سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولت و ملت ایران با جدیت و تلاش در حال مبارزه با مهمان ناخوانده، ویروس کرونا هستند.
متاسفانه با بیماری کرونا مواجهیم، دولت و ملت با جدیت و تلاش در حال مبارزه با این مهمان ناخوانده یعنی ویروس کرونا هستند، از زمان پیدایش و اپیدمی شدن این ویروس در چین آمادگیها در کشور شروع شد.
آقای موسوی افزود: مبارزه با ویروس کرونا مستلزم هم افزایی و همکاری جهانی است، کشوری نمیتواند بگوید من در این مسیر تنها و یا ایزوله هستم و مشکلی برای من پیش نمیآید.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با همکاری همه نهادهای داخل کشور از جمله وزارت امور خارجه پیگیر مسائل مختلف است، چراکه نباید در مسائل اقتصادی، کنسولی و همکاریها و مراودات مردمی وقفهای ایجاد شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: از ابتدای شروع بحران کرونا، وزارت خارجه یکی از ارگانهای فعال بوده و در همه ستادها و کمیتهها اعم از تبلیغاتی و اجرایی عضو بوده است، بلافاصله ستاد ویژهای را در وزارت خارجه تشکیل دادیم، بحث پروازها را علیرغم کارشکنیها پیگیری کردیم و تلاش کردیم هموطنان به کشور و محل زندگی خود بازگردند.
وی افزود: درباره صدور روادید به برخی کشورها که در آنجا بیماری وجود دارد، سعی کردیم ورودیها را کنترل کنیم که هر چه زودتر بیماری ریشه کن شود و برخی ورودیها را تعلیق و کم کردیم.
آقای موسوی ادامه داد: در بعد اقتصادی با صدور گواهینامههای بهداشتی و در تماس نزدیک با مقامات کشورهای همسایه به آنها اطمینان دادیم، مواردی که از ایران ارسال میشود کاملا از قرنطینه عبور کرده و بهداشتی هستند، ما و کشورهای همسایه به کالاهای یکدیگر نیازمندیم و طبیعی است تمام توان خود را به کار گیریم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: در بحث تبلیغاتی علیرغم همه واقعیات و شفافیتهای موجود در کشور، متاسفانه برخیها با امپراتوری رسانهای و به عمد در حال خدشه وارد کردن به این تلاشها هستند و از جمله تلاشهای ما خنثی کردن تبلیغات علیه کشور است.
آقای موسوی تصریح کرد: برخی طوری وانمود کردند که منشا این بیماری ایران بوده است و مدارکی را جعل میکنند و اسم خود را متاسفانه فارسی زبان و ایرانی مینامند، ما با این تبلیغات سوء به همراه سایر دستگاهها مقابله میکنیم.
وی افزود: عدهای که سعی میکنند با خالی کردن دل مردم از این آب گل آلود ماهی بگیرند و به ویژه رسانههایی که ادعای ایرانی بودند دارند، توصیه میکنیم از درد و آلام مردم در این شرایط سوء استفاده نکنند و اگر ایرانی هستند کمک کنند مردم ایران با روحیه و نشاط به مبارزه با این بیماری بربخیزند و سعی نکنند مانند ارباباشان از این موضوع استفاده سیاسی کنند و البته با همت مردم این تبلیغات اثر ندارد و راه به جایی نمیبرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه کشورهای دوست کمکهای زیادی به ایران کردند و کشورهای زیادی نیز برای کمک اعلام آمادگی کرده اند، تصریح کرد: امیدواریم هر چه زودتر این ویروس ریشه کن شود.
آقای موسوی در پاسخ به سوالی درباره ادعای مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا مبنی بر آمادگی این کشور برای کمک به ایران در خصوص مبارزه با ویروس کرونا، خاطر نشان کرد: در نیت آمریکاییها همواره شک داریم و داشته ایم و اگر آنها قصد و نیت خیر داشتند قبل از اینکه موضوع را رسانهای کنند، اعلام نمیکردند و دنبال اهداف تبلیغاتی نبودند.
وی با تاکید بر اینکه مواضع آمریکاییها را رصد میکنیم، افزود: از وقتی موضوع شیوع ویروس کرونا در ایران اتفاق افتاد، آنها علیه کشور و توانمندیهای ایران تبلیغات کردند و برای تضعیف روحیه مردم تلاش کرده اند و این تلاشها تاکنون نیز ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: جعل اخبار و آمار مهمترین اقداماتی بود که آنها صورت دادند، اما از سوی دیگر میگویند آماده کمک هستند، اما ما در حسن نیت آمریکاییها شک داریم.
آقای موسوی خاطرنشان کرد: همان کانال مالی سوئیس که بعد از مدتها باز شده و مقداری دارو وارد کشور شد، برای همان نیز دولت آمریکا سنگ اندازی میکند، آنها علیرغم تبلیغاتی که انجام دادند، اجازه ندادند منابعی که خودمان داریم به کانال منتقل کنیم، آمریکاییها دلشان برای ملت ایران نسوخته است.
وی افزود: بعید میدانم دولت و ملت ایران کمکهای ریاکارانه آمریکا را قبل از اقدام رسمی و عملی آنها بپذیرند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره بردن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل گفت: ساختار حقوقی برجام اجازه چنین کاری را به برخی دولتها نمیدهد، آنها نمیتوانند بی تعهدی خود را با اقدام فرار به جلو که هیچ ماهیت قانونی ندارد، جلو ببرند.
آقای موسوی افزود: برجام دستاوردهای سیاسی و امنیتی داشته و امیدواریم این توافق با این وضعیت ادامه یابد و لازم است هر چه زودتر اروپاییها به تعهداتشان برگردند و اقداماتی را صورت دهند که ایران هم به صورت کامل به تعهداتش پایبند بماند.
حضور نیروهای بیگانه در منطقه موجب بیثباتی است
سخنگوی وزارت امور خارجه، هرگونه حضور نیروهای بیگانه را در منطقه موجب بیثباتی، آشفتگی و اقدامی غیرسازنده دانست.
آقای سید عباس موسوی در ادامه نشست خبری خود، درباره حضور نظامی فرانسه در تنگه هرمز، خاطرنشان کرد: هرگونه حضور نیروهای بیگانه در منطقه موجب بیثباتی، آشفتگی و اقدامی غیرسازنده است، چراکه امنیت این منطقه از هزاران سال گذشته تامین شده است و ایران و عمان همکاری نزدیکی برای تامین امنیت این آبراهه حیاتی دارند.
آقای موسوی تصریح کرد: با خروج نیروهای نظامی بیگانه از منطقه حساس خلیج فارس و همکاری و همافزایی کشورهای منطقه، شاهد منطقه امن باثبات و پر رونق خواهیم بود.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالف حضور نیروهای خارجی در قالب اسمها و ائتلافهای مختلف در منطقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه، در ادامه درباره کمکهای بهداشتی و پزشکی ایران به چین و اینکه گفته میشود کمبودهای بهداشتی و پزشکی در ایران به علت این کمکها است، گفت: کمبود نیازهای پزشکی ایران به علت کمک به چین نیست، ایران از تولیدکنندگان ماسکهای پزشکی و تخصصی در دنیا است، اینکه کمکهای ایران موجب کمبود شده، حرفهای نادرستی است و دیدید که وقتی مردم ایران با مشکلاتی روبهرو شدند، چین کمکهای زیادی به ایران کرد.
آقای موسوی درخصوص میانجیگری ایران، میان ترکیه و سوریه یادآور شد: یکی از اقدامات ایران در این زمینه، تماس با طرفهای درگیر بوده است، درخواست کردیم رایزنیهای مختلف در سطوح مختلف و در قالبهای مختلف انجام شود و ایران تا حصول نتیجه و بازگشت آرامش به منطقه پیگیریهای خود را ادامه میدهد.
وی درباره روند آستانه و تداوم آن گفت: گفتگو و مکانیزم آستانه را مهمترین سازوکار برای حل اختلافات در سوریه میدانیم و تلاش میکنیم این مکانیزم در سطوح مختلف از جمله سطح سران هرچه زودتر شکل بگیرد و این گفتگوها انجام شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه، همچنین درباره زمان برگزاری اجلاس سران روند آستانه در تهران عنوان کرد: هنوز تاریخ این نشست نهایی نشده و در حال رایزنی هستیم تا هرچه زودتر تاریخ نشست سران در تهران نهایی شود.
آقای موسوی همچنین با ابراز امیدواری نسبت به پایان خشونتها علیه مسلمانان در هند تصریح کرد: ایران با نگرانی، اخبار جنگ و اختلافات قومی و مذهبی را در هند دنبال میکند و از آنچه رخ داده بسیار متاسف است.
وی اظهار داشت: با درایت مقامات هند اطمینان داریم مجددا هند به مقر مسالمت آمیز همه اقوام تبدیل شود و امیدواریم هر چه سریعتر این خشونتها پایان یابد و ثبات و آرامش به اقلیتها در هند به ویژه مسلمانان باز گردد.
ایران به نیت توافق آمریکا با طالبان در افغانستان مشکوک است
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه تلاشی که به ثبات افغانستان کمک کند، حمایت خواهد کرد، اما به نیت ایالات متحده آمریکا در این خصوص مشکوک است.
آقای موسوی در ادامه نشست خبری که از طریق ویدئو کنفرانس در حال برگزاری است، در خصوص مواضع ایران در قبال توافق آمریکا و گروه طالبان و تاثیر آن بر گفتگوهای ایران و طالبان، گفت: وجود گروه طالبان در افغانستان انکارناپذیر است، اما تاکید داریم که همه مسیرهای صلح باید از طریق اجماع بینالافغانی باشد و آنها با هدایت دولت مستقر کابل باید به این سمت بروند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ایران هم به دلایلی و با اطلاع دولت کابل تماسهایی را با طالبان داشته، اما موضع ایران در قبال توافق طالبان و آمریکا این است که از هرگونه تلاشی که به ثبات این کشور کمک کند، حمایت خواهد کرد، اما در نیت ایالات متحده در این خصوص مشکوک است.
آقای موسوی خاطرنشان کرد: اصل حضور آمریکا در منطقه غیرقانونی است و اصلا آنها حق ورود به این منطقه را ندارند و الان هم این اقدام بدعت است.
وی در ادامه گفت: این مساله ناشی از شکست واشنگتن در منطقه است که هم باعث تداوم جنگ میشود و هم اینکه آمریکاییها برای بزک شکست خود به چنین اقدامی روی آورده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران این اقدام را احترام به حاکمیت افغانستان نمیداند و راهحل توافق در افغانستان حضور همه گروهها است.
وی گفت: ایران گفتگوهای خود با طالبان را طبق روال گذشته ادامه میدهد و توافق طالبان با آمریکا اثری بر ادامه گفتگوها با این گروه نخواهد داشت.
آقای موسوی همچنین در ادامه در خصوص تاثیر مشکلات تحریم بر مساله مبارزه با کرونا، گفت: از زمان شروع این بیماری، وزارت امور خارجه همه امکانات خود را بسیج و در همکاری با وزارت بهداشت سعی کرد نیازهای کشور را دریافت کند که مهمترین آنها کیتهای تشخیص و اقلام دارویی خاص بود که به سفارت خانههای ایران در خارج اعلام شد تا اگر کشورهایی اعلام آمادگی کردند تامین کنند، کشورهای دوست اعلام آمادگی کردند که در این زمینه صلیب سرخ هم به ما کمک کرد.
وی در خصوص همکاری دولت چین با ایران در خصوص مبازه با کرونا، تصریح کرد: دولت چین به صورت کامل در کنار ملت ایران ایستاد و در این راستا چندین محموله دارویی به ایران فرستاد و یک هیات علمی برای ساخت و یافتن واکسن به ایران اعزام کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اگر همه با جدیت و حسن نیت کارشان را ادامه دهند، قطعا جهان بهتری خواهیم داشت.
آقای موسوی ادامه داد: همکاریهایی هم با کشورهای منطقه وجود دارد که در صورت نیاز، اطلاعرسانی خواهد شد.