توصیه های یک کارشناس غذا و دارو
ایمنی غذا و کرونا در گرو رعایت نکات بهداشتی
یک کارشناس غذا و دارو برای در امان ماندن از ویروس کرونا و انتقال آن توسط مواد غذایی توصیه میکند حتی المقدور از خوردن خوراکی های خام و یا نیم پخت خود داری شود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ پس از شیوع کرونا ویروس موسوم به کووید ۱۹ و توصیههای ایمنی و پیشگیرانه برای در امان ماندن از ابتلاء به این ویروس سوالهایی در ذهن خواهد آمد که در صورت آلوده بودن مواد خوراکی به این نوع از ویرس باید چه تمیداتی داشت آیا در این شرایط باید از نوع رژیم غذایی خاصی پیروی کرد و یا اینکه چه خوراکی برای این روزها موثرتر است
لاله مظفری کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این باره میگوید: ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار است و در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد تا دوسال میتواند زنده بماند.
او با اشاره به اینکه ویروس کرونا ویروس، سارس و مرس براساس میزان دما، رطوبت و نور ماندگاری متفاوتی دارندگفت: به عنوان مثال در دمای یخچال (۴ درجه سانتی گراد) ویروس کرونا میتواند تا ۷۲ ساعت نیز زنده بماند.
مظفری در ادامه میافزاید: با توجه به اینکه ویروس در دمای پایین و فریز شده پایدار هستند بهداشت و ایمنی مواد غذایی میتواند از انتقال آن از طریق غذا پیشگیری کند.
این کارشناس امور غذایی میگوید: ویروس کرونا در دمای معمولی پخت (۷۰ درجه سانتی گراد) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خام و کامل پخته نشده اجتناب کرد.
وی در ادامه تاکید میکند: در صورتی که محصولات گوشتی خوب پخته باشد و با دستهای تمیز آماده شود ایمن است، اما بهتر است به هنگام استفاده و آماده سازی مواد خام حیوانی (شیرخام و گوشت یا سایر فرآوردههای حیوانی) برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری است دستهای خود را کاملاً بشویید.
وی ضمن اصرار بر تفکیک تخته و چاقو برای خردکردن گوشت خام و مواد غذایی پخته شده بر این امر تاکید دارد که در این روزها حتی المقدور از بازارهای حیوانات زنده بازدید به عمل نیاورید و از تماس مستقیم با حیوانات خودداری کنید.
مظفری همچنین ذبح، فروش، تهیه یا مصرف گوشت حیوانات وحشی یا حیوانات اهلی مریض و مرده با علل ناشناخته را خطر آفرین میداند و توصیه میکند تا جایی که ممکن است از اعمال این امور پرهیز کنید
وی همچنین توصیه میکند که در هنگام مراقبت و غذا دادن به بیمار و کودکان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دستهای خود و بیمار را ضدعفونی کنید؛ و از ظروف، قاشق و چنگال شخصی برای خوراک افزاد استفاده کنید
مظفری در ادامه به اینکه امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بستههای مواد غذایی وجود داردنیز اشاره میکند و میگوید توصیه ما این است که قبل از مصرف هر بسته غذایی که از بیرون تهیه شده است حتما شسته شود.
این کارشناس امور غذا و دارو بر اینکه این روزها از خرید مواد غذایی فلهای و یا باز باید جدا خود داری شود تاکید کرد و افزود: از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچهای خانگی و یا تهیه شده توسط فروشنده جداً خودداری شود و همچنین تا جایی که ممکن است از مصرف هرگونه فرآوردههای کنسروی یا فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و ... خودداری شود.
مظفری در پایان توصیه دارد که از مایعات بیشتر استفاده شود و ترجیحاً از آبهای معدنی که قبل از مصرف بطری آن شسته شده است، استفاده کنید.