رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: آمار مبتلایان به کرونا ویروس در استان مرکزی به ۱۴۹ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ دکتر جمالیان افزود: بر اساس اخرین رصد آماری و نتایج آزمایشگاهی ۱۴۹ نفر در استان مرکزی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
او گفت: تاکنون 36 نفر مبتلا به کووید19 در اراک، 45 بیمار در ساوه و زرندیه، 21 بیمار در دلیجان، 10 بیمار در خمین، ۱۱ بیمار در محلات، چهار بیمار در آشتیان، هفت بیمار در تفرش، هشت بیمار در فراهان، 2 بیمار در شازند، چهار بیمار در کمیجان و یک بیمار در خنداب شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی افزود: در مجموع 18نفر از بیماران مبتلا به کرونا در استان مرکزی بهبود یافته و با منفی شدن نتایج آزمایشگاهی از بیمارستان مرخص شدهاند.
جمالیان گفت: شمار بیماران فوتی استان مرکزی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا تاکنون یازده نفر بوده است.
او افزود: بیشتر مبتلایان به کرونا در استان مرکزی در سنین بالای 65 سال و با سابقه بیماری زمینهای گزارش شدهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در ادامه گفت: 400 نیروی داوطلب با واحد اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اراک همکاری دارند و بر اساس نیاز در کانونها و مراکز درگیر درمان و خدمات بهداشتی و اجتماعی ، حمل و نقل بیماران، گندزدایی واحدهای درمانی و عمومی، رادیولوؤی و آزمایشگاه ها همکاری میکنند.
جمالیان افزود: بازرسی زیستی در مبادی ورودی و خروجی شهرستانهای دلیجان، تفرش، آشتیان و ساوه با هدف کنترل مسافران عبوری و تب سنجی و شناسایی موارد مشکوک آغاز شده و به زودی در گذرگاههای ورودی و خروجی اراک نیز این بازرسیها آغاز میشود.
او گفت: بر اساس تصمیم ستاد پدافند غیرعامل شهرستان دلیجان با هدف مبارزه با کووید ۱۹ راههای ارتباطی شمالی دلیجان (از سمت قم ) و جاده جنوبی دلیجان از سمت اصفهان مسدود شده و تنها مسیر ورودی دلیجان از محلات است و خودروهای ورودی قبل از میدان سیدجلال الدین پس از کنترل و پایش بهداشتی اجازه ورود به شهر را دارند.
دکتر جمالیان افزود: کادر درمانی فعال در بیمارستان آیت الله خوانساری که قطب درمان کرونا در اراک است علاوه بر دریافت کارانه پرسنلی، پاداش نیز دریافت خواهند کرد و ضریب سختی کار آنان نیز بر اساس رسته شغلی در نظر گرفته خواهد شد.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید 19 نشان داده که با دوره نهفتگی 2 تا 14 روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه،تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.