معاون درمان وزارت بهداشت: حدود ۵۰ درصد کسانی که تاکنون به صورت آمار تجمعی بستری کردیم، ترخیص شدند و بقیه هم به تدریج با بهتر شدن شرایط جسمی، مرخص میشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ قاسم جان بابایی، دوشنبه شب در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، افزود: بیماری کرونا مانند همه بیماریهای ویروسی که دوران حاد و اوج دارد به تدریج میزان سرایت پذیری آن کمتر میشود و در نهایت، ویروس بومی میشود که در سالهای بعد، علائم آن کمتر خواهد بود همانگونه که هر سال بیماری آنفوآنزا وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت نحوه برخورد با این ویروس گفت: بهترین ساختار ارائه خدمت را در حوزه شبکه بهداشت داریم و این از افتخارات کشور است.
دکتر جان بابایی با تقدیر از اقدامات سازمان صدا و سیما در افزایش آگاهی و سواد مردم در حوزه سلامت و مقابله با کرونا ویروس گفت: آموزش همگانی از اصول اولیه مقابله با عفونتهای واگیر است.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: اصل درمان کروناویروس مانند همه بیماریهای ویروسی، مراقبت در منزل و خود مراقبتی است و باید همان اصولی را که برای درمان سرماخوردگی انجام میدهیم مانند استراحت در منزل را رعایت کنیم.
آقای جان بابایی با بیان اینکه ۸۰ درصد این بیماری ویروسی در منزل قابل مدیریت شدن است، افزود: استفاده از داروی مسکن در صورت داشتن درد، نوشیدن مایعات فراوان و تعویض لباس و شستشوی روزانه از مواردی است که باید رعایت شود.
وی از مردم خواست از مراجعه غیرضروری به بیمارستانها خوداری کنند، چون احتمال آلوده شدن مراجعان بیمارستانی وجود دارد.
دکتر جان بابایی اضافه کرد: بر اساس گزارشها در اصفهان، از هر ۱۰۰ نفری که علائم کرونا را داشتند فقط ۲۰ درصد آن ها، مثبت بود و ۸۰ نفر کرونا نداشتند و این ۸۰ نفر ممکن است با مراجعه به بیمارستان، به این ویروس، آلوده شوند.
وی تاکید کرد: تنها کسانی نیازمند بستری هستند که مشکلات تنفسی و تنگی نفس داشته باشند.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه تعطیلی مدارس و دانشگاهها در کاهش نفوذ کروناویروس و کوتاه کردن دوره این ویروس، بسیار موثر بوده است، گفت: بر اساس گفتههای استادان رشته اپیدمیولوژی، با توجه به اینکه مردم خود را در منازل، ایزوله کردند، در خوش بینانهترین شرایط تا یک یا دو هفته آینده، روند به افزایش داریم و به تدریج در ایام عید، این روند کاهش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: البته لازمه این موضوع آن است که مردم، بهداشت را رعایت کنند.
دکتر جان بابایی درباره طرح تشکیل ۳۰۰ هزار اکیپ در وزارت بهداشت برای مقابله با ویروس کرونا گفت: قرار است ما دنبال ویروس برویم و آن را از جامعه پاک کنیم و اینگونه نیست که گروههای بهداشتی بخواهند به تک تک منازل مراجعه کنند.
وی ادامه داد: چهار محور را برای انجام این طرح، طراحی کردیم که با همکاری نیروهای مسلح و بسیج و هلال احمر و دیگر سازمان ها، این کار انجام خواهد شد.
آقای جان بابایی افزود: از طریق سیستم «اپ» در موبایلها و ساختار «پرونده الکترونیک» از همه افراد، پرسشگری میشود و از این طریق، افراد مشکوک شناسایی میشوند.
وی اضافه کرد: لازم است از خانواده افراد بستری، مراقبت شود و تیمهای ما برای این افراد به خانه آنها مراجعه و نکات بهداشتی را ارائه میکنند.
آقای جان بابایی ادامه داد: برای برخی افراد که به امکانات دسترسی ندارند اقدامات گندزایی در منزل آنها و آموزشهای خود مراقبتی انجام میشود.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: کارشناسان بهداشت با کمک بسیج ادارات بر استفاده از گندزداها و شستشوی ادارات نظارت میکنند.
آقای جان بابایی اضافه کرد: گندزدایی برای تفرج گاه ها، سالنهای ورزشی و رستورانها هم از طریق ساختار بهداشتی حرفهای و بهداشت محیط و با کمک نیروهای داوطلب آموزش دیده، انجام میشود.
وی گفت: کارشناسان با کمک نیروهای داوطلب در ورودی و خروجی شهرها مستقر میشوند و افراد بیمار را شناسایی و به آنها کمک میکنند.
آقای جان بابایی با اشاره به اینکه واکسن کرونا ویروس به مرحله تولید نرسیده است، گفت: ممکن است واکسن آن تولید شود و در سال آینده در دسترس قرار گیرد.
وی افزود: از جمله تاثیرات مثبت این ویروس این بوده که سواد سلامت و آموزش خود مراقبتی مردم، ارتقاء یافته و این موضوع برای آینده سلامت مردم مفید است.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست به آمارهای غیر رسمی توجه نکنند.
دکتر جان بابایی گفت: اگر وزارت بهداشت میخواست در مورد تعداد مبتلایان به بیماری کرونا، کم شماری کند آزمایشگاه تشخیص این ویروس را دائمی نمیکرد.
او ادامه داد: بسیاری از کشورهای همسایه ما امکانات آزمایشگاهی ندارند و این از افتخارات کشور است که دانشمندان کشورمان در کوتاهترین زمان و در مدت یک هفته، ۲۵ آزمایشگاه تشخیص این بیماری را در کشور راه اندازی کردند و این رقم تا هفته آینده به ۴۰ آزمایشگاه خواهد رسید و همه در استان محل سکونت خود از خدمات چنین آزمایشگاهی برخوردار خواهند شد.
آقای جان بابایی افزود: اکنون میزان بستری بیماران در حال افزایش است، اما در برخی از مراکز، تعداد ترخیصها در حال افزایش است.
وی گفت: حدود ۵۰ درصد کسانی که تاکنون به صورت آمار تجمعی بستری کردیم، ترخیص شدند و بقیه هم به تدریج با بهتر شدن شرایط جسمی آن ها، مرخص میشوند و درمان آنها در منزل ادامه خواهد یافت.
آقای جان بابایی تاکیدکرد: مردم به آمار رسمی وزارت بهداشت که روزانه اعلام میشود، اعتماد کنند.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی و دیگر منابع معتبر جهان، آمار رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان را قبول دارند، اما برخی از افراد بی دانش و کج فهم، آمارها را به گونهای اعلام میکنند تا مردم را بترساند.
دکتر جان بابایی درباره ماسک و مواد ضدعفونی کننده با بیان اینکه زمانی که اپیدمی ایجاد میشود همه جاهای جهان دچار مشکل میشوند، گفت: رایزنیهای بسیار زیادی انجام شد و قرار بود حدود ۵۰۰ میلیون ماسک از کشوری وارد شود، اما با وجود آن که پول آن فرستاده شد، اما این محموله در گمرک آن کشور متوقف شده است.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دوشنبه ۱۲ اسفند, ۴۵۰ هزار ماسک N۹۵ وارد کشور شده است و بسیاری از شرکتهای داخل، مسیر تولید خود را عوض کردند و در حال تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده هستند.
آقای جان بابایی ادامه داد: دادستان، رئیس قوه قضاییه و سازمان تعزیرات به درستی وارد شدند و چندین انبار احتکارکننده را شناسایی کردند و اقلام موجود در آن در بیمارستانها توزیع شد.
وی اضافه کرد: امسال ارز کافی برای تامین مواد اولیه دارو تخصیص داده شد و تامین داروهای اساسی مردم مشکلی نداشت.
آقای جان بابایی افزود: درباره داروهای مربوط به بیماری کرونا محدودیتی نداریم، اما نباید بی رویه مصرف شود و فقط در موارد ضروری و مورد نیاز باید تجویز شود.
وی اضافه کرد: پروتکل دو دارو برای بیماران سرپایی و سه دارو و چهار دارو برای بیماران بستری است که بر اساس نیاز بیمار، استفاده میشود.