نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بیانیه ای کشتار مسلمانان هند را محکوم کرد .
متن بیانیه نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت به این شرح است:
«بسمه تعالی»
این روزها، جهان شاهد فاجعهای خونبار است. کشوری مانند هندوستان که پیشینه قرنها زندگی مسالمتآمیز ادیان و اقوام گوناگون را در تاریخ طولانی خود داشته است، اکنون به عرصه درگیری و جنایت علیه اقلیت مسلمان تبدیل شده است.
جنایات آشکاری که نه فقط در تاریکی شب، بلکه در مقابل دیـدگـان نیـروهای انتظامـی هنـد صورت میگیرد و اینان جز نظاره اقدامی نمیکنند و حتی در برخی صحنهها به همدستی هندوان افراطی قیام مینمایند.
ضرب و شتم، زنده بگور کردن زنان و کودکان، قتل، تخریب مساجد و آتش زدن منازل تنها گوشهای از اخبار فاجعه است.
این ظلم آشکار که با قانون شهروندی تبعیضآمیز آغاز شد به سکوت و حمایت آمریکا دلگرم است. به رغم شدت یافتن اعتراضات به قانون تبعیض مذهبی، سفر رئیس جمهور آمریکا با این بیعدالتی همزمان شده و ترامپ در پاسخ به خبرنگاران از حمایت مسلمانان ستمدیده طَفره رفت.
اویی که همواره هر اتفاق کوچکی در اقصی نقاط جهان را به بهانه تضییع حقوق بشر محکوم کرده در برابر این جنایت آشکار سکوت میکند و مسأله را مشکل داخلی هند میخواند.
بخاطر داشته باشیم قرنها قبل امیر مؤمنانعلی علیهالسلام در سخنی خطاب به زمامدار خود، شهروندان را در دو گروه منحصر دانست: إما أخ لک فی الدین أو نظیر لک فی الخلق.
پس مسلمانان اگر برادر دینی هندوان نیستند، اما در انسانیت و بهرهمندی از حقوق بشری و شهروندی با ایشان شریکند.
از این رو دفاع از حقوق مسلمانان شهروند هند نه تنها تکلیفی دینی بر دوش همه مسلمانان و پیروان ادیان مسالمتجو که وظیفهای انسانی بر ذمّه همه آزادگان جهان است که دفاع از حقوق بشر را دستور وجدان بیدار خود میدانند.
این جانب این جنایات را محکوم کرده از همه ملت بزرگ هند، مسلمانان جهان و وجدانهای بیدار حمایت بیدریغ از مظلومان فاجعه اخیر را خواهانم، زیرا همه از امیر مؤمنان علی علیهالسلام فرمان گرفتهایم که کونا للظالم خصماً و للمظلوم عونا.
ما از دولت حاکم فعلی میخواهیم که به وظایف قانونی خود در آرام ساختن اوضاع و حفظ حقوق شهروندان مسلمان هند قیام کند، با تمام قوا به مقابله با رفتارهای خشونتآمیز این گروه از هندوان افراطی برخیزد، بیش از این اعتبار و جایگاه خود را در میان مسلمانان و کشورهای آزادیخواه به زیر سئوال نبرد و فراموش نکند که میراث دار رهبر مبارز و استعمارستیزی مانند مهاتما گاندی است که با منطقی استوار حرکت خود را بر پرهیز از خشونت و یکپارچگی ملت هند بنا نهاده و همراهی رهبران مسلمان در قیام آزادیبخش هند را به سرمایهای اجتماعی و عامل وحدتی استوار در جامعه هند بزرگ بَدَل ساخته بود.
بیتردید اگر چنین حرکتهای تفرقهانگیزانهای تداوم یابد، اتحاد هند دستخوش تلاطم خواهد شد و کشور از روند توسعه و پیشرفت باز خواهد ماند و زیانش همگان را فرا خواهد گرفت.
لزوم گسترش معنویت اخلاقی در جامعه
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، گسترش و توسعه فرهنگ معنویت را در جامعه بسیار مهم دانست.
حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در جلسه تواصی به حق در جمع کارکنان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری به توصیههای هفت گانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت.
وی «افزایش چشمگیر معنویت و اخلاق درجامعه» را از مهمترین توصیههای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب برشمرد و تصریح کرد: برای پیشبرد فعالیتهای انقلاب باید اخلاق، روش و منش درست را در رفتار به نمایش گذاشت و با برنامه ریزی دراین خصوص میتوان موفقیتهای خوبی کسب کرد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب، اساس بعثت را اتمام فضائل اخلاق عنوان کرد و یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) برای تکمیل مکارم اخلاقی مبعوث شد و خداوند هم پیامبر رحمت (ص) را با همین عنوان «وَ اِنَّکَ لَعَلَیخُلُقٍ عَظیم» یاد میکند و یکی از همسران پیامبر در خصوص حضرت رسول (ص) گفت: «کانَ خُلقُهُ القُرآن- اخلاق پیغمبر، قرآن بود او مظهر قرآن بود».
وی با بیان اینکه قرآن همه آیاتش به نحوی گرایش به اخلاق دارد، افزود: رهبر انقلاب در توصیه اخلاقی خود معنویت را به معنای برجسته کردن ارزشهای اسلامی از قبیل ایثار، اخلاص، توکل و ایمان میدانند.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: اخلاق به معنای رعایت فضیلتها همچون خیرخواهی است، و یکی از اصول اخلاقی تعاون و همکاری است و بسیار مهم است که خداوند میفرماید: «تَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی- در راه نیکی و پرهیزگاری با هم تعاون کنید».
وی در بیان محورهای توصیه اخلاقی، اخلاص، توکل، خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمندان، شجاعت، راست گویی، صداقت، تواضع و اعتماد به نفس را از صفات اخلاقی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب برشمرد.
وی تصریح کرد: گسترش شئون معنوی در جامعه برکات زیادی دارد و این مهم با جهاد و تلاش بدست میآید و اگر بخواهیم اخلاق اسلامی داشته باشیم، به جهاد، تلاش و کوشش نیاز داریم.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت تاکید کرد: اگر انسان بخواهد اخلاق ممدوح داشته باشد، باید صفات مذمومه اخلاقی را از خود دور کند، زیرا خودسازی بسیار مشکل است. از این رو از جهاد با نفس بعنوان جهاد اکبر یاد میکنند.
وی افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: اخلاق و معنویت با دستور و فرمان به دست نمیآید، باید برنامه مستمر اخلاقی داشت و زمینه اجرایی آن را در جامعه فراهم کرد تا کانون معنویت اخلاقی در جامعه رشد و گسترش یابد.