30 گروه برای نظارت بر عرضه فرآوردههای خام دامی در ایام نوروز، در استان مرکزی تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از تشکیل 30 گروه بهداشتی برای نظارت بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی در ایام نوروز در استان خبر داد و گفت: این گروهها نسبت به اجرای طرح طرح ویژه نوروزی اقدام خواهند کرد.
شانقی با بیان اینکه این گروهها، متشکل از 60 نفر از کارشناسان و بازرسان اداره کل دامپزشکی هستند افزود: مرحله اجرایی طرح ویژه نوروزی در راستای حفظ سلامت مصرفکنندگان از بیست و پنجم اسفندماه امسال آغاز و تا پانزدهم فروردین ماه سال آینده ادامه مییابد.
او با بیان اینکه این طرح در سطح ۲ هزار و ۱۵۰مرکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی اجرا و با متخلفان برخورد قانونی میشود گفت: مردم فرآوردههای خام دامی از جمله گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، آلایش خوراکی دام و طیور را تنها از مراکز مجاز وبهداشتی تهیه کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی درادامه افزود: عرضه و فروش هر گونه فرآورده خام دامی در حاشیه خیابان و به صورت دورهگردی ممنوع است و نیاز است مردم از خرید این گونه فرآوردههای غیر بهداشتی خودداری کنند.
شانقی گفت: خرید مرغ تازه خنک شده و آلایش خوراکی مرغ(جگر،سنگدان ودل) تنها باید به صورت بسته بندی بهداشتی که دارای مشخصات کامل شامل نام کشتارگاه، رتبه کشتارگاه، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء (۷۲ ساعت پس ازتولید) و شرایط نگهداری (داخل یخچال درب بسته و دارای برودت صفر تا چهار درجه سانتیگراد) انجام شود.
او افزود: خارج و قطعه کردن گوشت مرغ از بسته بندی در محیط مغازه مرغ فروشی به دلیل عدم نظارت بهداشتی و آلودگیهای ثانویه و تقلبات احتمالی ممنوع بوده و مردم باید از خرید گوشت طیور باعنوان های پاک شده و یا قطعه بندی شده در مغازه خودداری کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شهروندان باید پس از خرید مرغ تازه، در اولین فرصت این محصول را از بسته بندی خارج و نسبت به تمیز کردن و نگهداری آن در یخچال اقدام کنند.
شانقی افزود: شهروندان باید از خرید تخم مرغهای فاقد تاریخ تولید و مشخصات و گوشت قرمز فاقد مهر بازرسی بهداشتی و برچسب نشانه گذاری کشتارگاه که در خارج از یخچال نگهداری می شود،خودداری کنند.
او از مردم خواست هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه را با شماره تلفن 1512 به این اداره کل اطلاع دهند.