدن دلفین، به نظر میرسد مرگ این آبزی حدود یک هفته قبل در دریا در اثر گرفتار شدن در تور ماهیگیری و خفگی بوده و لاشه با جریانات دریایی به ساحل آمده است.