فعالان حقوق بشر آلمان می گویند موارد نقض حقوق بشر علیه پناهجویان سوری که خود را به یونان رسانده اند، بسیار است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از بخش تصویری خبرگزاری رویترز، ماره لیبِروم از یک سازمان غیردولتی آلمانی در خصوص آوارگان سوری که خود را به مرزهای یونان و جزیره «لِسبوس» یونان رسانده اند، گفت: ظرف روزهای گذشته یعنی از شنبه، موارد نقض حقوق بشر بسیاری علیه آوارگان و پناهجویان فراری (سوری که خود را به مرزهای یونان رسانده اند) شاهدیم. این صحنه ها را البته سایر کنشگران و فعالان اجتماعی نیز شاهد بوده اند. به طور مثال گارد ساحلی یونان، آن چنان خود را به قایق های پناهجویان نزدیک می کند که شرایط بسیار خطرناکی را برای سرنشینان این قایقها به وجود می آورد؛ آنهم در حالی که بین آنها به اندازه یک متر طول فاصله نیست. بنابراین این گونه اقدامات در واقع، سرنشینان این قایقها را به طور کامل در معرض خطر قرار می دهد.
وی افزود: شرایط جزایر (شرق) دریای اژه (نظیر جزیره لسبوس)، واقعا مثل آن است که این پناهجویان را در آنجا محبوس کرده باشند. از این رو حال و هوای مردمی که به این جزایر منتقل شده اند، آنها را حسابی، عصبانی و کلافه کرده است. ما در آلمان برای حل این مشکل، راهکارهای عملیاتی بسیار خوبی می توانیم داشته باشیم. ما می توانیم مکانهایی را در اینجا به این مردم اختصاص دهیم. بنابراین این مایه سرخوردگی و ناامیدی است که محل نگهداری پناهجویان سوری (در یونان)، چنین وضعیتی دارد.
شهردار ایالت «نوردراین وستفالن» آلمان هم در این باره گفت: زمانی که آخرین تصاویر مربوط به پناهجویان (سوری) در مرزهای بین ترکیه و یونان را مشاهده می کنیم، طبعا ما یک بار دیگر این موضوع را برای خود مرور می کنیم که آیا برای یک چنین مواجهاتی آمادگی داریم یا خیر؟ آنچه در این ارتباط می توان گفت آن است که ما در یک جو و محیط مسالمت آمیز، توانایی پذیرش 300 و در شرایط بحرانی، 500 پناهجو را (در شهرمان) داریم. فرض ما بر این استوار است که در صورت لزوم بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم. از اینها گذشته ما می توانیم از تجربه سال 2015 میلادی، استفاده و خود را برای (پذیرش پناهجویان جدید) آماده کنیم. ما این بار هم، امکان تامین ملزومات و اقلام مورد نیاز (زندگی) را داریم و حتی می توانیم یک اسکان 500 نفره را مهیا کنیم. در عین حال مایلم نیستم یک بار دیگر (بحران پناهجویانِ به آلمان آمده) سال 2015 را تجربه کنم. او ادامه داد: اینکه در نهایت چه تعداد پناهجو به اینجا می آیند، این، چیزی است که هنوز نمی دانم. اما آنچه را که می دانم آن است که ما نمی توانیم به یونان، این جرات و شهامت را بدهیم که از مرزهایش حفاظت کند و همزمان، شاهد حضور فلاکت بار پناهجویان در جزیره «لسبوس» یونان باشیم.به همین خاطر به نظر من، اتحادیه اروپا باید در زمینه وارد شود. معتقدم این آوارگان در نهایت با کودکان 2 یا 3 ساله، بدون در اختیار داشتن سرپناهی خاطرجمع در فصل زمستان، چطور می توانند امکان استراحت داشته باشند؟ این گروهی را که من با چشمانم دیدم همواره محتمل است که از آنجا نیز فرار کنند و به همراه کودکانشان، خود را به سایر کشورهای اروپایی برسانند؛ ضمن آنکه اکثر این مادران در خطر تجاوز جنسی نیز قرار دارند.