تاکنون ورودی تولیدکنندگان ماسک به سمت وزارت بهداشت، نه تنها کافی حتی مطابق آمار نیز نبوده است.
مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: ما به عنوان متولی بخش سلامت اعلام کردیم توزیع ماسک باید تجمیع و از طریق هیئت امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت و برای رفع نیاز بیمارستانها انجام و مازاد آن به بازار عرضه شود.
آقای صفوی گفت: تاکنون ورودی تولید کنندگان به سمت وزارت بهداشت نه تنها کافی، حتی مطابق آمار نیز نبوده است.
مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشگی سازمان غذا و دارو افزود: مصرف در ۸۰۰ مرکز درمانی اعم از بخش خصوصی و دولتی و سایر نهادهای کشور روزانه حدود ۶۰۰ هزار عدد است و در سطح جامعه نیز با توجه به تولید ۲۰۰ میلیون عدد ماسک در کشور، ۸۰ درصد در مراکز درمانی و ۲۰ درصد در داروخانهها توزیع میشد که اکنوب با توجه به نیاز، این عدد تولید پاسخگو نیست و براورد ما این است که باید ۴۰ میلیون ماسک در هفته عرضه شود.
آقای صفوی گفت: آمار تولیدی ۱۳ تولید کننده در یک شیفت کاری ۷۰۰ هزار ماسک است، اما توان تولید، روزانه یک میلیون و پانصدهزار عدد است.
وی افزود: ماسک "ان ۹۵ "قبلا به صورت صنعتی مصرف میشد، اما امروز برای بخش ایزوله بیمارستانها نیاز است و وزارت دفاع و بخش خصوصی در تولید ماسک کمک میکنند.
مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشگی سازمان غذا و دارو گفت: بعد از شیوع کرونا در چین، عدهای سودجو به فکر صادرات بودند که بعد از بالارفتن مصرف ماسک، جلوی صادرات آن گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک کشف شده در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است و باید آمار مکشوفات به صراحت در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد.
آقای صفوی گفت: خروجی تولید ماسک باید متناسب با عدد اعلام شده باشد و ملزومات دیگر و لباسهای یکسره نیز نیازمند توسعه خروجی تولید است.
وی افزود: قبل از بحران ۴۲۱ هزار عدد در شیف تولید، پروانه صادر شده که اکنون به ۷۰۰ هزار عدد ارتقا یافته است.
معاون وزیر صمت گفت: از هفته گذشته خطوط تولید افزایش ظرفیت داشته اند و در تاریخ ۵ اسفند به تولیدکنندگان ماسک و مواد ضدعفونی، افزایش تولید ابلاغ شده است.
وی افزود: از دستگاههای تعزیرات و سازمان حمایت نیز برای نظارت درخواست همکاری شد که از تاریخ ۱۱ اسفند در کارخانههای تولید، ناظر مقیم داریم که با هماهنگی، امکان ترخیص وجود دارد و کل زنجیره ماسک از روز شنبه برای کمک به وزارت بهداشت، نظارت و کنترل میشود.
آقای صادقی نیارکی گفت: از ابتدای اسفند گزارشات تولید ماسک گرفته شد و از روز ۱۱ اسفند نیز با حضور بازرس مقیم باید میزان تولید مشخص باشد و همچنین بخش عمدهای از تولیدات کارخانجات به دانشگاههای علوم پزشکی تحویل شده است.
وی افزود: دغدغه اصلی تولیدکنندگان، نقدینگی برای ادامه تولید است و اینکه پرداختها به روز شود.
وی افزود: طبق قانون تا قبل از این، مکشوفات به دانشگاههای علوم پزشکی تحویل میشد، اما بعد از آن به کل کشور ابلاغ شد کشفیات به هیئت امنای وزارت بهداشت تحویل شود.
وی درباره مجازات تخلفات نیز افزود: به ۷۰ درصد کالا، جریمه ریالی تعلق میگیرد و همچنین به شعب تعزیرات و دادسراهای مراکز استان فرستاده میشود که اشد مجازات نیز در دادسراها و دادستانیها اعمال خواهد شد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: مجازات تخلف کنندگان ۱۰ تا ۲۰ سال زندان است و با توجه به حجم تخلف در شرایط فعلی میتواند حتی منجر به اعدام نیز بشود.
آقای رایگانی در ادامه افزود: در دو سه روز اول ناهماهنگی در وزرات بهداشت بود که ۲ میلیون ماسک به دانشگاههای علوم پزشکی تحویل و بعد از هماهنگی، بقیه تحویل وزارت بهداشت و هیئت امنا شد.
وی گفت: بخش عمدهای از مراکز پلمپ شده، داروخانههای شبانه روزی بود بنابراین با دادن نشانی، تعزیرات در کمترین زمان ممکن مراجعه میکند و جلوی تخلفات را میگیرد.